Аз също искам да изкажа мнение, защото от доста време насам забелязвам, че нещо сe губи в хнет-а.
Според мен, каточели все по-малко хора пишат или това е мое впечатление. Все по-малко хоrа си оставят градивното мнение, за сметка на това все едни и същи си оставят мнението навсякъде, като не винаги е съдържателно. На мен лично в хнет ми беше интересно това да разгледам гледните точки и различното инфо, с коетo допринасят хората.
Интересно ми е да чета постове, в които има аргумент, не е нужно да е фактологичен, но просто някой да искаже съдържателно мнение. Просто темите не се развиват както преди, защото сякаш по-старите потребители се изчерпват от към желание в един момент, не от към инфо, защото някой път някоя тема се припокрива с нещо вече казано и това не е прецедент, но пък умората не допринася с нищо във форума. Да не говорим, че някои интересни личности си отиват, което е доста неприятно и това допълнително ощетява фомура.
При тва положение просто форума престава да бъде толкова динамичен и съответно интересен.
Нормално е да има момент на пренасищане и умора. Също така е нормално някой нов, който идва с хъс, да иска да се изкаже във всяка тема, защото просто му е мерак, едва ли е за да си прави бройката. Те са изпълнени с енергия и желание, а ако всички бяхме така, тогава форумът щеше да пращи от вибрации и какво ли не, както преди. Но съм забелязала, че това се получава на моменти, защото като на тези, които са се уморили им доскучее от мълчанието, тогава отново се включват с нов хъс в даден момент.
Тъй че, форумът е като жив организъм, който изживява свойте моменти на активност и почивка.

Друго нещо, което искам да кажа относно новините е, че според мен е супер, че има новини, но е малко скучно, като към тях няма коментар, както и с копи пейста на преводи или друго - такива материяли ме заинтригуват само ако са обградени от мнения, иначе така на сухо мога със същия успех да се закопая в градкста библиотека.
Иначе имам предложение за решение на въпроса с новините.

))
Тъй като новините са си ценни и ако късаят тематиката на форума (както би трябвало да бъде), то без тях да минем е осъкатяващо, защото не всеки има време по цял ден да се рови из нет-а и предполагам много хора идват тук, защото това място е направо като портал, в който можеш да намериш и новини и всичко.
Та, за да не дразни тва флудене с новини, аз смятам, че
новинарски статии трябва да се постват
само в раздел новини, а ако човек отвори тема обвързана с новинарска статия или за нейното развитие е необходима въпросната новина, то аз предлагам да се отваря съответната тема където и' е мястото, с коментар от афтора, и да се дава линк към дадената новинарска статия, която да си е постната в раздел новини. Смятам, че това перфектно ще приключи истерията по новините из целия форум, същевременно новини ще има и на който му се четат ще ги чете и така винаги една тема ще може да се обвързва с дадена новина, но естетически няма да дразни и натоварва никого, а ще бъде съставена предимно от коментари.

Ох, не знам дали го обясних добре, дано сте ме разбрали.
И пак да добавя, на мен ми е интересно да чета мненията на хората, а съм забелязала, че много теми особено в Езотерика въобще не се развиват, защото рядко някой поства съдържателен и провокиращ към размисъл коментар, даже просто изобщо не се поства. Рядко мърдат темите и обикновено в разделите в езотерика има по един коментар само в по една или две теми за деня. Тъй, че какво очаквате, като няма мнения, остава само копи пейста да се шири из Езотериката. Човек остава с впечатлението, че е като глас в пустиня...и това убива желанието, понеже във форум се влиза с идеята за дискусия и като такава не се получава, то преставаш най-малкото да пишеш.
По-старите и по-уморени потребители и админи би трябвало да продължат да споделят мнения и знания и да се грижат за динамиката, иначе е нормално накрая няколко нови хора да изпъкват с "вихренето си", понеже предимно те "се изявяват" в темите и се набиват на око.
В по-старите теми се забелязва една колоритност, едно изобилие от потребители и мнения и макар повечето потребители да се изказват по повечето теми дори и несъдържателно, то те не правят впечатление на флудери, защото просто темите са богати на активност и мнения от всякакви хора.
Тъй, че мисля, че не е само грешката в новите и нахъсаните нови потребители, защото не са те виновни, че форумът е в този вид. Даже ако не бяха те щеше да е голямо мъртвило. Това би трябвало да провокира размисъл у тези, които се оплакват, но пък не са толкова активни, както в други периоди.
Просто е дошъл момент на умора...но се надявам да премине.