Автор Тема: Урантия  (Прочетена 106522 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
Отг: Урантия
« Отговор #105 -: Април 28, 2006, 00:23:10 am »
Аз пак да попитам коя е силата или причината която е накарала тази безкрайна любов познание сила и т.н да се ограниничи по тази начин влизайки в място откъдето може и да не се измъкне дълго впримчена в илюзията при това една не съвсем харминична илюзия...
Да точно затова и аз  говорех - за капана  ;) Само не ми е ясно кой първоначално ни е сложил в капана или пък сами сме влезли в него доброволно и всичко е част от  ИГРАТА ! Щото ако някой ни е тикнал  в капана нищо не му пречи да го направи пак. Аз  предпочитам да мисля че  цялата тази СУПЕР ВСЕЛЕНА  е просто една голяма игра, а съществуват  и други. Въпрос на  избор е кой в коя игра играе  :) Обаче може и яко да се затъне в играта - смъртта не е непременно изход а просто отиване в главното меню - там можеш да видиш нещата по цялостно. Но дали целта е превъртацията на играта остава загадка.

"Капанът", Елиън, беше сложен по времето на Атлантида, когато древните магове злоупотребиха със Силата и се опитаха да сложат окови на духа. Тогава беше решено да се оражат повечето от структурите на ДНК, и човекът да бъде оставен по бели гащи да се оправя. Това беше тест за издържливост и изпитание за Духа... Всички книги, написани след това, бяха създадени уж да дадат съкровеното познание, а вскичко което даваха беше догма и правилник за поведение/мислене...
Така че според мен интуицията ти не те лъже, просто някои заблуди са измайсторени много изкусно!

Реинкарнацията е инволюция...
musica universalis

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #106 -: Април 28, 2006, 01:35:27 am »
Закотвени сме тук - спор няма. Въпроса е не "защо", а "какво трябва да направим и как да постъпваме, за да се върнем у дома" :)

milenski - Infinite Love Is The Only Truth - Everything Else Is Illusion ;) ;) ;)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #107 -: Април 28, 2006, 02:10:38 am »
Мисля, че Дейвид Айк беше казал, че човечеството само е избрало да попадне в тази Матрица. Това бил един вид втори шанс за Луциферното съзнание да се поправи или нещо подобно не помня точно какво беше. Мисля, че той наричаше това време период на благоприятните възможности. След като мине този период Луцифер щял да понесе последствия.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

firma

• Гост
« Отговор #108 -: Април 28, 2006, 09:05:53 am »
Не знам как бихте реагирали ако споделя, че в книгата на Урантия не се споменава за прераждане.

Това е основното.Ако няма прераждане...
За книгата "Урантия".Един съвет от мен не си губете времето с нея.Преведете  нещо полезно.
Кой управлява фондация "Урантия"???Кой дърпа конците..

Ако няма прераждане живееш така, че да не ти се налага да се прераждаш, за какво ти е това прераждане? За да си спокоен в бесмъртието си ли? Всеки иска гаранции за безсмъртие, но никой не дава такива.
Фондацията се управлява от Борд на Управителите, но тези хора са се посветили на благотворителност. Това е финансово губеща фондация; тя губи много повече средства за разпространение на книгата, от средствата, които печели от дарителска дейност. Там няма членски внос, няма ритуали, няма посвещения в 33-та степен.
Предложи нещо по-полезно.

Безплатни обяди няма.Който трябва рано или късно разбира за Урантия.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #109 -: Април 28, 2006, 09:44:08 am »
Браво бе, невероятни сте! Благодаря на всеки един от вас за изразеното мнение.

И така, ако позволите да се разпиша и аз какво смятам. Аз не съм адвокат на фондация Урантия, също си имам резерви, повече отколкото дори всички вие взети заедно имате. Само дето колкото пъти се опитам да зарежа тази "заблуда" сърцето се обажда и нанася корекции. Досега да съм се отказал поне 1000 пъти, но има толкова много любов и излъчване на чиста енергия в тази книга, че дори само за да достигне тя до хората си струват усилията. Умението да служиш на сърцето си също се учи, това са едни от най-трудните уроци изобщо. Да пренебрегнеш своето мнение за да дадеш възможност на други да си изградят свое.

Относно матрицата - според мен никой никого не наказва, карма няма, няма време... няма нищо. Нас ни няма. Все едно герой от компютърна игра да се изживява като нещо истинско. За нас истина е онова, което познаваме. А къде остана непознатото? Ако осъзнаеш, че си нищо, можеш да почувстваш единство с всичкото което Е, или НЕ Е. Само дето имаме его, което не иска да е нищо.

Никой друг не ни кара да влизаме тук, вероятно някой ни го препоръчва все пак, но сами си го избираме в крайна сметка. Процесът е като този, когато си търсите някаква стока и обикаляте магазините да си намерите каквото ви трябва - кой ви наказва да гледате скапаните стоки, кой ви награждава да гледате луксозните витрини? Вие сами се заглеждате в това, което търсите. И пак така, на резонансно-честотен принцип попадаме в такива матрици, които съответстват на собствената ни честота на трептене. Колкото и да е невероятно всички изказани мнения по темата са достоверни. Няма прав и крив. Има нюанси само, и гледна точка.

Ако не търсите отговори за себе си на конкретни въпроси, по-добре не четете книгата на Урантия - ще се объркате много повече, отколкото сте в момента. Аз търсих определени отговори и ги намерих за себе си - там и никъде другаде. Затова се доверявам на този източник 50%, другите 50% недоверие щедро отстъпвам на всичко друго, което съм чел и опознал.

За прераждането – в този източник има много ясна разлика между дух (Spirit, Thought Adjuster, Mystery Monitor) и душа (soul). Почти никъде другаде тези две понятия не са така ясно разграничени, както са тук. Прераждането тук, като последователност от въплъщения на духа, не фигурира. Духа влиза само веднъж в съответна матрица, по неразкрити за нас начини изследва едновременно необходимия брой варианти в дадения свят, във всеки един свят натрупва опит, или “стаж”, информацията за който се натрупва и съхранява в носител, наричан душа. След физическата смърт, този носител може да се “прехвърли” на друг дух, за донатрупване на опит, ако не е достигнат желания резултат. Тези прехвърляния са описани доста подробно в книгата, доколкото ни е позволено да знаем. И именно прехвърлянето на информацията за даден житейски път от един дух на друг се тълкува като прераждане, но според мен не е такова. Има толкова много книги за невероятни истории за прераждане, но всички те попадат в тази категория на прехвърлени данни от един дух на друг. Веднъж напуснал тази матрица, въпросният дух, ако е успял да натрупа достатъчно опит, се слива с душата и става нова еволюционна същност, наречена пак там “личност”. Ако не е успял да събере необходимия багаж, напускащият дух отива да донатрупва стаж в други матрици – вселени, планети и прочие. Нещо такова е обяснението на процеса в книгата на Урантия.

Ако идеята е да се излезе от тази матрица, в която сега сме и за която говори Дейвид Айк, а и много други автори, трябва да се отървем от убежденията и нагласите вътре в нас, които са ни довели тук и които ни държат тук. В книгата на Урантия съвсем ясно се споменава, че сме експериментална планета, или десетична такава, и това е заложено от Проектанта. Така че поддържаната версия и от Дейвид Айк, че сме батерийки за влечугоподобна раса, се вписва твърде добре в условията на една експериментална планета. Но всички ние имаме нужда от тези експерименти, за да ги осъзнаем и се освободим от оковаващото им влияние върху нас самите. Вместо да се трупат безрой и различни източници на информация, които си противоречат в много отношения, не е ли по-добре да се опознае един източник, който предлага значително по-стройна версия на всичко онова, което пишат останалите? А да се опознае и после отхвърли един единствен източник е много по-лесно постижимо, отколкото това да се прави със стотици източничета. Запознайте се с книгата на Урантия, за да се освободите и от нея после, това освобождаване е невероятна свобода на духа. А кое е вярното в нея се осъзнава постепенно.

firma

• Гост
« Отговор #110 -: Април 28, 2006, 09:52:55 am »
И така, ако позволите да се разпиша и аз какво смятам. Аз не съм адвокат на фондация Урантия, също си имам резерви, повече отколкото дори всички вие взети заедно имате. Само дето колкото пъти се опитам да зарежа тази "заблуда" сърцето се обажда и нанася корекции. Досега да съм се отказал поне 1000 пъти, но има толкова много любов и излъчване на чиста енергия в тази книга, че дори само за да достигне тя до хората си струват усилията. Умението да служиш на сърцето си също се учи, това са едни от най-трудните уроци изобщо. Да пренебрегнеш своето мнение за да дадеш възможност на други да си изградят свое.

Това значи ли,че знаеш че има нещо гнило във фондацията.
Книгата урантия е писана с любезното съдействие на "висш разум".Добри като масони.Масони над 11 степен имат ясновидски способности.
Щом мислиш ,че има много любов в книгата,разбирам.

Тази книга е за рекордите на Гинес.Най-умната книга измислена някога на Земята.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #111 -: Април 28, 2006, 10:09:59 am »

Това значи ли,че знаеш че има нещо гнило във фондацията.
Книгата урантия е писана с любезното съдействие на "висш разум".Добри като масони.Масони над 11 степен имат ясновидски способности.
Щом мислиш ,че има много любов в книгата,разбирам.

Тази книга е за рекордите на Гинес.Най-умната книга измислена някога на Земята.

Любовта не се мисли, чувства се. Това, което знам за фондацията, ми е достатъчно за да не се отказвам и да не се доверявам на това, което пишат по разни сайтове. "Който няма грехове нека пръв хвърли камък...." Ти какво знаеш за масонското участие в тази фондация и откъде си го научил, понеже само за това пишеш, вероятно имаш достоверен източник? Какво знаеш за масонството? Напиши каквото знаеш и аз бих проучил въпроса.

firma

• Гост
« Отговор #112 -: Април 28, 2006, 11:17:21 am »
"Който няма грехове нека пръв хвърли камък...." Ти какво знаеш за масонското участие в тази фондация и откъде си го научил, понеже само за това пишеш, вероятно имаш достоверен източник? Какво знаеш за масонството? Напиши каквото знаеш и аз бих проучил въпроса.

Доста е налудничево да мислиш,че като проучиш въпроса и това е истина.
Какво знам за масонството,те са си избрали как да живеят,никой не ги съди.
Какво трябва съм проучил и който знае си знае.
Нали не смяташ,че лично на теб да се доверя за информацията за Урантия. ;D

milenski

• Гост
« Отговор #113 -: Април 28, 2006, 11:38:17 am »
Ricardo, толкова разпалено се противопоставяш на тази книга, че интересът ми към Урантия расте с всяка минута :)
Струва ми се, че е крайно време да я прочета май...
Чак започвам да си мисля дали не целиш точно този ефект :D  Я си признай  ;)

firma

• Гост
« Отговор #114 -: Април 28, 2006, 11:45:31 am »
Ricardo, толкова разпалено се противопоставяш на тази книга, че интересът ми към Урантия расте с всяка минута :)
Струва ми се, че е крайно време да я прочета май...
Чак започвам да си мисля дали не целиш точно този ефект :D  Я си признай  ;)

Да всеки трябва сам да прецени,аз не налагам мнението си.Само казвам какво мисля,какво съм разбрал за книгата.

Oberon

• Гост
« Отговор #115 -: Април 28, 2006, 11:48:22 am »
Ще се повторя за тази книга, макар и да ми се сърди някой:)
Не си губете времето с нея:)))

firma

• Гост
« Отговор #116 -: Април 28, 2006, 11:49:21 am »
Ще се повторя за тази книга, макар и да ми се сърди някой:)
Не си губете времето с нея:)))

Оберон за 1 път се съгласявам с теб. :D

Oberon

• Гост
« Отговор #117 -: Април 28, 2006, 11:52:52 am »
Как бре? Вчера пак се съгласи:) С онова дето казах за отричането на Църквата:)))
« Последна редакция: Април 28, 2006, 17:16:28 pm от Horus »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #118 -: Април 28, 2006, 21:08:55 pm »
Има нещо друго което се набива  на пръв поглед в Урантия въпреки че не съм го чел подробно и това е разграничаването на различните "смъртни" на групи които очевидно имат различни "задачки" и тяхната съдба е по-различна от другите типове. В тази връзка си мисля че прераждането може да е характерно за определени "души" докато за други да не е. Защото феномена на прераждането е потвърден от много мирови учители включително и Дънов. Аз също съм на мнение че  самото прераждане на една и съща планета е ограничение за душата и тя трябва да се измъкне от илюзията на кармата защото тази илюзия я принуждава да продължава да се преражда. Според мен за това какво става след смъртта силно влияят самите убеждения на човека и   тези коиито считат че ще се преродят ще се преродят, тези които вярват в преминаване в друго състояние може и да го постигнат,  пък които не вярват в "нищо" може и "нищо" след смъртта си да не видят - едно голямо НИЩО ! В източните учения има методи за прекратяване на инкарнациите. Като това се счита за основна цел. Само че аз считам че има различни начини за прекратяване като постигането на пълната пустота за мен е грешка и заспиване  и сън без съновидения.
« Последна редакция: Април 28, 2006, 22:06:23 pm от Alien »

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #119 -: Април 28, 2006, 21:31:33 pm »
Има нещо друго което се набива  на пръв поглед в Урантия въпреки че не съм го чел подробно и това е разграничаването на различните "смъртни" на групи които очевидно имат различни "задачки" и тяхната съдба е по-различна от другите типове. В тази връзка си мисля че прераждането може да е характерно за определени "души" докато за други да не е. Защото феномена на прераждането е потвърден от много мирови учители включително и Дънов. Аз също съм на мнение че  самото прераждане на една и съща планета е ограничение за душата и тя трябва да се измъкне от илюзията на кармата заюото тази илюзия я принуждава да продължава да се преражда. Според мен за това какво става след смъртта силно влияят самите убеждения на човека и   тези коиито считат че юе се реродят ще се преродят, тези които вярват в преминаване в друго състояние може и да го постигнат,  пък които не вярват в "нищо" може и "нищо" след смъртта си да не видят - едно голямо НИЩО ! В източните учения има методи за прекратяване на инкарнациите. Като това се счита за основна цел. Само че аз считам че има различни начини за прекратяване като постигането на пълната пустота за мен е грешка и заспиване  и сън без съновидения.

Да, ама ако разсъждаваме така, излиза, че няма Вселенски Закони и тенденции.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27