Форум за конспирации, уфология и мистика.

Духовно => Езотерика => Темата е започната от: H. в Юни 25, 2005, 22:00:09 pm

Титла: Урантия
Публикувано от: H. в Юни 25, 2005, 22:00:09 pm
Тъй като няма секция "Религия", не виждам по-подходящо място за тази тема. Обръщам се главно към LM, Eon и Saturn-5, като най-светнати, какво мислят за Урантия. Имам противоречиви чувства. Благодаря предварително!

(http://www.hemptopia.org/images/the_urantia_book_foundation_300.jpg)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Admin в Юни 26, 2005, 09:29:51 am
Не бих казал, че съм
Цитат
най светнат
и наистина е така, защото не знам какво е дори Урантия. Ще ми обясниш ли по подробно. Напоследък не ми остава време да се просвещавам.  :'(
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Юни 26, 2005, 18:47:29 pm
http://www.urantia-bg.org/

В началото го мислех за някакъв вид секта, но се оказа друго... Имам я на английски в оригинален вариант. 2100 страници е и доста тежка за четене на чужд език... Писах на българската фондация и казаха, че в близките години няма да се преведе, тъй като всичко е на доброволни начала.
Урантия е книга създадена от контактьори, които се крият (от което не може да се разбере на чия старана са - светла или тъмна). Книгата е разделена на части. За сътворението на Вселената, за това защо Урантия e толкова важна в космически мащаб (Урантия е Земята). За Анунаките, за генната манипулация и най-голямата част е за Христос. Повече инфо на линка горе.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Admin в Юни 27, 2005, 10:24:28 am
Сега ще го прегледам и утре пак ще пиша.. Благодаря..
Титла: ИМА ЛИ ПРОМЯНА СЛЕД КАТО Я СРЕЩНАХТЕ?
Публикувано от: tarikkat в Юли 04, 2005, 17:49:21 pm
Хорус, има ли промяна в светогледа ти след като срещна Урантия? Промени ли се нещо в света около нас след като тя е тук отдавна?
Срещал съм само част от Книгата и то посъвсем различни поводи. Хареса ми представянето на Космогонията. Има достатъчно източници че това е така - но няма отговор за това, чии сили я движат и какви сили задвижва...
Сподели ако имаш повече информация за това  :P :P :P
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: mirage в Юли 05, 2005, 01:11:38 am
Урантия ми хвана вниманието и на мене обаче нямам време сега да я чета изглежда интерестно.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Юли 07, 2005, 05:03:30 am
За Урантия се твърди, че е космическа книга, предадена от Светлите сили. Съмнителното е, че е предадена чрез контактьори, на които, нямам голямо доверие. Четивото е огромно 2097 страници. Лично аз не съм чувал за по-голям езотеричн труд и то така систематизиран. Проблемът е, че е на английски и върви много бавно и тежко. Не е написана на прост английски и затормозява. Трябва да и се отделят поне 1 година, ако човек наистина иска да вникне. Нямам такава възможност. tarikkat не мога да ти кажа дали светогледа ми е променен, защото не съм я чел :) Това, което съм прочел само ме е вдъхновило, защото потвърждава нещата, които съм открил от други източници. Ще ми е интересно да споделиш какво си срещал от Урантия и къде. За Космогонията не ти разбрах много добре въпросът  ::) Има си Духовна Йерархия, на върха, на която (в нашата и в другите Вселени) стои Михаил - космичното име на Иисус Христос. А ако ме питаш за това "Кой, Какво движи" - не, не мога да ти кажа какво е Бог :) В Урантия пише просто, че той е любов и е самото Всичко. Но точно определение отдавна съм се отказал да търся, тъй като самата идея да сложиш Бог в рамки, автоматично ти смъква честотата. Пък и кои сме ние?... Бог живее, където човекът Го пусне да влезе. За да обичаме Бога истински, първо трябва да обичаме човека и себе си. Нека постигнем първо това, пък после ще мислим за Духовната Йерархия.

LM успя ли да прегледаш сайта?
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: tarikkat в Юли 07, 2005, 10:11:51 am
Книгата я има на руски и аз отдавна я разглеждам търсейки отговори относно Мелхиседек. Колкото до Михаил не съм съгласен че е Исус Христос. От близо 20 години изучавам религиите търсейки отговори там и това, което разбрах за Михаил че са сбор отбрани Духовни учители. Колкото до Исус Сананда е този, който е ползвал това тяло което се нарича тук на земята Иешуа - така и не разбрах защо гърците го наричат Исус а още по-малко православието Иисус.
Колкото до космогония споменах го защото вече от години се говори официално за Космическата Конфедереция която се стреми да ни помогне. А колкото до контактьорите - не знам как да го кажа но от години имам учител, които не е човек и до ден днешен не ме е  излъгал с нищо. От него знам по-голямата част от тези неща, които след 1991 година започнаха да излизат. И знам че това което наричаме Бог е само една малка част от нещо много по голямо и ВЕлико. Не съм сигурен дали и аз мога да обясня правилно. Но истинската любов която е във световете няма нищо общо с разбиранията ни тук на земята. Тази любов за която те говорят тя дава а не иска нищо насреща. Въпросът е да го разберем с душите си. Защото според тях ДУШАТА е най-важният елемент
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Юли 07, 2005, 15:00:11 pm
Иешуа да. Индуисткото име пък е Иша. Но май името няма голямо значение и няма смисъл да се спори за него. Под Космическа Конфедерация "Ащар" ли имаш в предвид или друга? А че Михаил е Христос - поне така пише в Урантия. Сподели ми твоето търсене. Къде прочете за Михаил, че е сбор от отбрани личности? Разкажи и за твоят Учител, ако не нахалствам прекалено (за което ако е така, предварително ти се извинявам!).
Откри ли нещо в Урантия за Мелхиседек?
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: tarikkat в Юли 08, 2005, 13:05:34 pm
винаги съм казвал че истината е някъде там. Защото всеки има различно ниво на развитие и има различни възприята - гледаме една и съща истина но от различни гледни точки. Това което едни приемат за нормално за други е ненормално. А колкото до команда Ащар според мен тя е само част от звената на космическата конфедерация. Това нещо не е за обяснение във форума.
Колкото до интереса ти към съществото което ме "информира" не знам дали мога да използвам тази дума е с мен от най-ранните ми детски години. И преди да тръгна на училище мислех че всички виждат и чуват другите светове като мен. След 6 тата си година разбрах че нещо не ми е наред
Информациите и знанието което съм получил за близо 30 годишният си живот са много и разностранни
Но това е само причина да ми е "тясно " на планетата.
А колкото до Мелхиседек спомена за излизането на някакви книги за какво всъщност става въпрос. А относно имената - смятам че е от значение вибрацията на звука. За това знам че има разлика как наричаме Духовните учители.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Юли 08, 2005, 17:42:42 pm
Това за вибрацията на звука е много правилно и много важно, но ще пиша отделен пост. Радвам се, че го разбираш. Има значение как се наричат духовните учители, но има голяма разлика между земните им наименования и космическите наименования. Ние можем само да гадаем, тъй като четем литература, а тя е манипулируема. Важното е да насочваме своята мисъл-форма към правилното място и на правилната честота. Не мисля, че трябва да ти е тясно на планетата. Знам, че хората, които търсят, виждат и осъзнават правилният път са малко. На мен също ми е болно и се чувствам зле, когато виждам майа-та по улиците... Но щом сме на тази планета, означава, че именно тук ни е мястото и именно толкова сме дорасли и затова заслужаваме. Трябва да се реализираме духовно именно тук, не някъде другаде... Има хора, които са на правилният път. Събираме се тук, обменяме енерго-информационен поток. Трябва да помагаме на тези, на които можем. На скептиците, трябва да се опитваме да помагаме и ако не става, трябва да отминем с усмивка и добри чувства.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Юли 08, 2005, 21:56:14 pm
От независим източник разбрах, че "Аратрон" ще издават книга (книги?) за Мелхиседек и Матрицата... Не мога да кажа кога, как и колко, само ми подхвърлиха. Може да е след месец, може да е догодина. Христо Маджаров има книга със заглавие "Мелхиседек" от 1996 година, в която доколкото прочетох в рецензията, доказвал че траките били с атлантски ген (?). Но какво общо има това с Мелхиседек, не мога да ти кажа. Книгата много трудно се намира, аз лично също я нямам, само видях нейна реклама на гърба на "Заговора срещу българите". Ще я търся, ти също ако имаш интерес... Ако разбираш руски, мога да ти дам и сайт за Мелхиседек, на който мойе би вече си попадал, но все пак...
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: tarikkat в Юли 18, 2005, 17:33:10 pm
Ако става въпрос за Друнвало не ми трябва търся нещо наистина за Мелхиседек - ако имаш информация - дай я насам. Колкото до Урантия наистина там пишат че и Михаил и Мелхиседек са сбор от духовни учители
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Септември 17, 2005, 18:31:01 pm
То сега дали ти вярваш в Христос или не, не променя истината за него ;) Урантия не е секта, а космична книга. Има много истини в нея, може да има и много неистини. Може да е от светлите, може да е от тъмните. Да не отричаме нещо, с което не сме запознати ;)

Книгата на Филип Вандерберг, за която ми говориш се казва "Сикстинският заговор" и е романче ;) Чел съм и другите му книги - всички са романчета, тип Дан Браун ;) Т.е художествена интерпретация. И взима исторически елементи и прави книга. Както е с книгата, за която говориш - вижда, че на Сикстинската капела има буква "А" и измисля историята за Абулафиа, който е историческа личност. Кабала и християнство са противоположности бай дъ уей ;)

А за амфибията. Само един от многото може би, които се крият. Грешката е, че когато дошли Ануннаки, хората ги обявили за Богове, защото правели невероятни неща за времето си и били мислени за ВСИЧКОТО. Само че това са богове с малко б. Те са само градинари, които манипулирали нашето ДНК. Бог е съвсем друго, не е амфибия ;)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: tarikkat в Септември 22, 2005, 22:08:48 pm
Не мисля че трябва да отричаме Урантия в нея има много неща които са изписани и в други източници
Хорус чел ли си нещо за сините хора които са излезли от водата ???
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Септември 23, 2005, 23:34:19 pm
Ще драсна нещо за тях на две на три, очаквай ;)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Септември 24, 2005, 04:35:23 am
Този амфибийния може да е Лемуриец, но по-вероятно да е от ранните Атланти. Ама като не съм го видял не мога да съм сигурен. ;)
Ако има на български или руски да прочета, по-може да си съставя мнение. На английски ще ми е мнооогооо бавно.  :(
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Септември 24, 2005, 04:36:04 am
По-скоро е ануннак - хахаха :P
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Атила в Септември 26, 2005, 20:45:25 pm
а на какъв език е оригинала ... и има ли въобще оригинал?
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Септември 26, 2005, 21:40:00 pm
Оригинала е на английски. Има я в нета. Има я и на руски, може би ще ти е по-лесно ;)
Аз пък си я имам на оригинална книга ;D
Превежда се на български, но тъй като е 2097 страници, става бавничко. Пък и информацията е много тежка и това забавя нещата...
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Атила в Септември 26, 2005, 21:48:57 pm
a-ха, космична книг и оригинала е на английски ... интересна работа ... бре да му се неначудуш ...

загуба на време .... ама все пак ще има нещичко интересно. Като попрочетете споделете моля вчепетления от английската космическа книга
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Септември 26, 2005, 22:47:58 pm
Атила, глупаво е, човек да отрича нещо, с което не е запознат, нали ;)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Alien в Септември 26, 2005, 22:57:58 pm
Атила ето малко инфо за книгата от бг- сайта което да отговори на недоумението ти защо е на английски (http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_3.gif)

КАК СЕ Е ПОЯВИЛА КНИГАТА НА УРАНТИЯ?
В ранните години на 20 век един физик, практикуващ в Чикаго, е станал ръководител на група, известна като “Контактната комисия”. Тази малка група е била фокусната точка за съставянето и първоначалното попечителство над окончателния текст на Книгата на Урантия. Те са положили клетва да не разкриват подробности около процеса на самото съставяне, за да се попречи на бъдещите поколения да благоговеят пред участниците. Считало се е за важно нито един индивид да не може да бъде превъзнесен поради връзката си с Книгата на Урантия . Поради своя характер на откровение, Книгата сама отстоява заслугите, природата и съдържанието си.

След като съдържанието на Книгата на Урантия е било възпроизведено, Документите са били прочитани и от "Форума" — групата, която се е събирала на редовни срещи за обсъждания в къщата на доктора по физика, — е било изисквано да съставят въпроси. След това отговорите на тези въпроси са били сглобявани в Документите, съставящи Книгата. Тези първи читатели са формирали първата основна група от вярващи в откровението и са се посветили на мисията да доведат ученията в Книгата на Урантия до знанието на цялото човечество.


Сега без да съм я чел цялата, но съм прегледал съдържанието доста подробно и съм чел отделни глави мога да кажа че в сравнение с тази книга Библията е като детска играчка и направо смешна! Тук за разлика от БИБЛИЯТА всяко нещо е обяснено много смислено логично и подробно. Оставам на страна дали е вярно  или не а просто разглеждам факта че за разлика от смешните обяснения за сътворението на света и устроството на вселената в Библията в Урантия всичко е казано много подробно и завършено и логично така че да няма смешни въпроси като Абе откъде подяволите се взе жената на Каин например, което съвсем не става ясно от Библията както много други неща. Та това произведение определено си заслужава четенето, но наитина е написано на много висок език и би било трудно да се чете дори на български а на английски да не говорим. Изобщо  скоро не са надявайте за превод на български за съжаление.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Атила в Септември 26, 2005, 23:29:09 pm
нищо не отричам. просто съм супер скептичен и се стремя да черпя информация от максимлко много извори за да разбера кое е вярно кое не, кое е правилно и кое не.

За урантия нямам никакво понятие (както и време за четене), но това което прочетох тук в форума определено ме кара да мисля че има нещо гнило .. ама кой знае

поздрави

p.s. става ли въпрос за религич първото ми мнение е => секта (не че християнството не е най-голямата секта на свта)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Септември 26, 2005, 23:39:27 pm
От издателството ми казаха, че ще бъде издадена до 3-4 години :P То ще дойде края на света - хахаха :D
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Alien в Септември 26, 2005, 23:41:38 pm
To  относно истината нещата са много сложни защото никой няма да седне и да ти я напише цялата или поради факта че може би никой не я знае или защото не му отърва да я каже. Така че всички възможни писания са само част от истината а може би в някой случаи на гледна точка! Имам чувството че се получава следното и ще се опитам да го опиша:
Предствете си че си имате колиба и живеете в нея но тя е празна и некомфортна обаче се намира някой "учител" който ви казва че можете да направите тази колиба много по-добра за живот и всеки ден ви казва начини да я подобрите и да стане много по-хубава и уютна. Така вие я ъпгрейдвате и става много по-добра от преди. Но в същото време същия този "учител" не  ви споменава факта че не съществува само тази колиба а малко по-далече има огромен дворец който също можете да променяте и красите но ви си нямате ни най-малка представа за него! Та който ме  е разбрал какво искам да кажа  браво (http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/biggrinangel.gif)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 27, 2005, 01:34:23 am
Чат-пат се сещам каво имаш в предвид.  :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Февруари 10, 2006, 23:56:53 pm
Това са кориците на една книга разясняваща "Урантия", на които има схема на Вселената според самата "Урантия".
Доста сме далечко от центъра :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 11, 2006, 00:46:00 am
Ми като не можем да си обършем сополите още, кой ще ни пусне в центъра? Такива дрипльовци като нас-в покрайнините  :D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Февруари 11, 2006, 01:34:27 am
Мда, назади сми :P >:(
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 11, 2006, 01:40:34 am
Но сме извървяли и бая път, нали? :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Февруари 11, 2006, 01:58:27 am
Ами не :P :P :P
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 11, 2006, 02:14:15 am
Е, аз съм извървял и не искам да се връщам  :D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Февруари 11, 2006, 08:19:15 am
Абе не пишеше ли някъде че при трансформацията планетата ни ще бъде изместена доста повече към центъра на Галактиката ?  ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 11, 2006, 08:55:28 am
С около 5 светлинни години ще сме по-близко до Сириус, а той към центъра ли е, не знам.  :-\
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 12, 2006, 14:18:52 pm
Някой знае ли колко струва "Урантия" на руски език? И въобще-има ли я?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Февруари 12, 2006, 14:20:55 pm
Е щом я има в електронен вариант  сигурно и в книжен са я напрайли но едва ли ще можеш да си я намериш в България ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 12, 2006, 14:22:34 pm
Ма някъде четох, че вече второ издание има на руски тук, в България.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 12, 2006, 14:23:27 pm
По тайни пътища много неща има ;D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 12, 2006, 14:26:48 pm
Ей, все едно във форум за конспирации се намираш   >:(     И какво за тайните пътища казваш?  :P
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 12, 2006, 14:32:16 pm
 :D Не, че я имам и не, че знам някой да я има, но сигурно и това го има  :D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Февруари 12, 2006, 14:48:14 pm
Аз я имам в оригинал на английски, но не е оттук.
На руски можеш да си я купиш единствено от Варна в езотерична (масонска) книжарница "Universum Esoterica" бул. "Мария Луиза" № 13 - тел: (052) 699 027 :)
Това е като тръгнеш от катедралата надолу :) До интернет зала "Лабиринт" :P :P :P
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 12, 2006, 16:33:12 pm
масонска? Уау! Че майка ми се познава със сосбтвениците-нямат нищо общо със зидарите.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Февруари 12, 2006, 16:46:27 pm
Ахаха - я питай колко парички са вложени в тая книжарница и на кой е :) И какво има на горният етаж :D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Февруари 12, 2006, 17:49:20 pm
Е аз скоро ходих там за подарък да купувам - много вежливи хорица са  ;) ;) ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 12, 2006, 18:35:50 pm
А ето и снимков материал за споменатата книжарница :D Дано не споменете и Виделина само!
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 12, 2006, 18:49:52 pm
Това на тази улица ли е-от катедралата към бившия партиен дом?
Както и да е, ако някой има път към книжарницата, нека да попита, а? Ше черпя бе !   :P
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 12, 2006, 20:14:47 pm
че какво има на горния етаж?Книжки за здарвословно хранене,тарамбуки и нещо като сепаре и един страхотен хамак,който зае достойно ямсто в мечтите ми
 Бтв.Аз от тая книжарница си взех на Айк "Бунтът на роботите"
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Февруари 12, 2006, 21:56:41 pm
Ето тук (http://www.urantia.org/kniga/) има цялата книга на руски.
полный текст Книги Урантии, © 1955 Urantia Foundation, 533 Diversey Parkway, Chicago, Illinois 60614; (773) 525-3319
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Февруари 13, 2006, 13:07:59 pm
На руски можеш да си я купиш единствено от Варна в езотерична (масонска) книжарница "Universum Esoterica"

Как така можеш да си купиш тази безценна книга в масонска книжарница :))?

Оберон
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Heinie в Февруари 13, 2006, 13:19:43 pm
На масоните само пари им дай да печелят. Обероне, хващай я за ушите и почвай да превеждаш, че за Великден да я видим на български, хехе :P :P :P
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Февруари 13, 2006, 13:33:02 pm
Да преведа Урантия от руски:)? Чакай да помисля...:))) 2800 страници ( май )..до Коледа я имате.
Чакай пак да помисля...не съм заинтересован:))) Твърде много фентъзи за мене хаха

Оберон
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Февруари 14, 2006, 14:49:22 pm
Прочетох някои части от книгата.Информацията е историческа.Има доста верни неща,както и човешка фантазия.Едно ще допълня:
защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци и ще покажат големи личби и чудеса, за да прелъстят, ако е възможно, и избраните.(Матей глава 24)
Книга лично за мен е поредното "добронамерено действие" на дявола.
Титла: Дейности на Братство "Урантия"
Публикувано от: firma в Февруари 20, 2006, 17:41:51 pm
Дейности на Братство "Урантия"

В сътрудничество с Фондация "Урантия" Братството сега се интересува само от завършването на Индекс към Книгата на Урантия, на практика - азбучен показател. Неговото публикуване се предвижда за 1961 г.
Ние всички сме заинтересовани от напредването на френския превод, който е в последно преразглеждане и може да бъде публикуван в края на 1961 г.
Братството неотдавна завърши формулирането на Погребална Литургия, състояща се от библейски цитати и подходящи извадки от Книгата на Урантия.
Братството издава Тримесечен Бюлетин, който Изпълнителния Комитет разпраща до всички Общества "Урантия" и други заинтересовани личности.
Братството подпомага много учебни групи, разпръснати навсякъде в САЩ и в чужди страни. Евентуално повечето от тези учебни групи ще се развият в Общества "Урантия".
През последната година двама Старши Представители бяха определени да подпомагат отделните Общества "Урантия" и да ги посещават периодично.
През декември 1959 г. Бюрото по Вътрешните Приходи към правителството на САЩ постанови, че Фондация "Урантия", Братство "Урантия" и Корпорацията «Братство "Урантия"» се освобождават от плащане на данъци върху приходите си и че всякакви и всички средства, постъпващи в тези организации, се приспадат от данъците върху доходите на такива дарители.
Наградата Ван, Алинея 3 към Член 13 от Конституцията на Братство "Урантия" гласи: "Ако Изпълнителния Комитет реши, че някой член на Братство "Урантия" е изпълнил или оказал някоя необичайна, извънредна или отличителна служба, Изпълнителният Комитет ще представи пред Общия Съвет името на такъв член с препоръката да му се връчи подходяща награда или грамота за това. След представянето на такава препоръка, Общият Съвет, чрез единодушно гласуване на всички присъстващи Съветници по време на всяка своевременно насрочена среща, може да връчи или удостои такъв член с такава награда или грамота в знак на признателност за необичайната, извънредна или отличителна служба на този член, както Общия Съвет би могъл да сметне за съответстващо и подходящо".
На 25-ти януари 1959 г. първата награда според тази клауза на Конституцията беше връчена на Президента на Училището към Братство "Урантия".
Основанието за връчване на тази Награда Ван се посочва при обявяване на наградата и гласи следното:
"Духовната проницателност и нравствената непоколебимост, които позволиха на Ван да поддържа такова непоклатимо отношение на вярност към вселенското правителство, бяха продукт на ясно мислене, мъдро разсъждаване, логично отсъждане, искрени подбуди, самопожертвователни намерения, разумна преданост, емпирическа памет, дисциплиниран характер и безрезервна вярност на неговата личност към изпълнението на волята на Райския Отец."
В заключение при награждаването се казва: "В чест на многото години на неговата вярна и отличителна служба в името на движение "Урантия"."

ФОНДАЦИЯ "УРАНТИЯ"

Именно тези плаки на Книгата на Урантия съставиха основата за формирането на фондация "Урантия". Тази фондация, учредена според законите на Илинойс, беше основана на 11-ти януари 1950 г. Първите членове на Управителния Съвет бяха:

      Уилиам М. Хейлс, Президент масон ли е?
      Уилиам С. Садлер младши, Вицепрезидент масон ли е?
      Ема Л. Кристенсен, Секретар
      Уилфред К. Келог, Касиер
      Едит Кук, Помощник-Секретар

Стана известно, че един от богатите членове на Форума е пожелал да предостави петдесет хиляди долара за публикуването на Книгата. Съгласно указанията това беше заобиколено, защото ни казаха, че е най-добре да дадем възможност на всички заинтересовани страни да осигуряват средства за публикуването.
Съобразно с това последва призив за $50. 000,00 за покриване на разходите по отпечатване на десет хиляди копия. Откликът беше незабавен. Предоставената сума беше с четиридесет и девет хиляди долара повече. Първата парична сума, която достигна до офиса на фондацията, беше хиляда долара от по-късно появилия се господин Хюбърт Уилкинс, полярен изследовател.
Книгата беше публикувана под международно авторско право на 12-ти октомври 1955 г.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: virtual в Март 01, 2006, 23:10:32 pm
Аз не си загубих времето да я чета само като чух контактьори  и всичко ми светна.Рогата работа отвсякъде. Масони,дяволи,демони и темп подобни бегайте че ви иде и вашия ред.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Март 01, 2006, 23:35:30 pm
Ей, много си светнат ти, една дума само като зачетеш и всичко ти е ясно  :D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: virtual в Март 01, 2006, 23:44:45 pm
Ами  на човек като му кажат че нещо е огън не пипа за да провери ;D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Март 02, 2006, 06:42:13 am
Virtual Тези дето са писали Библията също са били контактьори откъдето и да го погледнеш  ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 20, 2006, 16:39:49 pm
Здравейте, ако някой се интересува сериозно от тази книга да пита, ще получите отговор от извора, ако има варненци мога да ви предложа книги. Книгата е именно в тази книжарница във Варна, а не някъде другаде, защото само там се съгласиха да я задържат, "АБВ" и "Пингвините" не пожелаха, защото нямали търговски интерес. Ако оставите закачките настрана тази книга предлага уникална информация и ако сте достатъчно отворени откъм възприятия и усещания ще намерите каквото търсите в нея. Проверявал съм какво ли не от това, дето е писано в книгата, няма противоречия с нищо друго известно до момента. Книгата не е за всеки, не е за масовия читател, по реакциите в тази тема е ясно защо. Но ако сте готови за нея тя ще ви намери.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 20, 2006, 16:47:50 pm
Здравейте, скоро бях във Варна и търсих в книжарница "Универсум", където пише на сайта че я продават на руски.
Резултата беше, че даже не знаеха какво е "Урантия".

На какво я има в "Пингвините"? На английски ли? Имам я в английски на оригинал. Вие ли сте човека от Варна, който се е заел да я превежда? Мога да ви пратя книги в електронен вариант на Хуан Хосе Бенитес, които черпят от "Урантия" ако това може да ви бъде полезно.

Поздрави!

Н.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 20, 2006, 16:49:12 pm
Тази книга "Урантия"е специална разработка на тъмните сили.

Не си мислете , че като се говори в нея истина е нещо уникално.Не се подвеждайте и заблуждавайте.Тъмните сили не спят.


Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 20, 2006, 18:45:09 pm
Здравейте, скоро бях във Варна и търсих в книжарница "Универсум", където пише на сайта че я продават на руски.
Резултата беше, че даже не знаеха какво е "Урантия".

На какво я има в "Пингвините"? На английски ли? Имам я в английски на оригинал. Вие ли сте човека от Варна, който се е заел да я превежда? Мога да ви пратя книги в електронен вариант на Хуан Хосе Бенитес, които черпят от "Урантия" ако това може да ви бъде полезно.

Поздрави!

Н.

Няма я никъде другаде в България, освен в тази книжарница и няколко библиотеки. Ако търсиш книги пиши ми какво ти трябва. Книгите на Бенитес ги имам, те са превеждани от испански и нямат голяма стойност, те са свободен преразказ, той дори и права няма да цитира книгата Урантия, но това е друга тема. Благодаря за предложението все пак. Ако нещо те интересува питай. А ти откъде я намери на английски и откога я имаш? От Варна ли си?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 20, 2006, 18:48:55 pm
Тази книга "Урантия"е специална разработка на тъмните сили.

Не си мислете , че като се говори в нея истина е нещо уникално.Не се подвеждайте и заблуждавайте.Тъмните сили не спят.
Ако имаш доказателства пиши какви са, иначе тъмното и светлото са нюанси и въпрос на гледна точка. Ако не си настроен за теб това са тъмни сили, ако се настроиш вече не са. Тъмните сили също са ти полезни, за да намериш светлината. В тази книга се говори за светлина и живот, едва ли това ги вълнува въпросните тъмни сили, но ти си знаеш.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 20, 2006, 19:09:24 pm
Той не е от Варна но аз съм  :P Аз също я имам на английски бях си я дръпнал преди години от нета освен това има официален сайт на Урантия където ги има всички глави онлайн. Все пак очаквам бг версията с интерес  ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 20, 2006, 19:40:34 pm
Тъмните сили също са ти полезни, за да намериш светлината. В тази книга се говори за светлина и живот, едва ли това ги вълнува въпросните тъмни сили, но ти си знаеш.

Тази книга е разработка на Масоните с подкрепата на Дявола(висш енергиен разум)
Значи предлагаш да използвам тъмните сили,за да намеря светлината. :--- :--- :--- :o

Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Април 20, 2006, 20:32:48 pm
Различни пътища,злото също може да служи за добро,или както казваше един познат-черен гносис и чалга.Библията е плод на същите тея тъмни сили,за тва чети по природата.Освен себе си нямаш нужда от нищо
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 20, 2006, 20:39:08 pm
Здравейте, скоро бях във Варна и търсих в книжарница "Универсум", където пише на сайта че я продават на руски.
Резултата беше, че даже не знаеха какво е "Урантия".

На какво я има в "Пингвините"? На английски ли? Имам я в английски на оригинал. Вие ли сте човека от Варна, който се е заел да я превежда? Мога да ви пратя книги в електронен вариант на Хуан Хосе Бенитес, които черпят от "Урантия" ако това може да ви бъде полезно.

Поздрави!

Н.

Няма я никъде другаде в България, освен в тази книжарница и няколко библиотеки. Ако търсиш книги пиши ми какво ти трябва. Книгите на Бенитес ги имам, те са превеждани от испански и нямат голяма стойност, те са свободен преразказ, той дори и права няма да цитира книгата Урантия, но това е друга тема. Благодаря за предложението все пак. Ако нещо те интересува питай. А ти откъде я намери на английски и откога я имаш? От Варна ли си?

Донесоха ми я от чужбина. Както и да е.
Не ми казахте вие ли сте човека, който се занимава с превода?
Можете ли да предоставите нещо на български от книгата?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 20, 2006, 20:44:28 pm
Тъмните сили също са ти полезни, за да намериш светлината. В тази книга се говори за светлина и живот, едва ли това ги вълнува въпросните тъмни сили, но ти си знаеш.

Тази книга е разработка на Масоните с подкрепата на Дявола(висш енергиен разум)
Значи предлагаш да използвам тъмните сили,за да намеря светлината. :--- :--- :--- :oАко нямаш представа какво е светлината не ти остава друго, освен да опознаеш какво не е светлина, и едва тогава да се настроиш на светла вълна, деленето на светло и тъмно, добро и зло, е необходимо в нашето измерение, то е необходимо условие в процеса на еволюция, иначе такова делене не съществува, няма нищо освен цялост и единство. Тези приказки за масонствата донякъде са верни, но не и за тази книга. Пропуснал си доказателствата.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 20, 2006, 20:51:29 pm
Донесоха ми я от чужбина. Както и да е.
Не ми казахте вие ли сте човека, който се занимава с превода?
Можете ли да предоставите нещо на български от книгата?

Не е важно кой съм. Нямам право да предоставям материали преди да са в окончателен вид, такова е изискването на фондацията, вие също нямате право да предоставяте цитати от българския или някой друг сайт на фондацията без да сте поискали разрешение от собственика на авторските права. Имате право единствено да публикувате линкове към съответните страници, такава е политиката на фондацията. Обложката на книгата, която сте взаимствали от българския сайт също съм сканирал лично аз от корицата на самата книга.
Поздрави на всички родни урантийци.  :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Април 21, 2006, 00:45:16 am
Xpuctoc Muxaul,
от нивото на знание, което си постигнал (благодарение на Урантия и другите извори), можеш ли да направиш сравнение между Урантия и Анастасия?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 21, 2006, 08:46:00 am
Xpuctoc Muxaul,
от нивото на знание, което си постигнал (благодарение на Урантия и другите извори), можеш ли да направиш сравнение между Урантия и Анастасия?

Съжалявам, но не съм запознат с учението на Анастасия. А и такива сравнения са игра на ума, духа няма нужда от такива сравнения, приемете всичко, което ви допада и отхвърлете всичко, което не ви допада. Всеки има вътре в себе си собствено мерило и всякакви приказки и сравнения са ненужни. Вътрешен глас, интуиция, дух, Настройчик на Мисълта - за това става въпрос.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 21, 2006, 08:59:22 am
ще намерите каквото търсите в нея.

Християнските богослови говорят така за Библията и са прави.

няма противоречия с нищо друго известно до момента.

Не е ли било това целта?
Силно се съмнявам,че в раздела за Иисус няма да се открие нещо,което да е в противоречие с друго нещо известно до момента.

Но ако сте готови за нея тя ще ви намери.

Това ми звучи малко зловещо, напомня ми за израза "Точен като смъртта"  .Книгата не е за всеки, не е за масовия читател, по реакциите в тази тема е ясно защо.

Може би,книгата е само за последователи ?!

Защо на някои им е толкова трудно да назовават нещата с истинските им имена?
Едно знам,когато човек говори за Бог и смисъла на живота,това е вяра.
Когато организация (фондация,братство) говори за Бог и смисъла на живота,това е секта.


Какво точно те притеснява? Сравненията, които пишеш, са плод но ума ти, ако си чел Кастанеда вероятно си запознат какво е ума и на кого служи. Ако си имал изменени състояния на съзнанието не би писал подобни сравнения и не би лепил етикети на това, което не разбираш. Ти си автомат на ума си, осъзнай се. Спри мисълта и почувствай това, което си и това, което е извън теб, да видим дали са различни неща. Не мислете, а осъзнавайте. Ако човек е осъзнал, какво представлява, не би си играл с думите, а би се вслушал във вътрешния си глас. Твоят ум заглушава вътрешния ти глас, както изглежда. Умът ти ще намери безброй причини да те държи далеч от истината. Всякакви опити да определиш, какво е това учение, са плод на твоя собствен ум и затова не важат за никого другиго, освен за теб самия - това е твоя собствен затвор, който ти сам градиш за себе си. Аз не мога да дам такова определение за учението, дори не твърдя, че го познавам добре. Не познавам никой друг, който да смята, че е запознат с учението достатъчно добре, защото то се усвоява цял живот. Аз не се опитвам да търся последователи, ако това е секта аз пръв ще се откажа от нея. Не съм агитирал никого, теб също няма да те агитирам. Имаш сърце - използвай го.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Април 21, 2006, 09:05:41 am
Xpuctoc Muxaul, кога ще имаме възможността да прочетем "Урантия" на български?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 21, 2006, 09:27:14 am
Xpuctoc Muxaul, кога ще имаме възможността да прочетем "Урантия" на български?

Не мога да се ангажирам със срокове, превода е много тежък, няма преводачи, нито средства.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 21, 2006, 19:59:34 pm
Много се радвам. Отдавна смятах да ви намеря и да направя контакт с вас. Ето, че сам идвате - разбира се не е случайно. Изключително е трудно да се чете "Урантия" на чужд език, дори той да бъде владян. Просто текста е прекалено тежък, а информацията е колосална. Иначе сте абсолютно прав, че книгата сама стига до тези, които е предназначена. Говоря от личен опит :)

Кажете поне докъде е стигнал превода. Мнооого отдавна ви бях писал писмо, в което ми казахте, че няма да стане в близките 3-4 години. Важи ли още това изказване?

Поздрави!

Н.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 21, 2006, 21:59:21 pm
Много се радвам. Отдавна смятах да ви намеря и да направя контакт с вас. Ето, че сам идвате - разбира се не е случайно. Изключително е трудно да се чете "Урантия" на чужд език, дори той да бъде владян. Просто текста е прекалено тежък, а информацията е колосална. Иначе сте абсолютно прав, че книгата сама стига до тези, които е предназначена. Говоря от личен опит :)

Кажете поне докъде е стигнал превода. Мнооого отдавна ви бях писал писмо, в което ми казахте, че няма да стане в близките 3-4 години. Важи ли още това изказване?

Поздрави!

Н.

По-горе вече писах как стоят нещата с превода. Гледайте филма Secrets of the Matrix с Дейвид Айк, ако още не сте. Ще разберете къде живеете.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 21, 2006, 22:06:46 pm
Ахаааа - ясноооо ;) Браво на milenski :) Позволих си и аз малко да редактирам редактираното от вас :P Дано не се сърдите :)
Ще го направя и на лекция, която ще публикуваме тук - ако не възразявате. Защото някои са с ограничен трансфер и не могат да си дръпнат филма.
Можем ли да се надяваме на превод на Reptilian Agenda etc...?

По-горе вече писах как стоят нещата с превода, аз съм превел втората част, с това се бях ангажирал и съм го изпълнил.

Колко време ви отнде превода на "The Local Universe"?
Никой ли не се е захванал с другите части?
Как решихте книгата да се появи и в България? Сам ли бяхте първоначално или впоследствие останхте сам в начинанието си?

Извинявам се ако нахалствам.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 22, 2006, 07:00:41 am
Ахаааа - ясноооо ;) Браво на milenski :) Позволих си и аз малко да редактирам редактираното от вас :P Дано не се сърдите :)
Ще го направя и на лекция, която ще публикуваме тук - ако не възразявате. Защото някои са с ограничен трансфер и не могат да си дръпнат филма.
Можем ли да се надяваме на превод на Reptilian Agenda etc...?

Лично моите съображения да оставя "reptiles" преведено като "влечуги" е, че точто такава дума ползва Дейвид Айк и преводача няма право да я променя в превода. На английски си има думи reptoid и reptiloid, но Айк не ги използва. Връзката е повече от ясна, но е факт, че оригинала ползва именно reptiles = влечуги, рептилии е чуждица за същото понятие.
Reptilian Agenda - знаеш с какъв звук е това, което имаме, пълно е с африканизми, с това не знам как и дали ще се справи преводача. Да може някой да се захване с този превод, в момента чакаме да видим какъв е звука във версията на 3 диска за да преценим коя да се преведе.

Колко време ви отнде превода на "The Local Universe"?
Никой ли не се е захванал с другите части?
Как решихте книгата да се появи и в България? Сам ли бяхте първоначално или впоследствие останхте сам в начинанието си?

Извинявам се ако нахалствам.

Като се има предвид, че съм превеждал сам, сам съм търсил аналози на термините на български, за специфичните термини никакви речници не вършат работа, защото просто там няма такива думи, превода ми е бил винаги хоби, а не професия, и съм превеждал само в свободното си време, тоест извън работното ми такова, ми отне към 3 календарни години. Втората част е завършена преди 2 години. Имаше още преводачи за другите части, но се отказаха заради трудния текст. Започнах от любопитство и желание да помогна. В България има доста читатели, срещал съм се с някои от тях в София през 2000г. (г.-то го пишем слято, за да не се откъсва при автоматично пренасяне на нов ред).
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 22, 2006, 14:48:57 pm
незнам за Анастасия обаче си мисля че може да има голяма прилика на Урантия с така наречените Журнали Феникс. За тях чували ли сте ?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 22, 2006, 16:41:18 pm
Едно време бе мода Висарион,после Анастасия,сега и Урантия.
Всяко чудо за 3 дни.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 22, 2006, 17:19:29 pm
Лично моите съображения да оставя "reptiles" преведено като "влечуги" е, че точто такава дума ползва Дейвид Айк и преводача няма право да я променя в превода. На английски си има думи reptoid и reptiloid, но Айк не ги използва. Връзката е повече от ясна, но е факт, че оригинала ползва именно reptiles = влечуги, рептилии е чуждица за същото понятие.
Reptilian Agenda - знаеш с какъв звук е това, което имаме, пълно е с африканизми, с това не знам как и дали ще се справи преводача. Да може някой да се захване с този превод, в момента чакаме да видим какъв е звука във версията на 3 диска за да преценим коя да се преведе.

Ами да посъветвах я да дръпне трите диска, въпреки че ще се проточи във времето. Но филма е ФУН-ДА-МЕН-ТА-ЛЕН и ще бъде невероятно да бъде преведен. За влечуги - рептилоиди - както решите в крайна сметка, вие двамата сте положили този труд, нямам право да се меся. Изхождам от факта, че по всички уфологични материали се използва "рептилия-рептилоид".

Цитат
Като се има предвид, че съм превеждал сам, сам съм търсил аналози на термините на български, за специфичните термини никакви речници не вършат работа, защото просто там няма такива думи, превода ми е бил винаги хоби, а не професия, и съм превеждал само в свободното си време, тоест извън работното ми такова, ми отне към 3 календарни години. Втората част е завършена преди 2 години. Имаше още преводачи за другите части, но се отказаха заради трудния текст. Започнах от любопитство и желание да помогна.

Мога да предложа едночасово аудио интервю с Byron Belitsos от Coast to Coast за "Урантия". Може би го имате, но да предложа все пак :)

Цитат
(г.-то го пишем слято, за да не се откъсва при автоматично пренасяне на нов ред).

Да, но не е правилно, пък и рядко се случва да се пренася ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 26, 2006, 14:02:21 pm
Могат да филмират частта, която се отнася до Христос и неговото дело на Земята. За другите глави като устройството на вселената не виждам как ще го направят в скоро време. То се иска невероятна фантазия да се направи.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 26, 2006, 14:26:23 pm
reptiles- това може да се преведе като долни и продажни "същества"
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 27, 2006, 08:29:36 am
Сега аз пак искам да подчертая че не всички рептили са непременно от тъмния отбор. В своите предишни реинкарнации е много вероятно вие също да сте принадлежали някога към тази раса. По същия начин и на нас няма да ни е приятно да дойдат същества от космоса да видят какво е положението на Земята и да "заключат че всички земляни са гадни и незаслужават да живеят. А btw подобни настроения  срещу земляните наистина има и от същества които живеят във хармония и считат че ние им пречим.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 27, 2006, 15:17:07 pm
Сега аз пак искам да подчертая че не всички рептили са непременно от тъмния отбор. В своите предишни реинкарнации е много вероятно вие също да сте принадлежали някога към тази раса. По същия начин и на нас няма да ни е приятно да дойдат същества от космоса да видят какво е положението на Земята и да "заключат че всички земляни са гадни и незаслужават да живеят. А btw подобни настроения  срещу земляните наистина има и от същества които живеят във хармония и считат че ние им пречим.

Не знам как бихте реагирали ако споделя, че в книгата на Урантия не се споменава за прераждане. Не съм обръщал внимание дали и в книгите на Бенистес е така, или не. Това донякъде съвпада с квантовата идея за множествено преживяване едновременно в много паралелни вселени. А в условията на липса на ограниченост по време наистина вариантите са безброй много и всеки би могъл да бъде всякакъв и навсякъде. От еволюционна гледна точка вероятно и това, да си от другата раса, е необходимост. Но пак в източника на Бенитес като че ли не се споменава за вариантност - говори се буквално за варианта, който преживяваме тук и сега. Картината там е достатъчно глобална за да не изиксват нюансите на вариантността. А доколко е достоверно всичко там всеки трябва да преценява сам, друг оценъчен критерий просто няма.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 27, 2006, 15:28:46 pm
Не знам как бихте реагирали ако споделя, че в книгата на Урантия не се споменава за прераждане.

Това е основното.Ако няма прераждане...
За книгата "Урантия".Един съвет от мен не си губете времето с нея.Преведете  нещо полезно.
Кой управлява фондация "Урантия"???Кой дърпа конците..
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 27, 2006, 16:22:09 pm
Може да не се споменава пряко но косвено се подразбира. Прераждането не е задължително да става на една и съща планета! Всяка инкарнация е един урок а уроци има много в различни планетни системи и измерения. Така че как ще коментирате този текст от Урантия :

Mortals of the secondary modified orders of ascension. These are the progressive human beings of the intermediate evolutionary worlds. As a rule they are not immune to natural death, but they are exempt from passing through the seven mansion worlds.

The less perfected group reawaken on the headquarters of their local system, passing by only the mansion worlds. The intermediate group go to the constellation training worlds; they pass by the entire morontia regime of the local system. Still farther on in the planetary ages of spiritual striving, many survivors awaken on the constellation headquarters and there begin the Paradise ascent.

But before any of these groups may go forward, they must journey back as instructors to the worlds they missed, gaining many experiences as teachers in those realms which they passed by as students. They all subsequently proceed to Paradise by the ordained routes of mortal progression.


така че превъплащения има много а вече по самия процес можеда има много спорове ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 27, 2006, 16:24:06 pm
Това е все едно да търся доказателства за прераждането в Библията,не че ги няма. ;D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Април 27, 2006, 16:25:59 pm
Е къде са в Библията?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 27, 2006, 17:02:38 pm
Е къде са в Библията?

http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=820.15
да не се повтарям
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 27, 2006, 18:34:45 pm
Аз имам предвид конкретно нашата планета, тук не пише да има масово явление прераждане, а под прераждане аз разбирам поредно пребиваване на божествен фрагмент във физическо тяло. Моронтийните сфери са нефизически, а думата mortal в книгата на Урантия има по-особен смисъл, какъвто е в израза mortal mind например. Конкретно в тази книга физическото раждането е вселяване на Thought Adjuster във физическо тяло, принципно за повторно и следващи влизания на един и същи Thought Adjuster в друго физическо тяло след физическа смърт в тази книга не пише. Като изключение пише това:

P.1016 - §1 This incarnated Melchizedek received a Thought Adjuster, who indwelt his superhuman personality as the monitor of time and the mentor of the flesh, thus gaining that experience and practical introduction to Urantian problems and to the technique of indwelling an incarnated Son which enabled this spirit of the Father to function so valiantly in the human mind of the later Son of God, Michael, when he appeared on earth in the likeness of mortal flesh. And this is the only Thought Adjuster who ever functioned in two minds on Urantia, but both minds were divine as well as human.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 27, 2006, 18:48:26 pm
Не знам как бихте реагирали ако споделя, че в книгата на Урантия не се споменава за прераждане.

Това е основното.Ако няма прераждане...
За книгата "Урантия".Един съвет от мен не си губете времето с нея.Преведете  нещо полезно.
Кой управлява фондация "Урантия"???Кой дърпа конците..

Ако няма прераждане живееш така, че да не ти се налага да се прераждаш, за какво ти е това прераждане? За да си спокоен в бесмъртието си ли? Всеки иска гаранции за безсмъртие, но никой не дава такива.
Фондацията се управлява от Борд на Управителите, но тези хора са се посветили на благотворителност. Това е финансово губеща фондация; тя губи много повече средства за разпространение на книгата, от средствата, които печели от дарителска дейност. Там няма членски внос, няма ритуали, няма посвещения в 33-та степен.
Предложи нещо по-полезно.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 27, 2006, 18:55:07 pm
Аз лично нещата си ги обяснявам по следния начин на базата на интуицията и разбира се на  многото източници които съм чел. Та аз мисля че на базата на различната еволюционна напредналост на душата тя може да бъде "заточена" да се обучава на различни планети. Някои души имат много инкарнации на една и съща щото не са достигнали нивото да могат да се измъкнат от ниските чистоти на вибрация. Други само временно посещават планетата във връзка с някакви кармични взаимоотношения или нужни уроци или по-собствена воля. Не може да тръгнеш от нула и да се нахендриш на планета с меко казано лоши условия за развитие  и например да се случи да си някой роб и това да ти бъде целия опит. И в урантия се казва че човвешките смъртни цивилизации са еволюционни. Еволюцията е бавен процес  - нужен е опит който е съвсем логично да се получава чрез разлини реинкарнации. Щото иначе няма да е честно  - не всички получават равен старт  - едни са дори болни по рождение за душевно болните  пък да не говорим. Така че реинкарнациите за мен са нещо много логично. Съвсем друг е въпроса дали ние не трябва да се стремим да ги прекратим щото преражданията на една и съща или пък друга планета не са нищо повече от живот в матрицата и ограничение на свободата.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: milenski в Април 27, 2006, 19:55:48 pm
Така че реинкарнациите за мен са нещо много логично.
Добре казано  :) Логиката или по-точно опитите ни непрекъснато да търсим еднопосочната причинно-следствена връзка между нещата е едно от средствата да се въртим в затворен кръг, самозаблуждавайки се в истинността на изведените чрез мозъка ни заключения. И на мен прераждането ми звучи твърде логично, но напоследък ми се струва, че интуицията ми не е особено съгласна по въпроса  ;) Независимо дали съществува прераждане или не, Урантията разглежда нещата на едно доста по-високо ниво на матрицата от нашето, където може би прераждането не съществува и вероятно затова и не е описано. Друг е въпросът, че излиза, че светът, в който живеем, се намира в нещо като капан, от който май доста трудно се излиза, и именно този капан е причината да се прераждаш отново и отново, докато не откриеш "изхода за второ ниво" ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 27, 2006, 20:09:33 pm
Да точно затова и аз  говорех - за капана  ;) Само не ми е ясно кой първоначално ни е сложил в капана или пък сами сме влезли в него доброволно и всичко е част от  ИГРАТА ! Щото ако някой ни е тикнал  в капана нищо не му пречи да го направи пак. Аз  предпочитам да мисля че  цялата тази СУПЕР ВСЕЛЕНА  е просто една голяма игра, а съществуват  и други. Въпрос на  избор е кой в коя игра играе  :) Обаче може и яко да се затъне в играта - смъртта не е непременно изход а просто отиване в главното меню - там можеш да видиш нещата по цялостно. Но дали целта е превъртацията на играта остава загадка.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: milenski в Април 27, 2006, 21:27:38 pm
Дааа... смъртта ни връща в главното меню и толкова. Добре е да сме го осъзнали, преди да ни хрумне да се измъкнем тарикатски и с финес, опитвайки полета на орела от някой по-висок блок  ;)
Много съм мислила върху това пусто прераждане. С него лесно се обяснява защо хората толкова драстично се различават в интелектуалното и духовното си ниво, защо в процеса на учене понякога ни се струва, че само си припомняме вече познати неща, защо при среща с някого може да изпиташ усещането, че се познавате от хиляди години... Но колкото повече мислех и наблюдавах хората, толкова повече имах чувството, че теорията е вярна, само че "наобратно". Ако при първото си въплъщаване все още помним и чувстваме връзката си с онази чиста, светла, първична и самоосъзната енергия, то при всяко следващо прераждане тази връзка все повече изтлява и се претопява в клопката на материята. И в този смисъл прераждането не е никаква еволюция, а деволюция на душата или онази искрица светлина, която всеки от нас носи в себе си. Така си мисля аз  :) Но... рано или късно всички ще разберем  ;)

И, за да се върна към темата, много се усъмних в Урантията, когато разбрах, че там за прераждане не се споменава. Другото, което ме накара да се съмнявам в нея, е, че утвърждава християнството, а винаги съм смятала, че подобна книга ще обедини в едно всички религиозни учения. Третото нещо, което не ми дава мира е прекалено "бюрократичното" устройство и организация на всемира. Много мирише на матрица, ама много. И все пак, истината може да се открие дори в лъжата, твърдяща точно обратното. Дори едно зрънце истина да има в тази книга, пак си струва да го потърсим, нали :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 27, 2006, 21:42:21 pm
. И в този смисъл прераждането не е никаква еволюция, а деволюция на душата или онази искрица светлина, която всеки от нас носи в себе си. Така си мисля аз  :) Но... рано или късно всички ще разберем  ;)

Нещо подобно бях чел в едни писания на Дейвид Айк за Матрицата. Аз лично бих приел подобна теория, но само едно нещо в нея не ми дава мира и то е какво е това нещо което първоначално ни е накарало да влезем в Матрицата ако преди това не сме били там??? Този въпрос  ме занимава доста време и вероятните отговори са или принудително или по собствена воля. Но за да разберем причината трябва да сме в състояние извън матрицата че да проумеем. А има и друго ! Дали решениято е било наше при свободен избор или е вид наказание или е просто игра...
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Април 27, 2006, 21:47:39 pm
В Уикипедията доста добре бяха написали за слабит страни на Урантията.Аз самия не я приемам.Признавам си обаче че съм чел съвсем малко.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: milenski в Април 27, 2006, 21:59:15 pm
Аз лично бих приел подобна теория, но само едно нещо в нея не ми дава мира и то е какво е това нещо което пъроначално ни е накарало да влезем в Матрицата ако преди това не сме били там??? Този въпрос  ме занимава доста време и вероятните отговори са или принудително или по собствена воля. Но за да разберем причината трябва да сме в състояние извън матрицата че да проумеем. А има и друго ! Дали решениято е било наше при свободен избор или е вид наказание или е просто игра...

И за това съм умувала с години може би, докато един ден не ме осени ПРОСВЕТЛЕНИЕ  ;D
Представи си, че си художник, който е нарисувал прекрасна картина, един приказно красив пейзаж. Картината е толкова пленителна, че ти се иска да заживееш там, в нея. И... просто го правиш :)


П.П. Аз пък въобще не съм чела Урантията :)))) Но си имам много добър учител, който обича да ми разказва за нея :) Каквото знам за нея, го знам от него. Е, с триста зора успя да ме накара да прочета оттук-оттам по някой пасаж, но още не ми е дошло времето. Когато съм готова, тогава ще я чета.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 27, 2006, 22:05:25 pm
Тва за картината си мисля че още не сме го достигнали  ;) това ще бъде момента когато ще можем да създаваме собствени вселени ! В момента се намирами в нечий друг план  - поне аз така смятам  :P
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Април 27, 2006, 23:14:54 pm
Що бе, Alien, създадени сме по образ и подобие....което означава, че сме способни да творим. Склонен съм да подкрепя примера с картината, но с една уговорка-художникът не съм аз, който съм в момента, човекът от Земята. Художникът е онази духовно-енергийна същност, истинското ми Аз, което е отделило частица от себе си, за да участва в играта на Земята. Други частици участват в други игри, в други матрици и това става едновременно.
Та за прераждането...замислям се и аз, защото...Художникът, т.е. Аз-ът, винаги си е у дома. Частицата от него , която е на Земята, в един момент се връща, носейки му всички преживявания и се влива в тази същност както капка вода- в морето. Значи, тя престава да бъде онази обособена частица, няма я. Тъй като, обаче, тя е натворила куп глупости на Земята(разбирай-кармически връзки с други такива частици), то неминуемо се налага Аз-ът да изпрати пак една своя част, за да заглади положението. Само че това няма да е същата частица, защото тя се е разтворила в цялото при завръщането си, а ще бъде ново-отделена и с нова програма. Ми тогава за какво прераждане можем да говорим?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 27, 2006, 23:20:42 pm
Урантия казва, че прераждане няма, поне не такова, каквото си го представяме ние (това се потвърждава и от книгите на Бенитес - забравих вече в "Завещанието на Свети Йоан" ли беше или в "Бунтът на Луцифер"). Казва се най-вече че ходим на други планети и никога на такава, в която вече сме се преродили. След това добиваме моронсиално тяло и ставаме пътуващи/търсещи пилигрими.
Не се вживявайте толкова в идеята за Матрицата ;) Ние сме души в развитие и преминаваме през този етап като задължителен - тук сме, за да преодолеем тази "реалност" (илюзия).

Торент с "Урантия" в аудио формат - на който не му се четат 2097 страници, може да ги... прослуша... :P
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: milenski в Април 27, 2006, 23:55:55 pm
Цитат
Що бе, Alien, създадени сме по образ и подобие....което означава, че сме способни да творим. Склонен съм да подкрепя примера с картината, но с една уговорка-художникът не съм аз, който съм в момента, човекът от Земята. Художникът е онази духовно-енергийна същност, истинското ми Аз, което е отделило частица от себе си, за да участва в играта на Земята. Други частици участват в други игри, в други матрици и това става едновременно.
Та за прераждането...замислям се и аз, защото...Художникът, т.е. Аз-ът, винаги си е у дома. Частицата от него , която е на Земята, в един момент се връща, носейки му всички преживявания и се влива в тази същност както капка вода- в морето. Значи, тя престава да бъде онази обособена частица, няма я. Тъй като, обаче, тя е натворила куп глупости на Земята(разбирай-кармически връзки с други такива частици), то неминуемо се налага Аз-ът да изпрати пак една своя част, за да заглади положението. Само че това няма да е същата частица, защото тя се е разтворила в цялото при завръщането си, а ще бъде ново-отделена и с нова програма. Ми тогава за какво прераждане можем да говорим?


Страхотно казано!!!
Това, обаче, според мен е идеалният вариант. За да успеем да го постигнем, трябва доста да се потрудим, докато сме тук 

@Horus: Зависи какво разбираме под "Матрицата". Аз общо взето я отъждествявам с материята и не я възприемам като нещо, наложено отвън. За мен тя е просто едно добре организирано проявление на енергията, което поради ред причини ни е подчинило, пречейки ни да си спомним какво представляваме всъщност - "безкрайна сила, безкрайна любов, безкрайно познание, безкрайно осъзнаване, безкрайно знание"   

Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 28, 2006, 00:10:49 am
Аз пак да попитам коя е силата или причината която е накарала тази безкрайна любов познание сила и т.н да се ограниничи по тази начин влизайки в място откъдето може и да не се измъкне дълго впримчена в илюзията при това една не съвсем хармoнична илюзия...
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Април 28, 2006, 00:21:57 am
Причината сигурно се крие още в самото намерение за сътворяване на ... тази вселена, да кажем. А намерението е плод на едно общо съзнание(не на Бог, според мен).
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ultrafutur в Април 28, 2006, 00:23:10 am
Аз пак да попитам коя е силата или причината която е накарала тази безкрайна любов познание сила и т.н да се ограниничи по тази начин влизайки в място откъдето може и да не се измъкне дълго впримчена в илюзията при това една не съвсем харминична илюзия...
Да точно затова и аз  говорех - за капана  ;) Само не ми е ясно кой първоначално ни е сложил в капана или пък сами сме влезли в него доброволно и всичко е част от  ИГРАТА ! Щото ако някой ни е тикнал  в капана нищо не му пречи да го направи пак. Аз  предпочитам да мисля че  цялата тази СУПЕР ВСЕЛЕНА  е просто една голяма игра, а съществуват  и други. Въпрос на  избор е кой в коя игра играе  :) Обаче може и яко да се затъне в играта - смъртта не е непременно изход а просто отиване в главното меню - там можеш да видиш нещата по цялостно. Но дали целта е превъртацията на играта остава загадка.

"Капанът", Елиън, беше сложен по времето на Атлантида, когато древните магове злоупотребиха със Силата и се опитаха да сложат окови на духа. Тогава беше решено да се оражат повечето от структурите на ДНК, и човекът да бъде оставен по бели гащи да се оправя. Това беше тест за издържливост и изпитание за Духа... Всички книги, написани след това, бяха създадени уж да дадат съкровеното познание, а вскичко което даваха беше догма и правилник за поведение/мислене...
Така че според мен интуицията ти не те лъже, просто някои заблуди са измайсторени много изкусно!

Реинкарнацията е инволюция...
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 28, 2006, 01:35:27 am
Закотвени сме тук - спор няма. Въпроса е не "защо", а "какво трябва да направим и как да постъпваме, за да се върнем у дома" :)

milenski - Infinite Love Is The Only Truth - Everything Else Is Illusion ;) ;) ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: asdfghjkl в Април 28, 2006, 02:10:38 am
Мисля, че Дейвид Айк беше казал, че човечеството само е избрало да попадне в тази Матрица. Това бил един вид втори шанс за Луциферното съзнание да се поправи или нещо подобно не помня точно какво беше. Мисля, че той наричаше това време период на благоприятните възможности. След като мине този период Луцифер щял да понесе последствия.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 28, 2006, 09:05:53 am
Не знам как бихте реагирали ако споделя, че в книгата на Урантия не се споменава за прераждане.

Това е основното.Ако няма прераждане...
За книгата "Урантия".Един съвет от мен не си губете времето с нея.Преведете  нещо полезно.
Кой управлява фондация "Урантия"???Кой дърпа конците..

Ако няма прераждане живееш така, че да не ти се налага да се прераждаш, за какво ти е това прераждане? За да си спокоен в бесмъртието си ли? Всеки иска гаранции за безсмъртие, но никой не дава такива.
Фондацията се управлява от Борд на Управителите, но тези хора са се посветили на благотворителност. Това е финансово губеща фондация; тя губи много повече средства за разпространение на книгата, от средствата, които печели от дарителска дейност. Там няма членски внос, няма ритуали, няма посвещения в 33-та степен.
Предложи нещо по-полезно.

Безплатни обяди няма.Който трябва рано или късно разбира за Урантия.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 28, 2006, 09:44:08 am
Браво бе, невероятни сте! Благодаря на всеки един от вас за изразеното мнение.

И така, ако позволите да се разпиша и аз какво смятам. Аз не съм адвокат на фондация Урантия, също си имам резерви, повече отколкото дори всички вие взети заедно имате. Само дето колкото пъти се опитам да зарежа тази "заблуда" сърцето се обажда и нанася корекции. Досега да съм се отказал поне 1000 пъти, но има толкова много любов и излъчване на чиста енергия в тази книга, че дори само за да достигне тя до хората си струват усилията. Умението да служиш на сърцето си също се учи, това са едни от най-трудните уроци изобщо. Да пренебрегнеш своето мнение за да дадеш възможност на други да си изградят свое.

Относно матрицата - според мен никой никого не наказва, карма няма, няма време... няма нищо. Нас ни няма. Все едно герой от компютърна игра да се изживява като нещо истинско. За нас истина е онова, което познаваме. А къде остана непознатото? Ако осъзнаеш, че си нищо, можеш да почувстваш единство с всичкото което Е, или НЕ Е. Само дето имаме его, което не иска да е нищо.

Никой друг не ни кара да влизаме тук, вероятно някой ни го препоръчва все пак, но сами си го избираме в крайна сметка. Процесът е като този, когато си търсите някаква стока и обикаляте магазините да си намерите каквото ви трябва - кой ви наказва да гледате скапаните стоки, кой ви награждава да гледате луксозните витрини? Вие сами се заглеждате в това, което търсите. И пак така, на резонансно-честотен принцип попадаме в такива матрици, които съответстват на собствената ни честота на трептене. Колкото и да е невероятно всички изказани мнения по темата са достоверни. Няма прав и крив. Има нюанси само, и гледна точка.

Ако не търсите отговори за себе си на конкретни въпроси, по-добре не четете книгата на Урантия - ще се объркате много повече, отколкото сте в момента. Аз търсих определени отговори и ги намерих за себе си - там и никъде другаде. Затова се доверявам на този източник 50%, другите 50% недоверие щедро отстъпвам на всичко друго, което съм чел и опознал.

За прераждането – в този източник има много ясна разлика между дух (Spirit, Thought Adjuster, Mystery Monitor) и душа (soul). Почти никъде другаде тези две понятия не са така ясно разграничени, както са тук. Прераждането тук, като последователност от въплъщения на духа, не фигурира. Духа влиза само веднъж в съответна матрица, по неразкрити за нас начини изследва едновременно необходимия брой варианти в дадения свят, във всеки един свят натрупва опит, или “стаж”, информацията за който се натрупва и съхранява в носител, наричан душа. След физическата смърт, този носител може да се “прехвърли” на друг дух, за донатрупване на опит, ако не е достигнат желания резултат. Тези прехвърляния са описани доста подробно в книгата, доколкото ни е позволено да знаем. И именно прехвърлянето на информацията за даден житейски път от един дух на друг се тълкува като прераждане, но според мен не е такова. Има толкова много книги за невероятни истории за прераждане, но всички те попадат в тази категория на прехвърлени данни от един дух на друг. Веднъж напуснал тази матрица, въпросният дух, ако е успял да натрупа достатъчно опит, се слива с душата и става нова еволюционна същност, наречена пак там “личност”. Ако не е успял да събере необходимия багаж, напускащият дух отива да донатрупва стаж в други матрици – вселени, планети и прочие. Нещо такова е обяснението на процеса в книгата на Урантия.

Ако идеята е да се излезе от тази матрица, в която сега сме и за която говори Дейвид Айк, а и много други автори, трябва да се отървем от убежденията и нагласите вътре в нас, които са ни довели тук и които ни държат тук. В книгата на Урантия съвсем ясно се споменава, че сме експериментална планета, или десетична такава, и това е заложено от Проектанта. Така че поддържаната версия и от Дейвид Айк, че сме батерийки за влечугоподобна раса, се вписва твърде добре в условията на една експериментална планета. Но всички ние имаме нужда от тези експерименти, за да ги осъзнаем и се освободим от оковаващото им влияние върху нас самите. Вместо да се трупат безрой и различни източници на информация, които си противоречат в много отношения, не е ли по-добре да се опознае един източник, който предлага значително по-стройна версия на всичко онова, което пишат останалите? А да се опознае и после отхвърли един единствен източник е много по-лесно постижимо, отколкото това да се прави със стотици източничета. Запознайте се с книгата на Урантия, за да се освободите и от нея после, това освобождаване е невероятна свобода на духа. А кое е вярното в нея се осъзнава постепенно.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 28, 2006, 09:52:55 am
И така, ако позволите да се разпиша и аз какво смятам. Аз не съм адвокат на фондация Урантия, също си имам резерви, повече отколкото дори всички вие взети заедно имате. Само дето колкото пъти се опитам да зарежа тази "заблуда" сърцето се обажда и нанася корекции. Досега да съм се отказал поне 1000 пъти, но има толкова много любов и излъчване на чиста енергия в тази книга, че дори само за да достигне тя до хората си струват усилията. Умението да служиш на сърцето си също се учи, това са едни от най-трудните уроци изобщо. Да пренебрегнеш своето мнение за да дадеш възможност на други да си изградят свое.

Това значи ли,че знаеш че има нещо гнило във фондацията.
Книгата урантия е писана с любезното съдействие на "висш разум".Добри като масони.Масони над 11 степен имат ясновидски способности.
Щом мислиш ,че има много любов в книгата,разбирам.

Тази книга е за рекордите на Гинес.Най-умната книга измислена някога на Земята.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 28, 2006, 10:09:59 am
И така, ако позволите да се разпиша и аз какво смятам. Аз не съм адвокат на фондация Урантия, също си имам резерви, повече отколкото дори всички вие взети заедно имате. Само дето колкото пъти се опитам да зарежа тази "заблуда" сърцето се обажда и нанася корекции. Досега да съм се отказал поне 1000 пъти, но има толкова много любов и излъчване на чиста енергия в тази книга, че дори само за да достигне тя до хората си струват усилията. Умението да служиш на сърцето си също се учи, това са едни от най-трудните уроци изобщо. Да пренебрегнеш своето мнение за да дадеш възможност на други да си изградят свое.

Това значи ли,че знаеш че има нещо гнило във фондацията.
Книгата урантия е писана с любезното съдействие на "висш разум".Добри като масони.Масони над 11 степен имат ясновидски способности.
Щом мислиш ,че има много любов в книгата,разбирам.

Тази книга е за рекордите на Гинес.Най-умната книга измислена някога на Земята.


Любовта не се мисли, чувства се. Това, което знам за фондацията, ми е достатъчно за да не се отказвам и да не се доверявам на това, което пишат по разни сайтове. "Който няма грехове нека пръв хвърли камък...." Ти какво знаеш за масонското участие в тази фондация и откъде си го научил, понеже само за това пишеш, вероятно имаш достоверен източник? Какво знаеш за масонството? Напиши каквото знаеш и аз бих проучил въпроса.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 28, 2006, 11:17:21 am
"Който няма грехове нека пръв хвърли камък...." Ти какво знаеш за масонското участие в тази фондация и откъде си го научил, понеже само за това пишеш, вероятно имаш достоверен източник? Какво знаеш за масонството? Напиши каквото знаеш и аз бих проучил въпроса.

Доста е налудничево да мислиш,че като проучиш въпроса и това е истина.
Какво знам за масонството,те са си избрали как да живеят,никой не ги съди.
Какво трябва съм проучил и който знае си знае.
Нали не смяташ,че лично на теб да се доверя за информацията за Урантия. ;D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: milenski в Април 28, 2006, 11:38:17 am
Ricardo, толкова разпалено се противопоставяш на тази книга, че интересът ми към Урантия расте с всяка минута :)
Струва ми се, че е крайно време да я прочета май...
Чак започвам да си мисля дали не целиш точно този ефект :D  Я си признай  ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 28, 2006, 11:45:31 am
Ricardo, толкова разпалено се противопоставяш на тази книга, че интересът ми към Урантия расте с всяка минута :)
Струва ми се, че е крайно време да я прочета май...
Чак започвам да си мисля дали не целиш точно този ефект :D  Я си признай  ;)


Да всеки трябва сам да прецени,аз не налагам мнението си.Само казвам какво мисля,какво съм разбрал за книгата.

Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Април 28, 2006, 11:48:22 am
Ще се повторя за тази книга, макар и да ми се сърди някой:)
Не си губете времето с нея:)))
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: firma в Април 28, 2006, 11:49:21 am
Ще се повторя за тази книга, макар и да ми се сърди някой:)
Не си губете времето с нея:)))

Оберон за 1 път се съгласявам с теб. :D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Април 28, 2006, 11:52:52 am
Как бре? Вчера пак се съгласи:) С онова дето казах за отричането на Църквата:)))
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 28, 2006, 21:08:55 pm
Има нещо друго което се набива  на пръв поглед в Урантия въпреки че не съм го чел подробно и това е разграничаването на различните "смъртни" на групи които очевидно имат различни "задачки" и тяхната съдба е по-различна от другите типове. В тази връзка си мисля че прераждането може да е характерно за определени "души" докато за други да не е. Защото феномена на прераждането е потвърден от много мирови учители включително и Дънов. Аз също съм на мнение че  самото прераждане на една и съща планета е ограничение за душата и тя трябва да се измъкне от илюзията на кармата защото тази илюзия я принуждава да продължава да се преражда. Според мен за това какво става след смъртта силно влияят самите убеждения на човека и   тези коиито считат че ще се преродят ще се преродят, тези които вярват в преминаване в друго състояние може и да го постигнат,  пък които не вярват в "нищо" може и "нищо" след смъртта си да не видят - едно голямо НИЩО ! В източните учения има методи за прекратяване на инкарнациите. Като това се счита за основна цел. Само че аз считам че има различни начини за прекратяване като постигането на пълната пустота за мен е грешка и заспиване  и сън без съновидения.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 28, 2006, 21:31:33 pm
Има нещо друго което се набива  на пръв поглед в Урантия въпреки че не съм го чел подробно и това е разграничаването на различните "смъртни" на групи които очевидно имат различни "задачки" и тяхната съдба е по-различна от другите типове. В тази връзка си мисля че прераждането може да е характерно за определени "души" докато за други да не е. Защото феномена на прераждането е потвърден от много мирови учители включително и Дънов. Аз също съм на мнение че  самото прераждане на една и съща планета е ограничение за душата и тя трябва да се измъкне от илюзията на кармата заюото тази илюзия я принуждава да продължава да се преражда. Според мен за това какво става след смъртта силно влияят самите убеждения на човека и   тези коиито считат че юе се реродят ще се преродят, тези които вярват в преминаване в друго състояние може и да го постигнат,  пък които не вярват в "нищо" може и "нищо" след смъртта си да не видят - едно голямо НИЩО ! В източните учения има методи за прекратяване на инкарнациите. Като това се счита за основна цел. Само че аз считам че има различни начини за прекратяване като постигането на пълната пустота за мен е грешка и заспиване  и сън без съновидения.

Да, ама ако разсъждаваме така, излиза, че няма Вселенски Закони и тенденции.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 28, 2006, 22:08:55 pm
Има но определено могат да се заобикалят ! Както и с така наречената карма  ако действаше на 100 % "лоши нямаше да има - те щяха да си получават заслуженото  и проблема е решен. Само че карма има за едни а за други напрактика няма. По същия начин  и другите "праивла" явно  могат да се заобикалят стига да се знае как!
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 28, 2006, 22:12:04 pm
Кармата ще те застигне рано или късно, от Божиите закони не можеш да избягаш ;)

По-интересно е твърдението на Урантия, че Луцифер и легионите му нямат власт над планетата след Възкресението :)

Xpuctoc Muxaul, какво ще ни кажеш за това твърдение, въпреки че другите източници твърдят, че сме под контрола на Луциферианското съзнание посредством извъземните? :)

За себе си имам обяснение, но все пак ми е интересно какво ще кажеш :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: EfonD в Април 29, 2006, 00:43:54 am

, въпреки че другите източници твърдят, че сме под контрола на Луциферианското съзнание посредством извъземните? :)........ тези източници за болни ,промити и безнадежно загубени  мозъци! :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 29, 2006, 01:10:41 am
EfonD, радвам се че дойде, че и ние все пак да разберем как стоят нещата :D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 29, 2006, 07:38:54 am
Кармата ще те застигне рано или късно, от Божиите закони не можеш да избягаш ;)

По-интересно е твърдението на Урантия, че Луцифер и легионите му нямат власт над планетата след Възкресението :)

Xpuctoc Muxaul, какво ще ни кажеш за това твърдение, въпреки че другите източници твърдят, че сме под контрола на Луциферианското съзнание посредством извъземните? :)

За себе си имам обяснение, но все пак ми е интересно какво ще кажеш :)

Може и да нямат непосредствена власт и контрол, но при самия бунт е разрушена целостта на решетката на Христовото съзнание на планетата ни и всеки, който е успял да се възползва от ситуацията, се е промъкнал при нас. Това се потвърждава и от множество други ченълинг източници, от книгите на Робърт Монро, Кастанеда дори. Тук в нашето измерение са успели да проникнат съзнания с други влияния, различни от христовото, изградили са свои собствени решетки на съзнанието – създали са подматрици в нашата матрица. За нас сега е актуален въпросът с обработката на съзнанието ни от расата на влечугоподобните, те вероятно имат съзнание от типа на Луцифер – обичат да си приписват качествата на наш Създател.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Април 29, 2006, 07:54:09 am
Няма лошо, че Дънов говори за прераждане. Ако беше казал, че има паралелни светове от различни измерения и всичко става едновременно тук и сега дали някой щеше да го разбере? Казал е това, което е сметнал за необходимо и разбираемо от хората. От гледна точка на "прераждане" на душата няма проблеми с източника Урантия, защото излиза, че информацията за даден житейски път се рециклира няколко пъти в различни умове във физическия ни свят, но това не е прераждане в буквален смисъл – божествения фрагмент не се рециклира. Правете разлика между дух и душа.
Относно кармата – действително, ако сте настроени, че някой дебне да ви наказва за грешките, ще си намерите майстора. Но има нещо, което не може да се отрече – Сергей Лазарев в книгите си "Диагностика на кармата" пише за енерго-информационни структури на цели родове, той твърди че може да ги вижда и чрез въздействие върху тези структури той лекува различни физически заболявания. Ако има трайни деформации в полето, те ще се проявяват на физическо ниво докато не бъдат коригирани. В случая "деформация" означава несъответствие с първоначалната програма – матрицата на христовото съзнание.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Април 29, 2006, 09:48:18 am
Да нещата относно прераждането могат да се разглеждат през призмата на многоизмерното съществуване  - тоест аз съществувам тук и на още много други места едновременно въпреки че в момента съзнавам само едно единствено По време на сън обаче нещата се променят (бях отворил една тема за многоизмерното съществуване) Понякога по времена на сън аз влизам в други "мои" същности и живея техния живот! За  многоизмерността на съществуването ни има доста писания.  Така  че след смъртта би могло съзнанието да се пренася в друга същност чисто и просто. Но не  това е най- важното според мен а това че има много различни варианти за продължение и тук личностните убеждения все пак би трябвало да играят роля.

Относно лазарев - чел съм му първите няколко книги. За мен кармата не се отнася до всички и представлява ограничение защото тя  е основната причина да  стоим вързани в определена матрица защото карма винаги има дори тя да е изцяло положителна. Тя е необходима до един етап на развитие след което става бреме. Освен това просто погледнете света в който живеем. За никой не е тайна, че тези които го  управляват вършат най -големите престъпления ама нещо не ги лови. Според Лзарев видите ли сега тези дет са милионери в предишния си живот били монаси в Индия  :P Проблема е че дори да сметнем че има "честни" милионери  по голямата част са си постигнали успеха на гърба на другите да не почвам с производството на оръжия и "лекарства", които убиват. Та тези "хора" и техните семейства трябваше да бъдат изличени от лицето на Земята според Лазарев обаче  кармата май лови само по-простите хорица а елита знае как да  я превъзмогне. Получава се парадокса  както се пее в една песен - за кокошка няма прощка а за милиони няма закони. А дали нещата са такива щото тези които управляват не са точно "хора"  ;) Така че мен изобщо не ме топли фкта че някой ще бъде "наказан' за деянията си след милиони години щото умее да използва вратички във вселенските закони и да безчинства срещу други хора, а точно това е положението ни днес. Кармата е в сила, но не важи за всички и поставя в много неизгодно положение тези за които важи. А всъщност това е типично Аримански възглед и тези, същества, които се занимават с нейното изпълнение са с ариманско съзнание. Аз считам че има светове извън така наречената карма.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: H. в Април 29, 2006, 14:52:06 pm
Да, и аз съм чел че Елита, знае как да ползва вратичките да не трупа карма. Точно затва наказанието за тях ще е пряко и съзнателно :P 8) >:(
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: aro в Април 29, 2006, 16:04:53 pm
Мда, и аз съм чела подобни писания от надменни създания, които тръдят, че могат да избегнат спиралата на еволюцията и да я минат по една права. :DПисали, писали, писали... с един такъв назидателен тон, видите ли аз съм по-напред.Ами браво...само че, не може то така...Вчера гледах една снимка на Блаватска, направо ми идваше да повърна...и тва ако е човешко същество...потресох се от погледа и, както и винаги съм се потресавала де...издавала била списание Луцифер ...>:(
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ultrafutur в Април 29, 2006, 17:55:53 pm
Има нещо друго което се набива  на пръв поглед в Урантия въпреки че не съм го чел подробно и това е разграничаването на различните "смъртни" на групи които очевидно имат различни "задачки" и тяхната съдба е по-различна от другите типове. В тази връзка си мисля че прераждането може да е характерно за определени "души" докато за други да не е. Защото феномена на прераждането е потвърден от много мирови учители включително и Дънов. Аз също съм на мнение че  самото прераждане на една и съща планета е ограничение за душата и тя трябва да се измъкне от илюзията на кармата защото тази илюзия я принуждава да продължава да се преражда. Според мен за това какво става след смъртта силно влияят самите убеждения на човека и   тези коиито считат че ще се преродят ще се преродят, тези които вярват в преминаване в друго състояние може и да го постигнат,  пък които не вярват в "нищо" може и "нищо" след смъртта си да не видят - едно голямо НИЩО ! В източните учения има методи за прекратяване на инкарнациите. Като това се счита за основна цел. Само че аз считам че има различни начини за прекратяване като постигането на пълната пустота за мен е грешка и заспиване  и сън без съновидения.


...Ох, ужасно си прав тук, човеко!!!
Не е само това,  има и още неизледвани пространства навътре в Астрала или направо в Етера, където нещата са далеч по-различни и далеч по-ясни, отколкото в този театрален свят. Там  въпроса за прераждането не стои и животът е единен и непрестанен, ала тук, където душата се чувства изоставена, е по-скоро един вид Училище - как ще реагираш в повечето ситуации, по какъв начин ще изиграеш картите си от енергийна гледна точка, какво ще оставиш като впечатление и като присъствие. А кармата се явява междинна фаза (тя за съжаление в момента се изживява като нещо нормално, но ше си говориме след няколко години за това..)
Затова и Христос се преражда в светлинното си тяло веднага след смъртта си пред очите на хората, а после разни догматици доукрасяват и поизкривяват случилото се...


 Истината е дълбоко скрита обаче
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Май 02, 2006, 03:23:34 am
"Аз и Вие сме Едно, Единствено, Единно , Мултимерно, Паралелно и Безвремево Нищо.
Всичко и Нищо, Всичко = Нищо.
Край няма да има, защото Аз не искам отново да съм сам.
А е важен не финала - резултата, а пътя - процеса. Осъзнавайки се - само така може да те има."
 ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Alien в Юни 06, 2006, 23:11:41 pm
Попадна ми нещо интересно и ще го постна въпреки че е на английски щото се споменават на едно място Урантия и инкарнации а и за това какво ще стане след като завършим мисията си на тази планета  :P

Many of the star people will go home for a long deserved rest, some have been incarnate here for several thousand years now. Many will graduate the 5D school, and move to 6D planets. In time you yourself will move into 6D, and onward in schools of learning. The planet will become Eternal as all Light and Life Planets do, because they are beyond the lower levels, and exist in different ways. They are in Heaven.


You will journey about, perhaps create another sun from Jupiter, after you have a firmament again to supplement your current sun. Perhaps you will build new Mother Ships, and journey the galaxies. Many on Mother Ships live on them entirely, they have become home. A personally created Heaven. And of course many of you are in training here for the great journeys to come, the Creator Beings of the future creations coming into formation in the Outer Space Regions, You will be the Gods. And your experience shall be magnificent, gained from your learned experience of returning Urantia to Heaven. How great you will be, for your “been there, done that,” experience. Let the planet roll over and cleanse, NO THANKYOU! We have all come to far in this grand experience to toss in the rag now.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Юни 07, 2006, 18:51:55 pm
Книгата на Урантия казва, че никой освен Първия Източник и Център не знае окончателното ни предназначение. Не вярвайте на подобни твърдения, за това, което "ЩЕ" стане с нас, защото НИКОЙ не може да го знае. Ние сме във вихъра на експеримент и ние определяме хода му. Според скромното ми мнение може да има вероятност и хипотеза за даден развой на събитията, но не и нещо строго фиксирано.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ultrafutur в Юни 07, 2006, 23:03:48 pm
Според скромното ми мнение може да има вероятност и хипотеза за даден развой на събитията, но не и нещо строго фиксирано.
Подкрепям напълно! ...
И все пак, като част от божествената единност, нищо не пречи на определени хора да предусещат какво ще стане...
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Rokambol в Юли 11, 2006, 23:06:36 pm
Цитат
Книгата на Урантия казва, че никой освен Първия Източник и Център не знае окончателното ни предназначение. Не вярвайте на подобни твърдения, за това, което "ЩЕ" стане с нас, защото НИКОЙ не може да го знае

     Същото казва и Учителя Беинса Дуно - "Никой не знае каква е крайната цел на Битието."
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: hari в Юли 14, 2006, 22:15:36 pm
като ги вида как контактуват със зелените тогава
и то в присъствието на поне 100 човека познати и приятели
за свидетели тогава ще им повярвам и ще прочета книгата...
според мене ролята на тва "братство"  е да обърка хората и да им
напълни главите с глупости...а що пък извънземните или там федерацията ли
кво беше не обяват по телевизията пред сички ми само на некви "избрани"
такива книжлета ми приличат на въдица,има малко истина колкото да захапе
човек и после  ***,само дето аз не риба :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Юли 14, 2006, 23:19:25 pm
като ги вида как контактуват със зелените тогава
и то в присъствието на поне 100 човека познати и приятели
за свидетели тогава ще им повярвам и ще прочета книгата...
според мене ролята на тва "братство"  е да обърка хората и да им
напълни главите с глупости...а що пък извънземните или там федерацията ли
кво беше не обяват по телевизията пред сички ми само на некви "избрани"
такива книжлета ми приличат на въдица,има малко истина колкото да захапе
човек и после  ***,само дето аз не риба :)

Ако продължаваш занапред с този език във форума, може верно да захапеш един четвъртит ***!
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Юли 16, 2006, 13:46:16 pm
Слоя от Вселената в който hari живее е точно така както той казва.
Но щом се е докоснал до нашия слой, то много е вероятно да започнат да му се случват странните нещта познати на някой съфорумци. Това е поради изместване на фокуса и честотата му.
Това е мнението на някои квантови физици.
;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Empty в Юли 16, 2006, 14:17:54 pm
Слоя от Вселената в който hari живее е точно така както той казва.
Но щом се е докоснал до нашия слой, то много е вероятно да започнат да му се случват странните нещта познати на някой съфорумци. Това е поради изместване на фокуса и честотата му.
Това е мнението на някои квантови физици.
;)
какви са тези странни неща ???
 :o
нещо взе да става и с мен
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 17, 2006, 00:29:06 am
В положителна или в отрицателна посока?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Empty в Юли 17, 2006, 19:09:25 pm
не знам точно  не мога да си обясня някои неща  :---
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Eon в Юли 18, 2006, 08:44:04 am
Аз цял живот, не мога да си обясня много неща.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Empty в Юли 18, 2006, 17:36:02 pm
Аз също ,но от как съм наоколо зачестиха-
 та за това питам  :---
опитвам се да не деля нещата на положителни и отрицателни
Моля за малко пояснение какво може да се случи на човек докоснал се до вашия слой...
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ultrafutur в Юли 18, 2006, 20:46:46 pm
Питай, и ще Ти се отговори...!
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Eon в Юли 19, 2006, 09:02:34 am
“Пий! Не знаеш откъде си дошъл и защо. Пий! Не знаеш защо и пак накъде.”

“Рубайят”, Омар Хаям
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Юли 19, 2006, 09:10:43 am

Моля за малко пояснение какво може да се случи на човек докоснал се до вашия слой...
параноя,социопатия,халюцинации,шизоидни състояния.... ;D :D :D :D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ultrafutur в Юли 20, 2006, 20:17:20 pm
мда, и това е само началото...
 ;) ;) ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Юли 20, 2006, 21:48:15 pm
Докато стигнеш до осъществяването на идеята от подписа ми.  ;D
Титла: Презентация
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Юли 28, 2006, 09:06:48 am
Ето една презентация на руски език, трябва ви Microsoft Power Point или съвместим продукт, за да я видите.
http://urantia.ru/pres/get_pps.asp?dir=voshod
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Юли 28, 2006, 09:32:28 am
Само искам да попитам, този Рай, който трябва да достигнем, има ли наистина определено място във Вселената и наистина ли ТАМ пребивава нещото, наречено Бог? Как да достигнем до този Рай, по какви методи и начини. Тоест, как да постигна заветната цел, възложена ми от Урантия, защото явно трябва да мина през много нива, за да достигна до определеното място, тъй наречено Рай. И още нещо - защо се появяват различни имена на Земята от различни източници, който уж трябва да черпят от Космоса информация? Няма ли едно единно име Земята? Иначе презентацията е много красива!
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Юли 28, 2006, 11:27:50 am
Само искам да попитам, този Рай, който трябва да достигнем, има ли наистина определено място във Вселената и наистина ли ТАМ пребивава нещото, наречено Бог?

Отговорите са вътре във всеки от нас, почувствай ги, те са в теб. Ако питаш дали наистина в книгата пише така - да, така пише:

http://www.urantia.org/kniga/Paper11.html
РАЙ является вечным центром вселенной вселенных и местом обитания Всеобщего Отца, Вечного Сына, Бесконечного Духа, а также подчиненных и неподчиненных им божественных существ.

Как да достигнем до този Рай, по какви методи и начини. Тоест, как да постигна заветната цел, възложена ми от Урантия, защото явно трябва да мина през много нива, за да достигна до определеното място, тъй наречено Рай.

Във всеки от нас има божествен фрагмент, той ще те изведе до края, ако се научиш да общуваш с него и да го чуваш.

И още нещо - защо се появяват различни имена на Земята от различни източници, който уж трябва да черпят от Космоса информация? Няма ли едно единно име Земята? Иначе презентацията е много красива!

Названието на планетата ни, Земя, е дадено от човека, предполагам. Ако не греша, плеядианците пък я наричат Тера, а Урантия е космическото й име.

http://www.urantia.org/kniga/Paper58.html
1.000.000.000 лет тому назад началась действительная история Урантии. Планета достигла приблизительно своего нынешнего размера. И примерно в это же время она была занесена в физический реестр Небадона и была названа Урантией.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Август 13, 2006, 19:29:54 pm
Я да попитам, има ли връзка името Урантия с планетата Уран?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Eon в Август 13, 2006, 20:39:54 pm
Или с Бога Уран.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 13, 2006, 20:56:28 pm
Я да попитам, има ли връзка името Урантия с планетата Уран?

Доколкото ми е известно няма връзка.

Или с Бога Уран.

Също нямам данни.
Обаче за връзка с "Урания" не знам, то направо бие на очи, откъде ли е общия корен?  ;) Само едно "Т" е изпадало, вероятно:

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Урания (гр.небесна) е муза на астрономията и астрологията. Изобразявана е със земното кълбо и указателна палка в ръце. Според някои митове от Аполон тя е майка на певеца Лин.

Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Август 14, 2006, 09:58:07 am
Названието на планетата ни, Земя, е дадено от човека, предполагам. Ако не греша, плеядианците пък я наричат Тера, а Урантия е космическото й име.
Да Земя е дадено от човека.А "Земя" на латински е...Terra.Тъй че не идва от плеядинците.Щото за гърците е била Гея,за египтяните e "Geb",което значи...Земя.

Welcome to planet Terra,Sol system
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 14, 2006, 11:27:36 am
...Тъй че не идва от плеядинците.Щото за гърците е била Гея,за египтяните e "Geb",което значи...Земя. ...

Е така е, но едва ли плеядианците са ползвали латинската дума, по-вероятно е според мен латинския произход на названието да има нещо неземно в корена си. Пък и повечето съвременни контактьори са англоговорящи, латинския не е на мода сега. Но не споря, прав си за езиковите преводи.

Ето един цитат в оригинал на английски:

The Pleiadians
Awakening by Barbara Marciniak

When your Earth sphere, Terra, was being formed, there were many who expressed an interest to be pioneers and to go to a new area to learn to experience, to formulate, to create.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Август 14, 2006, 11:39:06 am
Е така е, но едва ли плеядианците са ползвали латинската дума, по-вероятно е според мен латинския произход на названието да има нещо неземно в корена си. Пък и повечето съвременни контактьори са англоговорящи, латинския не е на мода сега. Но не споря, прав си за езиковите преводи.
Със Земен произход е думата-и си значи просто земя.Като на Български Земя едва ли е с чужд произход.Пък и  не е ли логично да използват някоя по-стара дума-например египетската.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 14, 2006, 13:46:22 pm
Със Земен произход е думата...

Аз не знам със сигурност.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ---------- в Август 14, 2006, 15:45:33 pm
Думите в българския езикъ въобще не са със земен произход...
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Eon в Август 14, 2006, 15:57:56 pm
Трябва да имаш солидни доказателства за да твърдиш подобно нещо.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Август 14, 2006, 16:31:31 pm
- Видях...видях....то беше червено...
- Мак?
- Не, не..не беше мак...то беше черено, пареше при допир..
- ???
- Танцуваше по повърхността на дървото, и го ядеше..
- ????????????
- Трябва да го видите...не мога да ви го опиша...

Откъс от книгата "Борба за огън"

Нещо да ви свети:)??

Оберон
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ---------- в Август 15, 2006, 13:12:47 pm
Доказателства? Какво е това "доказателства"
извън съдебната зала!?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Август 15, 2006, 14:11:07 pm
Доказателства? Какво е това "доказателства"
извън съдебната зала!?
факти с които потвърждаваш твърдението си
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ---------- в Август 15, 2006, 14:28:44 pm
Твърд-ението е твърд
и не е необходимо да се по-твържд-аява...
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Август 15, 2006, 15:12:36 pm
Щом
Твърд-ението е твърд
и не е необходимо да се по-твържд-аява...
Покажи ми Моля те, научи ме ако пожелаеш, помогни ми ако благоволиш, да разбера за основата и причината на твърдостта, на която се Уповаваш.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 15, 2006, 15:52:15 pm
Документ 44. НЕБЕСНЫЕ МАСТЕРОВЫЕ
http://mercy.urantia.org/kniga/Paper44.html

.....
4. РЕГИСТРАТОРЫ МЫСЛЕЙ
Эти мастеровые посвящены сохранению и воспроизведению возвышенных мыслей сфер; они действуют в семи группах:

1. Хранители мыслей. Это те мастеровые, которые посвящены сохранению высших мыслей сфер. В моронтийных мирах воистину дорожат сокровищами мысли. Перед первым посещением Урантии я видел записи и слышал трансляции идей некоторых великих умов этой планеты. Регистраторы мыслей хранят подобные благородные идеи на языке Уверсы.

Каждая сверхвселенная имеет свой язык, на котором говорят населяющие ее личности и который является господствующим во всех ее секторах. В нашей сверхвселенной таким языком является уверсский. Кроме того, каждая локальная вселенная имеет свой язык. Представители всех высших категорий Небадона двуязычны, владея как небадонским, так и уверсским языками. Когда встречаются два индивидуума из различных локальных вселенных, они пользуются уверсским языком; однако, если один из них родом из другой сверхвселенной, они вынуждены обращаться за помощью к переводчику. В центральной вселенной язык почти не нужен. Здесь существует совершенное и практически полное взаимопонимание; только Боги понимаются здесь не полностью. Нас учат, что за время случайной встречи в Раю можно достичь большего взаимопонимания, чем можно добиться средствами смертного языка за тысячу лет. Уже в Салвингтоне мы «знаем так же, как знают нас».

Существующее в моронтийных и духовных сферах умение переводить мысль в язык недоступно пониманию смертных. Наши опытные регистраторы способны настолько ускорять процесс превращения мысли в постоянную запись, что за одну минуту урантийского времени можно зарегистрировать эквивалент более полумиллиона слов, или понятийных символов. Эти вселенские языки значительно богаче языков эволюционирующих миров. Понятийные символы Уверсы объединяют более миллиарда знаков, хотя сам алфавит состоит всего лишь из семидесяти символов. Язык Небадона не столь совершенен; его алфавит состоит из сорока восьми символов.

2. Регистраторы понятий. Эта вторая группа регистраторов сохраняет понятийные образы, модели идей. Данная форма создания постоянных записей неизвестна в материальных мирах, и с помощью этого метода я мог бы получить больше знаний за час вашего времени, чем вы — за сто лет, используя обычный письменный язык.

3. Идеографические регистраторы. В нашем распоряжении есть аналоги как вашего письменного, так и устного языка, но для сохранения мыслей мы обычно пользуемся иллюстрациями понятий и идеографическим методом. Идеографические регистраторы способны добиваться тысячекратной результативности по сравнению с регистраторами понятий.

4. Покровители риторики. Эта группа регистраторов посвящает себя задаче сохранения мысли для устного воспроизведения. Правда, используя небадонский язык, в получасовом обращении мы могли бы охватить тематику целой жизни урантийского смертного. Ваша единственная надежда на понимание этих процессов — остановиться и вспомнить о своих расстроенных и искаженных сновидениях, о том, как во время этих ночных фантазий вы способны за несколько секунд охватить целые периоды своей жизни.

Красноречие духовного мира — одно из несравненных наслаждений, которые ожидают вас, знающих только грубые речи запинающихся ораторов Урантии.

В речах Салвингтона и Эдемии есть стройность звучания и благозвучность выражения, воодушевляющее действие которых неописуемо. Эти животрепещущие понятия подобны прекрасным камням в короне славы. Но я не способен на это! Я не могу передать человеческому разуму широту и глубину этих реальностей мира иного!
....
[Изложено архангелом Небадона.]
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Август 15, 2006, 16:00:55 pm
Не всеки разбира руски идеално и може би малко от апломба на пуснатото да не се осъществи у всеки, но иначе е красив език. :) Може би е хубаво да се преведе, не е толкова дълго сякаш  :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ---------- в Август 15, 2006, 16:04:50 pm
Самата дума съдържа същността си. Твърдението твърди и потвърждава; казването разказва, показва и доказва. Всичките допълнения са станали изискуеми от един интелект, който се стреми да създаде раздвоение в мисълта и в последна сметка да я убие. Сега сме свидетели на безконечни брътвежи, които в същината си не казват нищо освен онова, което би могло да се каже и с две думи. Така се постига убъркване, загуба на енергия, което да отклони хората от същината и да ги направи безсилни. Ето защо горещо препоръчвам да се говори цялостно, а не частично, за да няма след това какво да се доизказва.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ---------- в Август 15, 2006, 16:07:23 pm
Някой може ли да източи от някъде варненския превод на Урантия?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Eon в Август 15, 2006, 16:27:13 pm
Има превод на варненски????

А на български ако има ще чета и аз.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Август 15, 2006, 17:34:40 pm
Щом може да се каже с две думи, защо препоръчваш да се говори цялостно?
Кой би последвал препоръката?
Цитат
Никой, никого не може да научи на нещо, освен ако то вече не се е пробудило в Аурата му.
Май няма твърда основа?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ---------- в Август 16, 2006, 15:03:10 pm
Преводът на Урантия на български е варненски в смисъл, че е направен във Варна, но по типичен за тази част от населението начин, екземпляр от превода може да се получи срещу някаква доста сериозна такса. Някой има ли връзка с тази фондация, където са направили превода и може ли да им "преснеме с микрофилм" :P скъпоценния превод, от който са тръгнали да правят мангизи, за да ни го сподели тук на "изтеглено 2 000 000 пъти"? Предлагам на тези варненци, ако ни четат, да се поучат от руските си събратя например, чиято Урантия може да се свали свободно от няколко места из internet; руснаците са не по-малко гладни от нас, ако някой тръгне да се оправдава с такива неща!
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 16, 2006, 15:49:49 pm
Върни се назад в същата тази тема.  :-*
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ---------- в Август 17, 2006, 10:54:12 am
Да, като се връщам назад си спомням за твоите преводачески терзания, Xpuctoc Muxaul! Ако някой ме е подвел с информацията, че във Варна една неизвестна за мен фондация вече е превела книгата и я продава скъпо и пре-скъпо, ще си върна думите назад.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 17, 2006, 11:13:36 am
Да, като се връщам назад си спомням за твоите преводачески терзания, Xpuctoc Muxaul! Ако някой ме е подвел с информацията, че във Варна една неизвестна за мен фондация вече е превела книгата и я продава скъпо и пре-скъпо, ще си върна думите назад.

Благодаря ти за тези думи. Няма никакви други официални преводи никъде у нас. Няма никакви такси, ако някой чуе други такива слухове да пише по мейла на сайта http://www.urantia-bg.org . Не знам някой да продава какъвто и да било превод на български у нас, а дори и някой да го прави, то неговия превод не е официално одобрен и е без авторски права. Ако някой си търси книгата за сваляне теглете САМО от сайта на фондацията http://www.urantia.org . Всички текстове там са с авторски права и вярността им с оригинала се съблюдава от собственика на правата. Иначе в интернет може да си намерите книгата на много места, но знайте, че само на сайта на фондация "Урантия" са официално одобрените преводи. Всеки завършен превод има само една официална версия и тя е публикувана за свободно сваляне на сайта на въпросната фондация, другите са неофициални варианти и разработки на братски или други организации, чиито вярност с оригинала и законност аз не бих могъл да коментирам.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 17, 2006, 19:06:59 pm
Бих искал да обърна внимание и на следния факт. С този пример показвам какви неща се срещат в мрежата:

=======
Летящите Чинии на Илюминатите
Том 1
Съкращения
http://www.geocities.com/eon_universe/conspiracies/11bblgrf.txt

«Според книгата Урантия, името на Луцифер в голямата райска библиотека е ...
Ярката утринна звезда, Bright Morning Star
. Той именно е пътеводната звезда, която осветява и илюминира със своето ярко сияние посветените братя  от този  таен култ.»

Vladimir Terziski, President
American Academy of Dissident Sciences
=======

Длъжен съм да отбележа, че въпросното твърдение не е достоверно, което се вижда след проверка с оригинала:

=======
THE URANTIA BOOK

P.331 - §18II. DUAL-ORIGIN BEINGS. Those of origin in any two of the Paradise Deities or otherwise created by any two beings of direct or indirect descent from the Paradise Deities.
P.331 - §19      A. The Descending Orders.

P.331 - §22         3. Bright and Morning Stars.

P.331 - §26         7. The Lanonandeks.
=======
P.601 - §1 Lucifer was a brilliant primary Lanonandek Son of Nebadon.
=======

Първо: Луцифер е името на личност от категория първичен Ланонандек; и второ: Bright and Morning Stars е название на категория личности, а не на конкретна личност.

От въпросните цитати е достатъчно ясно, че Луцифер принадлежи към категорията Lanonandeks, а въпросната личност Bright and Morning Star в нашата локална вселена е друга и за да не внасям допълнително объркване няма да я цитирам поименно. С други думи Луцифер не е Bright and Morning Star и Bright and Morning Star не е Луцифер - допуснати са две грешки.
Давам този пример за да покажа, че в интернет може да намерите немалко места, където различни учени и авторитети дават свои коментари, обяснения и тълкувания на въпросната книга, които за жалост не винаги са достоверни.

Ако не сте запознати лично със съдържанието на тази книга не приемайте на доверие всичко, което ще чуете или прочетете по нейн адрес.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: ochakvane в Август 17, 2006, 20:17:32 pm
Бих искал да обърна внимание и на следния факт. С този пример показвам какви неща се срещат в мрежата:

=======
Летящите Чинии на Илюминатите
Том 1
Съкращения
http://www.geocities.com/eon_universe/conspiracies/11bblgrf.txt

«Според книгата Урантия, името на Луцифер в голямата райска библиотека е ...
Ярката утринна звезда, Bright Morning Star
. Той именно е пътеводната звезда, която осветява и илюминира със своето ярко сияние посветените братя  от този  таен култ.»

Vladimir Terziski, President
American Academy of Dissident Sciences
=======

Длъжен съм да отбележа, че въпросното твърдение не е достоверно, което се вижда след проверка с оригинала:

=======
THE URANTIA BOOK

P.331 - §18II. DUAL-ORIGIN BEINGS. Those of origin in any two of the Paradise Deities or otherwise created by any two beings of direct or indirect descent from the Paradise Deities.
P.331 - §19      A. The Descending Orders.

P.331 - §22         3. Bright and Morning Stars.

P.331 - §26         7. The Lanonandeks.
=======
P.601 - §1 Lucifer was a brilliant primary Lanonandek Son of Nebadon.
=======

Първо: Луцифер е името на личност от категория първичен Ланонандек; и второ: Bright and Morning Stars е название на категория личности, а не на конкретна личност.

От въпросните цитати е достатъчно ясно, че Луцифер принадлежи към категорията Lanonandeks, а въпросната личност Bright and Morning Star в нашата локална вселена е друга и за да не внасям допълнително объркване няма да я цитирам поименно. С други думи Луцифер не е Bright and Morning Star и Bright and Morning Star не е Луцифер - допуснати са две грешки.
Давам този пример за да покажа, че в интернет може да намерите немалко места, където различни учени и авторитети дават свои коментари, обяснения и тълкувания на въпросната книга, които за жалост не винаги са достоверни.

Ако не сте запознати лично със съдържанието на тази книга не приемайте на доверие всичко, което ще чуете или прочетете по нейн адрес.

Това е поредната измислица, която Сатана внушава на хората. Луцифер означава "Носител на светлина". Но това име той вече не носи, защото е изхвърлен от Рая. В момента името му е Сатана, или дявол, което означава "противник". Противник на Бога. А че Сатана е изхвърлен оттам, може да се види на много места в Божието слово. Например:
  Откровение 12:9  9. И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

А имено "Ярка утринна звезда" е нещо, което Сатана мечтае да носи, но това никога няма да стане, защото се носи от Друг.


Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 17, 2006, 20:46:47 pm
Това вече съм го пускал в друга тема, но се налага да го повторя, защото е важно, а вие си правете изводи:

Из “Книгата на Урантия”:

Луцифер беше възхитителен първичен Син-Ланонандек от Небадон. Той е притежавал опит от служение в много системи, бил е висок съветник за своята група и се е отличавал с мъдрост, прозорливост и ефективност. Луцифер беше 37-ят член от своята категория и след упълномощаване от Мелхиседеците той беше посочен като една от стоте най-способни и възхитителни личности сред повече от седемстотинте хиляди от неговия вид. От такова великолепно начало, през злото и заблудата, той се предаде на греха и сега се счита за един от тримата Суверени на Системи в Небадон, които са отстъпили пред подтика на егоизма и са се предали на софистиката на лъжлива лична свобода - отхвърляне на вселенската преданост и пренебрегване на братските задължения, безразсъдност спрямо космическите взаимоотношения.
Във вселената Небадон, владението на Христос Михаил, има десет хиляди системи от населени светове. За цялата история на Синовете-Ланонандеци, във всички техни дейности навсякъде в тези хиляди системи и в столицата на вселената, само три Суверена на Системи някога са проявявали неуважение към управлението на Сина-Създател.
Луцифер не беше възходящо същество; той бе сътворен Син от локалната вселена и за него беше казано: «Ти бе съвършен във всички свои постъпки от деня, когато бе създаден, докато не се намери неправедност в теб». Много пъти той се е съветвал с Всевишните от Едемия. И Луцифер господства «на Божия свят хълм», административната планина на Йерусем, тъй като той бе главният управител на славна система от 607 обитавани свята.
Луцифер беше великолепно същество, възхитителна личност; той се нареждаше рамо до рамо с Всевишните Бащи на съзвездията непосредствено във вселенската власт. Въпреки прегрешението на Луцифер, подчинените му разумни същества се въздържаха да проявяват пред него неуважение и презрение допреди посвещението на Михаил на Урантия. Даже архангел Михаил, по време на възкръсването на Моисей, «не произнесе против него хулителна присъда, но просто рече: „Съдията да те смъмри“». Отсъждането по такива въпроси принадлежи на Старейшините на Дните, управителите на свръхвселената.
Луцифер сега представлява падналия и лишен от власт Суверен на Сатания. Себесъзерцаването е най-пагубно, дори за възвишените личности на небесния свят. За Луцифер бе казано: «Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си». Вашият древен пророк е видял неговото печално положение, когато написа: «Как си паднал от небето, ти, о Луцифер, сине на зората! Как си изпаднал ти, който се осмели да обърка световете!»
Много малко се чуваше за Луцифер на Урантия поради факта, че той назначи своя първи заместник, Сатан, да го представлява на вашата планета. Сатан беше член на същата първична група Ланонандеци, но никога не е изпълнявал функциите на Суверен на Система; той напълно се присъедини към бунта на Луцифер. «Дяволът» не е никой друг, освен Калигастия - детронираният Планетен Княз на Урантия и Син от вторичната категория Ланонандеци. По времето, когато Михаил бе на Урантия в плът, Луцифер, Сатан и Калигастия се обединиха заедно, за да предизвикат провала на неговата посвещенска мисия. Но те претърпяха пълен неуспех.
Авадон беше ръководителя на персонала на Калигастия. Той последва своя господар във въстанието и оттогава насам действа в качеството на главен управител на бунтовниците на Урантия. Велзевул беше предводител на неверните междинни създания, които се съюзиха със силите на предателя Калигастия.
Драконът в крайна сметка стана символично изображение на всички тези зли лица. След триумфа на Михаил, «Гавриил слезе от Салвингтон и върза дракона (всичките размирни водачи) за една епоха». За серафичните бунтовници на Йерусем е записано: «И ангелите, които не опазиха своето достойнство, но напуснаха собственото си жилище, той ги държи под мрак в сигурни вериги за съда на великия ден».
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 18, 2006, 11:51:12 am
Луцифер

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%84%D0%B5%D1%80
Луцифер
В късносредновековните и съвременните погрешни схващания Луцифер (от лат. Lucifer — носител на светлина‘) е синоним на Сатана — паднал от небесните селения ангел, превърнал се в архетип на злото и Враг на Бога. Според други концепции Бог изпраща Луцифер в Ада, за да наглежда Сатаната, който иска световно господство. Това твърдение принадлежи на Габриил Антуан Пажес. В древността името Луцифер се използвало за планетата Венера като „ярка утринна звезда“ (зорница).
В Откровението на Йоан Богослов (22:16) четем: „Аз, Иисус, изпратих Своя Ангел да ви засвидетелствува това в църквите. Аз съм коренът и родът Давидов, утрената и светла звезда“.
=======
http://www.bgbible.hit.bg/ucheniya/u-19.htm
В Езек. 28:12-17 и в Исая 14:12-14 се вдига завесата, която отделя видимия от невидимия свят и се открива причината за злото и за дългия конфликт между доброто и злото. Тук ни се говори за най-високо надарения ангел, наричан "Деница, син на зората". В латинския превод на Библията, Йероним* го нарича "Люцифер". Двете имена имат смисъл на "блестящ" и "носител на светлина".
=======
http://liternet.bg/publish5/dmangurov/lucifer.htm
Луцифер привлече като начало на своя страна част от Престолите и Господствата и ги луциферизира. Луциферизираните Господства задържаха по особен начин светлинния етер и просветнаха в по-различна степен от нормално еволюиращите Господства. Затова Луцифер означава “носител на светлина”.
=======
http://liternet.bg/publish5/dmangurov/beinsa.htm *
….Учителите на Мъдростта и Хармонията на Усещанията /Буда, Заратустра, Скитианос и др./ създават в себе си условията за прякото съприкосновение на Луцифер с тази Светлина и Луцифер става новият носител на Христовата Светлина в Космоса, което е и първоначалното значение на името "Луцифер"или "фосфор" - “Носител на Светлина”.
=======
http://www.secretsbg.com/solarsys/solarsys.php?num=n9
Изучавайки “Книга на пророк Исая” от Стария завет, раннохристиянският богослов Августин Блажени създава доктрината за бунта на великия архангел Луцифер и “падналите ангели”, превърнали се в сили на ада заради своето властолюбие. Известен по-късно като Сатана, Луцифер (от лат. “носител на светлина”), е бил отъждествяван от римляни, гърци и юдеи с яркосияещата утринна “звезда” Венера.
=======

Срещат се разнообразни тълкувания, някъде се цитират източници, които са посредници на книгата на Урантия, в частност “Бунтът на Луцифер” и “Завещанието на Свети Йоан” на Х. Х. Бенитес (*), тълкуване на библейски текстове, митове, легенди.

Ще цитирам само първият параграф от книгата на Урантия, за да е ясно за какво става въпрос и кое е довело до нейната поява:

Стр.1 - §1 В умовете на смъртните от Урантия — както е името на вашия свят — съществува огромно объркване относно смисъла на такива понятия като Бог, божественост и божество. Човешките същества са още по-объркани и несигурни относно взаимовръзките между божествените личности, обозначени с тези многобройни названия. Поради тази понятийна беднота, свързана с толкова голямо смислово объркване, аз бях назначен да съставя това въвеждащо изложение за пояснение на смисъла, който би трябвало да се придава на определени словесни символи, както те могат да се използват оттук нататък в тези документи, които корпусът на разбулващите истината от Орвонтон бе упълномощен да преведе на английския език на Урантия.
[Съставено от Божествен Съветник на Орвонтон, Завеждащ Корпуса на Личностите в Свръхвселената, назначени да разкрият на Урантия истината относно Божествата на Рая и вселената на вселените.]
The Urantia Book, © 1955 Urantia Foundation, http://www.urantia.org

След всичко цитирано по-горе следва да се отбележи, че името “Луцифер” има това звучене в оригиналната информация, предала съдържанието на книгата на Урантия и всякакво съответствие с латински и други съществуващи земни езици е следствие или съвпадение, но не и първопричина и смисъл на името. Тоест "Луцифер" не означава “Носител на светлината”, а понятието “Носител на светлината” има за свой произход първоначалната идея за личността на Луцифер, това, което е бил преди да реши да извърши своя бунт.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Август 18, 2006, 18:22:42 pm
Ами ако целия проблем не идва от Луцифер? Ако бунтът му е бил основателен? Ако той е бил акселерист?

Ако е видял божията неправда и се опитал да я промени? И затова да е станал Паднал Ангел?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Август 18, 2006, 19:01:31 pm
Не го приемам Луцифер като проблем, нито неправдата от страна на Бог. Всичко е игра и всичко е според волята Му, иначе не би съществувал Луцифер и нашият свят нямаше да бъде отлично поле за развитие.
Е, така мисля сега, пък като скоча в 5Д-ще видим.  ;D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Август 18, 2006, 20:16:11 pm
Ние, хората, сме неспособни да отсъждаме Истинно за себе си и подобните нам, какво остава за другите?
Та дори се напъваме да определяме ангели, дяволи та дори и Бог.
Дали това ще ни помогне да се извисим и да живеем живота си пълноценно?
"Не съди а сади." ;)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 20, 2006, 21:33:55 pm
Повече за бунтът на Луцифер, засега на руски  ;)
http://mercy.urantia.org/kniga/Paper53.html
http://mercy.urantia.org/kniga/Paper54.html
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Август 21, 2006, 18:26:19 pm
Михаиле, понеже знам руски, попрегледах тези страници, които даваш.
Написано е някак си ...как да кажа, като история на Партията:)

5. ПРИРОДА КОНФЛИКТА

Когда в Сатании вспыхнул мятеж, Михаил встретился со своим Райским братом Эммануилом. После этого знаменательного совещания Михаил объявил, что он будет придерживаться той же политики, которая была свойственна его отношению к аналогичным восстаниям в прошлом — политике невмешательства.

Превод: Оберон.

5. Природа на конфликта.

Когато е избухнало възстанието в Сатания, Михаил се срещнал със своя Райски брат Имануил. След тозстабнва знаменателно съвещание ( !!! - не мисля, че Небесните Духове и прочее "райски братя", трябва да се "виждат", за да си общуват ) Михаил обявява, че ще се придържа към същата политика, която е била присъща за него в аналогични възстания в миналото - политика на немешателство.

Звучили ми малко като Преображенското възстание:)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 21, 2006, 18:54:55 pm
... ( !!! - не мисля, че Небесните Духове и прочее "райски братя", трябва да се "виждат", за да си общуват ) ..
Звучили ми малко като Преображенското възстание:)

Относно стила – ами все някак трябва да се представи, не мога да коментирам нещо, което не е мое дело. Лесно можеш да го разбереш, ако се поставиш на мястото на някой философ, който трябва да обясни основите на философията на едно дете от детската градина, което не е и чувало за дума "философия", да не говорим за съдържанието й.  ;D
Относно срещата – става въпрос за думата "съвещание", ако правилно разбирам. В оригинала думата е "conference". Ами недей да разбираш всичко буквално пък ти, каква дума според теб подхожда за обмен на информация в случая? Освен всичко останало при такъв тип информационно предаване се ползва речниковия запас на получателя, за да се сглоби информацията в разбираем вид в приемната страна, нали така? Ето какво пишат Авторите в началото на книгата по този въпрос:

...мы должны руководствоваться мандатом правителей сверхвселенной, обязывающим нас, делая всё возможное для раскрытия истины и согласования важнейших знаний, отдавать предпочтение наиболее возвышенным человеческим представлениям об излагаемых предметах. К собственно откровению мы можем прибегать только тогда, когда адекватное человеческое описание излагаемого понятия отсутствует.
Успешное планетарное раскрытие божественной истины непременно связано с использованием высших представлений о духовных ценностях, что становится частью нового и усовершенственного согласования планетарных знаний. Поэтому, составляя настоящие повествования о Боге и его вселенских союзниках, мы отобрали более тысячи человеческих понятий, представляющих высшие и наиболее прогрессивные планетарные познания в области духовных ценностей и вселенских значений. В тех случаях, когда эти человеческие представления, собранные среди богопознавших смертных прошлого и настоящего, оказываются неадекватными для поставленной перед нами задачи раскрытия истины так, как это нам предписано сделать, мы, не колеблясь, будем дополнять их, используя для этой цели свое превосходство в познании реальности и божественности Райских Божеств и места их обитания — трансцендентальной вселенной.
Мы полностью сознаём сложность нашей задачи; мы понимаем невозможность исчерпывающей передачи концептуального языка божественности и вечности языковыми символами, выражающими конечные понятия смертного разума. Но мы знаем, что в сознании человека живет частица Бога, а в его душе — Дух Истины; более того: мы знаем, что эти духовные силы пытаются сообща помочь материальному человеку осмыслить реальность духовных ценностей и постигнуть философию вселенских значений. Но еще больше мы уверены в том, что эти духи Божественного Присутствия способны помочь человеку в духовном усвоении всей истины, содействующей расширению вечно прогрессирующей реальности личного религиозного опыта, — богосознания.

Явно средностатистическата възвишена представа на землянина за такъв тип събития прилича на "история на Партията" и "Преображенското възстание", то е повече от ясно.  ;D
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Август 21, 2006, 19:07:03 pm
Понеже на руски "встретились" е на български "се видяха":)))
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 21, 2006, 19:21:34 pm
Понеже на руски "встретились" е на български "се видяха":)))


А в оригинала е "Michael took counsel of his Paradise brother, Immanuel.", тоест пак за информационен обмен става въпрос. Между другото при описания на астрални пътешествия също се ползват думи като срещам и виждам поради липса на други специални думи, въпреки, че разглежданата реалност не е физическа.
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Oberon в Август 21, 2006, 19:22:49 pm
Е сега вече те разбрах, що не каза как е на английски:)))
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Август 23, 2006, 14:55:51 pm
Точно това съм казал - никъде в "Урантия" не е спомената думата "Атлантида". Спомената е "Едемската градина", която се преполага че Платон е описал в "Критий" и "Тимей" (а той пък се позовава на по стари източници - Сонхис, Солон и т.н...)
Какво обаче четем в "Урантия" - че Атлантида няма! Там такова чудо не се споменава, единствено се споменава "Едемската градина", която по описание прилича в много отношения на легендарната потънала земя, наречена от Платон "Атлантида".

"Урантия" :

Описанието на този потънал след катаклизъм средиземноморски полуостров (почти остров!) е в страница 823, 824, 825; Част 3 - Историята на Урантия; Paper 73 - 3-4-5 - http://urantia.org/papers/paper73.html

Ето линка, който може да даде повече информация за Атлантида, а май се припокрива и с "Урантия" - http://www.discoveryofatlantis.com/


Така ли е Xpuctoc-е? Наистина ли Урантия смята, че Атлантида не е съществувала?
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 23, 2006, 15:05:58 pm
...Така ли е Xpuctoc-е? Наистина ли Урантия смята, че Атлантида не е съществувала?

Дума "Atlantis" не се среща нито веднъж в оригинала - това значи, че нито се потвърждава, нито се отрича. Всичко останало са догадки, какго се вижда и в цитирания от теб пост. Кажи по какъв критерий да търся и ще проверя. :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Август 23, 2006, 15:20:04 pm
Исках да те питам само дали тя наистина не споменава името Атлантида и по-точно дали наистина не признава съществуването на подобна съществувала страна, да я наречем, без да се впускаме в разсъждения имало ли я е, или не. Просто питам какво смята Урантия по въпроса за Атлантида - влиза ли тя в биографията на Земното кълбо и ако Да - как, а ако Не - защо, и може ли да се обясни елементарно защо се подминава. Въпроса разбира се по подразбиране включва и другата страна - Лемурия. Без да се впускам в излишни размишления, лични интерпретации, мнения, или намерена информация за посочените две страни, просто искам да попитам какво казва и не казва Урантия за такава страна, независимо дали я нарича Атлантида или с друго име - може пък да присъства в Урантия, но под друго име...
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 23, 2006, 15:32:48 pm
Исках да те питам само дали тя наистина не споменава името Атлантида и по-точно дали наистина не признава съществуването на подобна съществувала страна, да я наречем, без да се впускаме в разсъждения имало ли я е, или не. Просто питам какво смята Урантия по въпроса за Атлантида - влиза ли тя в биографията на Земното кълбо и ако Да - как, а ако Не - защо, и може ли да се обясни елементарно защо се подминава. Въпроса разбира се по подразбиране включва и другата страна - Лемурия. Без да се впускам в излишни размишления, лични интерпретации, мнения, или намерена информация за посочените две страни, просто искам да попитам какво казва и не казва Урантия за такава страна, независимо дали я нарича Атлантида или с друго име - може пък да присъства в Урантия, но под друго име...

Не мога да разбера как, ако не е спомената дума "Atlantis", аз или някой друг може да потвърди със сигурност дали става дума за Атлантида или не. Същото се отнася и за "Лемурия" - дума "Lemuria" не се среща нито веднъж. Не мога да ти отговоря защо не се споменават. Затова те попитах ако искаш да търся по други критерии, но по най-простия - самите имена - няма съвпадения. :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Дъвиан в Август 23, 2006, 15:37:35 pm
Да. Благодаря все пак. Като се прочете книгата ще се разбере. :)
Титла: Отг: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Август 23, 2006, 15:47:27 pm
Да. Благодаря все пак. Като се прочете книгата ще се разбере. :)

Ако се справяш с английски език ето ти един линк за съответствия, не мога да го коментирам.  :)
http://www.squarecircles.com/edenproject/atlantiseden.htm
Титла: Сферите на светлина и живот
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Декември 16, 2006, 21:44:30 pm
Цитат на: Книгата на Урантия
стр.626 - §11 Нито един еволюционен свят не може да се надява на напредък отвъд първия етап на устойчиво съществуване в светлината, докато не достигне до един език, една религия и една философия. Съществуването на само една раса значително облекчава такова постижение, но многото народи на Урантия* препятстват достигането до по-високи етапи.

*космическо име на планетата Земя
Титла: Re: Сферите на светлина и живот
Публикувано от: xnet_user в Декември 18, 2006, 02:28:50 am
Цитат на: Книгата на Урантия
стр.626 - §11 ...докато не достигне до един език, една религия и една философия. Съществуването на само една раса значително облекчава такова постижение.....

*космическо име на планетата Земя
Та кои са тези народи, че да се отървем от тях, па белкем минем първия етап.
Това много фашистко-масонско ми звучи.
Таз Урантия ми се вижда приятно ароматизиран булшит...
Титла: Re: Сферите на светлина и живот
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Декември 18, 2006, 09:41:29 am
Та кои са тези народи, че да се отървем от тях, па белкем минем първия етап.
Това много фашистко-масонско ми звучи.
Таз Урантия ми се вижда приятно ароматизиран булшит...

Очаквана реакция, да.  laugh
Не вади думите от контекста - ставаше въпрос за устойчивост. По-добре дай пример за устойчиво равновесие на днешните човешки народи по който и да е въпрос на тема етноси, религия или философия - само 1 пример дай. За състоянието на религията у нас с двата Синода няма да говорим - религиите се разбират много "добре" наистина, не само у нас но и по целия свят. Няма "нито един" случай на религиозен фанатизъм, нито на етнически войни. Философиите ги пропускам, те и без това са единодушни по всички въпроси на битието. Най-добре ще направиш ако цитираш единодушно прието решение* на международна организация, там нациите се разбират "най-добре". Вземи едно НАТО, ООН, сега и ЕС, може и в нова тема ако имаш повече от един довод.  ;)

*в примера да прозира недвусмислено намерение за Благото на съответните народи, не на взимащите решенията
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Oberon в Декември 18, 2006, 11:08:55 am
Бе и на мен малко на фашизъм-тоталитаризъм ми бие:)))) Това с едната религия, едната раса....Да не се окаже Урантия прокламатор на НСР ????? Още едно доказателство, че няма смисъл да се занимвате с тая книга....Всички да сме еднакви, като по филмите за Китай 80-те години...айде мерси:)))
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Декември 18, 2006, 11:56:28 am
Бе и на мен малко на фашизъм-тоталитаризъм ми бие:)))) Това с едната религия, едната раса....Да не се окаже Урантия прокламатор на НСР ????? Още едно доказателство, че няма смисъл да се занимвате с тая книга....Всички да сме еднакви, като по филмите за Китай 80-те години...айде мерси:)))

Ами то на тази тема има много тоталитарни изказвания и от Дънов, защо го заобикаляте. А пък в края на краищата всеки вижда това, което може и ИСКА да види.  :)

Цитат
УЧИТЕЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ
откъс от "Изворът на Доброто"
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/download/iz_dob_bul.html


В религиозно отношение у българина има много заблуждения. Не са се освободили още от идолопоклонничеството. Българите имат в живота си много неща, които не са Божествени, а човешки.

Под "българин" разбирам човек, който търси Учителя си, намира го и учи. От гледището на Божествената философия  това е значението на думата "българин".

Българите ме интересуват дотолкова, доколкото могат да изпълнят Волята Божия, да служат на Бога. На българите, ако не се помага, не могат да се избавят. Те са така загазили, че само Божественото може да ги избави.

Ако сега България не приеме идеите, които проповядвам, ако изтърве благоприятните условия, които й са дадени, тогава ще я оставят и тя ще има същите условия за повдигане в най-добрия случай след 2000 години най-малко, или при най-лошите условия - след 15 хиляди години най-късно.

Желая в българите да се роди Новият Човек. Това е възможно, защото българинът има добро сърце.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: xnet_user в Декември 18, 2006, 20:24:24 pm
Религиозен фанатизъм, етнически войни, ООН, НАТО всичко това е режисирано от една и съща хайка. От тях хармония не чакай. Един език, един народ, една религия, една партия, един световен ред.

Затвори я тази Урантия и иди в някое родопско село (незасегнато от фанатизма) и виж как живеят мюсюлмани и християни....
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Декември 18, 2006, 22:03:42 pm
Един език, един народ, една религия, една партия, един световен ред.

Абе прав си, но май има един Бог за всички народи, религии и философии.

Затвори я тази Урантия и иди в някое родопско село (незасегнато от фанатизма) и виж как живеят мюсюлмани и християни....

А ти не гледай и не слушай новини и не чети вестници без да знаеш защо го правиш. Ако не беше чувал медийното понятие "НСР" нямаше да правиш подобни "модерни" асоциации с всичко, което има численото "един" и производните му отпреде си. Ти също си един – и ти ли си от новия ред? А селото раса не прави.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Декември 31, 2006, 05:35:06 am
Цитат
Един език, един народ, една религия, една партия, един световен ред.

Много ще има да чакаме, дори да стане по най-възможния мирен път.
Само като си представя колко време ще е необходимо различните раси да се обединят. Т.е. докато се смесят до един цвят.....
Защо ли Бог е позволил да са толкова щом трябва да сме едно?
Нещо издиша тука. А може и аз да съм. ;)
А като дойдат нашите неземни братя, май ще се наложи и с тях да се смесваме за да сме един народ.....нали има и други етапи и евентуално ще е по-добре и за тях да сме готови.
То и в завода за пластмасови бутилки правят еднакви съдове. Но в едни и същи се слага както народната лимонада така и привнесени химически коктейли.

Колко красиво щеше да е на Земята да има една вода, една скала, един пясък, едно растение и едно животно (за предпочитане човека)
Не очаквах, че комунизма е заразил и космическите пространства.
УТОПИЯ.
Нека те ми показгат и докажат, че са едно! А не да се бият за нас и да ни намесват между шамарите си(разбирай бластерите и психовойните си).

Усещам как компютъра ми ще олекне с около 3 000 страници ненужен текст. ;)

По ми е добре да ме лъжат домашните политици. Тях поне ги разбирам защо го правят. :(
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Oberon в Януари 03, 2007, 09:43:15 am
Е нали уж Бог е разделил народите и езиците им? Нещо се нервирам - първо разделям ги, да видя как ще се изтрепат след хиляди години да станат пак едно, после- виж ги кви са селяни, не могат да се обединят...

Нещо намирисва в цялата тази история с Библията и Урантия, що се касае до езиците и народите...
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Alien в Януари 03, 2007, 16:43:50 pm
Цялото разминаване става  от това че  под Бог за съжаление се разбират различни неща. Този от Библията за мен лично няма съмнение че е много мощен под-Бог.  Това е сила която може да сътворява  реалности , но не  се вписва в понятието за изначалния първосъздател сътворил и тези мощни енергии описани в Библията. Сега в Урантия се описва уж  "истинския" първосъздател. Но после някои неща от описаната история на Земята на мен не ми се връзват  :P
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Януари 03, 2007, 21:31:26 pm
В "Урантия" Истинския Бог, няма абсолютно никакво отношение към нашата планета. Да не се бъркат нещата.

"Бог" в Стария завет са рептилиите и Ануннаки, които разделят половете, рязват ни ДНК-то и създават националностите с цел контрол. "Разделяй и владей" е тяхно дело.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Януари 04, 2007, 05:40:53 am
Ще попитам верно ли е по смисъл тогава твърдението, че всичко е у Бога, и нищо не е станало без Него?
Нямам на разположение извора за точен цитат.
Ако да, то онези са си свършили своята Божия повеля.
Ако не, то какъв е тоя Бог та позволява такива своеволия и самодейности?
Ако пък онези са ни орязали нишките, следва ли те да са имали поне колкото нашите или повече? Защото ако са били с по-малко, просто не ми се вярва процедурата възможна по-принцип.
Ако са с повече нишки, следва да са но по-високо еволюционно стъпало. Тогава издишат нечии претенции, че високоеволюиралите са непременно по-морални, по-етични и отговорни...
Голема каша от твърдения без фактически доказателства. Работата намирисва на моменти като "Ако не вярваш на мене питай брат ми!"
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Януари 04, 2007, 09:29:17 am
Голема каша от твърдения без фактически доказателства. Работата намирисва на моменти като "Ако не вярваш на мене питай брат ми!"

Същото ти казах и аз в темата за GSM-ите, но ти там ми отговори така:

Цитат на: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?PHPSESSID=c57891b95bc78cde42d1bdae74f548e8&topic=2545.msg48535#msg48535
Ако не вярваш не се сърдя, за онези така е най-добре.

Ти вярваш на книги с определена насоченост, защото това отговаря на убежденията ти. Ти дори не си задаваш въпроса какви са убежденията ти и доколко са ти необходими. Дори да няма научни доказателства в тези книги (аз имам въпросната, където пише за "телевизорите-шпиони" и там няма доказателства, но да не смесваме темите) ти им се доверяваш. Защо не ползваш и двете полукълба на мозъка си, защо търсиш само логиката, защо не търсиш някакъв баланс с интуицията, или я нямаш?
Докажи ми, че има Бог, пък после искай аз да ти доказвам защо е такъв, а не онакъв. Като питали Ванга нещо за следващото си прераждане, тя отговаряла: "А на теб кой ти каза, че ще имаш друг живот?" Това се перефразира за Joro Velev и другите като него така: "А на вас кой ви каза, че има Бог?" На вас всичко ли ви е наред, та се опитвате на него кусури да връзвате? Себе си разбрахте ли, че искате него да разберете?
Пък и никой не иска от теб да вярваш в някаква си книга. Вярвай на себе си, не на книгите. :)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Януари 04, 2007, 15:21:40 pm
...
Ти вярваш на книги с определена насоченост, защото това отговаря на убежденията ти. ...
Аз нямам убеждения.
Когато знам, казвам че знам. Иначе обсъждам, задавам въпроси и търся отговори и мнения.
Явно съм засегнал личните ти убеждения за да си позволиш неуспешно да ме анализираш, вместо с доводи и факти да ми покажеш или поне насочиш по пътя към истината.
Толкова много изразходван ресурс на тема Joro Velev. Остави го него до тъне в духовна нищета. Дай хляб на другите, които очакват. Аз и на трохички се радвам.
Дай нещо принципно по зададените въпроси?
За телевизорите шпиони не съм чел, писах че е чуто от доверен човек. Толкова ли неясно е изречено? Не съм поднесъл твърдение прието за факт, а чуто.
И кога изобщо имащите се за сериозни събеседници най-после ще започнат да обсъждат темите принципно, ще захвърлят личностните квалификации, които не допринасят нищо освен подкрепа на доисторическото его?

За вярването в книгите.
Ако автора не е очаквал да вярваме в творбата му, включая и с цел манипулация, то си остава написването и с цел забавление. В противен случай е глупости на търкалета.

Ха дайте нещо по темата, че някои партньори бягат по тъч линията. ;)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Януари 04, 2007, 18:10:12 pm
Аз нямам убеждения.

Вярвам ти.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: ultrafutur в Януари 04, 2007, 19:59:37 pm
Ще попитам верно ли е по смисъл тогава твърдението, че всичко е у Бога, и нищо не е станало без Него?
Нямам на разположение извора за точен цитат.
Ако да, то онези са си свършили своята Божия повеля.
Ако не, то какъв е тоя Бог та позволява такива своеволия и самодейности?


И да и не, е отговорът:
 Първо, те са си свършили божията повеля, именно защото и те самите се учат, и вървят по спиралата на еволюцията. С тази разлика, че при тях са принципно изкоренени някои божествени опции, заложени в Човека априори..
"Те" са решили да използват тези способности в своя полза, като трансформират расата, орежат я генетично, и заличат спомените й за нещо повече..
 и второ - да, Бог е позволил случването на всичко това именно защото знае, че хората са божествени деца, и орязването ще е не само един тест, но и огромно доказателство за този произход.. Когато хората се пробудят, макар и живяли хилядолетия само с 2 спирали, този божествен план ще се разкрие и разбере, сега е още рано...  :)Ако пък онези са ни орязали нишките, следва ли те да са имали поне колкото нашите или повече? Защото ако са били с по-малко, просто не ми се вярва процедурата възможна по-принцип.
Ако са с повече нишки, следва да са но по-високо еволюционно стъпало. Тогава издишат нечии претенции, че високоеволюиралите са непременно по-морални, по-етични и отговорни...


Когато са ни орязали нишките, онези са станали с повече ( пропорционално погледнато ). А процедурата е била възможна в един определен момент, след поредното гигантско разбушуване на планетата Земя. Т.е.: използвали са момента на хаос и безредие, за да наложат "тоталния" си контрол...
Абсурдно е да се смята, че те са на по-високо еволюционно стъпало. Именно защото са на по-ниско, се е случила цялата тази конспирация - възползвали са се от момента, наложили са си механизмите на доминация и подчинение, и готово... Нищо възвишено няма в това, и затова и управниците днес (политици и прочее...) са толкова "възвишени"... ;D
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 04, 2007, 20:45:20 pm
Цитат
Т.е.: използвали са момента на хаос и безредие, за да наложат "тоталния" си контрол...
Що ли ми напомня на днешното време това!?    :-\
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Януари 15, 2007, 15:34:58 pm
http://mercy.urantia.org/kniga/Paper0.html

В умовете на смъртните на Урантия — както е името на вашия свят — съществува огромно объркване относно такива понятия, като Бог, божественост и божество.

Тоест има един Бог и много божества. ;)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Януари 15, 2007, 15:55:53 pm
Айде стига с тоя един Бог. Не че искам да обидя нечии вярвания,но монотеизма чисто исторически е дериват на политеизма и дори най-бегло задълбаване в която ида е монотеистична религия ще открие в нея политеистичните и корени.
Един Бог-един Цар-една Власт-едно Звънче да звъни?
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Януари 15, 2007, 16:17:08 pm
Айде стига с тоя един Бог.

Защо те тревожи тая идея бе, Луцифер и той уж от това негодувал, пък се разбунтувал накрая и ни направил голямо добро.  ;)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 15, 2007, 20:48:22 pm
Цитат
В умовете на смъртните на Урантия — както е името на вашия свят — съществува огромно объркване относно такива понятия, като Бог, божественост и божество.

Тоест има един Бог и много божества. 
Може би нещо от този род е: Абсолют-Творец-Богове. Поне така си го представям...
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Gil-Galadh в Януари 18, 2007, 19:38:55 pm
Защо те тревожи тая идея бе, Луцифер и той уж от това негодувал, пък се разбунтувал накрая и ни направил голямо добро.  ;)
За Сатана ми говориш,нали?

Да не споменаваме,че в юдео-християнската митология(плод на която е и Урантията) Сатаната си е направо Бог
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Януари 18, 2007, 21:05:04 pm
За Сатана ми говориш,нали?

Да не споменаваме,че в юдео-християнската митология(плод на която е и Урантията) Сатаната си е направо Бог

В тема "Урантия" сме, говоря за Луцифер според тази книга, не според други. А кое как Е нито ти, нито аз знаем.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Януари 23, 2007, 21:40:21 pm
И ще докажем на дело старата фраза, че "Знаещите не говорят, говорещите не знаят".....
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Януари 23, 2007, 22:40:22 pm
А процедурата е била възможна в един определен момент, след поредното гигантско разбушуване на планетата Земя.
Явно хаоса и безредието не са им попречили да изманипулират всичко живо на Земята.
Логически погледнато живота на Земята е сходен, поради приблизителната еднаквост на средата за всички. ДНК притежава широкоспектърни характеристики и от наслагването на всички такива на съществата от планетата, и на характеристиките на планетния ДНК код, се получава един цялостен организъм. Всичко е взаимосвързано в него.
За да успеят с вероятния си план, би следвало да изметат всичко живо с ДНК и Дух, и да го "посеят" отново.
В сегашния момент, манипулацията само на нищожна част при няколко процента от гените води до невъобразими физически промени.
Не мога да си представя как са изглеждали предците ни с евентуалните цели 10 нишки повече.
Логиката или информацията някъде издиша.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: DreamCatcher в Януари 23, 2007, 22:43:27 pm
Страхотна дискусия! Оказасе накрая, че Урантия намери и мен или аз я намерих, все тая. Важното е, че вече знам за какво става въпрос. Блогадарение на една тема в fun се прехвърлих тука, невероятно нали.  :o
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 23, 2007, 23:17:23 pm
Аз не съм срещал някъде описание на хора с действащи в пълен комплект ДНК-спирали, имам предвид преди да ги "клъцнат". Не е ли възможно още при създаването ни, при посяването ни на Земята,  да са ги отрязали?
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Януари 24, 2007, 09:21:11 am
Господа, моля ви да не смесваме темите.  :-X
Във въпросната книга, както вече стана дума по-рано, няма позоваване на думи като Atlantis (Атлантида), а reptil-e(3)/-es(15)/-ia(2)/-ian(12) се срещат посочения в скобите брой пъти всяка, но не в разглеждания в този форум смисъл на "влечугоподобни хуманоиди". Не става дума и за DeoxyriboNucleic Acid (ДНК). В пълния текст на книгата “deoxyribo+nucleic” като една дума или със съставните си части - заедно или поотделно - изобщо не се среща, а “acid” се среща 3 пъти, но в съвсем друг контекст (справка: стр.660-§5 – faintly acid, стр.1114-§3 – acid test и стр.1562-§6 – acid test). При това положение всичко свързано с тези понятия, в най-добрия случай, си остава догадка на читателя. (http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/106.gif)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Joro Velev в Януари 24, 2007, 15:20:22 pm
Полезно пояснение. Благодаря.
Ние все се отклоняваме от темите въобразявайки си, че нещата са свързани както в мислите ни.
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Януари 26, 2007, 15:09:22 pm
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2580.msg51236#msg51236
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: H. в Януари 26, 2007, 21:09:05 pm
http://www.youtube.com/results?search_query=urantia
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: karutzar в Февруари 09, 2007, 18:17:51 pm
Чел съм тази книга през 1997г.Отне ми 10тина дни за да я прочета. Още я имам. На английски.  Мисля че става въпрос за голяма манипулация. Поне тогава така се убедих.
Титла: Re: Отг: Урантия
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Май 21, 2007, 23:01:59 pm
Това са кориците на една книга разясняваща "Урантия", на които има схема на Вселената според самата "Урантия".
Доста сме далечко от центъра :)
Тази картинка доста прилича на Цветето на живота, от Друнавело (май му обърках името :D)
Титла: Относно: Урантия
Публикувано от: хадзапи в Септември 22, 2008, 01:15:44 am
Урантия наистина е голяма книга, с голяма философия и не слага край, а винаги загатва и за предстоящите творения и какви ли ще са и бъдещите проявления и замисли на Първия Източник и Център.

А има и за Троица на Троиците?!

Наистина един безкраен път за вечно странстващият ни Дух. Какво ли ни чака и в самия Остров Рай.

А "Одиночные Посланники", които изследват най-необикновените и неразкрити кътчета на Безкрая?

А Бога Абсолют, Бог Пределен, Бог Седемчастен, Висшето Същество, което всички ние от Свръхвселените, създаваме?
А в Рая - Низкият Рай, където може би струи творящата енергия?
Титла: Re:Отг: Урантия
Публикувано от: forum111 в Юли 22, 2009, 22:26:19 pm
Virtual Тези дето са писали Библията също са били контактьори откъдето и да го погледнеш  ;)

Погледни го от нашата страна.
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=11262.0 (http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=11262.0)
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: madara17 в Декември 24, 2009, 00:58:54 am
От извесно време не работи на сайта на книгата Урантия онлайн четенето
http://www.urantia.org/en/english/thebook/index.html (http://www.urantia.org/en/english/thebook/index.html)

Някой има ли подобни проблеми или е само при мен?
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: H. в Декември 24, 2009, 01:42:16 am
Може да са се разпаднали най-накрая :P
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: insomnia1304 в Декември 24, 2009, 10:41:30 am
Всичко си му е наред! :)

Весели празници на всички съфорумници и да бъдем по-добри!
Бъдете здрави! :)
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: Elen в Юли 03, 2010, 10:11:16 am
Привет на всички :hi:

ето ви откъси от книгата:

http://dox.bg/files/dw?a=324d29b71c

http://indigota.com/index.php?topic=1184.0

бъдете здрави
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: old4 в Юли 03, 2010, 19:17:19 pm

Цитат
Адам и Ева можеха да общуват един с друг и със собствените си деца на разстояние до около осемдесет километра. Такова предаване на мисли се осъществяваше с помощта на чувствителните газови камери, намиращи се редом с техните мозъчни

Ама хора, какво е това бре  ???
Някой чел ли е това "творение"? Ама някой който твърдо стои на земята!
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: Ashaman в Юли 03, 2010, 20:51:59 pm
Добре де, тази тема е от пред 5 години, няма ли развитиие, тази книга не може ли да се намери на български вече?
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: Ashaman в Юли 03, 2010, 22:23:43 pm
Привет на всички :hi:

ето ви откъси от книгата:

http://dox.bg/files/dw?a=324d29b71c

http://indigota.com/index.php?topic=1184.0

бъдете здрави
Имаш ли повече части?
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: Elen в Юли 04, 2010, 00:02:51 am
Цялата книга я има http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%F3%F0%E0%ED%F2%E8%FF но е на руски
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: Ashaman в Юли 15, 2010, 22:57:23 pm
Копирах си главата за Адам и Ева...започнах да чета и се разочаровах още на 2-рия лист.
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: Chameleon в Февруари 28, 2011, 20:12:21 pm
Здравейте,
някои има ли идея какво е положението с книгата 5-6 години след започване на темата ?
Освен, Българския сайт вече не работи.
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: ArabianSoul в Октомври 17, 2011, 22:22:19 pm
Здравейте хора.

Прочетох някои много мъдри постове в тази тема и реших да споделя за моята среща с „Книгата за Урантия”. А има и хора, които допускат грешката да мислят, че това е просто още една книга. Не е! Книга е примерно „Островът на съкровището”, книга е „Контакт”, книга е „Завръщане от звездите”, та дори книга е и „Автобиографията на Мадона”… А да сравняваш „Книгата за Урантия” с книгите написани от хора, е все едно да смяташ, че Айфеловата кула е просто един футуристичен колец за домати.

Ще започна историята от далеч.

През 2004 г., след няколко-годишно боледуване, (от което последните 3~4 месеца бяха много тежки и доведоха до кратко NDE (http://www.nderf.org/anita_m's_nde.htm), при което майка ми видя „нещо”), умря текущото материално тяло на майка ми. Три часа след смъртта на тялото ѝ, около 23:00, аз лежах в стаята си и плачех в продължение на около 50 минути без прекъсване.
Изведнъж в стаята се „появиха” две фигури – една изключително красива девойка с разкошна черна коса, която беше прегърнала майка ми през раменете с дясната си ръка, и сякаш я водеше на някъде. (думата „появиха” е отчайващо неподходяща и неточна, но не знам друга по-подходяща.)

Майка ми се обърна с глава към мен и ми се УСМИХНА. Ама така щастливо, спокойно и благо ми се усмихна, че не само спрях моментално да плача, а някакво неописуемо, космическо спокойствие се разля в мен. До ден днешен се усмихвам като се сетя как се беше нахилила доволно.

Аз понечих да им задам около 10 въпроса едновременно: как така се появиха от нищото, как се движат така плавно, коя е красивата девойка, защо майка ми се е нахилила така щастливо… А девойката се полуизвърна към мен, (двете с майка ми се отдалечаваха от мен), със свободната си лява ръка спря водопада ми от неизказани въпроси, и някак си ми „каза”: „Спокойно, ще разбереш какво става, когато му дойде времето.” (Думата „каза” също е отчайващо неподходяща и неточна. Нямаше изказани със звук думи – мислете за телепатия и Волф Месинг…)

След това двете „изчезнаха” (още една неточна дума) в посока на кухнята.
Цялото това събитие се разви може би за около 5~6 секунди, и беше толкова реално и ясно, че аз веднага се надигнах от дивана и отидох в кухнята, защото те в тази посока бяха изчезнали. Осъзнах че не съм сънувал, че съм във пълно и ясно съзнание, и доказателството че това събитие беше реалност, е факта, че като стигнах във кухнята, аз вече се усмихвах спокойно, и тотално се беше изпарила цялата ми мъка и жал.

След две години чудене и умуване, през 2006 г. до мен достигнаха трудовете на д-р Майкъл Нютън – „Пътят на Душите”, „Следите на Душите”, „Спомени от отвъдното” (http://www.helikon.bg/books/author/4084/) и леко ми се изясни загадката, която се случи през 2004 г. Започнах усилено да се интересувам от спиритическа литература. Изкълвах трудовете и биографиите на медиумите Гладис Озбърн Леонард, Елизабет Есперанца, Линда Уйлямсън, Даниел Дъглас Хюум, и установих че този номер - „успокояване с усмивка” е често използван метод от Серафимките, които отвеждат Душите. Да се плаче за умрял човек е все едно да се плаче, когато гъсеница излиза от пашкула и се превръща в пеперуда. (Или пък за "Стар шлифер", както е нарекъл умрялото си тяло съпруга на Гладис Леонард, след като се върнал от "отвъдното" да я успокои.)

Другото голямо събитие, което се случи преди „Книгата за Урантия” да дойде при мен, беше следното:

Вечерта на 25-Октомври-2010, лежах и правех някакви недъгави опити за медитация - броях си колко пъти бие сърцето за едно вдишване и издишване, и се опитвах да не мисля за нищо друго.

В един момент, в мен се разля някакво НЕОПИСУЕМО чувство че Някой ме ОБИЧА! Така наречената „Безусловна Любов”. И едно НЕОПИСУЕМО чувство на БЛАЖЕНСТВО. Опитайте си да си представите 7~8 оргазма събрани на куп, любимите сладки, които ви е правила баба ви когато сте били дете, 3-месечна ваканция на Бахамските острови, щастлива брачна връзка… - и всичко това събрано накуп във не повече от десетина секунди време! Слаби са всичките ми опити да го опиша със човешки думи това чувство за Любов и Блаженство.

Ама Кой ме обича, ама защо ме обича, и какво беше това неописуемо чувство на Блаженство?!? … В следващите дни и седмици след това преживяване, се опитах да намеря някакво „рационално” обяснение. Изчетох каквото намерих за „Кислородната еуфория”, за душенето по време на секс, дори за една лудост, при която нарочно се спира достъпа на кислород до мозъка – Fainting game – като се опитвах да си обясня рационално чувството на блаженство и еуфория с контролираното ми дишане.

И най-неочаквано за мен, докато в следващите дни ровех по енциклопедиите в търсене на обяснение, установих че аз повече няма да ям месо в този живот! Това ми дойде изневиделица. 5~10 секунди Божия Любов, и ставаш абсолютен вегетарианец. Няколко месеца ми беше много странно. Как така, от човек който ядеше по 1~2 кила месо седмично, се превърнах за 10 секунди във вегетарианец!? И то не заради някакви здравословни щуротии, ами с единствената цел да не се убиват животни.

И 5~6 месеца след това, някъде в началото на месец Март 2011, „Книгата за Урантия” ДОЙДЕ при мен. Наистина дойде сама. Ето как:

Една приятелка от Варна ми звъни по телефона, и ме пита: „Абе ти чувал ли си нещо за книгата Урантия? Нали се интересуваш от спиритически и Ню Ейдж книги?"
Аз ѝ отговарям: „Сега от теб я чувам, каква е тази книга?”
А тя: „Ми не знам, ей сега докато готвех в кухнята, за секунда по телевизията в едно от онези шантави предавания за медиуми и врачки се появи някакъв старец, който спомена нещо за „Книгата Урантия”, и аз изпитах непреодолимо чувство че трябва да споделя с някой, и затова ти звъня!”

И така стана. Зачетох я първо в Интернет. Но първоначално адски скептично подходих. Мислех че е някаква Ватиканска пропаганда, да си отмият поповете смрадливата тиня от скандалите със сексуално насилие над деца, и да замажат прането на пари на мафията.
Интересното е, че докато я прелиствах скептично и със подозрение, Книгата още в началото ме ХАЛОСА със един параграф, в който се споменаваше за Тъмната Материя:

On the outskirts of this vast central universe, far out beyond the seventh belt of Havona worlds, there swirl an unbelievable number of enormous dark gravity bodies. These multitudinous dark masses are quite unlike other space bodies in many particulars; even in form they are very different. These dark gravity bodies neither reflect nor absorb light; they are nonreactive to physical-energy light,…

А през 1934 г., единствения жив човек, в чиято глава е съществувала бледа концепция че може да съществува физическа материя, която изобщо не взаимодейства със светлината, е Фриц Цвики (http://www.dynamical-systems.org/zwicky/Zwicky-e.html) (който за майтап е роден във гр. Варна между другото). И едва след методичните астрономически изследвания на Вера Рубин през 1970-те години, която открива че Галактиките хич не се въртят както би трябвало според Айнщайн и Нютон, и че наистина има „Тъмна Материя” която не реагира със електромагнитното лъчение което наричаме Светлина, концепцията за „Тъмна Материя” получава сравнително по-добър прием - но само сред тесен кръг физици и астрономи по онова време.

Та този параграф за Тъмната Материя ме прасна като тухла по главата, и след това се зарових съвсем ентусиазирано в Книгата, за да открия още нещо което е "преди времето си", и открих че в един друг параграф е кратко описан принципа на Електро-Слабата теория, която доказва, че при високи енергии над 100GeV Светлината и Слабото Ядрено Взаимодействие се сливат в едно, и стават неразличими. (Накратко – „забавяш” силното ядрено взаимодействие и получаваш слабо ядрено взаимодействие, забавяш слабото Я.В. и получаваш Светлина, забавяш Светлината и получаваш Материя. = Ние сме кондензирана Светлина, както водата е кондензирана пара. Е=mc2 е от 1905 г. но раждането на Електро-слабата теория е едва след 1973 г. - след успешните експерименти със Гаргамел (http://en.wikipedia.org/wiki/Gargamelle).)

А след като в самата „Книга за Урантия” прочетох предупреждение, че тя не трябва да води до фанатизиране и че не съществува книга, в която е написана всичката истина, още в същия час си я поръчах от Амазон, за да я имам и на хартиен носител. И понеже явно Тате Бог има много готино чувство за хумор, Книгата я получих от митницата точно на Еньовден – 24 Юни – деня на Йоан Кръстител. Много ме радват такива „съвпадения”.

Като споменах думата Бог, а и като чета някои предишни коментари, искам да кажа, че опитите ни да разберем, проумеем, или дефинираме Бог, може да се сравнят с опита на бактерия от дланта ми, да проумее защо и как пиша на клавиатурата сега. В настоящия момент, със всичките наши телескопи, микроскопи, и ускорители на частици, може да се каже, че ние виждаме около 50 пиксела от една 100 мегапикселова снимка, и се опитваме  от видяното да разберем дали това е картина на Рембранд или е статистическа графика, обясняваща защо Бог е решил че Константата на Фината Структура трябва да бъде 137.

Леле как се вдъхнових. Наистина не трябва да се фанатизира Книгата.
Моя съвет е: ако Книгата достигне до вас, стремете се да я четете в оригинал на Английски! Или най-малкото, сверявайте превода с оригинала доколкото можете. Повечето от щуротиите, които са се получили в Библията, Корана, Талмуда, Торите, и прочие, са резултат от „невинни” грешки в преводите и преписите, които след като ферментират няколко века, се превръщат във наивно звучащи глупости.

Аз примерно, едва преди няколко месеца осъзнах, че „възкръсването” на Христос (Майкъл от Небадон), всъщност е било нещо много подобно на появяването на майка ми и нейната Серафимка (Seraphic Guardian of Destiny), за да спрат моя ненужен магарешки рев, само че Христос/Майкъл е разговарял, и се е показал в моронтиевото си тяло на много хора, и на няколко места.

А съвсем наскоро, моя бавно-загряващ мозък успя да стопли, че рематериализирането на човешката Душа във първото моронтиево тяло е процес много подобен на събуждането на войника от филма „Аватар” във хибридното тяло На’ви/Човек.

Голямо приключение, и големи загадки за изучаване ни чакат. Явно неслучайно в Книгата се предупреждава да не се стига до фанатизиране, и да се изпълнява търпеливо предвидената съдба (уроци) за текущия живот:

От 2076 страница:
Do not try to satisfy the curiosity or gratify all the latent adventure surging within the soul in one short life in the flesh. Be patient! be not tempted to indulge in a lawless plunge into cheap and sordid adventure. Harness your energies and bridle your passions; be calm while you await the majestic unfolding of an endless career of progressive adventure and thrilling discovery.
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: m2f в Октомври 18, 2011, 11:38:33 am
С риска да ме изтрият: добре дошъл/дошла тук, ArabianSoul!  :)
Предисловието ти към същинския ти пост по темата "Урантия" си заслужава да бъде пейстнато и в друга тема - тази за прераждането или за ОИТ. 
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: ArabianSoul в Октомври 20, 2011, 03:33:19 am
Благодаря за топлото посрещане m2f.

Тъй като ми зададоха въпроси относно понятието „моронтиево тяло” в лично съобщение, а това е една от няколкото напълно нови концепции които се разкриват в „Книгата за Урантия”, ще напиша тук във форума това, което аз съм разбрал и научил до сега. Най-вероятно ще допусна грешки, и затова е хубаво да се обсъжда във форума и от други читатели на Книгата.

Най-простото и кратко обяснение, което мога да напиша е:

В моронтиево тяло (morontia body)  се пренася нашата човешка Душа, след като сегашното ни физическо, земно тяло умре.

Така дефинирано само с 13 думи звучи просто, но всъщност е доста сложно:
Когато земното ни тяло умре, нашата зачислена Серафимка посреща Душата ни веднага след смъртта. „Капсулира” я, и ако сме приключили успешно уроците си на Земята – ни транспортира на първия транзитен свят (mansion world).

Лично аз, след като прочетох частта от Книгата, в която се обяснява как Серафимите носещи „капсулирани за транспорт” Души (enseraphimed Souls) (http://nordan.daynal.org/wiki/index.php?title=Enseraphimed) набират скорост, много силно подозирам, че мистериозните светкавици Спрайтове (http://en.wikipedia.org/wiki/Sprite_(lightning)) имат нещо общо със процеса на ускоряване на Серафимите до светлинна скорост:
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c4/Upperatmoslight1.jpg/250px-Upperatmoslight1.jpg)

Първото моронтиево тяло, в което се „разархивира” нашата Душа е много подобно на досегашното ни земно тяло. В смисъл че има добре познатите ни 2 ръце, 2 крака, и 1 глава. По-леко е, и е несравнимо по-съвършено и по-красиво, но не може да лети примерно. Дори все още има нужда от вода и храна, но храната вече е изградена от непонятната за нас „тъмна материя” (поне така предполагам аз, защото в Книгата се казва че храната е много специална, и метаболизма на моронтиевото тяло е такъв, че изобщо няма никакви отпадъци.)

Доколкото разбирам аз, прехода от сегашното ни тяло към моронтиево тяло е максимално улеснен, така че да не се шашардисваме и да не залитаме като войника от „Аватар”, когато за пръв път се събуди в хибридното си тяло На’ви.

Двете големи първоначални разлики от сегашното ни тяло са:
1. Разширява се възприятието на сетивата ни и вече ще можем да виждаме Серафимите и още няколко рода Ангели:
Even you will be able to see your spiritual associates of the lower orders as soon as you are delivered from the limited vision of your present material eyes and have been endowed with a morontia form with its enlarged sensitivity to the reality of spiritual things.

2. Край на досадната ежедневна употреба на тоалетна хартия! Метаболизма на моронтиевото ни тяло е 100% ефективен и без отпадъци:
Though you have morontia bodies, you continue, through all seven of these worlds, to eat, drink, and rest. You partake of the morontia order of food, a kingdom of living energy unknown on the material worlds. Both food and water are fully utilized in the morontia body; there is no residual waste. Pause to consider: Mansonia number one is a very material sphere, presenting the early beginnings of the morontia regime. You are still a near human and not far removed from the limited viewpoints of mortal life, but each world discloses definite progress.
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: Tangrata_ в Октомври 20, 2011, 05:49:09 am

Метаболизма и неговата ефективност няма нищо общо с това дали има отделяне или няма. Това зависи от естеството на храната, която се приема.
Титла: Re:Урантия
Публикувано от: Hacko в Ноември 22, 2011, 15:49:50 pm
Привет на всички :hi: ето ви откъси от книгата:

http://dox.bg/files/dw?a=324d29b71c       http://indigota.com/index.php?topic=1184.0

За съжаление от превода на Еми Манолова открих само това (http://www.iskri.net/zefira/articles.php?lng=bg&pg=10)
   
Който разбира руски нека прочете (http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%F3%F0%E0%ED%F2%E8%FF): http://urantia.ru/book/

http://www.urantia.org/ru/kniga-urantii/chitat    http://sir35.ru/URANTIA/index.htm

Видео - http://video.mail.ru/mail/antoscha-s/3329/

Титла: Re:Урантия
Публикувано от: eses в Ноември 27, 2011, 00:20:01 am
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=1392 (http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=1392)
Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Chameleon в Август 12, 2012, 11:08:15 am
Днес попаднах на този линк с превод на книгата:

Книга Урантия (http://www.ur-bg.net/2012/index12.htm)

Текстът със зелени букви е, само, помощен материал насочващ, към възможно предаване на смисъла на оригиналния текст, и не е одобряван от Фондация Урантия. Настоятелно препоръчвам да сверявате с оригиналния текст! Официалният сайт е: http://www.urantia.org/

По-долу се привежда пълният текст на книга Урантия, © 1955 Urantia Foundation, 533 Diversey Parkway, Chicago, Illinois 60614; (773) 525-3319; http://www.urantia.org/; всички права са запазени. Вие може свободно да разпечатвате и/или да зареждате този текст за свое лично ползване, обаче всяко друго използване на този текст, включително разпространение или продажба, трябва да бъде разрешено или от правното законодателство или от правилата на Фонд Урантия. С разпечатването или зареждането на този пълен текст вие се съгласявате да не внасяте поправки, да не изменяте и да не поправяте никаква част от разпечатаното или заредения пълен текст на книга Урантия.

Титла: Re: Урантия
Публикувано от: del в Август 12, 2012, 20:28:30 pm
    Преди години (2003г) попаднах на  Книгите на Х.Хосе Бенитес, може би сте запознати с тях. Информацията, която той дава и коментарите в книгите му поразително приличаха на 2ва други източника, с които се бях сблъскала, единия е "Урантия", другия е личен. Търсех информация денонощно. Тъй като бях видяла натрапчивото указания за разпространение на информацията, а тя напълно съвпадаше с тази на Бенитес, и на другия ми източник, то не можех да си обясня как след като не може, Бенитес все пак публикува книгите си. В древни източници по един или друг начин пише всичко, за което Урантия говори. НО не изразено с тези думи и методи ....  Не си отговорих как другия ми източник на информация, без да чете Урантия говореше същото. Подозирах Урантия в особен вид конспирация, на ниво: вярна информация- голям обем-трудно проследяване на източниците - претенция за единственост.   За Бенитес - наскоро след като бях започнала да изследвам въпросите си, намерих цитат, в друга негова книга:"Завещанието на Свети Йоан", изказан именно от Бенитес:
" Настоящето Завещание не е плод на моето въображение.Твърденията на Йоан Зеведеев, както ипреценките му, които изобилстват, са достатъчно строги и самокритично откровени за да допуснат съмнения за достоверност или тщеславие на
Евангелиста. Предисторията на същите произхожда от едно откритие подарено на света преди половин век и запазено д о с е г а от така наречената "Фондация Урантия".
Заедно с моята благодарност към въпросната Фондация, заради позволението да черпя от нейните неприкосновени — за мен, святи — извори, Ви поднасям тази Йоанова творба.
Църквата знае за това откритие, но очевидно, го премълчава. А може би отрича, при това по същия начин, както "настанилите се на върха на светската власт" само благославят и оправят своето си: онова, което им носи облаги. ,»
Х.Х. Бенитес
  Темите, които са го вълнували ни отвеждат към преходи във времепространството, и "фактори с неземен произход"....
*Хуан Хосе Бенитес е роден в Памплона през 1946 г. Завършил е Информационни науки в престижния Университет на Навара. Започнал е работа като изследовател в окултната тематика през 1972 г. Посветил е повече от 20 години на продължаващите и до днес свои изследвания - основа за написването на повече от тридесет книги. Те са посветени на смущаващите и привлекателни феномени, доказващи скритите нишки на обвързаност на нашата цивилизация, не само с предшестващите й в тази планета, но и с онези, които са
били и са във вселенския им контекст. Затова се счита за европейски автор, притежаващ най-голям брой творби на тази тема. Като специалист в тази тематика, той е разпитал над 10 хиляди очевидци - притежатели на факти или дори "следи" от намеса на странни фактори, нямащи обяснение в ординерен план и след това публикувал хиляди статии и очерци, които са "трохите" на постигнатото от него, говорил е на стотици конференции, пропътувал е над 3 милиона километра, за да потърси свой отговор, често изстрадан, на най-противоречивите загадки, които тежат над Човека. "За тези Мистерии - признава той, за които всеки път, след поредното частично разкритие, ние знаем все по малко..." През август 1992 година е водил първия университетски курс в Ел Ескориал относно неидентифицирани обекти.

П.П : Ето нещо интересно, във връзка с темите в "Урантия":
  Езотерична богомилска книга ЕПИСКОП СИМЕОН КНИГА ЗА КАЧЕСТВАТА  -
-  http://imadrugpat.org/books/kniga_za_kachestvata.pdf (ПОГЛЕДНЕТЕ АКО ИСКАТЕ ПРЕЗ ПРОЧИТА НА КНИГА "уРАНТИЯ")
 
  Колкото до храненето в "други измерения", то и сега се говори за слънчево Хранене. Та всичко е енергия,  и ние също. Ако сте провеждали т.н "гладуване", за мен е неправилен термин (- въздържане от храна ми допада повече, макар и това да е неточно, доколкото за мен на изчерпва понятието "хранене"),  може би сте установили огромния приток на сили, концентрация и способност на организма да си набавя "енергия" от всякъкви естествени източници: Слънце, Зеленина, въздух, всичко, което наричаме най - общо Природа. Човек добива яснота за това колко и от кое му е нужно. Дори развива усет за билките и тяхното въздействие върху му. Разбира се ако се "вслушва" в себе си.
 А в КНИГА НА ТОВИТА ** арх. Рафаил споменава:
"19. През всички дни вие ме виждахте, но аз не ядох и не пих, - само наглед ви се струваше тъй."
** неканонична книга, за моя радост включена в Стария Завет на Синодалната православна Библия.

Титла: Re: Урантия
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Март 13, 2013, 08:24:40 am
Del, с известно закъснение виждам поста ти и от позицията на бивш пряк съучастник на въпросната фондация следва да поясня някои от моментите, върху които акцентираш. С долунаписаното по никакъв начин не желая да се ангажирам с никой и никого, но имам информация, която ти нямаш. Пиша това с известна доза нежелание, той като вече не съм свързан по никакъв начин с тази организация.

Преди години (2003г) попаднах на  Книгите на Х.Хосе Бенитес, може би сте запознати с тях. Информацията, която той дава и коментарите в книгите му поразително приличаха на 2ва други източника, с които се бях сблъскала, единия е "Урантия", другия е личен. Търсех информация денонощно. Тъй като бях видяла натрапчивото указания за разпространение на информацията, а тя напълно съвпадаше с тази на Бенитес, и на другия ми източник, то не можех да си обясня как след като не може, Бенитес все пак публикува книгите си.

Аз също попаднах на книгата урантия след като първо бях чул, не чел, за Бенитес и неговите две преведени на български тогава (1998) книги: Троянския кон и Завещанието на Свети Йоан. Исках оригинала, не ме интересуваха преразкази. Така попаднах на урантия и издателя й. От фондацията знам, че Бенитес е плагиатствал без да иска разрешение и е публикувал книгите си. Той не е на почит в средите на фондацията след това си деяние. Имам, но не съм чел, книгите му и знам, че са преразкази с добавени свободни съчинения. На него никой никога не е давал право да копира или разпространява текст от урантия. Имало е гонения по въпроса, какви са стеченията към момента н езная. Не е прецедент някой да издаде книга без да има права за това, не се чуди чак толкова как става. Тази информация имам от първа ръка от бивш вече президент на фондацията.

В древни източници по един или друг начин пише всичко, за което Урантия говори. НО не изразено с тези думи и методи .... 

Е, чак пък всичко, аре ся :nea:, и ние сме попрочели това-онова... ;) :drinks:  Нормално, след като урантия се самопровъзгласява за пето епохално откровение, а библията е четвърто, преди нея има още 3, описани са в текста. За да има приемственост е трябвало петото да надгражда и обхваща предишните, затова има общи положения с други древни писания.

Не си отговорих как другия ми източник на информация, без да чете Урантия говореше същото. Подозирах Урантия в особен вид конспирация, на ниво: вярна информация- голям обем-трудно проследяване на източниците - претенция за единственост.   

Донякъде подозренията ти може и да са основателни.

За Бенитес - наскоро след като бях започнала да изследвам въпросите си, намерих цитат, в друга негова книга:"Завещанието на Свети Йоан", изказан именно от Бенитес:
" Настоящето Завещание не е плод на моето въображение....Църквата знае за това откритие, но очевидно, го премълчава. А може би отрича, при това по същия начин, както "настанилите се на върха на светската власт" само благославят и оправят своето си: онова, което им носи облаги. ,»

За църквата всичко изДън (тука стана печатна грешка, ама е на място и я оставих) канона е ерес, урантия също.

П.П : Ето нещо интересно, във връзка с темите в "Урантия":
  Езотерична богомилска книга ЕПИСКОП СИМЕОН КНИГА ЗА КАЧЕСТВАТА  -
-  http://imadrugpat.org/books/kniga_za_kachestvata.pdf (ПОГЛЕДНЕТЕ АКО ИСКАТЕ ПРЕЗ ПРОЧИТА НА КНИГА "уРАНТИЯ")

Книгата, която посочваш, няма нищо общо с урантия.
Ти всъщност прочете ли цялата книга урантия? :hi: