Автор Тема: Списък на добавките в храните - т.нар. "Е-та"  (Прочетена 101727 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен =======

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #60 -: Юни 05, 2008, 21:58:09 pm »



          Кетчуп без домати пробутва русенска фирма
Трапезната добавка не била опасна
 
 
четвъртък, 05 юни 2008

Хасково
 
Кетчуп без доматено пюре, произведен само от нишесте и оцветители, иззеха от магазинната мрежа инспекторите от РИОКОЗ в Хасково.

Фалшивият продукт е произведен от фирма със седалище в Русе.
Некачествената трапезна добавка е разпространена и продавана на много по-ниска цена в една от големите търговски вериги в Хасково.

Анализът на инспекторите е показва, че кетчупът не е опасен за здравето на хората, но нарушава правата им на потребители със заблуждаващите съставки изписани на етикета.

Красимира Славова

Неактивен insomnia1304

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 314
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #61 -: Юни 05, 2008, 22:22:21 pm »
   Какво ще кажете да минем на Ементал,Рокфор и др.подобни с(30-40%) масленост и червено Божоле? :)
   Малко,но качествено и уж по-сигурно?.:D Казвали са ми ,че се пресовала изварата и минавало за "здраво" сирене!? :P
Някъде четох, че най-големият разпространител на туберкулоза е неузрялото сирене. :P Как да си купи човек банички и др.такива със съмнителен пълнеж... :-[ Ако някой има повече инфо да сподели... :D


Неактивен Mirotvorec

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 793
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #62 -: Юни 05, 2008, 23:01:55 pm »
Цитат
Казвали са ми ,че се пресовала изварата и минавало за "здраво" сирене!?
Тези дни точно такова "сирене" дъвчем у дома. То е толкова далече от истинското сирене, че нито вкус има, нито вид-точно пресована извара.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Magnolia

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 236
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #63 -: Юни 06, 2008, 02:27:00 am »
Като казахте "сирене"..Тези дни ми се наложи да купя сирене за баница. Измих го под течаща вода, за да се обезсоли поне малко, защото нямах време да го кисна, а после 15 минути се мъчих да измия мазнотията от ръцете си. В това сирене все едно имаше мас. :o
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен insomnia1304

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 314
Относно: Още една тема за боклуците които я&#
« Отговор #64 -: Юни 06, 2008, 11:00:02 am »
   Сетих се и за лютениците...че РОДНИТЕ ТАРИКАТИ май внасяли тикви от Аржентина - примерно няколко кораба, ;D - мисля си, че тази тикволютеница поне не е толкова  опасна, но знае ли човек? :D :P
   Както казваше един приятел преди години за такива "производители -творци" - ЕДИН СВЯТ СЕ Е НАВЪДИЛ, ДА МУ ГО НАСВЯТКАШ! :D
   За лютениците от сварени тикви, дайте повече инфо за евентуална вредност :-\
   
« Последна редакция: Юни 06, 2008, 12:46:02 pm от Mirotvorec »

Неактивен Тук и сега

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 253
Относно: Още една тема за боклуците които я&#
« Отговор #65 -: Юни 06, 2008, 11:51:06 am »
Явно и сиренцето трябва да си правим сами. Купува се сурово мляко от добре гледана крава, кипва се на котлона, добавя се лимонтузу или сок от лимон и се снема веднага от огъня. После се слага през една марля в гевгир да се изцеди, посолява се с морска нерафинирана сол и Бон апетит! :)
« Последна редакция: Юни 06, 2008, 12:46:26 pm от Mirotvorec »

Неактивен insomnia1304

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 314
Относно: Още една тема за боклуците които я&#
« Отговор #66 -: Юни 06, 2008, 12:01:37 pm »
Благодаря - много сте любезен/на! :) Когато опитам ще има инфо :D ;D
Надявам се да е скоро ;D
« Последна редакция: Юни 06, 2008, 12:46:47 pm от Mirotvorec »

Неактивен Тук и сега

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 253
Относно: Още една тема за боклуците които я&#
« Отговор #67 -: Юни 06, 2008, 12:05:18 pm »
Трябва повечко мляко обаче и да не са го кръстили преди това. ;)
В интерес на истината, аз съм го правила с лимонтузу и тогава се получи, а с лимоновия сок не стана нищо или поне аз не успях.
« Последна редакция: Юни 06, 2008, 12:47:05 pm от Mirotvorec »

Неактивен Мама Котка

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 95
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #68 -: Юни 06, 2008, 12:18:56 pm »
Извинявам се, че се намесвам, но сирене не се прави така! Млякото трябва да бъде сурово. Точно тук идва опасността от развитие на бактерии ако сиренето не е узряло. Та, на затопленото сурово мляко се слага мая за сирене. Разбърква се, оставя се на топло и след като се подсири се прецежда през марля. После се слага в калъп за да се дооцеди суроватката. След това зрее в саламура. Това, за което пишете вие тук, на село му викаме подобие на кашкавал. При него няма зреене, защото млякото е сварено. Вкусно е, разбира се. Особено ако на млякото му знаеш произхода.

Неактивен Mirotvorec

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 793
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #69 -: Юни 06, 2008, 12:58:17 pm »
Цитат
За лютениците от сварени тикви, дайте повече инфо за евентуална вредност Undecided
Че каква лютеница е тая, като има тикви в нея   ;D  По-скоро е тиквеник   ;D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Тук и сега

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 253
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #70 -: Юни 06, 2008, 16:09:18 pm »
Извинявам се, че се намесвам, но сирене не се прави така!

Ами в интерес на истината няма вкус на купешко сирене,но не стана и кашкавал.Идеята да се пресече с лимонтузу е да се избегне маята.

Неактивен =======

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #71 -: Юни 06, 2008, 18:49:08 pm »
   Когато се купува сирене трябва да се проверява твърдостта му и меко ли е изобщо да не се купува. Тогава то не е узряло и е пълна пародия на сирене.
   Това сирене, което си го купуваме от години ни е тип домашно и си е с вкуса на старото ни българско сирене. А и ядем само обезсолено сирене. Достатъчно сол му слагат при производството. Просто бучката се нарязва и си се слага във вода. Аз ползвам само минерална вода за готвене, и такава слагам и на сиренето. Само не трябва да се ползва една и съща вода постоянно, горе-долу 1 месец до 3 максимум може да се ползва вода от един извор, а после трябва да се смени с друга. Хубаво е, че в София и около нея има доста варианти на минералната вода.

Неактивен =======

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #72 -: Юни 06, 2008, 20:37:08 pm »


           ЯДЕМ  САЛАМИ  С  ПЕРА  ЗА  4,50


           Пилешки кости, пера и хрущяли за 40 евроцента килото са основната съставка на повечето родни колбаси. Месарите купуват евтината суровина от Европа, а готовите кренвирши и наденици от нея се продават у нас за 4,50 - 5 лв. килото. Това съобщи Борис Стоименов, шеф на Съюза на птицевъдите в България. Вместо от свинско пък готовите кюфтета и кебапчета се правят от пуешко месо и дреболии. Никой не следи за качеството на храните в магазините, а само за тяхната безопасност, заявиха от съюза.
           Купуването на замразени пилета също е рисковано занимание. Често вместо месо купуваме поне 200-300 грама вода, обясни зам.-председателят на птицевъдите Димитър Белоречков. Специална машина инжектира вода и сол в пилето. След това мръвката се замразява и по нищо не се различава от обикновеното пилешко.
           Търговците надуват цените на яйцата до 22-25 ст., а ги изкупуват от производителите между 8 и 10 ст., оплакаха се птицевъдите. Реалната производствена цена пък е около 18-19 ст. Тя обаче не може да се поддържа заради вноса на евтини яйца от Европа. При тези изкупни цени много от производителите може да фалират. Затова съюзът е поискал от Държавен фонд "Земеделие" отпускане на преференциални кредити до 350 000 лв. на фирма за изхранване на носачки. Сумите ще се дават срещу 3% лихва от обслужващата банка на съответното предприятие.
       
             Юлияна Узаничева

Неактивен SMSI-H

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 199
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #73 -: Юни 06, 2008, 20:43:06 pm »
Тук и сега,
Технологията, за която говориш, хм..., с нея може да се произведе не сирене, а единствено извара, защото лимонтозуто ще пресече млякото, все едно се е развалило. :D :D :D

За произвеждане на сирене е необходима мая, която вече не виждам да се продава по хранителните магазини. Но може да се намери в мандрите спокойно. Технологията за производтво на сирене наистина не е сложна. Най-вкусно сирене се получава от овче мляко. Да си оближеш пръстите. Казвам това, защото не съм опитвал биволско кисело мляко /баща ми твърди, че ставало гъсто като сирене/ и също така не съм опитвал сирене от биволско мляко. А биволското мляко има по-голяма масленост от овчето мляко. Козето сирене също не е за отписване, то също е много вкусно, ако случите на немиришещо мляко /млякото на някои кози може да мирише силно, също както и на някои овце, но зависи от породата на животното/.

Неактивен Тук и сега

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 253
Относно: Още една тема за боклуците които ядем
« Отговор #74 -: Юни 07, 2008, 01:25:01 am »
Определено не става извара.Като се пресече и се изцеди си става на питка и не е меко като изварата.Забравих да напиша,че се затиска с нещо тежко докато се изцежда.
По индийските книги описват този метод и после даже панират "сиренето".
Мая за сирене  продават-виждалал съм в Бурлекс,предполагам,че и в други големи маркети има.
« Последна редакция: Юни 07, 2008, 01:34:32 am от Тук и сега »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
План “Баязид"

Започната от Атила « 1 2 3 4 » Български конспирации

47 Отговора
27419 Прегледи
Последна публикация Март 03, 2011, 19:55:43 pm
от ARRI
8 Отговора
6499 Прегледи
Последна публикация Януари 14, 2006, 00:14:21 am
от H.
31 Отговора
23664 Прегледи
Последна публикация Октомври 30, 2012, 11:37:01 am
от Гален
45 Отговора
22377 Прегледи
Последна публикация Март 19, 2006, 16:02:51 pm
от H.
THE "ELITE"

Започната от fisk Тайни общества

6 Отговора
11406 Прегледи
Последна публикация Май 22, 2009, 00:03:17 am
от vallex

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27