Автор Тема: Чалга-елементи (и всякакви не-български мо  (Прочетена 27809 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Не всичко е загубено...
Не , разбира се. Даже и тези от клипа имат шанс, ако се приложи правилен подход...

Да, трябва да повличаме хората след себе си. Понякога една дума е достатъчна. Малките камъчета преобръщат колата. :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Админ, нали знаеш каква е политическата ситуация в Китай сега? Този ученик, може да е бил някой, който не е бил съгласен със статуквото, което му набива учителя в главата и това да е било вид протест или отхвърляне на системата. Определено смятам, че е някакъв опит за борба след като е било толкова популярно и чак от телевизията са решили да помогнат за спирането на инакомисленето на младите.

Да се върнем на децата у нас. Не смятам, че причината за тези изтъпления е налагането на котрол, видеонаблюдение и т.н. Причината за това поведение и развитие се нарича "Свободия" . И наистина родителите също са виновни до някъде, задето не взимат отношение за развитието на децата си. Мислене от типа: "Ауу, нека да има понеже ние сме нямали едно време, нека е задоволен, как ще го бием не е правилно...". И ги наблюдавам деца на по 9 - 10 звънят на другарчето си по GSM - а да го извикат да играе, а той сигурно блъска на някоя игра. Момиченцата от малки ги обличат по модата с полички и все по рано излизат от детството. Да, смятам, че ако родителя подходи правилно при възпитанието на детето от най - ранна възраст това със сигурност може да се избегне. Проблема е, родителите имат определени илюзии за децата си "мойто е най - доброто, то не прави така, не е такова...", те не знаят какъв е света им и не подозират, че могат собствените им деца да паднат толкова ниско. Отричат докато истината не им се стовари отгоре, ето давам за пример Тина (знаеш, че те уважавам ;) ), тя не вярваше докато не го видя с очите си.
 И не ги отписвайте гаменчетата от клиповете, като бях ученик и аз имах подобен период, но открих някои алтернативи.

П.П. Тука забравих да кажа, че подкрепям конспиративното мислене на Магнолия, най - голям ефект за деградивното развитие на децата оказват медиите - нека спрат кеча като са толкова загрижени телевизиите. Само родителите са способни да се противопоставят на плана за разрушаване на младежите, но трябва да се започне от най - ранна детска възраст залагането на правилни ценности, поведение и възпитание, като се избягват всички крайности. Сигурно е невероятно трудно, но вие сте последната защита за цвета на нацията - децата.
« Последна редакция: Април 18, 2008, 03:13:03 am от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен cheese

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 56
Колеги, нека не забравяме, че моделите на поведение се усвояват първо в семейството. Ако то отсъства, ако е оставило прзноти, тогава чалгата, сектите и обикновената улична простотия проникват, защото, както знаем, nequaquam vaquum!
Вината не е само в кеча. Той не идва в главата ти, ако не пълниш с него някаква липса, и ако не си го поканил.
Та, според скромната ми персона, родителите са виновни не донякъде, а в основна степен.
Наказанията и камерите сакомай единственото решение за момента. Нали обществото убеждава, после принуждава, и после наказва. Убеждава умните, защото те разбират от думи, принуждава страхливите (условно казано), защото те схващат, че ако не спазват правилата по убеждение, за тях има репресия, и наказва тези, които не са нито като първите, нито като вторите, и си ползват главата само за да има къде да си слагат шапката. Последните ги оправя само тояга, защото магарето разбира само от тояга.   

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Колеги, нека не забравяме, че моделите на поведение се усвояват първо в семейството. Ако то отсъства, ако е оставило прзноти, тогава чалгата, сектите и обикновената улична простотия проникват, защото, както знаем, nequaquam vaquum!
Вината не е само в кеча. Той не идва в главата ти, ако не пълниш с него някаква липса, и ако не си го поканил.
Та, според скромната ми персона, родителите са виновни не донякъде, а в основна степен.
Аз съм много съгласен с това. Много от съвременните родители се държат толкова безотговорно с децата си. ДЪржат се пред тях като селяни, напиват се като свине, дънят чалгата...и децата свикват с това,което виждат. Проблема е че самите родители са такива и не съзнават колко са зле всъщност и така се създава народ от идиотчета,което е невероятно гадна бомба със закаснител - ако си мислите, че сега сме зле представете си след 20-на години когато те вземат властта...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
За пръв път виждам човек да поеме вината върху себе си за случващото се в държавата.

Затова поздравявам Миротворец. Този път не са виновни евреите, американците, турците, циганите, масоните и комунистите за държанието на тези деца. Виновни сме ние родителите.

Миро, може би нямаш деца, най-вероятно имаш, и не вярвам те са са такива изверги. Но чест ти прави, да поемеш вината върху случващото се.

Останалите, поучете се от него.

Неактивен cheese

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 56
Последни вести от Пловдив! Току-що във вестника видях, че двамата хубавци все пак са изключени от училище. Увряли са значи инспекторските глави!
Сега остава и прокуратурата да свърши това, за което й плащаме!
« Последна редакция: Април 18, 2008, 09:28:27 am от cheese »

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Според мен в семейството е ключа. По-точно-когато има семейство. Защото много деца нямат такова, независимо, че имат родители - вечно бързащи, често недоволни, а когато са свободни не откъсват очи от телевизора.Знаят ли какво става в душата на детото им, от какво се интерисува, за какво мечтае, от какво има нужда? Едва ли...Нали са облечени по последна мода, имат достатъчно джобни пари, а мечтите и нуждата от внимание са подробности!И така детето пораства, става човек - уж "нормален", само малко духовно осакатен. "Е, голяма работа! Такива се времената!"-оправдава се родителското тяло. Питам се - как стана така, че едно стойностно поколение/защото днешните деца са са наследници на поколението от 70, 80 години/ се провали във възпитанието на децата си? И изобщо това поколение разбра ли какво стана, защо стана, и кой го направи? Защото родитители  на сегашните деца не бяха такива, не на това ги учиха техните родители? Неусетно попаднаха в мъглата и потопиха децата си в нея...Много може да се пише. И всеки по принцип сигурно ще е прав.
Наскоро прочетох нещо, което ми се струва, че има общо с темата. За пораснолите деца...
Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?

Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?

Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
1.По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.
2.Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.
3.Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.
4.Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща
5.След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.
7.Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.
8.Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.
9. Сега накланяш глава, за да се усмихнеш.
10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
11. Още по-лошо – вече си намислил на кого ще го изпратиш.
12. Прекалено се увлечен, за да забележиш, че в този списък няма номер 6.
13. Трябва ти само секунда за да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 6 наистина няма.Дааа, какви бяха днешните родители, а какви станаха! А днешните деца? Нали и те ще станат родители? Представяте ли си накъде вървят нещата?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
neven, знам го този текст. Много добре казано. :)

Да, родителите носят основната вина, то е ясно. Аз на детето си не пускам чалга, уча го и го възпитавам както смятам за добре, храня го що- годе здравословно и си го гледам вкъщи, макар , че само аз знам, колко е лесно това..Но утре, като тръгне на детска градина и като започнат да му налагат утвърдени модели на поведение от типа: седнете на столчетата, станете от столчетата, мирно, козирувай, ако не изядеш мандажата, си лошо дете, да му пускат да гледа сапунки, докато "леличките" си скубят веждите, да ходи до тоалетна по график,да рисува по калъп,  да го тъпчат с шоколадови пасти и аз да го виждам само за няколко часа, кой ще бъде по силен: аз или лелките?
Вчера като се разхождахме, пред магазина беше застанал малчуган на възрастта на моето дете и пееше чалга от все сърце, а всички наоколо му са радваха, включително и майката.

Да ви кажа, понякога ми се струва, че борбата е с вятърни мелници..Толкова е силно другото..Институционализираният модел..
« Последна редакция: Април 18, 2008, 16:39:05 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен WhiteKnight

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 230
Дааа, изобщо не ми се дава и моят наследник на детска градина. Какъвто си е инат (като баща си ;-)) или ще го прекършат или ще ги направи луди... ама мисля, че по скоро второто! ;-)

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Eon, наистина имам деца и докато растяха съм се сблъсквал с целия негативизъм, който реалността около тях им предлагаше. Но, както Тина много добре каза, аз им предлагах една друга България винаги, когато усещах, че могат да залитнат, защото исках да бъдат хора с чест и достойнство. Сега се гордея с тях!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Според мен в семейството е ключа. По-точно-когато има семейство. Защото много деца нямат такова, независимо, че имат родители - вечно бързащи, често недоволни, а когато са свободни не откъсват очи от телевизора.Знаят ли какво става в душата на детото им, от какво се интерисува, за какво мечтае, от какво има нужда? Едва ли...Нали са облечени по последна мода, имат достатъчно джобни пари, а мечтите и нуждата от внимание са подробности!И така детето пораства, става човек - уж "нормален", само малко духовно осакатен. "Е, голяма работа! Такива се времената!"-оправдава се родителското тяло. Питам се - как стана така, че едно стойностно поколение/защото днешните деца са са наследници на поколението от 70, 80 години/ се провали във възпитанието на децата си? И изобщо това поколение разбра ли какво стана, защо стана, и кой го направи? Защото родитители  на сегашните деца не бяха такива, не на това ги учиха техните родители? Неусетно попаднаха в мъглата и потопиха децата си в нея...Много може да се пише. И всеки по принцип сигурно ще е прав.
Наскоро прочетох нещо, което ми се струва, че има общо с темата. За пораснолите деца...
Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?

Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?

Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
1.По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.
2.Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.
3.Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.
4.Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща
5.След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.
7.Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.
8.Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.
9. Сега накланяш глава, за да се усмихнеш.
10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
11. Още по-лошо – вече си намислил на кого ще го изпратиш.
12. Прекалено се увлечен, за да забележиш, че в този списък няма номер 6.
13. Трябва ти само секунда за да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 6 наистина няма.Дааа, какви бяха днешните родители, а какви станаха! А днешните деца? Нали и те ще станат родители? Представяте ли си накъде вървят нещата?
И в семейството е ключа,но не само в семейството. Семейството е част от т.н. патриархално общество. Лошото е че съвременната култура която ни се натрапва се бори точно с т.н. патриархално общество със цел заличаване на роднинските и приятелски зависимости , а това ще рече да станем граждани без роднински и племенни връзки,зависими само от системата,както е в САЩ.С други думи граждани на света,който се управлява от определени господари. И тази култура ни се натрапва чрез определени и точно насочени закони. Един от тях е законът за правата на детето.
« Последна редакция: Април 18, 2008, 20:31:00 pm от Martin »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Даскале, кажи ми кой може да те накара да скъсаш връзките си с рода, ако ти самият не го искаш? Как и по какъв начин някой ще ме накара да не уважавам своята кръв и своя ген? Това не може да се случи с никакви закони, дори и с конспирации, защото това е моя вътрешен двор и само аз имам исконното право да се грижа за него, както намеря за добре. Вярно е, че иска много работа, ама няма друг начин-или си готов да поемеш отговорност или не.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Аз доколкото схванах, даскала говори за тенденцията, не за отделния човек. И в това отношение съм съгласна с него, с изключение на формулировката "патриархално общество".
Факт е, че доста голяма част от децата в днешно време са гледани от баби и дядовци, докато родителите са някъде на гурбет. И защо ли? Защото са принудени..
« Последна редакция: Април 18, 2008, 21:28:08 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

SCLover

 • Гост
Децата в днешно време са се превърнали в гаменчета! :D Аз лично съм слушал как третокласници си говорят за секс, как искали да опряват някоя мацка. Та те говарят неща, които аз на тяхната възраст дори не съм знаел какво означават. И тава не е единичен случай. Наистина се чудя, как е станало това голямо оглупяване. Децата вече не са деца, липсва им чистота. И предполагам, че причината е в това, че една голяма част от родителите в България едвам едвам вързват двата края - следователно имат по - малко време за грижа.

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Даскале, кажи ми кой може да те накара да скъсаш връзките си с рода, ако ти самият не го искаш? Как и по какъв начин някой ще ме накара да не уважавам своята кръв и своя ген? Това не може да се случи с никакви закони, дори и с конспирации, защото това е моя вътрешен двор и само аз имам исконното право да се грижа за него, както намеря за добре. Вярно е, че иска много работа, ама няма друг начин-или си готов да поемеш отговорност или не.

Аз доколкото схванах, даскала говори за тенденцията, не за отделния човек. И в това отношение съм съгласна с него, с изключение на формулировката "патриархално общество".
Факт е, че доста голяма част от децата в днешно време са гледани от баби и дядовци, докато родителите са някъде на гурбет. И защо ли? Защото са принудени..[/color=red]


Миротворец,ще Ви отговоря.Така наречената европейска култура е в основата на нещата.
Преди около 30-35 години говорих с интелигентен белгиец. Той сподели с мен, с известно учудване,че там се е появило нещо като мода,малките деца да се обръщат към родителите си и дядовци и баби,на малки имена./Иване,Петко,Ленче и т.н. или това което чуват от бащите и майките си да говорят между себе си./ От няколко години виждам че тази ЕВРопЕЙСКА култура се появява вече и у нас ,в България. Допускам че това е в резултат на твърде многото гурбетчии от нас на запад.Това си е чисто заобикаляни на роднинските връзки , като след време те ще избледнеят.Г-н Миротворец, моля за Вашия коментар по темата. 
« Последна редакция: Април 19, 2008, 14:11:37 pm от daskala »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
44 Отговора
26307 Прегледи
Последна публикация Юли 19, 2011, 16:24:10 pm
от Hacko
23 Отговора
11641 Прегледи
Последна публикация Април 24, 2008, 02:54:07 am
от asdfghjkl
0 Отговора
3215 Прегледи
Последна публикация Май 08, 2008, 10:57:49 am
от Спорт-Здраве3
17 Отговора
13868 Прегледи
Последна публикация Март 27, 2010, 21:32:44 pm
от Polymorpher
3 Отговора
3725 Прегледи
Последна публикация Юни 26, 2010, 09:37:55 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27