Автор Тема: Същност на МОЛИТВАТА  (Прочетена 55709 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eva

• Четящ
  • *
  • Публикации: 14
Re:Същност на МОЛИТВАТА
« Отговор #75 -: Август 28, 2009, 15:13:05 pm »
КЪМ ЕЛИ: Ели, не е вярно че църквата ни наслоява мисълта че ходещите там са избрани. Аз писах че може и да не ходиш, достатъчно е да има с кой да се събираш.
Това за избраните го пише в Библията:
Матея: 22:14 Защото мнозина са поканени, а малцина избрани.

Лука: 18:7 А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, ако и да се бави спрямо тях?

1 Петрово: 1:2 избрани по предузнанието на Бога Отца, чрез освещението на Духа, за да сте послушни и да бъдете поръсени с кръвта Исус Христова; благодат и мир да ви се умножи.

Римляни: 8:33 Кой ще обвини Божиите избрани? Бог ли, Който ги оправдава?

Колосяни: 3:12 И тъй, като Божии избрани, свети и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение.

Тит: 1:1 Павел, слуга Божий и апостол Исус Христов за подпомагане вярата на Божиите избрани и познаване на истината, която е по благочестието,

Откровение: 17:14 те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #76 -: Август 28, 2009, 15:40:29 pm »
КЪМ ЕЛИ: Ели, не е вярно че църквата ни наслоява мисълта че ходещите там са избрани. Аз писах че може и да не ходиш, достатъчно е да има с кой да се събираш.

Ева, много добре знаеш, че можеш и да не ходиш, но СЛЕД като си ходил достатъчно. Също, много добре знаеш, че има с кой да се събираш, и това са хората от твоята църква. Знам, колко сте щастливи, когато отворите очите на някого за Бог и Божието слово, но повярвай ми с цитиране на Библията вече не става. Времената са вече други. Не може ли да пишеш без да цитираш Библията? Ей, така по човешки да споделиш мислите си, мнението, без да се притесняваш, че е грешно или неудобно Богу?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Eva

• Четящ
  • *
« Отговор #77 -: Август 28, 2009, 16:06:45 pm »
Невен, цитирам Словото защото е първоизточник. Притеснявам се че аз може да го изопача. А това е грях. Може и дори да е Богохулство. А вероятно знаеш че това е смъртен грях.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #78 -: Август 28, 2009, 16:11:22 pm »
Нямаше ли забрана в правилата на форума за такива? Мисля че имаше?

Неактивен Eva

• Четящ
  • *
« Отговор #79 -: Август 28, 2009, 16:29:41 pm »
Н.АДМИНИСТРАТОР
ЗАБРАНА ЗА КАКВИ !?!?!?

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #80 -: Август 28, 2009, 16:33:58 pm »
Eva, потребител,
забрана за религиозни фанатици, които влизат тук с цел проповеди.

Неактивен Eva

• Четящ
  • *
« Отговор #81 -: Август 28, 2009, 16:37:59 pm »
АДМИНИСТРАТОР, ТЕМАТА ВИ Е РЕЛИГИОЗНА, НАЛИ !?!?
ИЛИ СВЪРЗВАТЕ РЕЛИГИЯТА С ФАНТАСТИКАТА. ТЯ НЕКА СИ БЪДЕ В ОТДЕЛЕН РАЗДЕЛ.

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #82 -: Август 28, 2009, 16:53:04 pm »
Невен, цитирам Словото защото е първоизточник. Притеснявам се че аз може да го изопача. А това е грях. Може и дори да е Богохулство. А вероятно знаеш че това е смъртен грях.

Ева, Ева!!!
За смъртен грях не знам,
но май че правим спам!
Мисля че Той ще ни нарочи
и  като модератор ще ни скочи!
С грях или без грях
ще ни направи на пух и прах!

;D ;D ;D
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #83 -: Август 28, 2009, 17:57:27 pm »
Темата е религиозна с отвореност към езотеричното. Темата (и раздела) НЕ СА създадени, за да си цитираме Коринтяни (и т.н.) и да си дрънкаме в стил "И той ще ви съди...", а да разгледаме обективно религиите, без да се водим от догматичното.

Неактивен xnet_user

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 315
« Отговор #84 -: Август 28, 2009, 21:47:49 pm »
"Притеснявам се че аз може да го изопача. А това е грях. Може и дори да е Богохулство. А вероятно знаеш че това е смъртен грях."

Ева, ти от къде си сигурна, че това което го пише в Библията е Божието слово.
Библията е преправена няколко пъти повреме на съборите.  Плюс това тези евангелия, които са в библията, са писани 2 или 3в. и единсвтеното общо нещо между авторите и учениците на Христос са имената им. Така че самата Библията, според твоето определение, си е едно Богохулство.
Това което Христос е оставил като учение се съдържа най-вече в евангелиата на Тома и Юда.

« Последна редакция: Август 29, 2009, 16:25:59 pm от xnet_user »

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #85 -: Август 30, 2009, 14:54:35 pm »
 :)Отдавна мъдри същества са казали,че в Библията и  в останалите подобни на нея книги (Талмуда, Коран и др)основно са застъпени специфични формули. Както знаем формулите са достъпни само за посветените. Някой ще каже,че има доста текстове, които са много разбираеми за общата аудитория, ами да има нужда и по-изостаналите да научат нещичко и постепенно да се повдигат. Едни получават отговорите си чрез молитва,каквато е тук темата. Други при медитация. И така всеки търси удобен за себе си начин за общение с БОГ (ВИСШИЯТ РАЗУМ)или кой както си го нарича.  :hi:

П.с. Митко благодаря ти за отговорите. :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #86 -: Август 30, 2009, 21:16:52 pm »
Посветени, а...
Библията е писана от извънземни и е като компютър с кодове. Нищо повече. Служи на техните интереси за човечеството и техните нужди то да бъде програмирано. Не е тук да ви просветлява, не е тук да ви омъдрява. Само бегъл прочит на Стария завет ще подскаже на малко по-ориентираните колко Тъмнина има зад него. А Новият завет е компилация от всички предхождащи го митологии.
Каква молитва изобщо и към кого? Не разбирате ли че захранвате цели централи с тази енергия?

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #87 -: Август 30, 2009, 22:08:16 pm »
Не мога да отрека, че това писание кара човек да се замисли за истинноста на битието след като го прочете.
На някои хора от форума ще им се стори познато. Поствам този текст по повод на това, хората изобщо (а дали е необходимо?) дали знаят как да се молят, на кого се молят всъщност?

"Необходимо е да имате поглед над целия спектър, когато той е само частичен, ще бъде като да гледате през прозореца, докато е наполовина закрит от завеса.
Не знаете какво е зад тази закрита част, следователно не можете да действате съобразно него.
Какво обхваща целият спектър?

Разберете това място, какво и къде е то, разберете кои сте вие, как сте дошли тук и как да се върнете.
Пригответе се за отговорите, пречистете се, достигнете Разума, живейте стриктно съгласно отговорите.
Не се присъединявайте към „Тайни общества”, никога, при каквито и да е обстоятелства.

Също така никакви религии, в това число ню-ейдж, не приемайте човешки гурута/пророци/ проповедници/равини/имами/попове/предсказатели/„медиуми”/далай ламовци/политици/писатели/ учени/„звезди”/родители и т.н. като легитимни източници на вселенско познание... по други теми е ваш избор да приемете или отхвърлите предлаганото от тях, със съответните последствия.

Имате нужда само от себе си и от Вселенското, никаква намеса от други в тела... отново, никаква намеса от никого."
« Последна редакция: Август 30, 2009, 22:15:36 pm от sidewinder »

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
« Отговор #88 -: Август 30, 2009, 22:37:15 pm »
. . . . .

Също така никакви религии, в това число ню-ейдж, не приемайте човешки гурута/пророци/ проповедници/равини/имами/попове/предсказатели/„медиуми”/далай ламовци/политици/писатели/ учени/„звезди”/родители и т.н. като легитимни източници на вселенско познание... по други теми е ваш избор да приемете или отхвърлите предлаганото от тях, със съответните последствия.

Имате нужда само от себе си и от Вселенското, никаква намеса от други в тела... отново, никаква намеса от никого."

Включва ли и специалисти по; НЛО, конспираций и подобни?
Soli Deo Gloria!

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #89 -: Август 30, 2009, 22:57:38 pm »
 Отклонявате се от темата, а тя е: Има ли смисъл да се молим на Бога за нещо, за което ние не искаме да положим усилие. Иначе казано интересува ни авантата! А такава няма. Прочетете другите ми постове. Ако се молите, молете се за другите това е истинската, състрадателната молитва. БОЖЕ ПОМОГНИ МУ АЗ НЕ МОГА.
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27