Автор Тема: Градят холографски град в небето над Милано за "Експо 2015"  (Прочетена 3457 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vader

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
Вито ди Бари е човекът, който ще промени лика на Милано за "Експо 2015". Ръководената от него компания от 130 архитекти, инженери, дизайнери и мениджъри от цял свят, ще изгради виртуален свят в небесата над италианския град с помощта на "невидими" технологии.

В продължение на няколко години компанията ще работи по 25 проекта на кметството в Милано, за да създаде някои от бъдещите чудеса на Световното изложение, пише българското електронно издание за новини от Италия "ПронтоСофия".

Реализирането на първия холографски парк в света е един от първите проекти на фирмата на Ди Бари. С помощта на различни машини тя ще изгради гигантски статуи във въздушното пространство на Милано.

Те ще бъдат високи 30 м и също толкова широки. По цвят и общ изглед ще бъдат абсолютно идентични с "физическите" статуи и ще могат да се наблюдават както през деня, така и нощем. В действителност обаче ще бъдат направени от въздух.

Статуите ще бъдат посветени на най-известните италиански личности - като се започне от Леонардо да Винчи и се стигне до Джузепе Верди. Въздушните фигури ще висят над различни сгради, включително и над Миланската скала, над галерията в центъра на града и т.н.

Другата атракция по време на "Експо 2015" ще бъде т.нар. "градски калейдоскоп". Настилката на цели зони в Милано ще бъде подменена със специално покритие, в което ще бъдат втъкнати сензори, превръщащи стъпките в звуци.

По този начин пешеходците на практика ще "свирят" с ходилата си мелодии на Вагнер в моменти на силно оживление през деня, а в по-спокойните или през нощта ще звучат произведения на Шопен.

Тъпчейки пътната настилка с краката си, минувачите ще произвеждат и електрическа енергия, с която ще се захранва уличното осветление. Фасадите на сградите пък ще бъдат пребоядисани с продукти на нанотехнологиите. Те ще абсорбират смог и ще сменят цвета си в зависимост от метеорологичните условия - по-размити при слънце и по-ярки при дъжд.

Всичките 30 млн. посетители, които се очакват на "Експо 2015", ще разполагат с очила за "увеличаване на действителността". С тяхна помощ те ще виждат и виртуални предмети в заобикалящата ги обстановка.

По този начин например ще може да бъде видян как е изглеждал площадът "Дуомо" през 1906 г. или по време на тогавашното Световно изложение в града.

С помощта на чудноватите очила посетителите ще могат да участват и в Milano social club и да четат виртуалните фрази, които всеки от участниците ще носи по свое желание. Например ще могат да се "разпознаят" помежду си читателите на Джеймс Джойс, главните редактори на вестници, жителите на определена страна, присъстващи на изложението и др.

Това е авангарден метод за изграждането на нов тип отношения между хората, казва Вито ди Бари. Той е завършил класическа литература в Университета на Бари и е специализирал в Калифорния и в Световния институт за дигитална комуникация в Париж.

Ди Бари преподава проектиране и управление на иновативни системи в Политехническия институт на Милано и корпоративен имидж в Университета "Бокони".
 
Източник: prontosofia.com


Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен asdfghjkl

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 783
  • Невъзможно е нищо


По този начин пешеходците на практика ще "свирят" с ходилата си мелодии на Вагнер в моменти на силно оживление през деня, а в по-спокойните или през нощта ще звучат произведения на Шопен.

Тъпчейки пътната настилка с краката си, минувачите ще произвеждат и електрическа енергия, с която ще се захранва уличното осветление. Фасадите на сградите пък ще бъдат пребоядисани с продукти на нанотехнологиите. Те ще абсорбират смог и ще сменят цвета си в зависимост от метеорологичните условия - по-размити при слънце и по-ярки при дъжд.Ето това са страхотни идеи според мен за музиката и елекричеството. Може да се развие и до индивидуално звучене на стъпките на отеделния минувач. Както си ходиш друсваш едно хорце, какъв ли звук ще излезе?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
4177 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
30827 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
9235 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect
43 Отговора
21688 Прегледи
Последна публикация Ноември 05, 2012, 23:28:53 pm
от blade
18 Отговора
11208 Прегледи
Последна публикация Ноември 15, 2008, 16:48:14 pm
от хадзапи

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27