Аз мисля... никога не казвай никога, но защо ли ми се струва, че Майтрея не живее в азиатска общност в Лондон?!

Не защото не е възможно, а защото Аватара не идва ли с някяква мисия? Обикновено Аватара никога не идва, просто, за да живее някъде, в някой квартал. Той идва с цел. Мисия, значи, че, не просро ще живее, но ще върши нещо важно за човечеството. А, за азиатския Майтрея не съм чула нещо специално. В една книга ( без да парадирам, че трябва да се доверяваме на всяка книга, напротив) пише, че Майтрея е последовател на Буда. Буда е иницииран в 8 ниво. Според същите данни Майтрея е в 7-мо (каквото и да значи това

). Те не са просто хора. Те са висши същества, който прихождат на Земята в определени моменти, когато те смятат за необходимо. Т.е. те са минали еволюцията, която нас ни очаква. Техните появи не са прости пришествия 1-во, 2-ро. Те са мисии с определена цел и в точно определен, подбран от тях самите момент, когато има нужда от тях. И т.н. и т.н. Според същата книга съществото Майтрея е също самият Христос или въплътилото се същество (Аватара) за 3 и половина години в тялото на юдееца Иисус. Книгата стига до там, да каже, че Христос-Майтрея ще се върне, но християните не бива да очакват да го направи в образа на Иисус, със същите послания. Те никога не идват в един и същи образ. Ученията, донесени от Христос преди 2000 години в Палестина, са били подходящи за тогавашните хора и място, но няма да са актуални днес, за днешното общество. Инкарнацията на Христос е в ерата на Риби (от там рибата, негов символ) и неговото следващо появяване ще бъде в ерата на Водолея, “но за ден и час, никой не знае” (Марк13:32). Иисус им каза: “Внимавайте за тези, които ще ви заблудят. Много ще дойдат от мое име, твърдейки ‘Аз съм той’ и ще заблудят много от вас” (Марк 13:5-6)
В 10 век. Ккорейски военен лидер Гунг Йе, се обявил за въплъщение на Майтрея и заповядал на своите подчинени да го боготворят.
В 613г китайски монах Ксиянг Хайминг заявил, че е въплъщение на Майтрея и така се сдобил с императоркса титла
В 690 китайксата императрица Ву се провъзгласила за въплъщение на Майтрея
В наши дни Л.Рон.Хабърд – основателят на Сциентоложката църква се изживява като инкарнация на Майтрея и дори сам се провъзгласява за Антихриста.
Опашката е дълга. Много хора страдат от собствените си илюзии и заблуди и за съжаление водят след тях огромни стада.
Мошениците и самозванците ще покоряват и очароват масите с евтини трикове и “чудеса” (както знаем, не е необходимо да си висше същество за да можеш да изпълняваш евтини магически трикове: материализиране, изчезване, левитация и т.н. С такива е пълно в нисшия астрал). Същество от този тип, няма да дойде да изпълнява евтини панаирджийски номера на съживяване и подобни, не, че не може. Но неговата мисия е друга, да носи послание, да учи, а не да показва собствените си уникални способности. Знаем, че на избрани Иисус се е явил "Огромен и ослепително ярък и светъл" . Същото е направил и Кришна, пред арогантния принц Дурьодана, за да му покаже собствената му лудост "засиял като Господар на всичко, изпълвайки небето и земята със своята слава". Тоест те могат всичко, но не е мисията им да показват собствените си способности.
Аватара Калки е бъдещият Аватара. (Или последният 10-ти Маха Аватара на Вишну, според хиндуизма). Неговото идване ще вещае една по-светла епоха и краят на Кали Юга. С неговото идване ще дойде и по-висша човешка раса. Той ще дойде, когато на земята се роди 6-та коренна раса. И т.н. за него може да се прочете в Калки Пурана – една от Упапураните.(То е пророческо произведение).
Измамата вече е започнала или по-скоро не е спирала. Твърди се, че Майтрея живее в азиатската общност на Лондон от юли 1977 г. Също се твърди, че той се е появил от нищото пред тълпа от 6000 души в Найроби, Кениа, юни 1988. Според мен е много лесно да се заблудят хората, защото те , едва ли не, очакват и искат да бъдат заблудени т.е. очакват 2-ро пришествие на Христос, на Майтрея , на Аватара Калки. Може и да има такова пришествие, но то не зависи, от това, колко го искаме ние. И според мен, такива същества винаги избират подходящ момент да се появят. Все ми се струва, че ако нещо такова се появи, ще е малко или много не само новина на последна страница във вестниците. Ще трябва да се гледат други фактори. Неща, които се случват около нас. Нарастваща нужда от появата на подобно нещо. Не мисля, че в рамките на този си живот ще бъдем свидетели на такова събитие. Но... кой знае. Аз само казвам, да бъдем отворени към всичко, но не наивни...
Щом изгасне изконната правда,
Щом в света зацари безпорядък,
Тогава аз – Едното, върховното,
в човешко тяло се въплъщавам.
За да бъдат запазени добрите,
За да бъдат погубени злите,
За да се пази изконната правда
Във всяка епоха аз се явявам.
Шри Кришна “Бхагават Гита” глава 4, стих.7,8