Автор Тема: Урантия  (Прочетена 115044 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Отг: Урантия
« Отговор #120 -: Април 28, 2006, 22:08:55 pm »
Има но определено могат да се заобикалят ! Както и с така наречената карма  ако действаше на 100 % "лоши нямаше да има - те щяха да си получават заслуженото  и проблема е решен. Само че карма има за едни а за други напрактика няма. По същия начин  и другите "праивла" явно  могат да се заобикалят стига да се знае как!

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #121 -: Април 28, 2006, 22:12:04 pm »
Кармата ще те застигне рано или късно, от Божиите закони не можеш да избягаш ;)

По-интересно е твърдението на Урантия, че Луцифер и легионите му нямат власт над планетата след Възкресението :)

Xpuctoc Muxaul, какво ще ни кажеш за това твърдение, въпреки че другите източници твърдят, че сме под контрола на Луциферианското съзнание посредством извъземните? :)

За себе си имам обяснение, но все пак ми е интересно какво ще кажеш :)

Неактивен EfonD

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144
« Отговор #122 -: Април 29, 2006, 00:43:54 am »

, въпреки че другите източници твърдят, че сме под контрола на Луциферианското съзнание посредством извъземните? :)

........ тези източници за болни ,промити и безнадежно загубени  мозъци! :)
Елементарен човек!

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #123 -: Април 29, 2006, 01:10:41 am »
EfonD, радвам се че дойде, че и ние все пак да разберем как стоят нещата :D

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #124 -: Април 29, 2006, 07:38:54 am »
Кармата ще те застигне рано или късно, от Божиите закони не можеш да избягаш ;)

По-интересно е твърдението на Урантия, че Луцифер и легионите му нямат власт над планетата след Възкресението :)

Xpuctoc Muxaul, какво ще ни кажеш за това твърдение, въпреки че другите източници твърдят, че сме под контрола на Луциферианското съзнание посредством извъземните? :)

За себе си имам обяснение, но все пак ми е интересно какво ще кажеш :)

Може и да нямат непосредствена власт и контрол, но при самия бунт е разрушена целостта на решетката на Христовото съзнание на планетата ни и всеки, който е успял да се възползва от ситуацията, се е промъкнал при нас. Това се потвърждава и от множество други ченълинг източници, от книгите на Робърт Монро, Кастанеда дори. Тук в нашето измерение са успели да проникнат съзнания с други влияния, различни от христовото, изградили са свои собствени решетки на съзнанието – създали са подматрици в нашата матрица. За нас сега е актуален въпросът с обработката на съзнанието ни от расата на влечугоподобните, те вероятно имат съзнание от типа на Луцифер – обичат да си приписват качествата на наш Създател.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #125 -: Април 29, 2006, 07:54:09 am »
Няма лошо, че Дънов говори за прераждане. Ако беше казал, че има паралелни светове от различни измерения и всичко става едновременно тук и сега дали някой щеше да го разбере? Казал е това, което е сметнал за необходимо и разбираемо от хората. От гледна точка на "прераждане" на душата няма проблеми с източника Урантия, защото излиза, че информацията за даден житейски път се рециклира няколко пъти в различни умове във физическия ни свят, но това не е прераждане в буквален смисъл – божествения фрагмент не се рециклира. Правете разлика между дух и душа.
Относно кармата – действително, ако сте настроени, че някой дебне да ви наказва за грешките, ще си намерите майстора. Но има нещо, което не може да се отрече – Сергей Лазарев в книгите си "Диагностика на кармата" пише за енерго-информационни структури на цели родове, той твърди че може да ги вижда и чрез въздействие върху тези структури той лекува различни физически заболявания. Ако има трайни деформации в полето, те ще се проявяват на физическо ниво докато не бъдат коригирани. В случая "деформация" означава несъответствие с първоначалната програма – матрицата на христовото съзнание.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #126 -: Април 29, 2006, 09:48:18 am »
Да нещата относно прераждането могат да се разглеждат през призмата на многоизмерното съществуване  - тоест аз съществувам тук и на още много други места едновременно въпреки че в момента съзнавам само едно единствено По време на сън обаче нещата се променят (бях отворил една тема за многоизмерното съществуване) Понякога по времена на сън аз влизам в други "мои" същности и живея техния живот! За  многоизмерността на съществуването ни има доста писания.  Така  че след смъртта би могло съзнанието да се пренася в друга същност чисто и просто. Но не  това е най- важното според мен а това че има много различни варианти за продължение и тук личностните убеждения все пак би трябвало да играят роля.

Относно лазарев - чел съм му първите няколко книги. За мен кармата не се отнася до всички и представлява ограничение защото тя  е основната причина да  стоим вързани в определена матрица защото карма винаги има дори тя да е изцяло положителна. Тя е необходима до един етап на развитие след което става бреме. Освен това просто погледнете света в който живеем. За никой не е тайна, че тези които го  управляват вършат най -големите престъпления ама нещо не ги лови. Според Лзарев видите ли сега тези дет са милионери в предишния си живот били монаси в Индия  :P Проблема е че дори да сметнем че има "честни" милионери  по голямата част са си постигнали успеха на гърба на другите да не почвам с производството на оръжия и "лекарства", които убиват. Та тези "хора" и техните семейства трябваше да бъдат изличени от лицето на Земята според Лазарев обаче  кармата май лови само по-простите хорица а елита знае как да  я превъзмогне. Получава се парадокса  както се пее в една песен - за кокошка няма прощка а за милиони няма закони. А дали нещата са такива щото тези които управляват не са точно "хора"  ;) Така че мен изобщо не ме топли фкта че някой ще бъде "наказан' за деянията си след милиони години щото умее да използва вратички във вселенските закони и да безчинства срещу други хора, а точно това е положението ни днес. Кармата е в сила, но не важи за всички и поставя в много неизгодно положение тези за които важи. А всъщност това е типично Аримански възглед и тези, същества, които се занимават с нейното изпълнение са с ариманско съзнание. Аз считам че има светове извън така наречената карма.
« Последна редакция: Април 29, 2006, 09:50:46 am от Alien »

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #127 -: Април 29, 2006, 14:52:06 pm »
Да, и аз съм чел че Елита, знае как да ползва вратичките да не трупа карма. Точно затва наказанието за тях ще е пряко и съзнателно :P 8) >:(

aro

• Гост
« Отговор #128 -: Април 29, 2006, 16:04:53 pm »
Мда, и аз съм чела подобни писания от надменни създания, които тръдят, че могат да избегнат спиралата на еволюцията и да я минат по една права. :DПисали, писали, писали... с един такъв назидателен тон, видите ли аз съм по-напред.Ами браво...само че, не може то така...Вчера гледах една снимка на Блаватска, направо ми идваше да повърна...и тва ако е човешко същество...потресох се от погледа и, както и винаги съм се потресавала де...издавала била списание Луцифер ...>:(

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #129 -: Април 29, 2006, 17:55:53 pm »
Има нещо друго което се набива  на пръв поглед в Урантия въпреки че не съм го чел подробно и това е разграничаването на различните "смъртни" на групи които очевидно имат различни "задачки" и тяхната съдба е по-различна от другите типове. В тази връзка си мисля че прераждането може да е характерно за определени "души" докато за други да не е. Защото феномена на прераждането е потвърден от много мирови учители включително и Дънов. Аз също съм на мнение че  самото прераждане на една и съща планета е ограничение за душата и тя трябва да се измъкне от илюзията на кармата защото тази илюзия я принуждава да продължава да се преражда. Според мен за това какво става след смъртта силно влияят самите убеждения на човека и   тези коиито считат че ще се преродят ще се преродят, тези които вярват в преминаване в друго състояние може и да го постигнат,  пък които не вярват в "нищо" може и "нищо" след смъртта си да не видят - едно голямо НИЩО ! В източните учения има методи за прекратяване на инкарнациите. Като това се счита за основна цел. Само че аз считам че има различни начини за прекратяване като постигането на пълната пустота за мен е грешка и заспиване  и сън без съновидения.

...Ох, ужасно си прав тук, човеко!!!
Не е само това,  има и още неизледвани пространства навътре в Астрала или направо в Етера, където нещата са далеч по-различни и далеч по-ясни, отколкото в този театрален свят. Там  въпроса за прераждането не стои и животът е единен и непрестанен, ала тук, където душата се чувства изоставена, е по-скоро един вид Училище - как ще реагираш в повечето ситуации, по какъв начин ще изиграеш картите си от енергийна гледна точка, какво ще оставиш като впечатление и като присъствие. А кармата се явява междинна фаза (тя за съжаление в момента се изживява като нещо нормално, но ше си говориме след няколко години за това..)
Затова и Христос се преражда в светлинното си тяло веднага след смъртта си пред очите на хората, а после разни догматици доукрасяват и поизкривяват случилото се...

Истината е дълбоко скрита обаче
musica universalis

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #130 -: Май 02, 2006, 03:23:34 am »
"Аз и Вие сме Едно, Единствено, Единно , Мултимерно, Паралелно и Безвремево Нищо.
Всичко и Нищо, Всичко = Нищо.
Край няма да има, защото Аз не искам отново да съм сам.
А е важен не финала - резултата, а пътя - процеса. Осъзнавайки се - само така може да те има."
 ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #131 -: Юни 06, 2006, 23:11:41 pm »
Попадна ми нещо интересно и ще го постна въпреки че е на английски щото се споменават на едно място Урантия и инкарнации а и за това какво ще стане след като завършим мисията си на тази планета  :P

Many of the star people will go home for a long deserved rest, some have been incarnate here for several thousand years now. Many will graduate the 5D school, and move to 6D planets. In time you yourself will move into 6D, and onward in schools of learning. The planet will become Eternal as all Light and Life Planets do, because they are beyond the lower levels, and exist in different ways. They are in Heaven.

You will journey about, perhaps create another sun from Jupiter, after you have a firmament again to supplement your current sun. Perhaps you will build new Mother Ships, and journey the galaxies. Many on Mother Ships live on them entirely, they have become home. A personally created Heaven. And of course many of you are in training here for the great journeys to come, the Creator Beings of the future creations coming into formation in the Outer Space Regions, You will be the Gods. And your experience shall be magnificent, gained from your learned experience of returning Urantia to Heaven. How great you will be, for your “been there, done that,” experience. Let the planet roll over and cleanse, NO THANKYOU! We have all come to far in this grand experience to toss in the rag now.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #132 -: Юни 07, 2006, 18:51:55 pm »
Книгата на Урантия казва, че никой освен Първия Източник и Център не знае окончателното ни предназначение. Не вярвайте на подобни твърдения, за това, което "ЩЕ" стане с нас, защото НИКОЙ не може да го знае. Ние сме във вихъра на експеримент и ние определяме хода му. Според скромното ми мнение може да има вероятност и хипотеза за даден развой на събитията, но не и нещо строго фиксирано.
« Последна редакция: Юни 07, 2006, 18:53:55 pm от Xpuctoc Muxaul »

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #133 -: Юни 07, 2006, 23:03:48 pm »
Според скромното ми мнение може да има вероятност и хипотеза за даден развой на събитията, но не и нещо строго фиксирано.
Подкрепям напълно! ...
И все пак, като част от божествената единност, нищо не пречи на определени хора да предусещат какво ще стане...
musica universalis

Неактивен Rokambol

• Четящ
  • *
  • Публикации: 75
« Отговор #134 -: Юли 11, 2006, 23:06:36 pm »
Цитат
Книгата на Урантия казва, че никой освен Първия Източник и Център не знае окончателното ни предназначение. Не вярвайте на подобни твърдения, за това, което "ЩЕ" стане с нас, защото НИКОЙ не може да го знае

Същото казва и Учителя Беинса Дуно - "Никой не знае каква е крайната цел на Битието."

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27