Автор Тема: Същност на МОЛИТВАТА  (Прочетена 55790 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Re:Същност на МОЛИТВАТА
« Отговор #60 -: Август 27, 2009, 20:20:54 pm »
Цитат
И ако съзнанието(осъзнаваното съзнание) е преплетено в програми или просто е твърде тясно, за да възприеме твърде широката представа за себе си, подсъзнанието прави нещо като реплика на личността
   Да разбирам ли, че според теб възможността някои земни жители да излъчват духовни двойници ти ги смяташ за така наречените "ангели или демони"?
    Нарича се астрал - справка " Пътуване извън тялото" Монро - не е нито демон нито ангел, а част от нас самите.
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #61 -: Август 27, 2009, 20:23:24 pm »
Темата тук е - Същност на МОЛИТВАТА !!!
ПИСАНИЯТА ВИ ХОДЯТ В ДРУГА ПОСОКА И НЕ СА ЗА ТАЗИ ТЕМА.
ОТВОРЕТЕ СИ ДРУГА С ВАШИТЕ РАЗМИСЛИ!!!
   Да отворим тема тълкуване на Библията!!

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #62 -: Август 27, 2009, 20:29:03 pm »
Ако казваш на Библията . дебелата книга, чета я и я разучавам, размишлявам и наистина виждам, че няма нищо ново под слънцето и всичко е суета на суетите.
Бог да ви блогослови и да ви докосне за да усетите Негово присъствие, Неговата
любов, мир и благодат !!! 
    Искаш ли да ти докажа, че истините в Библиятя са доста нагласени и обслужват не дотам чисти помисли?

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #63 -: Август 27, 2009, 20:36:06 pm »
:hi: А същността на молитвата според мен е онова зрънце което като покълне в нас ще ни научи да се огъваме(МОЛИМ) и така вероятно ще тренираме себе си в СМИРЕНИЕ което е много важно за духовното ни развитие :)
Дали съм на прав път?
   Правият път е, ако се обърнеш на 180 градуса. Трябва да можеш да живееш изправена. Други пози, други асоциации. Духовна личност = силна личност.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #64 -: Август 27, 2009, 20:45:21 pm »
[quote author=aldonea
  :hi: А как мислиш дали чрез молитвеното състояние можем да излъчваме духовни двойници и да ги изпращаме в различни посоки? Към различни същества? :)
    Всеки има едно астрално тяло. Когато астрала се отдели от физическото тяло може да пътува във времето и пространството неограничено, но двете тела остават свързани със сребриста нишка. При съвсем молко безпокойство астрала се завръща в тялото.
" Снежанка" смъртта е именно скъсване на тази нишка.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #65 -: Август 27, 2009, 20:52:40 pm »
[quote author=merulious
Ъъъъ... за двойници не знам, но послания и енергия като цяло смятам, че може да се изпращат, да. И в този смисъл виждам една неточност в предишния ми пост- двойникът най- вероятно е концентрираното намерение (или чувство) на изпращача, което може да се възприеме от виждащия като тяло поради голямата си концентрация.
   Вижда се кото ефирно тяло.  В зависимост  от излъчваната енергия наблюдаващия може да го възприеме по различен начин - призрак например.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #66 -: Август 27, 2009, 21:06:53 pm »
[quote author=Eva  За всяко нещо уповавам на Бог и само един наистина вярващ може да разбере колко много ми е помагал.
Но никога не е късно човек да се научи да познава Бога. Не е задължително да се ходи в Евангелска църква - можеш и сам в къщи, стига Бог да те е докоснал и избрал.
    Много хубави и силни думи. Стига да са ти позволили да се докоснеш до онази светлина - нежна и успокояваща като майчина милувка - никога вече не можеш да бъдеш предишния човек. Аз се докоснах не чрез Библията, а чрез медитация, но неведоми са пътищата Му.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #67 -: Август 27, 2009, 21:08:37 pm »
mitko, бих искал просто с материални, лявомозъчни думи, да се опиташ да защшитиш тезата "Защо аз не съм господ".

Иначе...зная, че не можеш да опишеш какво се случва в медитация...или там каквото правиш(защото аз си мисля, че ти си представяш себе си като разни образи, но както и да е - това в крайна сметак е метод на медитацията и аз ен го отричам, просто отбелязвам заблудата ти относно пирродата на това нещо).

Както ти не можеш да обясниш това, така и аз не мога да ти обясня, че се чувствам невероятно цял.Опитвал съм се да "вляза в тъмната стаичка и да говоря с Отец"(по дяволите как звучи), само че още в първите минути си давам сметка, че ако искам да говоря съ ссебе си, мога да го правя и без кой знае какъв зор! Защото не мога да ти опиша точно по какъв начин се усещам невероятно широко и могъщо същество...това просто е нещо, което се...знае.

И...просто се знае...човек просто от един момент нататък може да усети...че представите, които седят зад всички тези думички с главни букви...са смешка, в сравнение с могъществото на инкарниращото се същество, което представляваме!!! Дори и да бяха истински неща, а само абстрактности, поради факта, че нашата могъща проява ги проектира от своето собствено същество!

По дяволите! За какъв бог говорите! как е възможно да не усещате, че няма нищо над вашия пълен аспект?!
« Последна редакция: Август 27, 2009, 21:10:02 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #68 -: Август 27, 2009, 21:10:48 pm »
[quote author=Mirotvorec
Ами не, духовните двойници са за лична употреба, те са в известна степен част от твоята духовна същност. Доколкото знам ангелите и демоните са на разпореждане на своите Архангели.
   Само един двойник /астрал/ нишката е една.

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #69 -: Август 27, 2009, 21:18:02 pm »
По дяволите! За какъв бог говорите! как е възможно да не усещате, че няма нищо над вашия пълен аспект?!
Спорт-Здраве4, що да не е възможно? Всичко е възможно, не ограничавай избора на невежите (сред които спадам и аз, но не се паля толкоз  :blum2:), опитай се да бъдеш малко по- толерантен и да оставиш хората да си вярват в каквото им е удобно и в каквото там отговаря на информацията и житейския опит, с които разполагат към момента.
Освен това внимавай да не му изпуснеш края с тва усещане за могъщество...
И хайде стига вече си призовавал тия дяволи и си споменавал ада (адски това, адски онова....), ше земат накрая наистина да дойдат лично да те ескортират  :P
...water can flow, and water can crash...

Неактивен eli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #70 -: Август 27, 2009, 22:09:43 pm »
Но никога не е късно човек да се научи да познава Бога. Не е задължително да се ходи в Евангелска църква - можеш и сам в къщи, стига Бог да те е докоснал и избрал.

Ето това е проблема на ходенето в църква от типа на Евангелската. Създава един особен вид Его така, че всички, които ходят там си мислят, че Бог ги е избрал да им се разкрие. Няма такава филми! Всички сме избрани и Бог общува с всички. Друг е върпоса, кой колко може да чуе или че всеки чува и вижда според собствените си представи. Но това да те накарат да вярваш, че Бог те е избрал специално, за да го видиш, за мен е престъпление. А на човек му става толкова мило да се чувства толкова важен за Бога, че той го е избрал сред хилядите други. А всъщност истината е, че не Бог, а църквата те е избрала да ти е наложи калъпа си - казала ти е как да го виждаш и ти си го видяла и вече мислиш, че Бог е бил този, които е "благоволил" да ти се разкрие. А истината е,че Той се разкрива постоянно, без значение какви книги четеш, какви църкви посещаваш и как се молиш.
По темата: аз също се моля, но за мене самия процес на молитва е нещо прекалено лично, което не бих могла да споделя във форум. Само ще кажа, както беше написал и някой по -горе, много хубав пост на flyDragon за молитвата, прочетете го!
« Последна редакция: Август 27, 2009, 22:10:38 pm от eli »

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #71 -: Август 28, 2009, 00:55:42 am »
Защо е нужна молитвата? Според мен молитвата е най-вече заявяване на моите приоритети и стремежи. Тя е утвърждаване, на желаната от мене цел. Примерно отправям молитва за повече религиозна търпимост и толерантност между хората. С това заявявам, че това е важно за мене и мога да сътруднича в това направление. Самата молитва всъщност е сътрудничество и човек молейки се примерно за религиозна търпимост между хората (разбирайте желаейки я), всъщност спомага за постигането й. Това донякъде може да се уподоби на магия, доколкото се създават мисъл-форми заредени от силната емоционална енергия на молещия се, които (мисъл-формите) на принципа на подобието се привличат към хора в умовете на които присъства в някаква степен идеята за толерантност между религиите (конкретно за примера) и стимулира тази идея да се разгори по-ярко и да изкристализира в съзнанията им. Така молещият се, въпреки че привидно не прави нищо за постигането на междурелигиозна търпимост, всъщност може да извърши огромна работа на ментален план, според психичната си сила именно чрез молитвата си.

Неактивен ThreeFaces

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
  • Omnia ab Uno
« Отговор #72 -: Август 28, 2009, 06:19:40 am »
Според мен молитвата е разговор със себе си в учитива форма.

Молитвата е не толкова заявяване на приоритетите, а по -скоро изнасяне  решението на проблема извън съзнанието на молещия се.
По този начин личността се освобождава от отговорността, умът получава покой, човекът измества фокуса си от проблема върху очакването на разрешаването му. Тази нова нагласа променя всичко.

Винаги с готовност предаваме решението на проблемите на висшия аз -това е проява на интуиция, знаем, че някой също има пряк интерес от развитието ни.
Всъщност молитвата е най -доброто доказателство, че различните ни аспекти работят в идеален синхрон и няма борба между тях.

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #73 -: Август 28, 2009, 11:23:45 am »
Цитат на: merulious
[/quote
Ъъъъ... за двойници не знам, но послания и енергия като цяло смятам, че може да се изпращат, да. И в този смисъл виждам една неточност в предишния ми пост- двойникът най- вероятно е концентрираното намерение (или чувство) на изпращача, което може да се възприеме от виждащия като тяло поради голямата си концентрация.
  :) Като говориш за концентрация имаш в предвид енергийна нали?
И също така допускам,че енергията ,която се концентрира в двойник може да бъде какти положителна така и отрицателна и е като последица от състоянието на лицето излъчващо двойника. На прав път ли съм?  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #74 -: Август 28, 2009, 13:09:31 pm »

Всеки има едно астрално тяло. Когато астрала се отдели от физическото тяло може да пътува във времето и пространството неограничено, но двете тела остават свързани със сребриста нишка. При съвсем молко безпокойство астрала се завръща в тялото.
"Снежанка" смъртта е именно скъсване на тази нишка.
    Отделянето на астралния двойник, изисква не концентрация, а дълбока ралаксация и много стабилна визуализация. Прочети "Пътуване извън тялото" - Монро там е описано подробно. Моят опит - доста е страшно и стресиращо. 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27