Автор Тема: Не пийте вода "Горна Баня"  (Прочетена 109723 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Re: Не пийте вода "Горна Баня"
« Отговор #30 -: Февруари 04, 2007, 15:10:13 pm »
То за стъклото е близко до акъла :)
Пробвал съм го.
Ама нали някой щеше да казва за как се праят йонизатори и незнам си ко още...

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #31 -: Февруари 04, 2007, 16:00:48 pm »
Проблема с флуора е изкуственото му добавяне към водата или пастата за зъби което  може да има пагубно влияние щото има голяма разлика дали е добавен или не. Този който се добавя е натриев флуорид.

Цитат
Дори в малки количества NaF е смъртоносна отрова, без открит антидот. NaF е абсолютно различен от органичните калциево-флуоро-фосфатни съединения, от които имат нужда нашите тела, и които ни дарява природата. Невероятно е, че някакви, наричащи себе си "доктори", могат да убедят една цивилизована нация да прибавя доброволно смъртоносна отрова към питейната си вода. Това е връх на престъпното безумие."

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #32 -: Февруари 04, 2007, 16:33:52 pm »
Добре, за девинската вода, какво излиза, изкуствено ли е добавен?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #33 -: Февруари 04, 2007, 16:48:13 pm »
Ами незнам да се надяваме, че не щото пише само флуориди - не пише какви точно. :P

karutzar

• Гост
« Отговор #34 -: Февруари 04, 2007, 22:00:58 pm »
засега за Девин не сме открили нищо,
тъй че поркай Девин ;)
Горе-долу е така - Девин е най-добрата вода за пиене. И най-скъпата. Но е много минерализирана и редовната консумация води до стомашно разстройство. Не само до Девин - става въпрос за прекалената минерализация на водата. Най- добре е филтриране на водата. Но излиза скъпичко - 10тина лева е само 1 филтър. Но спира всичкия хлор и химикали - вътре има освен другото и сребро. Проблема е че трябва да се сменя поне на месец-два - заради среброто и йонизирането.
Друго относно водата. Никога не пийте веднага от чашатав , която е налята вода. Оставете поне 15 минути чашата с водата - да приеме вибрациите на земята - тогава е полезна за пиене. Водата е странно нещо - да знаете - като жената ;D

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #35 -: Февруари 06, 2007, 08:56:02 am »
Взимате си дестилатор и ви е готова работата.

Devin се прави от мутри :P

Хисаря, напред!!!

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #36 -: Февруари 06, 2007, 09:18:16 am »
Давам отчет за експеримента с вода в стъклена кана, престояла няколко часа в хладилника:
С две думи-нищо и половина! Докато е студена водата гадният вкус почти не се усеща, но след като прие стайна температура си беше пак същата, все едно току що от чешмата съм я налял.
Направих си и друг експеримент-сложих в камерата едно пластмасово шише с вода да замръзне и след това я оставих да се размрази. В този случай неприятния вкус изчезна наполовина, а на дъното на шишето се виждаха някакви утайки(една позната има много весел термин за тях-пашпалотини   :D).
Не мисли като човек!-Крион

Eon

• Гост
« Отговор #37 -: Февруари 06, 2007, 09:41:31 am »
На село има един извор. Оттам пия.  :P  ;D

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #38 -: Февруари 07, 2007, 15:09:19 pm »
Давам отчет за експеримента с вода в стъклена кана, престояла няколко часа в хладилника:
С две думи-нищо и половина! Докато е студена водата гадният вкус почти не се усеща, но след като прие стайна температура си беше пак същата, все едно току що от чешмата съм я налял.
Направих си и друг експеримент-сложих в камерата едно пластмасово шише с вода да замръзне и след това я оставих да се размрази. В този случай неприятния вкус изчезна наполовина, а на дъното на шишето се виждаха някакви утайки(една позната има много весел термин за тях-пашпалотини   :D).

една приятелка учи биотехнологии и на едно упражнение им дали да направят посявки в три вида вода, горна баня, банкя и девин. след 24 часа както тя се изрази в горна баня имало змии и гущери, толкова била замърсена, а лаборантката не им повярвала, че са работили стерилно, и трябвало пак да направят упражнението - със същия резултат.
колкото до девин, тя има в повече флуорид, който не е добър за зъбите. води до изтъняване на емайла по тях и предразполага към кариеси и разваляне

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #39 -: Февруари 07, 2007, 22:42:49 pm »
a не е конспирация, чета етикета, виждам съдържанието на флуорид и после го сравнявам с това на другите води. това си е мое мнение, не ангажирам никого с него, както и аз не се ангажирам с чужди подозрения.

Bell

• Гост
« Отговор #40 -: Февруари 15, 2007, 01:44:29 am »
Аз преди време много обичах да пия Горна Баня, но по едно време самия вкус на водата (който беше чудесен) се промени драстично и от тогава спрях...

Сега тя и останалите води са ми някак блудкави, напоследък обаче пробвах една нова мин. вода (незнам до колко е нова, но на мен ми беше неизвестна) - Стойна. Вкусът и е наистина много приятен. Някой чувал ли е нещо компрометиращо за нея? :-\

И мен много ме занимава въпросът с водата, особенно от както поживях в USA - там, където бях хората не пият минерална вода. Водата, която се продава е с някакъв-никакъв вкус, като дестилирана - много неприятна, а тази чешмяната е просто жълта. Там, на едно място поживях и водата миришеше толкова силно на белина, че като се къпех после кожата ми и кърпата, с която съм се бърсала миришеха силно на белина цял ден и всичко ме сърбеше ужасно, а косата ми ставаше като изпръхнала...
Надявам се да не стане така и тук.

Снощи гледах някакъв документален филм пак за щатите, където в някакъв град плъзнала страхотна епидемия, заради мръсната и заразена вода. Проблемът бил, че чешмяната вода се изпомвала и пречиствала от езерото Мичиган, в което също така се вливала и канализацията на града и отпадните води от някакви ферми...а самото езеро по принц не е никак малко. Пречиствателната станция не могла да филтрира водата достатъчно добре и половината град се разболял от смъртоносна болест (400 000 души, но не са умряли всичките де).
Като се има предвид, че в щатите малко или много добре се грижат за своите съоръжения и въпреки това се получават такива инциденти, не искам да си представям как работят пречиствателните станции в България. Специално за София, голяма част от града се снабдява с вода от язовир Искър, а като го видя си представям, че плуват трупове на дъното... Малка част от старата канализация се снабдява от Витоша (до колкото знам). При това положение си мисля, че може би и при нас не е много добре да се пие чешмяната вода, защото не се доверявам на държавната администрация на каквото и да било, да не говорим за съоръжения като пречиствателните станции...

В центъра на София, при старите градски бани, има извор на топла минерална вода, където хората ходят и си наливат за вкъщи... и се чудя дали тази вода се пречиства достатъчно добре от почвата при положение, че нашия район е толкова замърсен?!

Дали преварената вода е вид решение?

« Последна редакция: Февруари 15, 2007, 13:07:35 pm от Bell »

Bell

• Гост
« Отговор #41 -: Февруари 15, 2007, 13:14:07 pm »
Ами Шератон се намира доста близо до старите градски бани и минералния извор, за който говоря...макарче се съмнявам самия хотел да се снабдява с минерална вода - майче е незаконно (така съм чувала за София).

Но най-вероятно обяснението е, че в центъра на София канализацията е старата - тази, в която се влива вода от Витоша. Казвали са ми, че водата от Витоша пак идва от някакви езера. Чувала съм, че на времето някакъв комунист - партиец го бил отровил едното, но нали знаеш - може да е градска легенда.

Но незнам въпросната стара канализация до къде точно се простира всъщност. Доста хора в София се оплакват от водата  по кварталите с панелки.

SCLover

• Гост
« Отговор #42 -: Февруари 17, 2007, 19:41:14 pm »
Доктор Гълъбов говори за добавения флуор във водата. той е много вреден. Но иначе флуор си има във всяка вода, той там е свързан с балансиращи го микроелементи, и си е точно това, което му трябва на тялото. НЕ КУПУВАЙТЕ ВОДА С ДОБАВЕН ФЛУОРИД!!!(например Девин със син етикет). Купете си и хомеопатична паста за зъби, без флуор.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #43 -: Февруари 17, 2007, 19:48:15 pm »
Скоро научих, че нашата паста за зъби "Поморин" е ного добра, има от нея и без съдържание на флуор.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Роксана

• Гост
« Отговор #44 -: Февруари 21, 2007, 10:32:59 am »
Аз залагам на дестилираната вода като най-чиста. Иначе не бихме я давали поколения наред на малките си деца. Но все пак не трябва да се пие постоянно.
Преди време ми беше попаднала една рецепта за пречистване на водата, която все още не съм опитала понеже я бах забравила. С тази тема ме подсетихте за нея.

"Нагрейте до 94-96 градуса ( малко преди завиране) филтрирана вода. Оставете я да изстине и след това я налейте в широк съд, който се слага в камерата на хладилник. Когато започне да замръзва отделете образувалата се коричка лед, за да отстраните вредният деутерий. След като останалата вода замръзне, премийте ледения блок в преварена вода, за да отмиете изплувалите на повърхността и примеси. Разтопете леда бе да го награвяте."

Нека някой, който е по-наясно, да каже има ли смисъл от цялата тази процедура?

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
18 Отговора
19194 Прегледи
Последна публикация Юни 16, 2010, 21:08:50 pm
от insomnia1304
42 Отговора
32137 Прегледи
Последна публикация Април 11, 2008, 12:28:57 pm
от daskala
8 Отговора
12657 Прегледи