Причинява 92 болести, включително СМЪРТ.
E122 Azorubine, Carmoisine Червен цвят, дериват от въглищния катран. HACSG препоръчва да се отбягва. Чувствителните хора, хора алергични към аспирин и астматици могат да реагират зле. Типични продукти са сладкарски изделия, марципан, смучещи се захарни бонбони. Отхвърлено в Швеция, САЩ, Австралия и Норвегия.
Интересно ми е при такава цена за 400г не им ли заседява хляба?И колко време издържа,ако няма консерванти?Едва ли. .
Май по-добре е човек да си пече сам,поне и маята може да се избегне.
Единственото ми притеснение е,какво е незалепващото покритие на машините за хляб.Някой знае ли?
Някой знае ли колко струва машинката за хляб?
Някой знае ли колко струва машинката за хляб?
Може ли да ми споделите и на мен за мята ? Какво и има толкова ?
Покритието на машината ми прилича на тефлоново.
Знам аз. Нали казах, че е по- вкусно от тавата. ;)Покритието на машината ми прилича на тефлоново.
Така и подозирах.Тефлона е канцерогенен.
http://www.gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=451
Morpheus, туй нещо дето го предлагаш като добър вариант дали може да изпече един козунак? ;)Това да не е единствения модел. Е ако някой иска максимално качествен и вкусен хляб най-добре да стане хлебар.
Morpheus, туй нещо дето го предлагаш като добър вариант дали може да изпече един козунак? ;)
Morpheus, туй нещо дето го предлагаш като добър вариант дали може да изпече един козунак? ;)МОже, може...по Великден козунака дето го правихме с едно такова чудо, дори не можах да го опитам....
Казвали са ми ,че се пресовала изварата и минавало за "здраво" сирене!?Тези дни точно такова "сирене" дъвчем у дома. То е толкова далече от истинското сирене, че нито вкус има, нито вид-точно пресована извара.
За лютениците от сварени тикви, дайте повече инфо за евентуална вредност UndecidedЧе каква лютеница е тая, като има тикви в нея ;D По-скоро е тиквеник ;D
Извинявам се, че се намесвам, но сирене не се прави така!
Определено не става извара.Като се пресече и се изцеди си става на питка и не е меко като изварата.Забравих да напиша,че се затиска с нещо тежко докато се изцежда.Ами тогава значи показаното от теб няма нищо общо със сиренето, щото сирене се получава чрез микробна ферментация, както и киселото мляко.
По индийските книги описват този метод и после даже панират "сиренето".
Мая за сирене продават-виждалал съм в Бурлекс,предполагам,че и в други големи маркети има.
Ок.Няма нищо общо със сиренето.Сега доволен ли си?Доволен съм! :) :-* :P
Не искам да те разочаровам, но всичко е боклук.Не ме разочароваш. Още съм оптимистка. :)
Когато се купува сирене трябва да се проверява твърдостта му и меко ли е изобщо да не се купува. Тогава то не е узряло и е пълна пародия на сирене.Това, което купих, беше твърдо и пак се оказа пародия. Имаше поне 10 вида на щанда, но нямаше това, което купувах преди. Грабнах едно на средна цена, а то се оказа боклук. Иначе аз го обезсолявам, като го режа на кубчета с големина на половината на кибритена кутийка и го държа 24 часа във вода, като сменям водата периодично. След това го вадя, защото четох някъде, че ако престои дълго време във вода, така се "измива калцият". Това го пиша в сегашно време, но да се смята за минало. Вече не вярвам в мита за калция. ;)
Сетих се и за лютениците... За лютениците от сварени тикви, дайте повече инфо за евентуална вредност :-\Не знам, с какво тиквата може да навреди, освен, ако не са някакви "специални" тикви. Тиквите даже се препоръчват за първи зеленчук за захранване на бебета в западните сайтове. Но> да пише на етикета "пипер и домати", а вътре да блъскат тикви. >:(
Проф. Христо Георгиев: Продават ни фуражни домати, подходящи за говеда
Интересува ме има ли аспартам в хранителен продукт без да е обявен в етикета и кои са ако има такива??? :) :---
Всички дъвки без захар.Искаш да кажеш, че не е описано на етикета по никакъв начин? ??? Че то това е за съд!
За съд са всички производители тогава.В детски сокчета"пикачу"има 14 Е-та,от които някои са ракообразуващи,опасни и т.н.Аспартам присъства задължително,нищо че води до умствени увреждания.Производствената база е в Пазарджик.Значи има всичко друго,но не и плодов сок!А децата купуват!Как да ги опазим?Те са най-наивните потребители.Пийте вода,бе хора!Учете и децата си на това! :)Само с просвещение, с много разговори, обяснения и личен пример можем да ги опазим.Само на вода сме ние.
Да. Във всички сокове също. Щом Santal минаха на изкуствени подсладители, значи зле... Сладоледи, вафли и т.н. - предполагам също. Може да не е аспартам, но вече са толкова изкуствени, че...
Цедете си сокове у дома, хем пресни, хем вкусниО, да, подкрепям. Понякога правя. Особено зеленчукови смеси- моркови, целина, червено цвекло, коприва.От моркови е супер( сладък). :)
А това е етикета на измислените плодови сокчета без плод!Sana, виждам етикета, но къде са дадени тези 14 Е- та> laugh
Eon,тук играят много пари.Мислиш ли,че от ХЕИ не са виждали тези детски сокове???Не съм сигурна, че ХЕИ или РИОКОЗ имат навика да се самосезират или работят само по сигнали.
Вчера измих три портокала на чешмата. Ръцете ми се оцветиха като великденски яйца. Някой знае ли каква с каква боя ги боядисват?Колко странно, и на мен това отскоро ми прави впечатление като беля... :-\ Възможно ли е да е заради етеричните масла? :---
Сана, това което си показала, е просто брутално!! Проверих си. Само 5 от тях се смятат за УЖ безопасни. Другите са съмнителни, а Е330 и Е211 предизикват РАК!
Вчера измих три портокала на чешмата. Ръцете ми се оцветиха като великденски яйца. Някой знае ли каква с каква боя ги боядисват?Колко странно, и на мен това отскоро ми прави впечатление като беля... :-\ Възможно ли е да е заради етеричните масла? :---
В соевите кълнове и супер сладката царевица се съдържат Е 300 и Е 330, които не са нищо друго, освен аскорбинова киселина (позната още под името витамин С) и лимонена киселина, която е естествена съставка на много плодове и по-конкретно цитрусовите, откъдето идва и името й.Toва успях да изровя за Е330. Добре ще е ако на някой му се занимава да направи списък с най-вредните "Е"-та в 1 pdf и да си го принтираме, та поне когато ходим в магазините да има откъде да си направим справка, че абсурд да запомня всяко "Е" какви странични ефекти има. Като цяло вредните "Е"-та тук са отбелязани с червено тук -> http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=41#2
Добре ще е ако на някой му се занимава да направи списък с най-вредните "Е"-та в 1 pdf и да си го принтираме, та поне когато ходим в магазините да има откъде да си направим справка, че абсурд да запомня всяко "Е" какви странични ефекти има.Има едни програми за мобилния за бързо сверяване в магазина, за да не ходиш с един куп бумаги под мишница. Ще видя къде гледах линк.
Добре де, но защо и в каймата слагат Е?
Нагъваме тебеширено сирене поне до есента :-[
http://razkritia.com/2009/06/12/%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%BE-%D0%B5%D1%81/
Струва ми се,че ще е за много дълго? :P
Дотогава ще ядем сирена, направени в най-лошия случай по следния начин, споделен преди време от Димитър Зоров – шеф на асоциацията на млекопроизводителите, на първа страница на вестник „24 часа“:
Рецепта за 1 кг.
1. Протеин от телешко шкембе и/или дехидратирана суроватка- 280 г.
2. Палмово масло от Индонезия – 200мг.
3. Креда – 30 г.
4. Сол – 30 г.
5 .Лецитин – 1 г.
6 .Вода – 500 мл.
Загрява се до 85 градуса, прекарва се през пластинчат хомогенизатор и се формова на калъпи. На другия ден е на пазара. Да ни е сладко!
6_ца пич ;) Искат да намалят населението на земята с 93%. Затова ни тровят бавно и славно. А контрола над съзнанието си върши работа със земеделците, сами да се унищожим. Гледай този филм Алекс Джоунс - Край на играта - Глобален план за поробване ,ако не си го гледал вече, там ще те светнат по въпроса. :)
Аспартам - шмаспартам, от 9-10 годишен пия кока кола в промишлени количества,2-4 литра на ден средно, сега съм на 23.. и съм в перфектно здраве ...все още. Ако нещо ми стане от тая кола, първо на вас ще кажа, обещавам. ;)
БРАВО!А ще спазват ли наредбата търговците около уч-щата?? :D :DРазни търговци около училищата едва ли биха могли да задължат засега, но ако се почерпи от европейския опит, може да се действа и по- натам от двора на училището.
Тя цялата ни храна е пълна с е-та. Как да намерим нормална храна като всичко е генно модефицирано ??? не ми казвайте на село при баба и дядо защото и там се пръска всичко с химикали да не умре....... :flag_of_truce:Отговорът е твърде прост- спираш я напълно! ;)
Явно не са опасни затова не са писани.
Къде са Е954 и Е951 в таблицата?
Преди малко хапнах руска салата с Е330, което също липсва в таблицата.
Някой ще ми каже ли има ли дъвки без аспартам?Фенка съм на дъвките.
Някой ще ми каже ли има ли дъвки без аспартам?Фенка съм на дъвките.
http://www.kodent.org/