Автор Тема: Програмираната смърт на вещите  (Прочетена 38735 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #75 -: Декември 19, 2011, 01:04:06 am »
Никакъв родово-общенен строй не предлагам,просто си разсъждавам,което ме навява на мисълта и за хора които не могат мислят и приемат всичко за даденост.
 Програмата се казва „Ризън„ виртуално студио за обработка на звуци и иска два гб оперативна памет,чисто технически с по малко не смогва,но със старите дънни платки не можеш да смениш тази рам ,защото въпросните са спрени от производство преди незнм колко време и филмите работят вече с друг формат,което е обяснимо с новото развитие на тези технологии и бързината на прогрес.
 Ей за тази изданка на Сони говоря http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921666384231&fb_source=message#reviews
  от коментарите на потребителите,разбираш проблемите,иначе има много и всякакви и всички вършат работа,а с някои дори дават и нонстоп достъп до уикипедия,май през 3ж мрежата.
 Май си прав ,търся Етика в Икономиката,а тя е :
Цитат
Икономиката, най-общо казано, е наука за максимизиране на ефективността на благата.
Това включва и производство, и продажба, употреба и планиране на личното време, на личните ресурси и всякакви други подобни.
И то (!)(съществен момент), ефективност в полза на този, който я прилага!

 и може би е дошло времето да се наложи малко етически натиск над икономистите.Нещо се говореше за глупоста,наречена постоянно разтяща икономика ,но не видя много гластност или разбиране от обществото,което не значи че то е съгласно с настоящото статукво.Обобщих пак,какво да правя,така ми се дава,така го пиша.Много от хората по Земята нямат достатъчно умствен капацитет за да измислят нови технологични въведения,трябва ли да отхвърлим и да решим ,че тяхната част от ресурсите са наши,щом те не разбират икономическият принцип ,който ги лишава от препитание.Визирам африкански земеделци,които не могат да продадът това което са отгледали на цената на трудът им ,за сметка на някоя компания,която ще го изкупи на безценица,заради така създалата се икономическа ситуация,и повечето от тези хора ще фалират.Запомнил съм само принципът и то не добре,нещо с памук беше,в Африка,но в Бг направиха така с тютюнепроизводителите,ама се отклоних от темата.
 И все пак има нещо гнило в цялата икономическа парадигмата на света в които живеем и тове е възможноста на неетични хора да управляват този механизам,за лични облаги.Личният ни избор определя светът, в който живеем,и не трябва много мисъл за да имаш това ,от което имаш нужда,за да живееш.Дори и да останеш на улицата,все ще намериш кофа от която да се наядеш или човек ,който да ти подаде ръка.Пак е крайно ,но пък не е вечно.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #76 -: Декември 19, 2011, 04:16:19 am »
За програмата, ще трябва да се оправиш с по-стара версия, ако има възможност.
Компютрите не винаги са били с по 2 гб, и все пак светът се е въртял. Имало е и музика.

Казано с други думи, лично според мен, технологиите се сменят прекалено бързо през последните години. Именно затова понякога са съвместими, но понякога не. Различни волтажи, различни шини за комуникация, на различна честота и тн и тн и тн.
Хората правят каквото могат. Не мисля, че е редно да ги обвиняваме в липса на съвместимост.
Не може хем да искаш все последния модел (или един от последните модели ПЦ), а да не искаш да си платиш.
И на мен ми е криво, че ДДР3 е буквално без пари и бих могъл да си увелича рама доста, но дъното ми не го поддържа. Стоя си със старата рам, докато ме изкара и това е. Не виждам нищо учудващо във тоя факт. Просто сега производствените мощности са натоварени да произвеждат от новия модел.

Помня през 1998-9 гледахме дивХ филми, компресирани на компютър. Тогава машините бяха на по 200мегахерца. Със 128 мб рам.
Ако не можеш да си позволиш модерна машина, да гледаш ХД 1920 по не знам колко, ще караш със старата и ще гледаш по-старите формати компресия.
Или пък ще си взимаш ДВД-та от рента и ще ги гледаш без машина.
Някак си не може хем човек да е с последните технологии, хем да е безплатно.

За африканските производители,
труден въпрос.
Икономиката се дели на микроикономика и макроикономика.
Макроикономиката засяга нещата на ниво държава. Съответно влизаат протекции, мита и тн.
Проблем на конкретната държава на африканеца е, да се погрижи.
Чудя се, нима се решиха проблемите в нашата държава, че се затревожихме за проблемите на африканските селяни?
Не може ли всеки човек да се мъчи да решава собствените си проблеми?

Точно както в България, проблемите в нея се дължат главно на българските управляващи, и много по-малко на страшните конспиратори от САЩ и другите развити държави,
същото е и в Африка. Проблемите на обикновения африканец се дължат основно и главно на неговите управляващи.

Ако искаш да наложиш Етика, няма проблем. Аз съм за. Но също както не можеш да направиш пералнята да работи като микровълнова, така и няма смисъл да омесваш двете.
Етиката е за хората, а не за икономиката. Ако си 'за' да има по-добра етика при политиците и управляващите, то и аз съм 'за'.
Това, което искам, и за което пиша толкова, е да назоваваме нещата с точните им имена. За да се познае и да се знае проблема, за да може евентуално да се реши. Ако може.
Колкото по-точно диагностицираме проблема, толкова по-голям шанс има евентуално да се намери решение.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Navi

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #77 -: Декември 19, 2011, 12:51:11 pm »
Има фирми, чийто основен предмет на дейност е точно "програмираната смърт на вещите". Пример: Слагаш евтина китайска батерия на мобилен телефон и опа чипът засича, че не е оригинална (макар, че оригиналната е проуизведена в същата китайска фабрика) и телефонът се разваля.
Същото се отнася и за много други вещи от рода на перални, хладилници, телевизори, бойлери и др. Определени ключови елементи се проектират така, че се изхабят след определен период от време и така цялата вещ става непотребна. И това в днешно време е сериозен бизнес.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #78 -: Декември 19, 2011, 15:04:39 pm »
Има една хубава българска поговорка:
"Сиромах човек - жив дявол!"

Хубава е, но всяко нещо си има граници ...
Много хубаво не е на хубаво.
Когато се прекали с нещо, човек трябва да се запита: "Къде е границата?"
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен element

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #79 -: Декември 19, 2011, 23:11:46 pm »

Когато се прекали с нещо, човек трябва да се запита: "Къде е границата?"
А, "ония", дали си го задават този въпрос? - Къде е границата?  всеки подхожда ситуационно, има такива, които не са на "ти" с техниката, други с друго и т.н. Има още една хубава поговорка "Човек се учи докато е жив", което на свой ред идва да поясни, че ученето е и частица от смисъла на живота.
  И между другото, ако осъзнаваш, че живееш във враждебно настроена спрямо теб среда, това означава ли, че си слаб?
Случайност - това е начина чрез който Господ, се опитва да запази анонимност.

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 855
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #80 -: Декември 20, 2011, 23:49:09 pm »
Понеже обърнахме доста внимание на ел. крушки, искам да добавя нещо, за което може би малко хора се сещат. На първо място, старите крушки с нажежаема жичка са по-нетрайни от съвременните по един важен показател. Газа, с който ги пълнеха. Преди много години, той беше азот, а сега е аргон. Азота е много агресивен окислител и разяжда волфрама.

Това е едното, второто е, че слабото място на крушките с нажежаема жичка е рязкото преминаване от студено състояние в супер горещо. При това положение съпротивлението на жичката скача повече от 10 пъти. Крушките горят точно в момента на паленето. Ако има начин палете крушките плавно. Така ще им удължите живота.

Преимуществото на луминисцентните пури е, че не хвърлят сянка. Компактните енергоспестяващи крушки концентрират висока яркост на малка площ и това дразни окото. Можете часове да гледате дълга луминисцентна пура и няма да ви заболят очите.

Друга хитринка е, ако можете ползвайте халогенни крушки. Тайната се крие в газа, който е вкаран в тях. Газа е някакъв халогенен елемент от менделеевата таблица, например йод. Когато волфрама се изпарява, той се свързва с йода и отново кристализира върху жичката. Това прави крушката практически дълговечна.

И накрая марката за предпочитане е OSRAM. Другите са фалшименто.

« Последна редакция: Декември 20, 2011, 23:52:00 pm от sidewinder »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #81 -: Декември 22, 2011, 05:45:01 am »
Ако я търпиш тази враждебна среда, значи си слаб.

А и ако средата си позволява да е враждебна спрямо теб, значи си слаб.

Иначе им отрязваш главата. Или ако си хуманен филантроп (май така се казваха тия, дето обичат живота), просто само им смачкваш фасона от бой.

А ако не ти е до физически саморазправи, можеш да използваш силата си, за да научиш нещо полезно в училище и да си потърсиш по-добре платена работа.
Зависи за каква среда говориш, икономическа, социална, политическа или криминална.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #82 -: Декември 22, 2011, 12:49:05 pm »
 Бягаш оф-топик.В изказването ,осъзнаването на това,че средата е враждебна е тезата,не фактът че си слаб.Осъзнаването е причината,слабоста-следствието.Ако не осъзнаваш средата ,като враждебна,никога няма да си помислиш,че си слаб.Съществува също и фактът,че и двамата сте осъзнали,че средата е враждебна,само реякцията спрямо нея е различна,по обективни причини-различни сте.
 Вероятно ако се създава агресивен пазар,то и хората участващи в него ще реагират по съответен  начин,стигащти до крайности,изразяващи се в хората,като усещане за слабост и безпомощност,ако не успяваш да повлияеш на средата,което води в историята до такива реакции,като миграция на цели видове и смяна на средата,и установяване на мяста където,за пример,могат да променят средата и стават земеделци,или да останат на място и да променят средата,подхождайки агресивно,към нея,като вероятно ,ако не успеят,се избиват по между си за намаляващите ресурси.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #83 -: Декември 22, 2011, 15:21:14 pm »
Ни най-малко не бягам от темата.
Просто ползвам "допускане на твърдението", за да докажа противоречие.

Повтарям се,
Ако би бил силен, средата не би си позволила да е враждебна спрямо теб, защото и на нея и се живее.

И да питам, (още в предното мнение се зачудих, и даже писах няколко варианта),
ЗА КАКВА ПО-ТОЧНО ЛИЧНА СИЛА СТАВА ВЪПРОС?

И за каква по-точно среда?

Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #84 -: Декември 22, 2011, 15:58:16 pm »
Предполагам ,обкръжаващата среда и силата на ума.Може и на волята да е,но някъде прочетох,че тя е едно от божествените качества и затова не я включвам.
 Ако би бил силен,ще се бориш със средата,но това не я прави по-малко враждебна,отколкото ако си слаб.Идеята на производителя е да реализира печалба,ако може, колкото дълго може.Това създава предпоставки за идеята на програмираното остаряване,дори и само на част от продукта.Свободният пазар е глупост,позволяваща на корпорациите да правят пари,пилеейки ресурси.Незнам за каква среда говориш ти,аз визирам средата в която живеем,като икономическа и социялна.В предишният пост визирах средата,като мястото на което живеем.В следващия ,ще визирам илюзията за сила,създавана от избор на среда.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #85 -: Декември 22, 2011, 20:04:29 pm »
"Обкръжаваща" и "среда" са синоними. Или поне имат еднакъв смисъл.

Виж, "икономическа" и "социална" са вече наистина типове среда.

Много съществен момент е, когато говорим, че си "силен", обикновено имаме предвид СПРЯМО конкретната среда.

Т.е. ако си говорим за шах. Ако кажем, че някой индивид е "силен",
логично е да се предположи, че говорим за "силен на шах",
а не "силен в поливането на домати"

Т.е. "силен" е крайно неопределимо качество. И има нужда от допълнително типизиране и определение. В логичния случай, ако не е упоменато, просто се подразбира, спрямо контекста на разговора/темата.

Ако говорим за социална среда, "силен", би означавало "силен социално"
и тн...

А в какви враждебни социални среди живеете, ще се радвам да прочета. С повечко примреи :)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен element

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #86 -: Декември 22, 2011, 23:03:47 pm »
"Обкръжаваща" и "среда" са синоними. Или поне имат еднакъв смисъл.

Виж, "икономическа" и "социална" са вече наистина типове среда.

Много съществен момент е, когато говорим, че си "силен", обикновено имаме предвид СПРЯМО конкретната среда.

Т.е. ако си говорим за шах. Ако кажем, че някой индивид е "силен",
логично е да се предположи, че говорим за "силен на шах",
а не "силен в поливането на домати"

Т.е. "силен" е крайно неопределимо качество. И има нужда от допълнително типизиране и определение. В логичния случай, ако не е упоменато, просто се подразбира, спрямо контекста на разговора/темата.

Ако говорим за социална среда, "силен", би означавало "силен социално"
и тн...

А в какви враждебни социални среди живеете, ще се радвам да прочета. С повечко примреи :)
Като пояснение за "социална среда" - силен социално е този, който въпреки всичко продължава да е жив (това е конкретно за България), освен това, България даде на света един шахматист в лицето на Веселин Топалов, Той е СИЛЕН,... Ако не можеш да определиш силен като качество, може да сравним (за да разбереш) Хан Кубрат и на мама детето. Още един пример - на мене никой нищо, а аз на който мога давам. Та, така... примери много, калъфи много, мозъци (промити) много, важното е да си ЖИВ, а кога ще го осъзнаеш, ти сам си решаваш... Мога да подскажа - когато спра да мисля за пари (примерно).
Случайност - това е начина чрез който Господ, се опитва да запази анонимност.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #87 -: Декември 23, 2011, 01:44:12 am »
 Аз живея в агресивна среда.Социялна.Хората се бият и пият,някои си мълчът и пият.Трети обикалят камънаците и пият.Има и други групи ,които не пият,не се бият и говорят ,ама те си създават собствена среда в която да съществуват,и в която не се чувстват слаби или силни, а живи,както се споменава по-горе. Икономическа агресивна среда.Защото.Голяма компания може да си позволи да произвежда същия продукт на по-ниска цена от тях.Ако цял живот си правил мебели и знаеш ,че от добро дърво,което е и скъпо,можеш да направиш маса,която да се ползва сто,сто и педесет години,и целият процес ти отнема един месец и кусур,как ще я продадеш за 300лв ,като само матерялът ти струва 500,и с какви пари ще живееш,когато се появява да речем Икеа и продава маса за 50лв ,която след наколко години изхвърляш,защото се разпада.Купуваш си Лада на изплащане защото ти трябва кола,но икономическата система не ти позволява да имаш доход за друга,и докато караш ,виждаш как покрай теб минава Мерцедес,каран от пиян безработен младеж,син на шефа на филиала на Икеа в Бг,който отива да учи в скъпоструващият за твоите деца университет.Децата ти са с огромен капацитет но ще са хамали в склада на Икеа и никога няма да могат да си позволят да купят нов Мерцедес,но винаги ще вечерят на масивна дъбова маса,и техните деца също.Освен ако не са прекалено слаби да се борят със средата и не емигрират за Канада да учат философия.Съответно ,въпреки че едвам свързваш двата края,никога няма да направиш маса за келеша от отдел маркетинг ,защото не ти е симпатичен,когато иска да му направиш тройна отстъпка,защото ще се забави повече поръчаната от него маса с гравюри на краката.Тогава му предлагаш да му я направиш от чам(най-долнокачественият дървен матерял за мебели) и ще стане по-бързо,но ще му я продадеш на по-висока цена заради бързината на поръчката,с което той не е съгласен и отива при друг майстор.Понеже си в затруднено положение,затова обявяваш по ниски цени за сметка на труда си,и затова оня се връща пак при тебе,но този път не му продаваш нищо.Защо, е въпрос към Танграта.Умствения ми капацитет е доста занижен,тъй да се каже,глупав съм,а освен това се и страхувам.Не сам силен физически и никога не ми е било потребно да бъда по-силен отколкото съм,ако се наложи викам още хора да помагат-безплатно разбира се,не съм достатъчно умен да изкарам толкова пари,че да им платя,ама това са остарели селски методи за строене на къщи.Ама за хората за които виждат в мен капацитет да изкарвам пари съм глупав,а за хора ,които ценят човешкото в човека и не ме изчисляват,съм умен.Но да се върнем на колите.
 Искам хубава кола,но си купувам каквато мога да си позволя,защото има хубави,има не чак толкова хубави,ама понеже нямам пари за къща в града,живея на село и няма рейс в моя работен график и затова ми трябва кола.Купувам си каквото мога за да продължавам да работя.Един от ония по горе от групите ми е приятел и има сервиз,та ми оправя колата безплатно,а аз му правя креватче за бебето,щото мога,а през останалото време продавам креватчета в Икеа ,за еднократна употреба,щото там работа за дърводелци няма и с парите си изплащам колата и се опитвам да спестя нещо за децата да ходят да учат в университет.Децата пораснаха,едното отиде да учи икономика в щатите и се издържаше от степендии и вечерна работа,щото имаше капацитет и понеже е българин ,се върна после да оправя страната,като го назначиха за министър на финансите и икономиката.Назначе го брат му ,който имаше капацитет да мисли и стана мошенник,печели много пари продавайки на хората боклуци и научи и други да правят като него и накрая се възползва от една ситуация,щото не е глупав и стана премиер.И измислиха следната система.Ще се произвеждат два вида стоки,качествени за богати хора,и с остатъците ,некачествени за бедните хора,на две различни цени,и бедният като не може да се купи,каквото иска,ще си купи каквото може.Започнаха да се трупат боклуци с времето,от счупени стоки,техен приятел реши да изпере малко пари,от наркотици ,и да влезе в легален бизнес и направи фирма за Рециклиране и Иновативни Технологии,субсидирана от държавата,която искаше да се отърве от боклука,и започна да го извозва  в малка африканска държава ,и да произвежда метли с вградено радио,внасяйки ги от там,сключвайки договор с местното правителство за осигуряване на работна ръка в завода за метли,срещу място за боклука.От Института по Хуманитарна Науки и Размисли Вперьод ,му казаха,че това не е етично,и проваля бъдещето на хората и малкият ми син го закри,защото,така го бяха научили -не е важно как живеят хората,важно е да расте икономиката и да реализира печалби.Имах и дъщеря,която живееше в Африка и се опитваше да обясни на незасегнатите страни,принципите на икономиката и свободния пазар,и как да се предпазват от тяхното пагубно действие,ама брат и я уби.
 Писането не ми е силната страна,мисленето също,иначе щях да мога да си обясня защо се случва всичко това.Вероятно е и от липса на информация от фирмите производителки.Но ако почна да спестявам сега,ще си купя камера след двайсетина години и ще покажа всичко нагледно.А дотогава ще продавам масички в Икеа и ще оправя прозореца на бабата от съседната къща безплатно,защото тя няма пари да си плати,но пък може полива градината от която се храня докато ме няма.А аз като правя мебели от чам ,и ги боядисвам, казвам на клиентите от какво са направени и колко време ще изкарат.Давам гаранция за изработката,защото знам какво съм направил, и  за живота  на матеряла,защото с това се занимавам и знам кое колко деяни,а те си имат свои си работи и специялизации и не  знаят техничиски подробности за моята.Всичко е явно, открито,честно и коректно.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен element

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #88 -: Декември 25, 2011, 00:27:45 am »
voodoogoo, съгласен съм с теб, но ако се поразтърсиш, ще намериш инфо, че мебели се правят от PDC, това е пак дърво, ма с по-добри качества, няма да се впускам в подробности кои са плюсовете, но такива има...примерно, че този материал е по устойчив на атмосверни влияния, влага, на други влияния, механични примерно - опън, напън... плюсовете са повече от минусите... относно телефоните... ползвах айфон  (3G) е нема по-голямо дърво, като си го купих ми идваше да го ударя в земята, (това е на първата седмица) ок, купуваш си телефон за една "капа пари" и какво се оказва, ми той милия не може да обменя инфо чрез блутут. блутута е само за хендсфри, освен това батерията падаше много бързо, 2 дена, освен това ако искаш приложения, трябва да се регистрираш, но това не е всичко, трябва и да си платиш, и това наа  е всичко, дори и да си платиш, приложението не работи както трябва, например, GPS-a, много "мисли" ... искам да кажа, че тази вещ е програмирана да умре още преди да се е появила на пазара. Няма да коментирам следващите версии, понеже там има други проблеми.
Случайност - това е начина чрез който Господ, се опитва да запази анонимност.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Програмираната смърт на вещите
« Отговор #89 -: Декември 25, 2011, 02:51:19 am »
 ПДЧ-пресовани дървени частици,до голяма степен са прави от отпадъчните матеряли на дървените мебели и продукти,или направо си се меля чам,което е бор,смесва се с някакво лепило,което гори с черен дим,и се пресова ,като се залепва отгоре му пластмасов фурнир.Не са рециклира,а като се скапе ,малко неща можеш да направиш от него.А се скапва и при най-малкия намек за врага,ама всички кухни от това се правят.Не струва матерялът ,но се използва заради стопанисването на горите.Изсича се стара дъбова гора,по-план,на горското стопанство,и се продава за много пари неизвестно къде,но в бг не е.Една част отива ,се разпродава за отопление.Говоря за така наречената ,гола сеч,която незнам дали успяха да забранят.Та по план на стопанството,се отсечат старите дъбове и на тяхно място се посажда бор,щото ще порастне за 10г ,до дръвче което може да се отсече и да се направи на две летви,а останалото да се смеля за ПДЧ.Боровити са различни от дъбовити и окисляват почвата.Ако някой е ходил в борова и дъбова гора,вероятно е забелязъл разликата в биоразнообразието.След тези борчета,на това място можеш да садиш само борчета и то до известно време,когато почвата е толкова окислена,че остава едно пустинно голо хълмче от което нищо не става повече.Да не казвам,че на мястото на дъбова гора,би била най-плодородната почва.Защо е това програмирано остаряване на земята,вероятно,за да има кой да си купува ПДЧ.Закона на търсенето и предлагането с обърнат ред,ако можеш да накараш хората да искат нещо ,преди да е излязло на пазара,ще избиеш рибата,както и се отварят толкова много пазарни ниши напоследък,особенно в сферата на техниката.Аз успях от стар гардероб да си направя бюро,каквото ми трябва за да ми е удобно,даже и с дупки за кабелите,и т.н.,достатъчно е само да седнеш и помислиш малко и да си направиш проект и план за действие.С всички планки,винчета,и смачкана кутия ,на половин цена ,за което боя,зеге взето от приятел,ми излезе около 25лв  е дизайнерско изпълнение.Незнам какво да кажа за смартфоните и айфон,не съм ползвал никога.Ползвам една стара „Нокия“ с хиляди опции,от които ползвам само аларма,часовник,понякога калкулатор и съобщения,предполагам,ако е цветен екрана,пак това ще ползвам.Купих си евтин плеър със сменяема батерия,което ме подсеща за още една програмирана смъртност.Мр3 плеърите,въпреки,че вече са приложение от почни всеки телефон,са поредната машина за пари ,за сметка на потребителя.Отне ми няколко месеца ,за да си намеря плеър,който е със сменяема батерия,зарядни ползвам естествено,не си копувам всяка седмица нови.Подобни плеъри са рядкост на пазара,но масово се намират,дори с размер на дъвка,всякакви марки и модели с вградена батерия.Които ,точно като дъвка ползваш половин година,може и една ако е по реномиран ,и изхвърляш,защото батерията се е скапала и кара по два часа,а няма как да я смениш.В каталозите за екипировка,все повече се появяват зарядни на слънчеви батерии,които са предназначени за места където няма ток,но не виждам защо да не ми стои едно на прозореца и да зарежда батерии.Миналата година си купих GPS и много бързо осъзнах,че не ми трябва подобна измишльотина,и го подарих на една приятелка ,археоложка,да си маркира местата по обходи ,и да си прави замерваня по земната повърхност.Фото апарата , ми го откраднаха в Сухата река в Сф и от тогава не успявам да отделя толкова пари за друг и затова като не мога да снимам ,каквото виждам-рисувам ,каквото не виждам.
 Изкоментирай всичко което знаеш за айфон и проблемите за които бегло споменаваш,и за следващите поколения също,нали това е идеята на форума и темата в него,да съберем данни ,от където и както можем и да видим има ли програмирана смъртност.Къде се среща?В каква степен засяга продукта?Умишлено ли е създадена?Не оставай с впечатлението,че форумът е да провевяваме колко сме умни,и кой,кой ще надговори.АКо ние не успеем да избистрим конспирацията,може някой след нас да прочете и да се сети,ама
Цитат
Няма да коментирам следващите версии, понеже там има други проблеми.
някак не върви да се каже.Да говорехме да круши,пък да не искаш да кажеш нещо за ябълки разбирам,но тук не разбрах,какво искаш да кажеш.Аз не ползвам айфон,но ако е продукта на сони и нокия със новия софтуер андроид ,разбирам за какво говориш.След историята с е-book-а ми стана ясно,каква е стратегията на сони.Нокия се подлъгаха по тях с айфона и направиха грешка.Софтуерът андроид от които е едната,което естествено никога не би се регистрирало като такава,ако ейпъл не бяха пуснали смартфон или нещо им обърках имената,че е късно и не мисля много вече,но такава загуба за гигант като сони не може да остане ненаказана,а още по добре ако е показна,rip sj.Спомнам си с модел на сони-тринитрон,телевизор ,имаше подобна система,при която киноскопа,заради системата на тринитрон,с допълнителния цвят или каквото казват ,че е,защото разликата се вижда само в рекламата,издържаше около пат години,и киноскопът заминаваше.Естествено си купуваш нов тв,защото няма киноскоп за този модел,а нашите техници срещат проблеми там,които не се срещат при другите тв.Интересно какви ли още програмераности има?
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
44 Отговора
39581 Прегледи
Последна публикация Март 16, 2011, 00:35:15 am
от fishbone
0 Отговора
6652 Прегледи
Последна публикация Април 03, 2009, 00:21:59 am
от H.
29 Отговора
19603 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal
3 Отговора
4005 Прегледи
Последна публикация Юли 04, 2010, 22:40:11 pm
от elunez
3 Отговора
3299 Прегледи
Последна публикация Декември 24, 2010, 14:53:07 pm
от cassio

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27