Атила виж за това си прав--- каква беше ситуацията: през 1989 тука не се чувстваха у дома защото им викаха турци, бягайте в Турция; отидоха там, а там им викаха бългаги (тук там и гяури)...
asdfghjkl - човече разбери го, никой не е бил насилван да ходи да гласува нито пък е бил заплашван...
на хората им беше дадена възможност да отидат безплатно да гласуват и те отидоха с тази цел и това беше добра
възможност да отидат безплатно до България и да си видят роднините...разбираш ли къде е работата...
хиляди го направиха за това....
Българи са помаците - те са българи с мюсюлманската вяра....
ВАЖНО - и не знаят турски.....
А турците са си турци - с мюсюлманска вяра и най-важното говорят турски...
Ето кои са българи накарани насила да си сменят вярата преди векове, и ето кои са си турци...
За циганите си прав asdfghjkl - но след едно изказване на г-н Сидеров: "...най-добрия турчин е мъртвия турчин..."
ти как мислиш дали този човек е справедлив и ще въведе закони и всеки ще си получи заслуженото...
според него наистина всеки ще си получи заслуженото: особено българските турци...жив няма да остане...
ето затова имам предвид, че ще валят бомби и ще стане като в Сърбия...
тогава много ще съжалявате, че сте гласували за него....
asdfghjkl Разбираш ли, ти си прав за циганите, които плячкосват и т.н. убиват бабички...
Дай ми обачв една статистика, колко от убийствата например от селата са извършени от цигани, турци и българи...знаеш ли че в лудогорието (североизточна б-я) има цели села с турци, които бачкат яко на нивата и хранят сигурно 1/4 от българия (ниви с жито, слънчоглед и т.н.) и повярвай ми в тези села се краде и убива много по-малко отколкото в села с циганско и българско население.
И ще ми разправя оня от статията, че тръгнали хората да правят вилает около Дунава, абе те хората едвам връзват двата края ти ми говориш за възстания и за строеж на джамии...(чак ми става смешен)
ами нали ако заминат всички турци(до един)... няма да останат хора по селата и б-я да си призная ще има големи затруднения в изхранването, защото няма да има хора в селата които да приберат житото (в буквалния смисъл на думата). Мислиш, че големите "пичове", които се правят на много отворени от София, Пловдив и т.н. ще се вдигнат да орат и сеят ли....
относно циганите:
не казвам да не хващат цигани, хвани го и го затвори...това си е работа на полицията, не на Сидеров...
искаш да ми кажеш, че като дойде Сидеров и полицията ще започне да си върши работата и да залавя циганите, които убиват бабички за две кокошки? силно се съмнявам....разсъждавай малко по зряло....и глобално
а ще хване ли кредитните милионери, ще спре ли групировките, ще спре ли корупцията....
не се залъгвайте, че видите ли един човек като дойде на власт и ще оправи всичко с магическа пръчица...
така беше и в началото на демокрацията, така беше и като дойде царя...
вземете си поука най-накрая
ПС - а между другото прочетох статията..... както си и знаех, той е един от поредицата "учени" които винаги търсят под вола теле....
Правя аналогия със следното: този, човек, който ми говори за това как има план българия да бъде потурчена и т.н. е все едно да чакаме края на света... едни казваха 2004, сега стана 2006, чувам че се говори и за 2012....
постоянно се говори за това нещо... а както виждаш от 1878г. българия не беше потурчена, но за сметка на това, нашите управляващи (било българи от София, било руснаци от москва 1945.) ни докараха до просешка тояга...
и повярвай ми, турция и българските турци най-малко са виновни за сегашното ни състояние...
не знам вечно тук се говори за това как някой искал да ни завладее, как сърбия ни взела територии на запад, как имало малцинство в сърбия, как македонците били българи, и македония била наша територия, как гърция ни била взела територии, турция също, да не говорим за румъния която също ни взела територии....
това си е балканска черта на всеки народ тук, и така ще си бъде и докрай... и докато хората на запад бачкат яко да си изградят бъдещето, ние сме заврели глави в учебниците по история и се тюхкаме, видиш ли този какви територии ни е взел, онзи какво ни е взел...
е не е ли време да престанем да гледаме в купичката на другите....
а и между другото, ние със 111 000 кв. км не можем да се оправим(т.е. не можем да управляваме държава от 111 000 кв км. като хората), та камо ли да станат например 200 000. И кво като си вземем тези територии, да не би положението ни ще се оправи??
поправете ме ако греша...
аре
рИспеКт
Еон