Аз дори не съм споменавал за тела или нивата им?!

Говорех за сливане на трите центъра на
СЪЗНАНИЕ. Или форми, както ги именуват някои.
Но, както е известно, кой каквото разбира това и преживява.
mitko, според моето разбиране в изказа ти има голямо оплитане. Според мен разбира се. Не ангажирам никого с нищо от това което ще споделя. Или се получава разминаване защото аз говоря за центрове на съзнание (дори не за нива) а ти за тела.
Ако само можеше да дефиренцираш тела, осъзнатост, нивата им и последователностите.
Според моето познание нивата на осъзнатост са съвсем различни. Дори в твоята подредба съзирам нелогичност.
1. тялото 2. емоциите 3 мислите
Кой е инструмента на осъзнаващия? Не са ли мислите. Без осъзнати мисли, което е равносилно на замърсен и разкалиброван инструмент, каква качествена работа може да се свърши? Друг е въпроса, че това не са нива на осъзнаване, а ред по който логично налагаме контрол над съставките си.
Моя опит показва, че реда за постигане на контрол над телата е Умствено, Емоционално, Физическо. Първите две ако са разстроени и безконтролни оказват пагубно влияние на физиката. За свдение, напоследък и лекарите са съгласни, че почти всички болести имат психиче... психосоматичен произход. Изводите може да си направи всеки.
Нивата на съзнание са: будно, сън без сънища, сън със сънища, турия ....
....
Тук не става дума за обединяване на изброените тела, а на центровете на проявено съзнание в човек - любов, разум, самосъзнание.
Това имах предвид, xnet_user. Отделно от това разума е съставен от мисъл, его и интелект.... (ако не съм объркал нящу.

Така е с моя опит.

Практиката ви ще покаже дали съм прав. На думи всичко може.