Аз преди време много обичах да пия Горна Баня, но по едно време самия вкус на водата (който беше чудесен) се промени драстично и от тогава спрях...
Сега тя и останалите води са ми някак блудкави, напоследък обаче пробвах една нова мин. вода (незнам до колко е нова, но на мен ми беше неизвестна) - Стойна. Вкусът и е наистина много приятен. Някой чувал ли е нещо компрометиращо за нея?

И мен много ме занимава въпросът с водата, особенно от както поживях в USA - там, където бях хората не пият минерална вода. Водата, която се продава е с някакъв-никакъв вкус, като дестилирана - много неприятна, а тази чешмяната е просто жълта. Там, на едно място поживях и водата миришеше толкова силно на белина, че като се къпех после кожата ми и кърпата, с която съм се бърсала миришеха силно на белина цял ден и всичко ме сърбеше ужасно, а косата ми ставаше като изпръхнала...
Надявам се да не стане така и тук.
Снощи гледах някакъв документален филм пак за щатите, където в някакъв град плъзнала страхотна епидемия, заради мръсната и заразена вода. Проблемът бил, че чешмяната вода се изпомвала и пречиствала от езерото Мичиган, в което също така се вливала и канализацията на града и отпадните води от някакви ферми...а самото езеро по принц не е никак малко. Пречиствателната станция не могла да филтрира водата достатъчно добре и половината град се разболял от смъртоносна болест (400 000 души, но не са умряли всичките де).
Като се има предвид, че в щатите малко или много добре се грижат за своите съоръжения и въпреки това се получават такива инциденти, не искам да си представям как работят пречиствателните станции в България. Специално за София, голяма част от града се снабдява с вода от язовир Искър, а като го видя си представям, че плуват трупове на дъното... Малка част от старата канализация се снабдява от Витоша (до колкото знам). При това положение си мисля, че може би и при нас не е много добре да се пие чешмяната вода, защото не се доверявам на държавната администрация на каквото и да било, да не говорим за съоръжения като пречиствателните станции...
В центъра на София, при старите градски бани, има извор на топла минерална вода, където хората ходят и си наливат за вкъщи... и се чудя дали тази вода се пречиства достатъчно добре от почвата при положение, че нашия район е толкова замърсен?!
Дали преварената вода е вид решение?