Автор Тема: Плутон в Козирог  (Прочетена 2007 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Martin

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 516
    • Music of the world
Плутон в Козирог
« -: Май 05, 2008, 14:17:39 pm »
Макар че Плутон е малка планета (Сега тя е квалифицирана като планета-джудже), тя оказва мощно влияние. Плутон символизира смъртта и завършеците, както и на сривът в структурите на нашия живот, който е необходим за трансформацията и новото начало. Плутон ни изправя лице в лице с реалността на живота, унищожавайки каквото стои на пътя, избран от душата ни.

Преминаването на Плутон през зодиаците носи внушително очарование чрез влиянието, което оказва. Той безмилостно изобличава мрака, лежащ в основата на зодиакалните архетипи и, унищожавайки стария ред, изисква да изградим новото от прахта на старото. Като птицата Феникс, с която се асоциира, Плутон умира и се регенерира, за да започне наново.

От 1995 г. Плутон е пътувал през Стрелец, носейки със себе си войни (Плутон) на религиозна и идеологическа основа (Стрелец), както и "културни войни", нарастващо разделение между групите с различно мислене; като всичко това са архетипи на Стрелец. Стрелец управлява медиите и развлекателната индустрия, и от тогава развлекателната журналистика е отбелязала значителен растеж. Стрелец носи със себе си безкраен оптимизъм; в този период е отбелязано значително покачване цените на жилищата, както и растеж на финансовите борса. Новата икономика на "точка ком"-ерата настъпи под влиянието на Плутон в Стрелец, както и бумът в продажбата на ваканционни жилища.

Преходите на Плутон обикновено включват фаза на разпад, при която структурите, които повече не ни служат, биват разрушени, за да осигурят място за нови, по-съвместими с духовното ни еволюционно ниво. Ако разберем процеса и му се оставим с вяра, това могат да бъдат вълнуващи времена на трансформации и нови възможности. Ако се съпротивляваме и се държим за миналото, преходът може да бъде изпълнен с трагедии и болка.

Козирог е знакът на строителите и на предприемачите. Той е вкоренен в материалния свят и разбира, че животът на Земята изисква практически подход към материята. Има също така силен стремеж към реализация, към изкачване на най-високите върхове, също както при козела, който е символ на този зодиак.

Неговото управление от страна на Сатурн дава респект към дисциплината и властта, и Козирог има изключителен респект към правителствените структури и морални устои. Сатурн приютява още тенденцията към песимизъм и липса на чувство за хумор, като всичко лично е жертвано в името на целта. Често съществува тенденция към величаене на материалните неща и издигането им над емоционалните или духовни реалности, като липсата на баланс може да създаде непълноценно и злощастно преживяване.

Когато Плутон преминава през Козирог, можем да очакваме трансформацията на всички тези неща, управлявани от този знак - в това число нашите религиозни институции, политически и правителствени структури, отношението ни към смъртта и старите хора и т.н.

Докато Плутон обикаля около Слънцето за 244, неговата елиптична орбита подсказва, че не му отнема същия период от време, прекарано във всеки от знаците. Например, отне само 20 години, за да премине през Скорпион, но 26 за Рак и 19 за Лъв. Плутон ще бъде в Козирог до 2024 г, и това се случва във време, в което нашите структури са готови за промени. Индустрията се превръща в основен източник на въглероден окис, заплашващ живота на Земята. Католическата църква се тресе от секс-скандали и се бори за своето оцеляване. Начинът, по който правим бизнес, е променен завинаги от глобализацията на политиката и икономиката.

Плутон навлиза в Козирог за пръв път на 25 януари 2008 г, и ще се завърне за последен път към Стрелец на 14 юни. Той ще се върне обратно към Козирог на 26 ноември 2008, и ще остане там до 21 януари 2024. За 16 години, Плутон ще участва в процеса на разпад и след това ново изграждане на структурите, от които зависим ние и успешното ни съществуване в материалния свят.

Има естествена еволюция по пътя на планетите през зодиакалните знаци, като всеки знак предлага напълно различно преживяване от останалите.

Плутон е свързан с трансформацията на политическата и икономическа реалност, и неговото навлизане в Козирог маркира края на Седемгодишната война, в която Франция отстъпи Канада на Великобритания. Политическата нестабилност, обаче, беше усетена из цяла Европа и колониите, като този период маркира преконфигурацията на много нации по света. Катерина Велика се възкачи на трона след убийството на нейния съпруг, вероятно от собствената й ръка, и инициира войни с Отоманската Империя, довела до придобиването от Русия на голяма част турски земи. Първото делене на Полша се появява в този период, когато тя бива разделена на 3 части, притежавани от Русия, Прусия и Австрия. Британският парламент приема декрета, довел по-късво до Американската революция.

Жаждата за революция във Франция, Англия и Русия през периода на Плутон във Водолей, генерира силно привързване (Плутон) към идеите на свободата и равенството (Водолей), породени от реконфигурацията на световните нации (Козирог), като резултат предшестващата ги колониална експанзия (Стрелец). Предишното преминаване на Плутон през Козирог през 1516-1533 беше предшествано от изследването на Новия свят, довело до възникването на колониалните идеали. Веднъж, щом първите изследователи на Новия свят се завръщат в пределите на Европа, под влиянието на Плутон в Козирог тези страни решават да завладеят Новия свят и да създадат нови колонии, които да бъдат подвластни на европейските владетели. Повишаването на анти-католическите настроения, предизвикано от надигането на протестантите под влиянието на Плутон в Стрелец, води до изграждане на нова структура от Мартин Лутер - Лутерианската църква.

Макар че Плутон навлезе в Козирог за пръв път през януари, той ще се върне към Стрелец през юни, където ще извърши последно разчистване на проблемите около религията, философията, пътуванията, идеологиите, журналистиката, оптимизма и др. През 2008 Плутон ще бъде почти стационарен, пътувайки в този период с по-малко от 3 градуса между Козирог и Стрелец. Поради оставането в тази стационарна позиция толкова дълго там, където влиянието му е най-голямо, трябва да очакваме изключително интензивни процеси на трансформация.

Плутон предизвиква край и ново начало - той ни принуждава да отстъпим старото, изграждайки ни отвътре навън. През следващата година оптимизма на Плутон в Стрелец ще води битка с непреклонния реализъм на Плутон в Козирог, и това ще бъде малко преди да настъпят сериозните икономически проблеми.

Веднъж щом Плутон навлезе категорично в Козирог през декември 2008, ще започнем да го виждаме наистина в действие. Разбира се, това ще последва изборите в САЩ през ноември. Плутон търси срив и регенериране. Структурите на нашия свят, поддържащи обществата функциониращи: църкви, правителства, сгради - всички те са управлявани от Козирог. Но също така мостовете, тунелите и цялата инфраструктура, на базата на която живеем, е възможно да бъде подложена на силна разруха при пътуването на Плутон през Козирог. Подземният транспорт може да се превърне в бойно поле, тъй като Плутон често носи война и смърт в зоните, управлявани от знака, през който преминава (Както на 11 септември 2001, по време на Плутон в Стрелец, когато въздушното пътуване се превърна в пътуване на смъртта и на тотална световна трансформация).

По време на прехода на Плутон наблюдаваме крайности и силен натиск в зоните от живота, свързани със знака, през който той пътува; и предвид връзката на Козирог с правителствени и властови структури, би могло да се очаква опит за установяване на глобално правителство, придружено с минимализиране на гражданските свободи. Плутон се занимава с проблемите на властта - от личностното ниво до структурите, управляващи цялото човечество. Когато Уран навлезе в Овен през 2010-2011, ще има силно вълнение, и махалото ще се насочи отново по посока на човешките свободи. През 2012-2013 - по времето, когато Уран формира квадрат в зоната на Плутон в Козирог, ще има изключително културно, социално и политическо разместване, което на по-късен етап ще доведе до трансформацията на правителства и политически структури.


Често преминаването на Плутон през даден знак е реакция от преминаването му през предишен, и в Козирог може да има реакция на практичния и материалистичен Козирог срещу идеологическия идеализъм на прехода Плутон-Стрелец. Свръхдоза прагматизъм може да доведе до негативизъм и депресии, с които Козирог понякога е асоцииран. Козирог е асоцииран с просперитета и може да бъде безскрупулен в усилията към изкачване на върха, така че можем да видим нарастващо вманиачаване към изкачване стълбата на успеха, което ще доведе до срив в определени сегменти на обществото.

Винаги съществуват нюанси в циклите на Плутон, и в Козирог е вероятно да видим също едно увеличение на стабилността и по-практическото доближаване към икономиката и бизнеса от това, което видяхме под влиянието на Стрелец. Козирог е практичен и цени преди и над всичко постиженията , като се има предвид постиженията за истинските цели и обективни задачи. Въпреки, че Плутон в козирог ще извади наяве тайни на правителства и други политически единици, там ще бъде увеличен по-скоро фокуса към вещината, уменията и успешния резултат, вместо към извъртанията и пропагандата на/от ерата на водолея.

Източник: www.astrodynamics.net

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27