Няма как да стане това. Аз съм на Земята, а те вероятно са се преродили вече. Не помня нито номер, нито модел, има ли смисъл изобщо да се помни такова нещо!?
Първият ми беше купен, като ученичка 8-9 клас (преди 9 г.), вторият 3-4 г. след това. И двата издържаха доста, принтирала съм често и по МНОГО!
Ами..... и лъжите могат да бъдат обосновани, а истините не.
Може би ти си високомерен и затова другите ти се виждат такива!? Те не са нищо друго освен наше отражение.
Не позна в предположението. След като 99% от хората ме смятат за съвсем непринуден и само мнооого рядко някой ме смята за високомерен, тогава как мислиш? Кой в кой се отразява и кой е огледалото?
Говориш ту за тонер (който се ползва само при лазерни принтери), ту за мастило.
Не си знаеш марката и модела на принтера.
И 5 годишните деца знаят, че мастилените принтери са боклуци. Не знам как не си разбрала все още. Тоя 'спец' как ли не ти е казал? Аз ако някой ме вика да му оправя мастилен принтер, хващам и хвърлям принтера през терасата.
Да говориш пък в мастилени принтери за чипове и за нарочно разваляне на печатането ... Това все едно да имаш каруца с магаре, и да не ще да потегли, защото електрониката засича, че не си си сложил безопасния колан.
Браво sidewinder! Добра тема, която ме мъчеше толкова отдавна... (Заглавието ти е грешно!)
Например любимата ми машина за еспресо, която купувам от една и съща компания, но новите издържат по-малко от година и вече така ми писна, че си правя нес от чешмата от бойлера.
Тина, я дай да разнищим тая машина, току виж ти я оправя дистанционно, и да ме благославяш цяла година след това.
За ужас на Ивета съм супер специалист и по еспресо машини, защото 2 години съм имал заведение с кафене.
Сегашната ми машина (Дарксън, бия те) е Делонги 16 бара. Купена е преди 6 години от ибей без гаранция, като е била магазинен модел. Цената и беше 40$ общо с транспорта. От тогава не е мръднала. Бтв, тогава купих 2 наведнъж.
Обаче!
Кошмар е да пускаш на такава машина предварително смляно и пакетирано кафе. Трябва точно да се смели на правилния размер. А смилането на кафе е също изкуство.
Съвсем наскоро си купих бараца маестро плюс. Кафемелачка за 160$. Без нея, еспресо машината ми просто или не пущаше нищо, или пущаше само някаква вода. Но с правилно дозиране на смилането, кафето е вече перфектно!
Зъбите са немски, от закалена сомана и конични. Специално чрез предавки се намаляват оборотите на двигателя, докато стигнат до зъбите, за да може зъбите да се въртят бавно, да поддържат ниска температура и да не прегарят кафените зърна.
Има и 40 степени на ситност на смилането. За еспресо машините съответно са най-ниските стойности. от 0 до 15. (т.е. най-ситно)
То именно и в това е проблема. Защото повечето пакетирани смлени кафета ги продават за да си правиш кафе през филтър и са прекалено едри за еспресо машините. Водата минава през тях, като през камъни. Особено пък ако кафето е със по-слба степен на изпичане и зърната са по-твърди.
Та, нека започнем диагнозата. Като точка номер 1, откъде и как си смилаш кафето за тая еспресо машина? Как и кой може да гарантира, че е правилно и прецизно смляно?
Кога за последно си чистила машината си с оцет?
Внимаваш ли да не претоварваш помпата (когато кафето е смляно прекалено ситно и прекалено дълго работи)?
Внимаваш ли да не претоварваш гумата и да стягаш прекалено много дръжката? Особено пък ако не са изчистени ръбовете от кафе?
Иде ми да си изтрия акаунта - пфффф
Сакън, няма да се даваме.
Моя Canon LBP-810/лазарен/ съм го зареждал последно през 2008 година, пролетта и още си кара, ама не печатам повече от 1000 листа годишно
/а принтера ми го подариха нея година, щото не работеше, та си го поправих/
Аз съм със самсунг SCX-4100. Последната касета я купих края на 2005. Това прави 6години. За 3000 копия е.
Наскоро си купих тонер рефилър за 7$ с включен транспорт, точно за него дадох по-горе линк в ибей. Планирам тонера за тия 7$ да ме изкара следващите 10г, щото ще печатам доста по малко, нали вече не съм студент.
Абе понякога се чудя, лоша карма ли е да му се развалят непрекъснато вещите на човек? Сигурно ако на някой много му се чупят трябва да се замисли, дали се държи добре и възпитано, дали има лоши помисли. Може пък това да е наказание.
А в краен случай лепвате един оргонит върху принтера, и ще заработи, няма къде да бяга.
В краен случай може да вземе да гори с 30% по-малко тонер/мастило (в зависимост от модела).