Автор Тема: Метафора на видимата матрица (друг поглед)  (Прочетена 3883 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве3

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Знаем, че много малко неща в езотериката могат да бъдат осмислени веднага, защото се иска наистина силно въображение, за да види човек в главата си един смисъл и една хармония, а не просто техен метафоричен образ.


Аз съм от тези хора, на които добре им е известно, че "всичко е енергия", но за всеки случай все още се питат "кое "всичко" по-точно?", въпреки че се досещат кое от всичкото е всичко  ;D
Аз съм и от онези хора, които някакси не могат да си представят всеизвестната метафора, че мисълта е филмова лента, че мозъкът е прожектора и че очите ни са екрана...Не мога да възприема единодействието на тази метафорична система от елементи заедно с всички следствия от това.

Ако не съм единствен, значи тази тема няма да е интересна само на мен  :P
Мислех си, че зрението ни не е плоско. Не че не е плоско и не че перспективата и дълбочината не са също илюзия на матрицата(както и локалността), но нека за момент приемем, че дълбочина има.

Попитах се, как би се прожектирал филм на екран, който има дълбочина? Сетих се за стъклото. Всеки е виждал напукано стъкло, дебело стъкло...а някои от вас са добре запознати с Планинския кристал, прозрачния Топаз и други прозрачни камъни, които имат в себе си шуплички, люспички, пукнатинки, мехурчета и тн.
Открили ли сте всички вътрешни релефи на вашия камък? Аз си мислех, че съм, докато не го поставих на слънце навън и не видях десетките неща, които светят в различни цветове вътре в него. Пукнатинки и шуплички, които бяха под различен ъгъл и отразяваха различен цвят - чак тогава станаха видими за окото.

Ами не е ли същото, ако си представим, че плуваме в кристал? Или че плуваме в стъкло? Когато ние буквално светим, ще рече - когато ние сме на определена вибрация, ние ще виждаме определени тела и определени цветове в онова "всичко е енергия", в което плуваме.
И отново, когато светим или имаме определена вибрация, ние ще виждаме напълно друго или сходно място с онова преди...тоест ние ще сме се преместили :)

И отново, когато светим, околните шуплички ще отразят само онзи спектър, който не поемат. Това пък ще рече, че ако светим по определен начин ние спираме да съществуваме като шупличка за някой друг, нас ще ни няма :) Трябва само да светим така, че всичок да пирема нашия спектър.

А всъщност всичко ще е тъкмо там - в аквариума от кристал или енергия, както си е.А колкото до локалността, не е ли възможно да е същата като в морето? Когато гледате някакъв обект във водата, а вие сте в лодка - този обект нито е толкова дълбоко, колкото се вижда, нито е в тази равнина, в която го наблюдавате. Чак след като се потопите се вижда истинското му място.
Ако си представим течен планински кристал с шуплички, в който плуваме, то перспективата става наистина пълна илюзия.

И сега предполагам, че за да е "всичко на едно място и едновременно", този течен планински кристал би трябвало не само да представлява екрана, но и да се намира вътре в прожектора  :-\  Мда, така и така и ние би трябвало да сме част от този течен планински кристал, значи не сме нищо повече от една инфлексия и торсия на материята, породена от някакво подводно или надводно течение в аквариума.
Не е ли обезкуражаващо  ;D
« Последна редакция: Май 08, 2008, 12:41:51 pm от Mirotvorec »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
1 Отговора
4783 Прегледи
Последна публикация Април 16, 2006, 13:56:17 pm
от Alien
4 Отговора
4506 Прегледи
Последна публикация Май 21, 2008, 17:16:04 pm
от =======
4 Отговора
5818 Прегледи
Последна публикация Април 30, 2009, 23:12:47 pm
от buden
29 Отговора
24171 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal
1 Отговора
6012 Прегледи
Последна публикация Септември 17, 2010, 00:07:22 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27