Автор Тема: Лично мнение  (Прочетена 31614 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Breath

• Гост
Относно: Лично мнение
« Отговор #45 -: Юни 16, 2008, 22:15:28 pm »
Е, разбира се. Тя знае, че може да изглежда по-добре и ми каза, че се учи в момента (на Word предполагам).

Остава да се надяваме като се научи да ги пуска новините в по-приятен за окото вид. Нали така delfin?  :)

А delfin оттогава не е влизала май, дано не се е обидила за всичко това.
Жалко ако е така.

Bell

• Гост
« Отговор #46 -: Юни 17, 2008, 00:20:04 am »
Аз искам да добавя още нещо, което ми прави впечатление. Имам чувството, че откакто се разделиха конспирации и езотерика, в Езотериката вече хората не пишат както преди и си мисля, че това се получава, защото просто се следи единия раздел повече от другия от хора, на които по начало им е по-интересна конспирацията. А преди вероятно по случайност темите от езотерика са хващали окото на повечето хора и те са били по-активни. В Езотериката има чудесни теми, но целия раздел не звучи много обещаващо на тези, които се интересуват от конспирация предимно и за това може би не посещават често форума. А може би просто си въобразявам, не знам сега какви са статистиките на сайта, но така ми се струва, че от както тръгнаха двата форума разделени, в Езотериката има голям спад. Спомням си, че преди като бяха на едно място,някой даже се оплакваше, че хората все висяли в Езотериката и там пишели...

Не знам дали са ми правилни наблюденията, но с такова впечатление оставам.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #47 -: Юни 17, 2008, 07:14:21 am »
По думи на един от модераторите (няма да цитирам съкратени имена :) ) има план за връщането на Езотерика в основния форум. Дано да е така :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #48 -: Юни 17, 2008, 14:26:56 pm »
В момента се прави. Надяваме се до 1 месец форумите отново да бъдат едно цяло.

cdms

• Гост
« Отговор #49 -: Юни 17, 2008, 14:51:23 pm »
Това няма ли да смеси темите?! Религиозни, конспиративни и уфологични ще се смесят. Мнението ми е, че ще се получи манджа с грозде.
« Последна редакция: Юни 18, 2008, 21:13:42 pm от Mirotvorec »

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #50 -: Юни 17, 2008, 15:23:59 pm »
Това няма ли за смеси темите?! Религиозни, конспиративни и уфологични ще се смесят. Мнението ми е че ще се получи манджа с грозде.

Винаги е било така. Форумите са разделени от последния хак. 4 години всичко беше на едно място. Няма смесване на темите.

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
« Отговор #51 -: Юни 19, 2008, 14:51:18 pm »
Няма да пускам нова тема, затова тук. В горната част на мненията, където е датата, пише вместо Януари - sнуари.
Цитат
ѕнуари 18, 2008, 12:47:39

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #52 -: Юни 19, 2008, 16:34:32 pm »
Знаем (както и за други правописни грешки из форума), но не зависи от нас.

Неактивен July

• Четящ
  • *
  • Публикации: 242
« Отговор #53 -: Юни 21, 2008, 14:02:59 pm »
Смятам, че цялата история с Делфин е доста нетактична и можеше по-скоро да се реши в лични съобщения.

Фактът, че един човек си е отделил от собственото време, за да превежда и публикува материали, което не е задължен да прави, е похвален и достоен за мъничко уважение и респект поне от нас, вместо публични иронични намеци за грамотност. Някак не е честно към усърдието и труда на това момиче. Има почтени и достойни начини да се каже нещо на някой, без непременно да демонстрираш собственото си превъзходство. Незряло е някак...А, ако ще говорим за грамотност на пишещите във форума, делфинската е най-малко тревожна. Масово хората не само, че не знаят елементарни граматични правила, но не знаят правописа на елементарни  думи от българския език, но иначе ако ги питаш , са заели твърда патриотична позиция....и едва ли не, като бай Ганьо се тупат в гърдите : “ Болгар, болгар!” Научете български първо, е моят съвет. Срамота е да не си знаете собствения език! 

Друго нещо, което ми прави впечатление е, че няма сериозен мониторинг от страна на модераторите.  Напоследък преобладава  публикуването на лични мнения под формата на “теми”, които естествено, защото са лични и  строго субективни, не предразполагат към  и дори отблъскват евентуални отговори.

Не се следи за езика на пишещите, което е по-важно от грамотността. Допускат се шувинистични, нацистки и расистки изрази. Например: “ мангали”, “кървава бабичка”  и ред подобни незрели изрази.. ( да ме извинят авторите на тези изрази , защото не са само те, но просто бяха от последните, на които са натъкнах.) Не са единични случаите. Това не е никак приятно, ако имаме претенцията да сме хора с развити, цивилизовани съзнания. И това е само една малка част от бегъл поглед върху  напоследък публукувани  неща. Ако се разровя сериозно, ще намеря и още подобни в по-стари изказвания.

Нима, този форум е запазена територия за някаква арийска, вечно млада раса, където етнически малцинства и определени възрастови групи са забранени? И ако не е така и форумът е за всички хора, не е ли грозно да позволяваме те да бъдат публично, откровено и най-безцеремонно обиждани? Ако има такива хора във форума (от малцинства или възрастни) питам се, как ли те се чувстват? Поругани от езотеричните си събратя?!

Атмосферата в такъв форум трябва да е ведра и предразполагаща, та нови свежи и интересни мнения да бъдат  публукувани. Хората, претендиращи за високо развито съзнание, би трябвало да толерират различното мнение, а не доминиращите елементи да се връщат отново и отново, да натриват носовете на дръзналите да имат различно мнение.  Не всеки е силен характер и за някои е достатъчно притеснително, че вече са иказали собствено мнение публично. Неуважение към такова мнение ще свие човека обратно в сигурния му ъгъл, където няма кой да го обижда. Но, ако такъв човек има да каже нещо наистина важно, ще го пропуснем, защото сме допуснали мнението му да бъде заглушено.

Разбира се, давам си сметка, че не е лесно, защото не всеки от участниците е с високо развито съзнание и също не е виновен за това, ако не е. Не бива да се заема  високо-морална позиция срещу такива хора също, защото всеки, който е високо развит, съзнателен индивид, също някога, милениуми преди това, е минал по същия път на израстване. Затова е доста деликатно, как да се подходи към такива хора. Аз предлагам , тактично, добронамерено намекване в л.с., за да не се обиди или нарани някой.

Аз лично изказвам  собствената си позиция, ако тя не харесва на някой, не мога да му помогна, но и не желая да ми бъде показван “правилния път” защото аз очевидно имам друга посока за него и не налагам мнението си, за разлика от други, а просто го споделям. “Дааааа ама неееее” след мой пост, не би ме накарало сериозно да преразгледам собствената си гледна точка. Конспирации, НЛО, езотерика, по презумпция предполагат отворено съзнание и различни гледни точки, нали?. Определени  ЛИЧНИ мнения не бива да се допуска да доминират над другите, под предлога, че изказват обективни факти, когато това е пълна глупост и изразява единствено личното мнение на автора и обикновено не е подкрепено с никакви факти.

Та, като гледам, заформиха се  няколко основни линии.

·   Мисля, че форумът трябва да се отнася с усет и толерантност към желаещите аматьори-преводачи, аматьори-белетрсисти и прочее желаещи,  да допринесат с нещо за разнообразяването или обогатяването му.  Делфин е пресен пример. Начинът по който публично се изнесе информацията за нея , не мисля, че беше много почтителен, тактичен или уважителен. Изключвам обръщението на Хорус към някои автори преди десетина поста, разбира се, което беше откровено, честно и добронамерено, но и достатъчно, мисля.

·   Мониторинг е другото нещо. Да се следи за незрели, шувинистични, расистки, нацистки  изказвания, отблъскващи са.  Ако трябва да се сложи филтър на определени думи. Така, рано или късно , когато някой злоупотребява със свободата на словото, ще си направи сам разбор, защото кoгато една думичка не му е излязла, може и да се замисли...

·   Да се следи за ведрия климат във форума. Когато едни мнения  агресивно се опитват да доминират (въпреки, че са лични и строго субективни) да им бъде тактично намеквано на л.с., че всеки има право на негово мнение и никой не желае да му бъде налагано нещо. Най-малко така се учи, с налагане на мнение и осъждане на чуждото. Модераторите трябва тактично да напомнят на членове на форума, опитващи се да доминират и налагат лично мнение, че не е редно и че в публичен форум, всеки има право на свое такова, стига да не засяга личната свобода на друг. Личното мнение е част от личната свобода. А личната свобода е космически закон, който всеки иска да бъде зачитан спрямо него. Неспазването на космически зкони несъмнено води до дисхармония и излъчване на негативни емоции. Всичко това,  хора, претендиращи за високо развито съзнание, би трябвало вече да го знаят? Или бъркам?

·   Да се следи за публикуване на неща поместени напълно  извън контекста на дадена тема и да се местят такива изказвания на местата им. Има толкова много мнения, които изобщо не са си на място, в съответните теми.

·   Смятам, че е важно админите също сами активно да участват във форума с материали, опит,  а не само с кратки коментари. Нека видим и тяхната гледна точка и позиция.

Мен, всичките споменати по-горе неща, не ме засягат лично и предполагам, че като страничен наблюдател, се старая, оценката ми да е възможно най-обективна. Аз нямам персонални проблеми с форума или пишещите в него. Аз си търся нещо, като не го намирам си търся на друго място. Достатъчно грамотна съм , да си намирам източници на информация или да не се засягам от лични мнения на други участници. Това ни най-малко не ме притеснява. Но не с всички е така. Някои хора са по-чувствителни...Затова съветът ми не е продиктуван от субективни причини, а  в интерес на универсални принципи. Казвам го просто, ако модераторите сметнат, че има нужда от освежаване и подобряване на климата във форума.

Именно форуми като този би трябвало да бъдат пример за толеранс, доброта и човечност в междуличностни отношения  на и без това загниващото общество.  Определени материали излъчват неприятна агресия, която лично мен ме отблъсква. Всеки ден отварям форума и се сблъсквам с всичко, за което писах по-горе (да не го повтарям )и това, което правя е, просто затварям форума. До следващия път, ако намеря нещо универсално, ( а не лично) интересно,  за което да ми е интересно да споделя мнение. Защото, да пиша в отговор на субективни мения, значи  да се конфронтирам с личното мнение на друг. И така да наруша собствения си принцип за уважение на чуждата позиция. Което пък от своя страна не би донесло нищо ползотворно, само допълнителна неприязън, дисхармония и напрежение. Едва ли ще е трагедия ако аз изчезна от форума, ни най-малко, но искам просто да повдигна тези, според мен важни въпроси.  Има над какво админите да помилсят.

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #54 -: Юни 21, 2008, 16:30:19 pm »
Значи вижте всички и моля разберете много добре, защото вече имам чувството, че се налива от пусто в празно :)

Модераторите и администраторите НЕ МОГАТ да се занимават с хнет по цял ден. ДОРИ това да беше практически възможно, пак нищо от горно написаното от July не би било осъществимо, при отсъствието на най-важното - САМОСЪЗНАНИЕ от страна на потребителите! Съвсем лесно е да се проследи историята на призивите ни към вас (ползвателите на хнет) и да се изведе тенденцията (започнала да се превръща във факт), че няколко човека започваме да трансмутираме в пъдари. Аз не искам да съм пъдар. Аз не искам да влизам във форума и да започна да следя: кой не си е на мястото, кой не пише с ръцете си (а с някои други части на тялото, неподходящи за писане), кой се заяжда безпочвено (само за да се разтовари), кой обижда безпочвено (защото си е такъв) и т.н., и т.н...

Бих искал като вляза - и аз да се почувствам като след баня, и аз да науча нещо от това място, и аз да се обогатя по някакъв начин - все неща, които не са ми са се случвали от години в този форум, с малки изключения. Вместо това процедурата е следната - влизам, почвам да трия, почвам да сливам теми, почвам да пиша обяснителни лични съобщения, да се обяснявам и да крещя. Вследствие се натоварвам аз, натоварва се форума, хората започват да говорят за теб (той е фашист, той е егоманиак, иска да става само на неговото), започваш да ставаш неприятен на все повече потребители - и всичко това... само защото искаш тук да е хубаво и да няма простотии.

Моля ви - някой да ми каже - къде е отплатата за целия труд и любов, който се влага тук? :)

И отново вечния екзистенциален въпрос - трябва ли да изгубиш себе си (и постепенно да се превърнеш в нещо друго) играейки ролята на строгия диктатор - само за да има относителен ред, или просто трябва да зарежеш всичко :) Хич няма да е скучно - толкова книжки съм си наредил за четене, че нямате идея...

Така че - ТЪПИ СЕЛЯНИ (обръщението е към тези, на които им предстои да се регистрират с желанието да правят живота на това място труден - и нямат нищо общо с тематиките развивани тук) - какво по дяволите правите тук? Със сигурност сте тук случайно (макар че общото между клавишите "d-i-r-.-b-g" и "x-n-e-t-b-g" - е само "b-g"), затова си обирайте шибаните круши! А за тези (които са вече) тук - с потенциала - четете правилата и се съобразявайте с тях. Защото както съм казвал много пъти - това не е вашата лична тоалетна! И ако го забравите - ще ви бъде припомнено много бързо.

Пък после да съм какъвто ще. Само вие да не сте тук.

cdms

• Гост
« Отговор #55 -: Юни 21, 2008, 22:05:12 pm »
July, и аз съм от тези, които използват "обидни" думи към определени етноси, като евреи, цигани и турци. Това най-често става, в теми за масони, турцизирането на България и т.н. Това е така, защото представителите на тези етноси са доказали презрението си и ненавистта към другите. Българите достатъчно сме страдали и страдаме от горепосочените групи. За наша жалост много сме толерантни и това трябва да се промени. Смятам че българинът трябва да се чувства свободен в собствената си страна, а не да бъде дискриминиран. Или пък говедата от Хелзинки комитет да говорят за толерантност, когато защитават еврейските интереси, а не тези на България. Или пък циганите да не си плащат тока, а българинът, като не си плати сметката в края на месеца му спират тока.
Няма място за толерантност :-X

stiver

• Гост
« Отговор #56 -: Юни 21, 2008, 23:39:00 pm »
Geta, разбирам чувствата ти, но изпозването на обидни думи да ги изразяваш обикновено е само признак на слабост и невъзможност да се аргументираш. Те нищо не означават, нямат конкретно съдържание и затова са безкрайно безполезни. Обидните думи не убеждава никого в нищо. Те само показват неспособността на човека, който ги употребява да се владее, липсата на яснота в позициите му и словесна немощ. Ако наричаш някого говедо, тази дума не дава никаква информация или резолюция на проблема. Ако помислиш за качествата, които притежава животното говедо и ги изразиш с други думи, ще разбереш, че те в никакъв случай не описват същината на пороците които те дразнят в хората. Затова употребата на обидни думи се възприема като простащина и отблъсква хората. Нашият народ не е толкова прост, че да му се говори с толкова прости думи.

Breath

• Гост
« Отговор #57 -: Юни 22, 2008, 00:21:27 am »
July, съгласна съм с повечето неща, които казваш, с delfin не се получи много добре. Наистина можеше да се реши по-тактично въпроса с това, че постовете не изглеждат добре, което на фона на всичко друго е някак като "последна грижа".

Аз лично четях повечето от преводите й и оценявам какво е правила, отделяйки от времето си за форума и за това да предостави една по-различна гледна точка, защото напр. превод на руските ченълинги от руски сайтове и на части от "Роза Мира" ( ако не бъркам ) не се срещат на много места.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #58 -: Юни 22, 2008, 04:51:14 am »
Който не харесва Хорус, другите модератори и има някакви проблеми, да заповяда при мен. Все ще се раберем някак, официално от днес модераторска охрана, ако има нещо, да ми казват.
Естествено, че звучи откачено, но тези хора се скъсват от работа за да съществува това място. И никой не им плаща за това, правят го в свободното си време, крадът от работното за да ни се угоди и всичко да е перфектно. За нас е лесно, като ни писне гасим компа и ставаме, ама те са вързани докато не си свършат ангажиментите.
Затова смятам, че трябва да сме по - благодарни, да внимаваме и да им помагаме повече. Можем да помогнем най - малкото с нашите постове. Затова съм привърженик на директниото отношение с назоваване на имена и проблеми, които трябва да се оправят. Това да овъртаме и да клинчим, защото някой щял да се засегне, понеже не носи на критика еми, за мен е глупост. За да те критикуват, значи има, защо. Човек трябва да се развива, изглаждайки грешките си го прави. Четеш пет страници, докато накрая стане ясно какъв е проблема и кои са виновни. Нищо лично, но така не става. Като има проблем ясно и точно към отговорния потребител - това, това и това, вече е ясно, да се оправя! Ако не слуша се взимат мерки.
В началото не обръщах внимание на такива работи и ако се загледате съм пускал глупави и ненужни постове, някой път само като ми прещрака. Да ама сега като ги гледам не мога да ги изтрия и внимавам повече при следващите. Много често пиша пост и после се усещам, че не е подходящ и се отказвам и въпреки това все още пиша простории. Затова ако за другите не са съгласни искам модераторите да кажат какви са им забележките за мен, без да се притесняват. Пишете тук, защото колкото и да внимавам все нещо се пропуска, а другият човек отстрани най - добре ще забележи грешките ти.
Така, че Джули да не се засяга, ако помисли ще разбере, че никой не е имал за цел да я засяга, просто е забелязан проблем, който трябва да се оправи. Джули, чакаме те има една тема, която трябва да видиш...
 Уважавам нея и всички потребители (без Очакване  :P ), без вас щях да излизам много повече вместо да пиша из форума :) . Стягайте се и стига сте се мръщили. :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #59 -: Юни 22, 2008, 09:44:41 am »
Юли здрасти,

Както каза и H., ние нямаме време да стоим по цял ден и да висим в Хнет, изпълняващи ролята на полицаи. Със сигурност обаче се стараем да вършим съвестно работата си и да не допускаме проблемите, които ти изброи. Знам, че работата ни не се забелязва, но толкова смогваме.

Що се отнася до делфин, както май писах и по-горе, писали сме си на лични съобщения, недостатъка беше посочен и тя каза, че ще се постарае да ги направи да изглеждат по добре (постовете). Така, че няма никакъв проблем с това. Нито някой я обижда, нито й се присмиваме нито нищо. Просто посочихме едно име и чест прави на всеки да казва нещата с истинските имена, без да се крие под обобщаващи думи като - "модератори", "админи", "потребители"... и т.н. В това няма нищо лошо, защото не е казано с лоши чувства.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
56 Отговора
38711 Прегледи
Последна публикация Юни 07, 2010, 21:44:01 pm
от insomnia1304
23 Отговора
17776 Прегледи
Последна публикация Април 24, 2008, 02:54:07 am
от asdfghjkl
0 Отговора
5614 Прегледи