Автор Тема: Същност на МОЛИТВАТА  (Прочетена 55760 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
Re:Същност на МОЛИТВАТА
« Отговор #45 -: Август 27, 2009, 16:04:15 pm »
Спорт-здраве, ти решаваш. Но истината за Бога трябва да се знае.
Прочети за последно това:

9:3 Това е злото между всичко, което става под слънцето,
Че една е участта на всичките,
И най-вече, че сърцето на човешките чада е пълно със зло,
И лудост е в сърцето им, докато са живи,
И че после слизат при мъртвите.
Ааааа, Еva, искаш да кажеш, че истината за Бога намираш в Дебелата книга?   :-X

:)  Да разбирам ли, че според теб възможността някои земни жители да излъчват духовни двойници ти ги смяташ за така наречените "ангели или демони"?
Предполагам, че ако тия двойници са достатъчно наситени с чувство (примерно любов), те ще се възприемат от тези, към които са насочени, или тези, които могат да ги видят, като съответното същество (в случая ангел).

Еva, моля те, не изпадай в истерия! С такова впечатление оставам от последния ти пост, можем достатъчно добре да четем и с малки букви и по- малко препинателни знаци. Да, темата е за молитвата, и да, разсъжденията отидоха малко далеч, но такава е човешката природа- всичко е взаимосвързано и границите между темите често са размити. В този смисъл се връщаме пак на вече писаното, че най- важното по темата е казано още в постовете на FlyDragon... От библейски цитати няма смисъл- те също по никакъв начин не допълват темата и не внасят нищо ново, което вече да не знаем.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Eva

• Четящ
  • *
  • Публикации: 14
« Отговор #46 -: Август 27, 2009, 16:10:55 pm »
Ако казваш на Библията . дебелата книга, чета я и я разучавам, размишлявам и наистина виждам, че няма нищо ново под слънцето и всичко е суета на суетите.
Бог да ви блогослови и да ви докосне за да усетите Негово присъствие, Неговата
любов, мир и благодат !!!

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #47 -: Август 27, 2009, 16:11:35 pm »
:hi: А същността на молитвата според мен е онова зрънце което като покълне в нас ще ни научи да се огъваме(МОЛИМ) и така вероятно ще тренираме себе си в СМИРЕНИЕ което е много важно за духовното ни развитие :)
Дали съм на прав път?
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #48 -: Август 27, 2009, 16:13:45 pm »
Какво ще кажете за това във връзка с "на прав път" и "отвличане на темата" !

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #49 -: Август 27, 2009, 16:17:59 pm »
 :hi: ::) :lol: ;)
Даааа хубава почивка  :rofl2:

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #50 -: Август 27, 2009, 16:28:31 pm »
Цитат
Предполагам, че ако тия двойници са достатъчно наситени с чувство (примерно любов), те ще се възприемат от тези, към които са насочени, или тези, които могат да ги видят, като съответното същество (в случая ангел).
 :hi: А как мислиш дали чрез молитвеното състояние можем да излъчваме духовни двойници и да ги изпращаме в различни посоки? Към различни същества? :)
« Последна редакция: Август 27, 2009, 17:13:27 pm от H. »

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #51 -: Август 27, 2009, 16:32:49 pm »
В Библията е написано също:
Иоана: 9:31 Знаем, че Бог не слуша грешници; но ако някой е благочестив и върши Божията воля, него слуша
Римляни: 3:10 Както е писано: -
"Няма праведен ни един;
Всички сме грешни на тази земя. Ако някой каже че е безгрешен той прави Бога - лъжец. А това е Богохулство и се наказва.
Да не сме праведни, дори и вярващите в Бога съгрешават. От нас се иска преди да започнем да се молим да си изповядаме греховете и Бог с радост ще ни ги прости.
Но това означава да не се връщаме назад и да извършим отново това за което сме искали прошка.

Ева, звучиш ми много познато...Ог коя църква си?

"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #52 -: Август 27, 2009, 16:35:32 pm »
А как мислиш дали чрез молитвеното състояние можем да излъчваме духовни двойници и да ги изпращаме в различни посоки? Към различни същества? :)
Ъъъъ... за двойници не знам, но послания и енергия като цяло смятам, че може да се изпращат, да. И в този смисъл виждам една неточност в предишния ми пост- двойникът най- вероятно е концентрираното намерение (или чувство) на изпращача, което може да се възприеме от виждащия като тяло поради голямата си концентрация.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 16:41:21 pm от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Eva

• Четящ
  • *
« Отговор #53 -: Август 27, 2009, 16:51:57 pm »
Там където хората се събират за да се молят, хвалят Бога и общуват - може да са дори двама или трима - може да се нараче църква.
Но ако питаш къде се научих че Библията трябва да се чете и да се разсъждава по нея е Евангелска църква. 15 год. ходих в Православна, но никой не ми е говорил за Словото и че трябва да го чета. Влизах вътре, кръстих се, запалвах свещи и толкоз. Аз не познавах Бог. Не знаех нищо за Него а изпитвах един страх и неразбирах на какво се основава. Отначало трудно започнах да чета Библията и постоянно я изоставах като си намирах какви ли не извинителни причини. Една възрастна жена ме посъветва да прочета няколко пъти Новият завет и след това да се върна на Стария. Получи се . Съжелявам че съм изгубила много, много време преди да позная Истината. Животът ми коренно се промени. За всяко нещо уповавам на Бог и само един наистина вярващ може да разбере колко много ми е помагал.
Но никога не е късно човек да се научи да познава Бога. Не е задължително да се ходи в Евангелска църква - можеш и сам в къщи, стига Бог да те е докоснал и избрал.

Това е за невен, която попита от коя Църква съм.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 20:01:09 pm от Mirotvorec »

Неактивен Eva

• Четящ
  • *
« Отговор #54 -: Август 27, 2009, 16:55:49 pm »
За любителите на фантастиката: Молитвата се изпраща само и единствено към Бог. Другите същества които я чуват но не могат да ви помагнат въпреки че се водят за извънземни са ангели, архангели, херовими - демони и други.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #55 -: Август 27, 2009, 19:46:57 pm »
Човек не може да контактува директно с Бога, духовното ниво достъпно за нас родените са наставниците ни.
   Ок.Обясни защо.Иначе твърдението ми, че рецитираш обърканости, ще остане неопровергано, но доказано от моя страна по-горе в темата.
   Здравей Заядливко,
   Може в твоите очи до съм жалък, но затворя ли очи мога да отида в моята си стаичка и да пожелая контакт. Винаги абсолютно винаги има кой да ме изслуша!!
   "А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка икато си затвориш вратата, помоли се на твоя Отец, който е в тайно; и Отец ти, който вижда в тайно ще ти въздаде (на яве)" Матея 6/6
   Ако мога да го докажа това - предполагам искаш уравнения - ще бъда велик, но не мога!! Затова си оставам обикновен човек който знае пътя и доста е извървял от него. Моят път се казва  - МЕДИТАЦИЯ!!!! Ако искаш да провериш истинноста на думите ми МЕДИТИРАЙ и след година две ще видим какво ще рецитираш. Сигурен съм, че от сегашната ти арогантност няма да остане и следа! 

« Последна редакция: Август 27, 2009, 20:15:00 pm от Mirotvorec »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #56 -: Август 27, 2009, 20:02:59 pm »
Цитат на: Спорт-Здраве4

[quote
И тъй като лудите в този сайт стават прекалено много, аз не намирам ресурса в себе си да съм дружелюбен към всички и с разбиране да се опитвам да вляза в диалог.
 Зависи от гледната точка. Мнозинството определя правилата. И ако пишеш без да обиждаш, тоест да се опиташ да приемеш другите за равни ще можеш да ги разбираш.
  Боже помогни му да осъзнае факта, че другите са различни, но не по-ниско стоящи!!  Никой не знае кой е по-близо до Бога клошаря или владиката!!!!!
« Последна редакция: Август 27, 2009, 20:20:25 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #57 -: Август 27, 2009, 20:08:29 pm »
Цитат на: Eva
[quote
Не е нужно когато се молите да имате готови заучени молитви. Нека те идват от дълбините на сърцето. Не използвайте ума си.
   Тука трябва да цитираш нещо от себе си, а не Библията!

« Последна редакция: Август 27, 2009, 20:19:51 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #58 -: Август 27, 2009, 20:11:55 pm »
Цитат на: merulious
Хайде, много ви се моля, нека престанем с цитатите :negative:, това е форум най вече за споделяне на [b
лични[/b] размишления и лични опитности.
   Точно, но не им стиска защото ще проличи липсата на личен опит.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 20:18:14 pm от Mirotvorec »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #59 -: Август 27, 2009, 20:14:21 pm »
Цитат
И ако съзнанието(осъзнаваното съзнание) е преплетено в програми или просто е твърде тясно, за да възприеме твърде широката представа за себе си, подсъзнанието прави нещо като реплика на личността - съзнанието, поради това, че е твърде тясно, за да осъзнае ширината на висшето съзнание, вижда ангел.
Това с репликата ми хареса  :) , но ми се струва, че в случая бъркаш. Реплики(или поне нещо твърде близко до това понятие) наистина всеки човек има и това са т.н. духовни двойници. Броят им зависи от нуждите и целите на оригинала и може да варира в течение на живота. Към тях обаче не се отправя молитва, а директно искане какво/с какво да помогнат.
Ангели и демони са си съвсем отделни същности, с които можеш да си и приятел, и враг; можеш да отправяш молитви към тях, можеш и проклятия; можеш да ги признаеш като съществуващи, можеш и да не ги признаеш.
Друг е въпросът, че ангел и демон си е чисто човешко определение, което в твърде малка степен дава представа за същността им.
:)  Да разбирам ли, че според теб възможността някои земни жители да излъчват духовни двойници ти ги смяташ за така наречените "ангели или демони"?
Ами не, духовните двойници са за лична употреба, те са в известна степен част от твоята духовна същност. Доколкото знам ангелите и демоните са на разпореждане на своите Архангели.
Не мисли като човек!-Крион

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27