Автор Тема: Какъв е смисълът на живота?  (Прочетена 94475 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re:Какъв е смисълът на живота?
« Отговор #225 -: Февруари 25, 2010, 20:03:57 pm »
Според уйкипедията сининими на съвършенството са (идеал, образец, мечта, блян, непостижимото).Е и кой или какво би могло да отговаря на тези синоними .... , освен Бог ? А дали Той е съвършен ?
Old,как би могъл Бог да бъде съвършен щом ние не сме???
освен ако не го разглеждаме като нещо което съществува отделно от нас :)

Неактивен LORA_DANA

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
« Отговор #226 -: Февруари 25, 2010, 21:29:26 pm »
И как наистина човек се категоризира, като добър, лош, съвършен и т.н. ,като не помни кой е бил, нито вижда какво излъчва сърцето му, НИЕ НЕ ПОМНИМ ПЪТЯ НА ДУШАТА СИ, НО БОГ Я ВИЖДА ЦЯЛАТА и ЗНАЕ, че сме съвършени защото ни обича- тогава защо ние не се обичаме?!

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #227 -: Февруари 25, 2010, 22:06:32 pm »
Абе не става въпрос за това кой колко се обича..Мисля,че на Бог не му пука за никакво съвършенство..Има ли по-съвършено нещо от решението да БЪДЕШ?

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #228 -: Февруари 25, 2010, 22:21:15 pm »
Още малко и до Шекспир ще стигнем... ;D Лошо няма разбира се.
Преди години един преподавател питаше курса какво значи да ти пука. И заключението беше, че ако ти пука, значи нещо настина ти пука някъде.
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 22:30:05 pm от fishbone »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #229 -: Февруари 25, 2010, 23:50:13 pm »
Ами,честно казано това имах предвид.Това си е най-големият въпрос.Да бъдеш,или да не бъдеш?Забележи,че и в двата случая начинът на изразяване,показва съществуване..присъствие.Т.е.и в двата случая те има,но да бъдеш...или да не бъдеш?
В крайна сметка да Му благодарим,че е решил да бъде,иначе този форум изобщо нямаше да го има,както и нета,за нас пък да не говорим.. :)
п.с.И на англииски има същото значение To be or not to be
« Последна редакция: Февруари 28, 2010, 08:19:46 am от Mirotvorec »

Неактивен LORA_DANA

• Четящ
  • *
« Отговор #230 -: Февруари 26, 2010, 21:50:05 pm »
Ами това, че искате да сте съвършени какво е  и какво е съвършенния човек? Много бих искала едно разбираемо определение!

Неактивен Acquire

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #231 -: Март 02, 2010, 18:02:47 pm »
Според мен всеки търси да живее по добре по някакъв начин .. да са докаже пред някого или просто за себе си.За мен лично смисълът на живота е да бъда винаги над всички,да бъда по специален с нещо,да мога да помагам на хората да изградят по добър начин на живот,да няма негативизъм навсякаде..  :bye:

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #232 -: Март 02, 2010, 18:17:07 pm »
Ами това, че искате да сте съвършени какво е  и какво е съвършенния човек? Много бих искала едно разбираемо определение!
       Човек  оставил  след  себе  си  спомен "  ...що  вечно  живей  и  в  душите  като  факла  грей"   
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #233 -: Март 02, 2010, 18:52:15 pm »
За мен съвършен човек няма , а Митко е дал определение за истинския ЧОВЕК (с главни букви )аз зная за такъв , но той вече не е на този свят .
« Последна редакция: Март 03, 2010, 07:18:29 am от Mirotvorec »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен LORA_DANA

• Четящ
  • *
« Отговор #234 -: Март 03, 2010, 08:35:30 am »
Честит празник БЪЛГАРИ!
Когато попитах Бог какво е за него идеалния човек,Той ми отговори, че за Него всеки човек е идиален защото е Негово Творение!

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #235 -: Март 03, 2010, 08:55:16 am »
Лора Дана,и оня психопат дето вчера си наръга децата с нож...и той ли е в списъка ???А оня другият дето си изнасили двегодишното момченце?
Питам,да знам,щото ако и те са на равна нога с мен,*би му мамата :o
« Последна редакция: Март 03, 2010, 19:14:05 pm от Mirotvorec »

Неактивен LORA_DANA

• Четящ
  • *
« Отговор #236 -: Март 03, 2010, 09:16:43 am »
Константит, ти защо го съдиш този ?! Нали защото ТОВА Е ГРОЗНОТО, а ако нямаше грозно, как ще оценим Красивото?!Не че приемам този тип хора, но ТЕ СЪЩЕСТВУВАТ и вероятно за да ни покажат докъде може да стигне човек , но той може и да е велик Творец и все пак всичко е за да осъществим ние хората своята свободна воля, а това е НАШИЯ ИЗБОР и Бог ни дава сили за да го осъществим този избор, за да се себеопознаем. Не съм сигурна дали ще ме разбереш , но ти явно виждаш злото в човека, аз обаче виждам прекрасното и познавам много прекрасни хора, и когато те се увеличават -това ще спаси Земята и това е Истината за човека, а не крайността на изродения човек. Има много закони регулиращи процесите, но най-важния е КАКВОТО ДАВАШ ТОВА И ПОЛУЧАВАШ. и КОГАТО ВСЕКИ ЖИВЕЕ С ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ ПРЕД САМИЯ СЕБЕ СИ И СВОИТЕ ГИННИ НОСИТЕЛИ, ТОВА РЕГУЛИРА ЖИВОТА.Защото не Бог ни осъжда, а ние според делата си и тези на нашите родители, а ние предаваме Живота на децата си или ги осъждаме- пак според делата си . Когато родители и деца са Творци на тях им е отворен Пътя, а когато са ицбрали Пътя на Злото те САМИ унищожават ГЕНА си и така се самоунищожават.Затова е няма Зло извън човека- той го храни

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #237 -: Март 03, 2010, 12:19:51 pm »
Когато попитах Бог какво е за него идеалния човек,Той ми отговори, че за Него всеки човек е идиален защото е Негово Творение!

С това не мога да се съглася , идеални хора няма , а ние сме мутирало (изродено)творение !Да ви напомня че в началото е само Адам и Ева и хората са се "пръкнали" от  кръвосмешение , ако ще говорим за Господа и Неговите "идеални" творения !
Аз специално съм творение на моите родители (да почиват в мир).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #238 -: Март 03, 2010, 16:02:22 pm »
Константит, ти защо го съдиш този ?!
Ми не го съдя,но Бог ще трябва ме прощава,ама не приемам да ме слага в един кюп с подобен род същества!
Съгласна съм,че трбва да има контрасти,но не и в такива крайности!
И каквото и да го увърташ,не ми казвай,че Бог (ако изобщо е седнал някога да ни мисли де..)наистина мисли такива твари,за идеални хора!
п.п. Идеални хора няма и на "Бог"това трябва да му е ясно.
« Последна редакция: Март 03, 2010, 16:22:36 pm от konstantin2007 »

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #239 -: Март 04, 2010, 00:34:18 am »
Хората за които става въпрос са имали възможност да направят и друг избор. Направили са погрешния избор и ще си понесат последствията. В крайна сметка единствено от значение е да се научат да упражняват свободата на избора си правилно. Няма значение колко погрешни избора са направили и с колко ужасяващи последствия, когато се научат да избират правилно, те ще са изминали също толкова успешно даденото еволюционно стъпало, колкото и всеки друг човек. Разбира се с подобни действия те сами си утежняват пътя и то неимоверно много.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
10 Отговора
14898 Прегледи
Последна публикация Ноември 16, 2011, 00:08:36 am
от Нова Ера
29 Отговора
30226 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal
37 Отговора
15305 Прегледи