Автор Тема: Урантия  (Прочетена 95291 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен m2f

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 581
 • Животът е изумително приключение
Re:Урантия
« Отговор #240 -: Октомври 18, 2011, 11:38:33 am »
С риска да ме изтрият: добре дошъл/дошла тук, ArabianSoul:)
Предисловието ти към същинския ти пост по темата "Урантия" си заслужава да бъде пейстнато и в друга тема - тази за прераждането или за ОИТ. 
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен ArabianSoul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re:Урантия
« Отговор #241 -: Октомври 20, 2011, 03:33:19 am »
Благодаря за топлото посрещане m2f.

Тъй като ми зададоха въпроси относно понятието „моронтиево тяло” в лично съобщение, а това е една от няколкото напълно нови концепции които се разкриват в „Книгата за Урантия”, ще напиша тук във форума това, което аз съм разбрал и научил до сега. Най-вероятно ще допусна грешки, и затова е хубаво да се обсъжда във форума и от други читатели на Книгата.

Най-простото и кратко обяснение, което мога да напиша е:

В моронтиево тяло (morontia body)  се пренася нашата човешка Душа, след като сегашното ни физическо, земно тяло умре.

Така дефинирано само с 13 думи звучи просто, но всъщност е доста сложно:
Когато земното ни тяло умре, нашата зачислена Серафимка посреща Душата ни веднага след смъртта. „Капсулира” я, и ако сме приключили успешно уроците си на Земята – ни транспортира на първия транзитен свят (mansion world).

Лично аз, след като прочетох частта от Книгата, в която се обяснява как Серафимите носещи „капсулирани за транспорт” Души (enseraphimed Souls) набират скорост, много силно подозирам, че мистериозните светкавици Спрайтове имат нещо общо със процеса на ускоряване на Серафимите до светлинна скорост:


Първото моронтиево тяло, в което се „разархивира” нашата Душа е много подобно на досегашното ни земно тяло. В смисъл че има добре познатите ни 2 ръце, 2 крака, и 1 глава. По-леко е, и е несравнимо по-съвършено и по-красиво, но не може да лети примерно. Дори все още има нужда от вода и храна, но храната вече е изградена от непонятната за нас „тъмна материя” (поне така предполагам аз, защото в Книгата се казва че храната е много специална, и метаболизма на моронтиевото тяло е такъв, че изобщо няма никакви отпадъци.)

Доколкото разбирам аз, прехода от сегашното ни тяло към моронтиево тяло е максимално улеснен, така че да не се шашардисваме и да не залитаме като войника от „Аватар”, когато за пръв път се събуди в хибридното си тяло На’ви.

Двете големи първоначални разлики от сегашното ни тяло са:
1. Разширява се възприятието на сетивата ни и вече ще можем да виждаме Серафимите и още няколко рода Ангели:
Even you will be able to see your spiritual associates of the lower orders as soon as you are delivered from the limited vision of your present material eyes and have been endowed with a morontia form with its enlarged sensitivity to the reality of spiritual things.

2. Край на досадната ежедневна употреба на тоалетна хартия! Метаболизма на моронтиевото ни тяло е 100% ефективен и без отпадъци:
Though you have morontia bodies, you continue, through all seven of these worlds, to eat, drink, and rest. You partake of the morontia order of food, a kingdom of living energy unknown on the material worlds. Both food and water are fully utilized in the morontia body; there is no residual waste. Pause to consider: Mansonia number one is a very material sphere, presenting the early beginnings of the morontia regime. You are still a near human and not far removed from the limited viewpoints of mortal life, but each world discloses definite progress.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 464
Re:Урантия
« Отговор #242 -: Октомври 20, 2011, 05:49:09 am »

Метаболизма и неговата ефективност няма нищо общо с това дали има отделяне или няма. Това зависи от естеството на храната, която се приема.
« Последна редакция: Октомври 20, 2011, 09:24:08 am от Mirotvorec »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 007
Re:Урантия
« Отговор #243 -: Ноември 22, 2011, 15:49:50 pm »
Привет на всички :hi: ето ви откъси от книгата:

http://dox.bg/files/dw?a=324d29b71c       http://indigota.com/index.php?topic=1184.0

За съжаление от превода на Еми Манолова открих само това
   
Който разбира руски нека прочете: http://urantia.ru/book/

http://www.urantia.org/ru/kniga-urantii/chitat    http://sir35.ru/URANTIA/index.htm

Видео - http://video.mail.ru/mail/antoscha-s/3329/


Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Урантия
« Отговор #244 -: Ноември 27, 2011, 00:20:01 am »

Неактивен Chameleon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 17
  • chameleon78.hit.bg
Re: Урантия
« Отговор #245 -: Август 12, 2012, 11:08:15 am »
Днес попаднах на този линк с превод на книгата:

Книга Урантия

Текстът със зелени букви е, само, помощен материал насочващ, към възможно предаване на смисъла на оригиналния текст, и не е одобряван от Фондация Урантия. Настоятелно препоръчвам да сверявате с оригиналния текст! Официалният сайт е: http://www.urantia.org/

По-долу се привежда пълният текст на книга Урантия, © 1955 Urantia Foundation, 533 Diversey Parkway, Chicago, Illinois 60614; (773) 525-3319; http://www.urantia.org/; всички права са запазени. Вие може свободно да разпечатвате и/или да зареждате този текст за свое лично ползване, обаче всяко друго използване на този текст, включително разпространение или продажба, трябва да бъде разрешено или от правното законодателство или от правилата на Фонд Урантия. С разпечатването или зареждането на този пълен текст вие се съгласявате да не внасяте поправки, да не изменяте и да не поправяте никаква част от разпечатаното или заредения пълен текст на книга Урантия.


Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Урантия
« Отговор #246 -: Август 12, 2012, 20:28:30 pm »
    Преди години (2003г) попаднах на  Книгите на Х.Хосе Бенитес, може би сте запознати с тях. Информацията, която той дава и коментарите в книгите му поразително приличаха на 2ва други източника, с които се бях сблъскала, единия е "Урантия", другия е личен. Търсех информация денонощно. Тъй като бях видяла натрапчивото указания за разпространение на информацията, а тя напълно съвпадаше с тази на Бенитес, и на другия ми източник, то не можех да си обясня как след като не може, Бенитес все пак публикува книгите си. В древни източници по един или друг начин пише всичко, за което Урантия говори. НО не изразено с тези думи и методи ....  Не си отговорих как другия ми източник на информация, без да чете Урантия говореше същото. Подозирах Урантия в особен вид конспирация, на ниво: вярна информация- голям обем-трудно проследяване на източниците - претенция за единственост.   За Бенитес - наскоро след като бях започнала да изследвам въпросите си, намерих цитат, в друга негова книга:"Завещанието на Свети Йоан", изказан именно от Бенитес:
" Настоящето Завещание не е плод на моето въображение.Твърденията на Йоан Зеведеев, както ипреценките му, които изобилстват, са достатъчно строги и самокритично откровени за да допуснат съмнения за достоверност или тщеславие на
Евангелиста. Предисторията на същите произхожда от едно откритие подарено на света преди половин век и запазено д о с е г а от така наречената "Фондация Урантия".
Заедно с моята благодарност към въпросната Фондация, заради позволението да черпя от нейните неприкосновени — за мен, святи — извори, Ви поднасям тази Йоанова творба.
Църквата знае за това откритие, но очевидно, го премълчава. А може би отрича, при това по същия начин, както "настанилите се на върха на светската власт" само благославят и оправят своето си: онова, което им носи облаги. ,»
Х.Х. Бенитес
  Темите, които са го вълнували ни отвеждат към преходи във времепространството, и "фактори с неземен произход"....
*Хуан Хосе Бенитес е роден в Памплона през 1946 г. Завършил е Информационни науки в престижния Университет на Навара. Започнал е работа като изследовател в окултната тематика през 1972 г. Посветил е повече от 20 години на продължаващите и до днес свои изследвания - основа за написването на повече от тридесет книги. Те са посветени на смущаващите и привлекателни феномени, доказващи скритите нишки на обвързаност на нашата цивилизация, не само с предшестващите й в тази планета, но и с онези, които са
били и са във вселенския им контекст. Затова се счита за европейски автор, притежаващ най-голям брой творби на тази тема. Като специалист в тази тематика, той е разпитал над 10 хиляди очевидци - притежатели на факти или дори "следи" от намеса на странни фактори, нямащи обяснение в ординерен план и след това публикувал хиляди статии и очерци, които са "трохите" на постигнатото от него, говорил е на стотици конференции, пропътувал е над 3 милиона километра, за да потърси свой отговор, често изстрадан, на най-противоречивите загадки, които тежат над Човека. "За тези Мистерии - признава той, за които всеки път, след поредното частично разкритие, ние знаем все по малко..." През август 1992 година е водил първия университетски курс в Ел Ескориал относно неидентифицирани обекти.

П.П : Ето нещо интересно, във връзка с темите в "Урантия":
  Езотерична богомилска книга ЕПИСКОП СИМЕОН КНИГА ЗА КАЧЕСТВАТА  -
http://imadrugpat.org/books/kniga_za_kachestvata.pdf (ПОГЛЕДНЕТЕ АКО ИСКАТЕ ПРЕЗ ПРОЧИТА НА КНИГА "уРАНТИЯ")
 
  Колкото до храненето в "други измерения", то и сега се говори за слънчево Хранене. Та всичко е енергия,  и ние също. Ако сте провеждали т.н "гладуване", за мен е неправилен термин (- въздържане от храна ми допада повече, макар и това да е неточно, доколкото за мен на изчерпва понятието "хранене"),  може би сте установили огромния приток на сили, концентрация и способност на организма да си набавя "енергия" от всякъкви естествени източници: Слънце, Зеленина, въздух, всичко, което наричаме най - общо Природа. Човек добива яснота за това колко и от кое му е нужно. Дори развива усет за билките и тяхното въздействие върху му. Разбира се ако се "вслушва" в себе си.
 А в КНИГА НА ТОВИТА ** арх. Рафаил споменава:
"19. През всички дни вие ме виждахте, но аз не ядох и не пих, - само наглед ви се струваше тъй."
** неканонична книга, за моя радост включена в Стария Завет на Синодалната православна Библия.

« Последна редакция: Август 13, 2012, 07:57:36 am от Mirotvorec »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Урантия
« Отговор #247 -: Март 13, 2013, 08:24:40 am »
Del, с известно закъснение виждам поста ти и от позицията на бивш пряк съучастник на въпросната фондация следва да поясня някои от моментите, върху които акцентираш. С долунаписаното по никакъв начин не желая да се ангажирам с никой и никого, но имам информация, която ти нямаш. Пиша това с известна доза нежелание, той като вече не съм свързан по никакъв начин с тази организация.

Преди години (2003г) попаднах на  Книгите на Х.Хосе Бенитес, може би сте запознати с тях. Информацията, която той дава и коментарите в книгите му поразително приличаха на 2ва други източника, с които се бях сблъскала, единия е "Урантия", другия е личен. Търсех информация денонощно. Тъй като бях видяла натрапчивото указания за разпространение на информацията, а тя напълно съвпадаше с тази на Бенитес, и на другия ми източник, то не можех да си обясня как след като не може, Бенитес все пак публикува книгите си.

Аз също попаднах на книгата урантия след като първо бях чул, не чел, за Бенитес и неговите две преведени на български тогава (1998) книги: Троянския кон и Завещанието на Свети Йоан. Исках оригинала, не ме интересуваха преразкази. Така попаднах на урантия и издателя й. От фондацията знам, че Бенитес е плагиатствал без да иска разрешение и е публикувал книгите си. Той не е на почит в средите на фондацията след това си деяние. Имам, но не съм чел, книгите му и знам, че са преразкази с добавени свободни съчинения. На него никой никога не е давал право да копира или разпространява текст от урантия. Имало е гонения по въпроса, какви са стеченията към момента н езная. Не е прецедент някой да издаде книга без да има права за това, не се чуди чак толкова как става. Тази информация имам от първа ръка от бивш вече президент на фондацията.

В древни източници по един или друг начин пише всичко, за което Урантия говори. НО не изразено с тези думи и методи .... 

Е, чак пък всичко, аре ся :nea:, и ние сме попрочели това-онова... ;) :drinks:  Нормално, след като урантия се самопровъзгласява за пето епохално откровение, а библията е четвърто, преди нея има още 3, описани са в текста. За да има приемственост е трябвало петото да надгражда и обхваща предишните, затова има общи положения с други древни писания.

Не си отговорих как другия ми източник на информация, без да чете Урантия говореше същото. Подозирах Урантия в особен вид конспирация, на ниво: вярна информация- голям обем-трудно проследяване на източниците - претенция за единственост.   

Донякъде подозренията ти може и да са основателни.

За Бенитес - наскоро след като бях започнала да изследвам въпросите си, намерих цитат, в друга негова книга:"Завещанието на Свети Йоан", изказан именно от Бенитес:
" Настоящето Завещание не е плод на моето въображение....Църквата знае за това откритие, но очевидно, го премълчава. А може би отрича, при това по същия начин, както "настанилите се на върха на светската власт" само благославят и оправят своето си: онова, което им носи облаги. ,»

За църквата всичко изДън (тука стана печатна грешка, ама е на място и я оставих) канона е ерес, урантия също.

П.П : Ето нещо интересно, във връзка с темите в "Урантия":
  Езотерична богомилска книга ЕПИСКОП СИМЕОН КНИГА ЗА КАЧЕСТВАТА  -
http://imadrugpat.org/books/kniga_za_kachestvata.pdf (ПОГЛЕДНЕТЕ АКО ИСКАТЕ ПРЕЗ ПРОЧИТА НА КНИГА "уРАНТИЯ")

Книгата, която посочваш, няма нищо общо с урантия.
Ти всъщност прочете ли цялата книга урантия? :hi:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27