Автор Тема: Урантия  (Прочетена 106575 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
Отг: Урантия
« Отговор #90 -: Април 27, 2006, 18:34:45 pm »
Аз имам предвид конкретно нашата планета, тук не пише да има масово явление прераждане, а под прераждане аз разбирам поредно пребиваване на божествен фрагмент във физическо тяло. Моронтийните сфери са нефизически, а думата mortal в книгата на Урантия има по-особен смисъл, какъвто е в израза mortal mind например. Конкретно в тази книга физическото раждането е вселяване на Thought Adjuster във физическо тяло, принципно за повторно и следващи влизания на един и същи Thought Adjuster в друго физическо тяло след физическа смърт в тази книга не пише. Като изключение пише това:

P.1016 - §1 This incarnated Melchizedek received a Thought Adjuster, who indwelt his superhuman personality as the monitor of time and the mentor of the flesh, thus gaining that experience and practical introduction to Urantian problems and to the technique of indwelling an incarnated Son which enabled this spirit of the Father to function so valiantly in the human mind of the later Son of God, Michael, when he appeared on earth in the likeness of mortal flesh. And this is the only Thought Adjuster who ever functioned in two minds on Urantia, but both minds were divine as well as human.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #91 -: Април 27, 2006, 18:48:26 pm »
Не знам как бихте реагирали ако споделя, че в книгата на Урантия не се споменава за прераждане.

Това е основното.Ако няма прераждане...
За книгата "Урантия".Един съвет от мен не си губете времето с нея.Преведете  нещо полезно.
Кой управлява фондация "Урантия"???Кой дърпа конците..

Ако няма прераждане живееш така, че да не ти се налага да се прераждаш, за какво ти е това прераждане? За да си спокоен в бесмъртието си ли? Всеки иска гаранции за безсмъртие, но никой не дава такива.
Фондацията се управлява от Борд на Управителите, но тези хора са се посветили на благотворителност. Това е финансово губеща фондация; тя губи много повече средства за разпространение на книгата, от средствата, които печели от дарителска дейност. Там няма членски внос, няма ритуали, няма посвещения в 33-та степен.
Предложи нещо по-полезно.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #92 -: Април 27, 2006, 18:55:07 pm »
Аз лично нещата си ги обяснявам по следния начин на базата на интуицията и разбира се на  многото източници които съм чел. Та аз мисля че на базата на различната еволюционна напредналост на душата тя може да бъде "заточена" да се обучава на различни планети. Някои души имат много инкарнации на една и съща щото не са достигнали нивото да могат да се измъкнат от ниските чистоти на вибрация. Други само временно посещават планетата във връзка с някакви кармични взаимоотношения или нужни уроци или по-собствена воля. Не може да тръгнеш от нула и да се нахендриш на планета с меко казано лоши условия за развитие  и например да се случи да си някой роб и това да ти бъде целия опит. И в урантия се казва че човвешките смъртни цивилизации са еволюционни. Еволюцията е бавен процес  - нужен е опит който е съвсем логично да се получава чрез разлини реинкарнации. Щото иначе няма да е честно  - не всички получават равен старт  - едни са дори болни по рождение за душевно болните  пък да не говорим. Така че реинкарнациите за мен са нещо много логично. Съвсем друг е въпроса дали ние не трябва да се стремим да ги прекратим щото преражданията на една и съща или пък друга планета не са нищо повече от живот в матрицата и ограничение на свободата.
« Последна редакция: Април 27, 2006, 18:56:48 pm от Alien »

milenski

• Гост
« Отговор #93 -: Април 27, 2006, 19:55:48 pm »
Така че реинкарнациите за мен са нещо много логично.
Добре казано  :) Логиката или по-точно опитите ни непрекъснато да търсим еднопосочната причинно-следствена връзка между нещата е едно от средствата да се въртим в затворен кръг, самозаблуждавайки се в истинността на изведените чрез мозъка ни заключения. И на мен прераждането ми звучи твърде логично, но напоследък ми се струва, че интуицията ми не е особено съгласна по въпроса  ;) Независимо дали съществува прераждане или не, Урантията разглежда нещата на едно доста по-високо ниво на матрицата от нашето, където може би прераждането не съществува и вероятно затова и не е описано. Друг е въпросът, че излиза, че светът, в който живеем, се намира в нещо като капан, от който май доста трудно се излиза, и именно този капан е причината да се прераждаш отново и отново, докато не откриеш "изхода за второ ниво" ;)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #94 -: Април 27, 2006, 20:09:33 pm »
Да точно затова и аз  говорех - за капана  ;) Само не ми е ясно кой първоначално ни е сложил в капана или пък сами сме влезли в него доброволно и всичко е част от  ИГРАТА ! Щото ако някой ни е тикнал  в капана нищо не му пречи да го направи пак. Аз  предпочитам да мисля че  цялата тази СУПЕР ВСЕЛЕНА  е просто една голяма игра, а съществуват  и други. Въпрос на  избор е кой в коя игра играе  :) Обаче може и яко да се затъне в играта - смъртта не е непременно изход а просто отиване в главното меню - там можеш да видиш нещата по цялостно. Но дали целта е превъртацията на играта остава загадка.

milenski

• Гост
« Отговор #95 -: Април 27, 2006, 21:27:38 pm »
Дааа... смъртта ни връща в главното меню и толкова. Добре е да сме го осъзнали, преди да ни хрумне да се измъкнем тарикатски и с финес, опитвайки полета на орела от някой по-висок блок  ;)
Много съм мислила върху това пусто прераждане. С него лесно се обяснява защо хората толкова драстично се различават в интелектуалното и духовното си ниво, защо в процеса на учене понякога ни се струва, че само си припомняме вече познати неща, защо при среща с някого може да изпиташ усещането, че се познавате от хиляди години... Но колкото повече мислех и наблюдавах хората, толкова повече имах чувството, че теорията е вярна, само че "наобратно". Ако при първото си въплъщаване все още помним и чувстваме връзката си с онази чиста, светла, първична и самоосъзната енергия, то при всяко следващо прераждане тази връзка все повече изтлява и се претопява в клопката на материята. И в този смисъл прераждането не е никаква еволюция, а деволюция на душата или онази искрица светлина, която всеки от нас носи в себе си. Така си мисля аз  :) Но... рано или късно всички ще разберем  ;)

И, за да се върна към темата, много се усъмних в Урантията, когато разбрах, че там за прераждане не се споменава. Другото, което ме накара да се съмнявам в нея, е, че утвърждава християнството, а винаги съм смятала, че подобна книга ще обедини в едно всички религиозни учения. Третото нещо, което не ми дава мира е прекалено "бюрократичното" устройство и организация на всемира. Много мирише на матрица, ама много. И все пак, истината може да се открие дори в лъжата, твърдяща точно обратното. Дори едно зрънце истина да има в тази книга, пак си струва да го потърсим, нали :)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #96 -: Април 27, 2006, 21:42:21 pm »
. И в този смисъл прераждането не е никаква еволюция, а деволюция на душата или онази искрица светлина, която всеки от нас носи в себе си. Така си мисля аз  :) Но... рано или късно всички ще разберем  ;)

Нещо подобно бях чел в едни писания на Дейвид Айк за Матрицата. Аз лично бих приел подобна теория, но само едно нещо в нея не ми дава мира и то е какво е това нещо което първоначално ни е накарало да влезем в Матрицата ако преди това не сме били там??? Този въпрос  ме занимава доста време и вероятните отговори са или принудително или по собствена воля. Но за да разберем причината трябва да сме в състояние извън матрицата че да проумеем. А има и друго ! Дали решениято е било наше при свободен избор или е вид наказание или е просто игра...
« Последна редакция: Април 27, 2006, 22:03:10 pm от Alien »

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #97 -: Април 27, 2006, 21:47:39 pm »
В Уикипедията доста добре бяха написали за слабит страни на Урантията.Аз самия не я приемам.Признавам си обаче че съм чел съвсем малко.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

milenski

• Гост
« Отговор #98 -: Април 27, 2006, 21:59:15 pm »
Аз лично бих приел подобна теория, но само едно нещо в нея не ми дава мира и то е какво е това нещо което пъроначално ни е накарало да влезем в Матрицата ако преди това не сме били там??? Този въпрос  ме занимава доста време и вероятните отговори са или принудително или по собствена воля. Но за да разберем причината трябва да сме в състояние извън матрицата че да проумеем. А има и друго ! Дали решениято е било наше при свободен избор или е вид наказание или е просто игра...

И за това съм умувала с години може би, докато един ден не ме осени ПРОСВЕТЛЕНИЕ  ;D
Представи си, че си художник, който е нарисувал прекрасна картина, един приказно красив пейзаж. Картината е толкова пленителна, че ти се иска да заживееш там, в нея. И... просто го правиш :)

П.П. Аз пък въобще не съм чела Урантията :)))) Но си имам много добър учител, който обича да ми разказва за нея :) Каквото знам за нея, го знам от него. Е, с триста зора успя да ме накара да прочета оттук-оттам по някой пасаж, но още не ми е дошло времето. Когато съм готова, тогава ще я чета.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #99 -: Април 27, 2006, 22:05:25 pm »
Тва за картината си мисля че още не сме го достигнали  ;) това ще бъде момента когато ще можем да създаваме собствени вселени ! В момента се намирами в нечий друг план  - поне аз така смятам  :P

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #100 -: Април 27, 2006, 23:14:54 pm »
Що бе, Alien, създадени сме по образ и подобие....което означава, че сме способни да творим. Склонен съм да подкрепя примера с картината, но с една уговорка-художникът не съм аз, който съм в момента, човекът от Земята. Художникът е онази духовно-енергийна същност, истинското ми Аз, което е отделило частица от себе си, за да участва в играта на Земята. Други частици участват в други игри, в други матрици и това става едновременно.
Та за прераждането...замислям се и аз, защото...Художникът, т.е. Аз-ът, винаги си е у дома. Частицата от него , която е на Земята, в един момент се връща, носейки му всички преживявания и се влива в тази същност както капка вода- в морето. Значи, тя престава да бъде онази обособена частица, няма я. Тъй като, обаче, тя е натворила куп глупости на Земята(разбирай-кармически връзки с други такива частици), то неминуемо се налага Аз-ът да изпрати пак една своя част, за да заглади положението. Само че това няма да е същата частица, защото тя се е разтворила в цялото при завръщането си, а ще бъде ново-отделена и с нова програма. Ми тогава за какво прераждане можем да говорим?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #101 -: Април 27, 2006, 23:20:42 pm »
Урантия казва, че прераждане няма, поне не такова, каквото си го представяме ние (това се потвърждава и от книгите на Бенитес - забравих вече в "Завещанието на Свети Йоан" ли беше или в "Бунтът на Луцифер"). Казва се най-вече че ходим на други планети и никога на такава, в която вече сме се преродили. След това добиваме моронсиално тяло и ставаме пътуващи/търсещи пилигрими.
Не се вживявайте толкова в идеята за Матрицата ;) Ние сме души в развитие и преминаваме през този етап като задължителен - тук сме, за да преодолеем тази "реалност" (илюзия).

Торент с "Урантия" в аудио формат - на който не му се четат 2097 страници, може да ги... прослуша... :P

milenski

• Гост
« Отговор #102 -: Април 27, 2006, 23:55:55 pm »
Цитат
Що бе, Alien, създадени сме по образ и подобие....което означава, че сме способни да творим. Склонен съм да подкрепя примера с картината, но с една уговорка-художникът не съм аз, който съм в момента, човекът от Земята. Художникът е онази духовно-енергийна същност, истинското ми Аз, което е отделило частица от себе си, за да участва в играта на Земята. Други частици участват в други игри, в други матрици и това става едновременно.
Та за прераждането...замислям се и аз, защото...Художникът, т.е. Аз-ът, винаги си е у дома. Частицата от него , която е на Земята, в един момент се връща, носейки му всички преживявания и се влива в тази същност както капка вода- в морето. Значи, тя престава да бъде онази обособена частица, няма я. Тъй като, обаче, тя е натворила куп глупости на Земята(разбирай-кармически връзки с други такива частици), то неминуемо се налага Аз-ът да изпрати пак една своя част, за да заглади положението. Само че това няма да е същата частица, защото тя се е разтворила в цялото при завръщането си, а ще бъде ново-отделена и с нова програма. Ми тогава за какво прераждане можем да говорим?

Страхотно казано!!!
Това, обаче, според мен е идеалният вариант. За да успеем да го постигнем, трябва доста да се потрудим, докато сме тук 

@Horus: Зависи какво разбираме под "Матрицата". Аз общо взето я отъждествявам с материята и не я възприемам като нещо, наложено отвън. За мен тя е просто едно добре организирано проявление на енергията, което поради ред причини ни е подчинило, пречейки ни да си спомним какво представляваме всъщност - "безкрайна сила, безкрайна любов, безкрайно познание, безкрайно осъзнаване, безкрайно знание"   

« Последна редакция: Април 28, 2006, 00:11:31 am от Alien »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #103 -: Април 28, 2006, 00:10:49 am »
Аз пак да попитам коя е силата или причината която е накарала тази безкрайна любов познание сила и т.н да се ограниничи по тази начин влизайки в място откъдето може и да не се измъкне дълго впримчена в илюзията при това една не съвсем хармoнична илюзия...
« Последна редакция: Април 28, 2006, 20:50:05 pm от Alien »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #104 -: Април 28, 2006, 00:21:57 am »
Причината сигурно се крие още в самото намерение за сътворяване на ... тази вселена, да кажем. А намерението е плод на едно общо съзнание(не на Бог, според мен).
Не мисли като човек!-Крион

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27