Автор Тема: Същност на МОЛИТВАТА  (Прочетена 55813 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Re:Същност на МОЛИТВАТА
« Отговор #90 -: Август 30, 2009, 22:59:39 pm »
. . . . .

Също така никакви религии, в това число ню-ейдж, не приемайте човешки гурута/пророци/ проповедници/равини/имами/попове/предсказатели/„медиуми”/далай ламовци/политици/писатели/ учени/„звезди”/родители и т.н. като легитимни източници на вселенско познание... по други теми е ваш избор да приемете или отхвърлите предлаганото от тях, със съответните последствия.

Имате нужда само от себе си и от Вселенското, никаква намеса от други в тела... отново, никаква намеса от никого."

Включва ли и специалисти по; НЛО, конспираций и подобни?

Предполагам, че да. Дори и такива като Дейвид Айк. На мен този англичанин ми харесва, да си призная честно. Умно говори. Но и него се опитват да сложат под знаменател с останалите, на които не трябва да се доверяваме лековерно.

@mitko

Може би имаш право. Отклоних се. Но това все пак има връзка с молитвата индиректно.
« Последна редакция: Август 30, 2009, 23:03:23 pm от sidewinder »

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #91 -: Август 31, 2009, 11:16:25 am »
 :) И все пак какво мислите заслужава ли си да се молим,ако ДА защо?
 И ако НЕ защо? Трудно ли е да се отговори по-простичко?  :hi: Нали казват, че простите неща са гениални, или нещо бъркам? ;)
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #92 -: Август 31, 2009, 14:36:57 pm »
    Привет,
  Има ли смисъл да се молим на Бога за нещо, за което ние не искаме да положим усилие. Иначе казано интересува ни авантата! А такава от там няма да пуснат бъди сигурна. Прочетете другите ми постове по темата. Ако се молите, молете се за другите това е истинската, състрадателната молитва. БОЖЕ ПОМОГНИ МУ АЗ НЕ МОГА.   
    Примерен диалог:
    - Боже искам да съм богата!
    - Ами бъди, дал съм ти всичко необходимо - ум, свободна воля и усмивка! Ако те направя богата ти ще изпълниш ли едно мое желание? - Да не бъдеш алчна!
    Може ли да трупаш богатство без да си алчен?
    - Боже искам да съм здрава!
    - Не знаеше ли, че всички придобити болести са плод на егоизъма и суетата? Ето помагам ти - промени начина си мислине, от там начина си на живот и ще видиш, че всичко ще се промени.
   Правиш ли едно и също, ще ти се случва едно и също.
   Нататък всеки може да продължи сам диалога имайки предвид следното: БОГ АВАНТА НЕ ПУСКА!!!! (Това го знам от достоверен иточник.)
       С уважение: Туров
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #93 -: Август 31, 2009, 14:50:39 pm »
Браво Мите! :drinks:

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #94 -: Август 31, 2009, 21:11:53 pm »
 :hi: Да всеки иска, но без да заработи желаното.А безплатен обяд няма ;)

Неактивен eli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #95 -: Август 31, 2009, 22:55:54 pm »
  Мисля, че е много грешно да се възприема молитвата като акт на измолване. Молитвата не е молене за нещо, което нямаме, а искаме да имаме /както в примерите на Митко/. Молитвата може и да бъде благодарност. Всеки според собствената си представа за Бог се моли /свързва с Него.
  Ако ти мислиш, че Бог е винаги до тебе и "дори и космите на главата ти са преброени" ти нямаш нужда да се молиш "Дай ми, Господи, това, дай ми онова", защото ще знаеш, че Той винаги дава и молитвата ти ще бъде само "Благодаря Ти, че бе до мен!".
  Ако мислиш, че Бог поставя условия в своята обич и за нещата, които ни дава иска да полагаме усилия, тогава няма да се молим да ни даде даром, а ще се мъчим да заслужим. Не бихме могли да получим нещо, след като смятаме, че е неправилно да го получим, а трябва да го "заработим". Слагаме човешки образ на Бога /не бихме могли да си представим нещо друго/ и си мислим, че Неговото даване е като нашето - само на заслужилите. Аз не харесвам този модел!
Ще си позволя да подкрепя думите си с едни думи на Исус за искането:
7 Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори,     
8 защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.    
9 Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък?    
10 или, ако поиска риба, да му даде змия?    
11 И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! Матея гл7

Никъде не се казва - заработете и ще получите, това го правим само ние хората!
« Последна редакция: Август 31, 2009, 22:58:52 pm от eli »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #96 -: Август 31, 2009, 23:16:03 pm »
Сега ми хрумна,че между молитвата и визуализацията може да има пряка връзка. Или те да са едно и също нещо. Има много примери, при които молитвата не се отправя до бога и в такива случаи аз бих я нарекъл визуализация (например будистки монах пречиства вода чрез молитва). Визуализацията е основен вселенски инструмент за творене. Но ние я познаваме много бегло.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #97 -: Септември 01, 2009, 00:36:41 am »
   Здравей Ели
  "Мисля, че е много грешно да се възприема молитвата като акт на измолване."
  Самото значение на думата молитва решава спора!   
  "Молитвата не е молене за нещо, което нямаме, а искаме да имаме /както в примерите на Митко/. Молитвата може и да бъде благодарност. Не бръкай измолването с изказване на благодарност. Прочети отговор 33 от 27-08-09г.

"Ако ти мислиш, че Бог е винаги до тебе и "дори и космите на главата ти са преброени" ти нямаш нужда да се молиш "Дай ми, Господи, това, дай ми онова", защото ще знаеш, че Той винаги дава и молитвата ти ще бъде само "Благодаря Ти, че бе до мен!"   
  Така благодаря на духовните си наставници. "Благодаря ви, че бяхте до мен!".

"Ако мислиш, че Бог поставя условия в своята обич и за нещата, които ни дава иска да полагаме усилия, тогава няма да се молим да ни даде даром, а ще се мъчим да заслужим. Не бихме могли да получим нещо, след като смятаме, че е неправилно да го получим, а трябва да го "заработим". Слагаме човешки образ на Бога /не бихме могли да си представим нещо друго/ и си мислим, че Неговото даване е като нашето - само на заслужилите. Аз не харесвам този модел!"
   Не мога, а и небива да критикувам твоя модел на мислене и поведение - нямам право!
   Но ето моят модел. - Аз съм личност и моята цел е да докажа на себе си, на околните /познати и непознати/, на духовните си водачи, на Бога дори, че заслужавам тяхното уважение. И тука бих попитал, риторично разбира се, кой би уважавал човек който само хленчи и се моли?
   "Ще си позволя да подкрепя думите си с едни думи на Исус за искането:
7 Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори,"
    Искайте от свойте възможности и ще постигнете; търсете и ще намерите доброто в себе си; хлопайте и ще ви се отвори вратата към просветлението;      
8 защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.    
    "9 Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък?"
    Домовете за сираци са пълни. При чистене на училищните тоалетни намериха две живородени бебета удавени в ....
   "Никъде не се казва - заработете и ще получите, това го правим само ние хората!"
   Бог дава, но в кошара не накарва - пословица
   Ели, искането, респективно моленето винаги те поставя в положение на зависимост, а тава идеално устройва всеки властолюбец - църква, джамия, началник и т.н. В същото време те убива като личност.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #98 -: Септември 01, 2009, 01:03:24 am »
Сега ми хрумна,че между молитвата и визуализацията може да има пряка връзка. Или те да са едно и също нещо. Има много примери, при които молитвата не се отправя до бога и в такива случаи аз бих я нарекъл визуализация (например будистки монах пречиства вода чрез молитва). Визуализацията е основен вселенски инструмент за творене. Но ние я познаваме много бегло.
     Можеш да визуализираш желанията и мечтите си? То тогава ти притежаваш изключително ефективен инструнент за творчество. Стабилна визуализация се получава, обаче, с тренировки, ако не е вродена способност.
     Но да визуализираш молитва - Не! Опитай и после да поговорим.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #99 -: Септември 01, 2009, 03:18:34 am »
Молитвата и визуализацията са коренно различни неща. Огромна разлика. Молитвата идва от лявото полукълбо на мозъка, защото изпитваме липса или нужда от нещо. Визуализацията е центрирана в 6-та чакра, балансира 2-те полукълба, в резултат на което творите активно.
Молитвата е безсмислена, защото обикновено е насочена към някаква система на вярвания и съответно я захранва в астрала. Ако е генерирана от сърдечна чакра помага на човека за който се молите (ако). Ако ли не - горния вариант.
Визуализацията може да спомогне за връзката с Висшия Аз. Правете разлики между глупави религии и "възнесени учители" и Истинското Ви Аз. Ще се учудите от огромната разлика в качеството на енергията.

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #100 -: Септември 01, 2009, 12:30:30 pm »
 :)Според мен няма глупави молитви ,защото смея да твърдя, че ако не към друг то тя(молитвата) винаги е отправена към нашето СЕБЕ. Така с повишаване вибрациите на СЕБЕТО се активират неподозирани енергийни запаси. :hi:

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #101 -: Септември 01, 2009, 13:46:36 pm »
:)Според мен няма глупави молитви ,защото смея да твърдя, че ако не към друг то тя(молитвата) винаги е отправена към нашето СЕБЕ. Така с повишаване вибрациите на СЕБЕТО се активират неподозирани енергийни запаси. :hi:

Да но когато се молиш за друг! Няма глупава молитва - няма значение и към кого е отправена стига да е от сърце и без контекст.
      Например: Когато се молиш на майка си; на баща си; на приятел; на бога; на дърво дори ти се обърщаш към твоето вътрешно АЗ именно то създава връзката с другото измерение (водачите ти). И ако викът ти за помощ е вик за друг винаги има реакция! Искам да разбереш, че твоето вътрешно Аз винаги знае от какво имаш нужда и ти го дава. Това, че активният ти ум не го осъзнава нама никакво значение. Именно умът обслужващ егото (втренченият в битието активен ум)създава дискомфорта между личноста и средата.
      Затова смятам (твърдо съм убеден), че молитва отправена за задоволяване на лични нужди е ПРОСИЯ!
« Последна редакция: Септември 01, 2009, 22:20:59 pm от H. »

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #102 -: Септември 01, 2009, 16:59:55 pm »
 :)  Молитвата, според мен е действието с което изразяваме смирението си. Онова общение, което показва,че осъзнаваме колко малки капки сме в океана на вечността  :hi:

Неактивен Una

• Четящ
  • *
  • Публикации: 229
« Отговор #103 -: Септември 02, 2009, 13:12:08 pm »
Бог не се нуждае от нашите молитви, а ние се нуждаем от тях, и те служат не за да молим, просим или искаме разни "неща", а най-вече за просветление и осъзнаване.

Неактивен lilolin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #104 -: Септември 02, 2009, 14:19:46 pm »
   Молитвата! Да, това е нещо прекрасно. Бих искавл да дам един по-друг поглед върху начина по-който действа молитвата. Но първо да обясня едно понятие, което ще използвам по-нататък. „Солитонно поле“ - тове е информационно поле, то няма маса. Това е нещо като - „Словото бе първо“.
   И така, нека обясня един експеримент.
   Солитонните полета, които се получават при българската, руската и отчасти английската реч, напълно наподобяват солитонните полета получени от изпълнението на една прекрасна опера (това са информационни полета, които отразяват тонове, полутонове, сила, мажорност или минорност и т.н.) или солитонните полета получени при молитвите към Бог, които всъщност са речеви.
   Ако вземем една купчина зърно и го облъчим с микровълни (като тези от микровълновата печка) и след това засадим зърното, то, то няма да поникне.    Ако отново повторим експеримента, но след това вземем част от облъченото с микровълни зърно и го облъчим отново с генерирани солитонни полета, които напълно наподобяват солитонните полета получени от една молитва към Бог за здраве, то засадено, това зърно ще поникне. Другото не!
   Всъщност чрез молитвата, Създателят ни е дал възможност да коригираме, например чрез вечерната молитва, увреденото ни ДНК, следствие на многократното нарушаване неволно или не, на Божиите закони през деня.    Всъщност ние сами коригираме нарушенията в информационната част на нашия ГЕНОМ.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27