Проблемът е от години и когато сигнализирах с притеснение, че форума малко по малко се превръща в Дневен бюлетин, някои казаха: "
Стига ве, нека има новини".
НА ви "Новини" сега 15 страници (на фона на "НЛО" - 5 за 5 години. Казвам да се преименуваме на х-новини, това вече не е уфология и езотерика).
Всичко много се разреди. Ако зависеше от мен нямаше да има
никакви новини. Щеше да има специален екип във форума от 4-ма човека, които да отсяват информационните сайтове, да гледат общата картина и да пишат анализи върху тях, на мястото на роботизираното копиране от bgfactor.
Всичко друго щеше да бъде преводи и лично написани статии.Разбира се това е утопия и знам че не е възможно. Може би било, ако имахме лично финансиране и за целият този труд се плащаше. Защото подобен труд не би бил малък.
Онзи ден щях да пускам лични съобщения на няколко потребителя с подобно съдържание като от първият пост на user-a
Breath. Има нови хора тук, които наистина сякаш гонят някакво признание или брой постове. Както винаги, никой от авторитетите изказали се по-напред в тази тема, не прави забележки на никой и не се казват конкретни имена.
Защо като като Хорус ще дойде и ще го каже... Защо аз да се товаря...Geta,
Peacekeeper,
delfin - приятели

Много ви харесвам и ценя - нашата идея е форума да привлича хора като вас

Млади, ентусиазирани и търсещи все повече знания. Но! Спрете се малко момчета. Преценете защо наистина сте тук. За да знаете или за да правите впечатление. За да флуудите (просто за да ви има И в тази тема), или за да оставите нещо на този, който ще ви прочете.
Geta, sorry брат ми, но за 2 седмици направи 300 поста от новини... Прави впечатление, не може да не прави... И става натрапващо се, почва да дразни... Забелязва се едно роботизиране като цяло. Губи се личния елемент. Копва се новината и дотам. Дори не се оставя 1 ред изречение с лично мнение отдолу, камо ли анализ. Излиза че И ТУК няма мислещи хора. Има такива запознати с общата картина, достатъчно, че да забележат дадена новина и да я пуснат, но всичко свършва дотам. Личният елемент се губи. Да не говорим, че дори никой не си прави труда, малко да оформи поне естетично своя пост и по този начин да остави себе си. Редактирам десетки постове на ден за да станат в читаем вид, вече не заради себе си - правя го като вид провокация към публикуващите - дали ще им направи впечатление. Някои не го възприемат дори като провокация - те се дразнят че поста им е променен. Приятели, не го правя по шаблон, не го правя за да ви се натрапя, че трябва да е ТОЧНО така - правя го за да ви кажа да разчупите модела и да дадете искра на своята публикация. ИНАЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ В КСЕРОКС-МАШИНИ, КАКВИТО НЕ СЕ ОЧАКВА ДА ИМА ТУК!!!
Всичко това е до болка повтаряно... Аз лично всеки път си обещавам че няма да се правя на клоун и да говоря едно и също през 3 месеца. И всеки път разбира се е "за последно". Ставам смешен сам на себе си... Наистина всеки е свободен да прави каквото си иска. Но човек трябва да е с ясното съзнание, че бидейки на определено място, особено ако е нов, трябва поне на някакво 75%-ово ниво да се съобразява с установеното правило за поведение и съзнание, колко и масонско да звучи това. Иначе оттам нататък просто демонстрирате неуважение към създателите на проекта...