Автор Тема: Какъв е смисълът на това да се събудиш?  (Прочетена 15198 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #15 -: Май 05, 2011, 18:18:36 pm »
Да се събудиш,означава (според мен) да осъзнаеш собствения си потенциал и заложеното в теб от Бога. Не те атакуват тъмните когато се запознаеш с конспирациите, просто съсредоточаваш вниманието си в сфера в която има прекалено отрицателни събития.Това те кара да се чувстваш зле, съвсем естествено.Подбирайте информацията, която четете и няма да ви се случват такива неща. Съгласна съм с Танграта и неговото мнение по темата. Информацията не ни прави будни,будността се определя от изборите, които предприемаме след като я усвоим.И ако такъв избор е да продължаваме да се съсредоточаваме в отрицателните събития,не може да очакваме положителни емоции.

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re:Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #16 -: Май 05, 2011, 18:28:36 pm »
Аз си мисля, че както и да използваме информацията като сме събудени, емоциите дали ще са положителни или отрицателни не зависи само от нас.
Няма как събуждането да е свързано само с положителни емоции и това да е критерий, че си се събудил, а от там пък и да разбереш някакъв смисъл като живеене с положителни емоции.
Всеки като се събуди- буквално-физиологично, било след нормален сън, хубав, еротичен или кошмар, нали не изпитва само положителни емоции. Просто се е събудил и може да помисли, ако си спомня съня малко върху съня и информацията от него, но не и да вземе решения. Преди известно време сънувах, че ще убият Големия маргин. Да се обадя ли в полицията или да оставя да видя дали съм ясновидка?

Имам и един "познат" сън. Преди много години тренирах народни танци. И една вечер сънувах, че учителят ми по танците носи едно бебе на ръце. Според съновниците да сънуваш бебе не е добре, но тогава нямах съновник нито нет (1990 г.) и отивайки на репетиция просто попитах:"г-н Аристидиев, днес случайно внучка ви да има рожден ден?"; "Да. От къде разбра?" "Сънувах сън". Човекът има три деца и още две внучки по онова време, но аз не знам защо си го изтълкувах сама и не смятам, че с нещо много ми се промениха емоциите или други обстоятелства в действителността.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 18:34:24 pm от cassio »

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #17 -: Септември 27, 2012, 17:15:18 pm »
Откъс от книгата "ЯТАГАН И МЕЧ"

"...Винаги в своя живот съм имал усещането, че Бог е с мен. Той е някъде около мен и всичко, което правя е мисия поставена ми от Бог. Винаги съм имал твърдото убеждение, че животът ми има смисъл, че няма да мине така напразно, нахалост. После всички хора около мен започнаха да възлагат големи надежди на това, че съм специален човек. Всички признаваха, че съм най-умен, че зная много, интелигентен съм и казвам неща, които няма откъде да знам. В моя живот се случваха събития, които сочеха, че има някаква преднамереност и че аз съм специален. Така хората около мен започнаха да мислят, че аз ще създам нова религия и тя ще е истинската религия, която ще спаси техните души. Разбрах, че всички хора са като мен и всеки върви по път подобен на моя. И не съм само аз уникален, а всички хора са такива.


Години наред тази отговорност тегнеше на раменете ми. Аз също смятах, че трябва да създам нова религия. Постоянно опитвах да изведа постулатите й, но нищо не се получаваше. Единия ден извеждах едни закони, на другия ден други. А закони, който се променят всеки ден не са истински закони, докато един ден проумях, че няма нужда да създавам още едни закони. Светът и без това е окован от прекалено много закони. Светът има нужда от разкъсване на оковите. Той има нужда от духовно учение, но не от религия. Така аз създадох своето духовно учение и разбрах, че никога няма да съм създател на религия. А моето духовно учение е учение на промяната, на развитието и на духовното развитие. Това, до което достигнах като ниво е много повече от религия, това е духовен Път. Сега ще ви разкажа за него.

Първото нещо, което трябва да разберете, е това, че всеки човек е различен и живее в собствен свят. Всеки човек живее свой различен живот. Може двама души да са на едно и също място, но те преживяват нещата по различен начин. Така хората никога нямат представа за обективността, защото техния субективен момент е винаги различен от субективния момент на друг човек.

Още, когато се ражда човек, той е слаб и зависим от близките си. Още тогава човек се научава, да се оповава на други хора. Тогава той осъзнава, че ако не се придържа към по силните от него, не може да оцелее. Така човекът за пръв път става зависим от останалите хора, от тяхната сила и влияние в неговите очи на дете. След това цял живот се чувства слаб, защото смята себе си за част от човешкото общество. Той знае, че трябва да спазва законите му, ако не иска да бъде отхвърлен. За съжаление дори когато стане достатъчно голям и вече може да се справя сам, човекът продължава да живее с чувството да е зависим от обществото (другите) и тази зависимост не изчезва цял живот.

Тази зависимост и този страх от самотата определят едни от най-големите страхове на човека. Така още от малък във всеки човек се изгражда идеята, че без другите не може да оцелее. Че трябва да се присламчва към по-силните, които да го защитават и че ако остане сам ще умре. Тези страхове обуславят по нататъшния му живот. Така, още от раждането, във всеки човек се раждат с него и най-дълбоките му и добре скривани страхове.

Когато човек се ражда се случва и още нещо. Всеки човек освен, че се ражда чисто материално, има едни части, които не се раждат с него, това са части, които той взима назаем от Бог. Ползва ги само докато съществува. Така всеки човек, когато се роди осъзнава, че е изправен пред Бог, а той е малък слаб и гол. И така човекът разбира ,че трябва да обособи себе си. Той трябва да се самозатвори, за да отдели своите части от тези на Бог. Това е моментът, в който човек започва да съществува. Мисията на човек в този живот е да бъде различен от Бог и в същото време той чувства един непрекъснат копнеж отново да се слее обратно с Бог.

При това отделяне, човек се затваря в нещо като голям балон,  този балон ни отделя и защитава, той определя нашата индивидуалност, но в същото време, ни отделя от Бог или ако искате го наречете „реалността”.

Отначало ви казах, че всеки човек живее в собствен свят. Това е така, защото всеки, за да съществува, да го има е изградил тази преграда. И тази преграда макар да е прозрачна, винаги изкривява действителността. Това, че е прозрачна ни изгражда илюзията, че сме заедно, че сме да едно място, че сме общност и общество. Но всъщност ние възприемаме света по различен начин, защото всеки от нас изкривява действителността сам по себе си. И обвивката на всеки един от нас пречупва различно и е с различна дебелина. Затова много често не се разбираме. Затова по-нисшите духом смятат, че са прави, и невиждайки своята ципа се опитват да ни убедят, че те са прави и най-близо до действителността. Действителността не е толкова важна. Тя наистина е може би една, но първото нещо, което човек трябва да направи, е да научи за тази своя преграда и ако знаеш за нея, ако я познаваш, ще можеш да изчисляваш пречупването на истината, която ти правиш и да си много по-близо до Бог. Това се нарича самопознание. Това означава да осъзнаеш, че си спящ човек и едва след това ще имаш шанс да се събудиш..."

Токораз Исто


Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 470
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #18 -: Септември 27, 2012, 23:07:25 pm »
Истината е,че кукловодите нямат нищо против конспиративни мислещи хора. Те успяват да използват добре и неизгодните за тях моменти ги правят предимство. Малък пример за това е движението за окупиране. Има голяма народна недоволна тълпа, която протестира за нещо ново и против старото и хоп възползват се и ни вкарват в нова матрица и по-добре система за "контрол". Не отричам,че вероятно са помогнали за създаването на тези движения, но примерно те така биха реагирали при такава ситуация. Та да се върнем на конспиративно мислещите хора. Елитът има нужда от такива хора въпреки,че вероятно не са искали да има много такива. Те насърчават това мислене  с цел да го докара до параноично,откачено и истерично. Такива като Алекс Джоунс които съчетават "полезното" с приятното като постепенно изкарват акъла на слушателите и читателите си, вкарват ги във възходяща параноя,а Айк и подобни пък поставя похлупак върху конспиративно мислещите като хора с развинтено въображение(меко казано) като съчетават реални факти с неща свързани с рептили и прочие(които може да са верни, но в никакъв случай не трябва да стават като някаква догма). Повтарят като папагали заучените положения и лицемерно призовават всеки да провери фактите сам. Комедията е в това, че няма човек на планетата, който да може да ги провери тия факти .

Иначе да си наистина събуден не значи просто да знаеш фактите,а в някаква степен да успееш да си създадеш алтернатива, което е най-трудното.
« Последна редакция: Септември 27, 2012, 23:15:41 pm от blade »
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Vàli

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #19 -: Септември 27, 2012, 23:14:01 pm »
Истината е,че кукловодите нямат нищо против конспиративни мислещи хора. Те успяват да използват добре и неизгодните за тях моменти като дефекта го правят предимство. Малък пример за това е движението за окупиране. Има голяма народна недоволна тълпа, която протестира за нещо ново и против старото и хоп възползват се и ни вкарват в нова матрица и по-добре система за "контрол". Не отричам,че вероятно са помогнали за създаването на тези движения, но примерно те така биха реагирали при такава ситуация. Та да се върнем на конспиративно мислещите хора. Елитът има нужда от такива хора въпреки,че вероятно не са искали да има много такива. Те насърчават това мислене  с цел да го докара до параноично,откачено и истерично. Такива като Алекс Джоунс които съчетават "полезното" с приятното като постепенно изкарват акъла на слушателите и читателите си, вкарват ги във възходяща параноя,а Айк и подобни пък поставя похлупак върху конспиративно мислещите като хора с развинтено въображение(меко казано) като съчетават реални факти с неща свързани с рептили и прочие(които може да са верни, но в никакъв случай не трябва да стават като някаква догма). Повтарят като папагали заучените положения и лицемерно призовават всеки да провери фактите сам. Комедията е в това, че няма човек на планетата, който да може да ги провери тия факти .

Иначе да си наистина събуден не значи просто да знаеш фактите,а в някаква степен да успееш да си създадеш алтернатива, което е най-трудното.
Извинявай , но доста се обърках докато ти четох "разсъжденията" ! Всяко изречение започва с някаква теза и втората половина се изказва алтернативна такава...Реално не успях да разбера нищо !

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 470
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #20 -: Септември 27, 2012, 23:20:21 pm »
Накратко имат нужда от хора които мислят алтернативно и конспиративно, защото такива идеи са представяни като параноични и истерични и за това хората ги избягват.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Spoke

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 58
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #21 -: Септември 27, 2012, 23:51:36 pm »
Да си буден, според мен значи да имаш своя собствена позиция ( във всяко едно отношение), която да можеш да защитаваш с ясни доводи. Също така, будният човек преследва своите цели докрай. Разбира се, има нужда да бъде поне малко начетен- да има широк кръгозор от знания за света в който живее. Това е моето мнение. :)

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #22 -: Септември 28, 2012, 00:07:27 am »
Какъв е смисълът на това да се събудиш?

За да опознаеш себе си. Звучи малко нелогично и наивно, но вътре в човека е цялата истина и информацията за него и вселената.
Опознай себе си, за да опознаеш вселената (перефразирам го, не го помня дословно).
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Spoke

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 58
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #23 -: Септември 28, 2012, 00:09:06 am »
Изразявам пълна подкрепа и към мнението на @ Пурку ! Опознаването на себе си е труден процес, който малко хора завършват изцяло. Изисква се доста време и търпение, а веднъж направиш ли го, смятам, че можеш да се наречеш " буден".

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #24 -: Септември 28, 2012, 09:51:39 am »
От едно известно време имам подозрения, че всеки събудил се и прозрял фактите на конспирацията бива по един или друг начин атакуван от Тъмните. Сигурен съм, че всеки ще предпочете да мине на страната на Светлите, когато разбере за всичко това и ще вземе участие в безконечната борба с Тъмните сили.

Имах личен и кратък разговор с H. по тази тема. Попитах го същото. И той ми отговори следното:

"Тъмните обожават да се бориш срещу тях и Системата - те точно това искат.""...Днес е много лесно е да кажеш, че най-добре е да изтърпиш злото, или пък да не му
обръщаш внимание, за да не го уж усилваш, тъй както твърдят новоизлюпените нюейджъри.
Най-лесно е да прокламираш псевдохристиянската идея – „Не се борете със злото”. „Не
противете се на злото!” „Обърнете и другата си страна!”...
...И наистина, когато злото е акумулирано, докосването до него, е едно невероятно
изпитание, това е висша опитност за мъдрия и имащият сили да направи това. Но как иначе
ще се разтвори и изтече, отмие – унищожи това свръхуплътнено зло, резултат на опитите
поради страха, да го оставим настрана? Нима Господ е причината за това зло, и нима той е
длъжен да изчиства Авгиевите обори! Днешните псевдохристияни са оставили развръзката
на събитията на Господ, като заявяват фарисейски, че трябва просто да се търпи, но самите
те като търпят уголемяват уплътняването на злото, защото то злото, затова е и невидимо,
точно това иска от тях. Да превиват гръб и безропотно да го захранват! Дали Злото било
необходимо! Е, погледнато от аспекта на еволюцията, но така или иначе, има едно
съотношение, което не се нарушава и в този смисъл, разрастването на злото отвъд
допустимото, нарушавайки космическия баланс, не е по Бога! Колко близко това звучи на
българската недалечна и сегашна история. А да се говори, че злото било необходимост, че
нищо не можело да се направи освен смирение, че трябвало да се действува като Махатма
Ганди, ето това го няма в истинския характер на българина...
...Изчакването Господ-Бог да оправи нещата на тази земя, не е по Бога. Осъзнаването на боклуците трябва да предшества тяхното своевременно изчистване. В този смисъл, истински вярващият трябва да възстава против злото. Вместо да превива гръб безропотно и да бъде овчедушен!...
...Дехуманитаризираната наука, Ню Ейдж потъналото в лицемерие псевдодуховно движение, фарисейщината в лицето на съвременните християни. Казано е: „Злото трябва да се ограничава.” Мъдрецът никъде не е говорил, че трябва да се остави злото да се разхожда нахално и усмихнато, необезпокоявано пред вас...
...Една от най-зловредните днес идеологии, е тази, която проповядва Ню Ейдж фарисейско мислене от типа, „не противете се на злото”, „мислете положително”, „не критикувайте, не оценявайте, не забелязвайте отрицателните явления”, защото като ги забелязвате, вие ги усилвате. Нима това не е отново фино въплъщение на самото зло. За да може то да се разширява и укрепва още повече
върху сцената..."

Цитат от предговор от издателя на книгата "СПОРЪТ ЗА ЦИОН" от Дъглас Рид.
http://www.imadrugpat.org/books/zion-book-why.pdf

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #25 -: Септември 28, 2012, 19:12:10 pm »
Галене, уцели десятката с тоя коментар. Същото е и в езотеричната литература, която заля книжовния пазар и интернет пространството. Навсякъде се тръби как трябва да седиш отстрани и само да наблюдаваш случващите се явления и събития. Как само трябва да ги наблюдаваш и да разгадаваш какво искат да ти кажат тези явления и събития? Как не трябва да се намесваш никъде, защото ще объркаш на някой инкарнацията и ще си влошиш кармата - е това не е ли насаждане на страх? Когато стоя отстрани и напълно осъзнавам, че ако се намеся и помогна на даден човек, 99% той ще остане доволен и ще ми благодари, а пък аз ще бъда двойно по-доволен. Но така не трябва! Трябва само да стоиш отстрани и да наблюдаваш като страничен наблюдател явленията и събитията, които се случват около теб и да разсъждаваш, какво искат да ти кажат тези събития и явления?
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #26 -: Септември 28, 2012, 20:53:05 pm »
        Присединявам  се  към  вашите  мнения  момчета!  Трябва  да  се  доказва  на  злото,  че  не  ни  е  страх  от  него!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #27 -: Септември 28, 2012, 23:00:10 pm »
То няма лошо да се правим на смели и че не ни е страх, но някой замислял ли се е, от какво реално произтича реалният страх от нещо? Злото, достатъчно навреме ли осъзнаваме, че е зло и когато се самоопознаем, събудим или просто проумеем в какъв свят живеем и защо, кой от всички може да стигне до край, и да заяви на злите: Вие сте шибани капути (примерно) !
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: Какъв е смисълът на това да се събудиш?
« Отговор #28 -: Септември 29, 2012, 00:28:17 am »
То няма лошо да се правим на смели и че не ни е страх, но някой замислял ли се е, от какво реално произтича реалният страх от нещо? Злото, достатъчно навреме ли осъзнаваме, че е зло и когато се самоопознаем, събудим или просто проумеем в какъв свят живеем и защо, кой от всички може да стигне до край, и да заяви на злите: Вие сте шибани капути (примерно) !
  АЗ
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен tazmdg

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 234
 • Смисълът на живота е... 42 !
"БАХТИ МАЙКАТА и ЕБИ МУ МАЙКАТА са свещени благословии от дълбока древност в българския език..."

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
44 Отговора
42630 Прегледи
Последна публикация Март 16, 2011, 00:35:15 am
от fishbone
288 Отговора
68301 Прегледи
Последна публикация Юни 23, 2010, 08:39:47 am
от Eon
10 Отговора
10180 Прегледи
Последна публикация Ноември 16, 2011, 00:08:36 am
от Нова Ера
4 Отговора
4078 Прегледи
Последна публикация Юли 24, 2010, 23:05:53 pm
от old4
81 Отговора
31548 Прегледи
Последна публикация Април 28, 2012, 15:46:42 pm
от m2f

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27