Автор Тема: Какъв е смисълът на живота?  (Прочетена 94241 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Re:Какъв е смисълът на живота?
« Отговор #150 -: Ноември 10, 2009, 19:51:08 pm »
Цитат
    Публикувана от: bogoizbrania,
И едно уточнение, не съм момче, освен ако не наричате така връстниците на баща си.
     Дръж се като мъж! Расъждавай като мъдрец!  Само така можеш да накараш другите да те уважават!

Привет Mitko
Все едно да питаш Защо съм се родил като е можело и да не се родя.

Привет fishbone, Съзнаваш ли, че това е въпраса на въпросите. Отговора на този въпрос решава защо е нужно да съществува живота в неговото разнообразие!
        Повтарям въпроса на fishbone " Защо съм се родил, като е можало и да не се родя?? Аз не мога да отговоря, може ли някой???                                                                                        Публикувана от: sesiliq  
1:аз не мисля ,че идваме от духовен свят или ,че ще отидем при него.

Бъркаш и е лесно да ти се докаже грешката!
    Да, след няколко години ще се върнеш в духовните светове. Мислиш ли......

Привет Ирис,
      Мисля Ирис, мисля!! Но отговорите на твоите въпроси ще ги науча след няколко години. Не е във възможностите на моят интелект да преценя това, но когато си отида в къщи ще разбера! Сега в реалния живот, ако мога да изкореня егоизъма в себе си ще съм доволен от постигнатото!!  Харесва ми как вникваш в проблемите!!
     С уважение!
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 11:00:24 am от H. »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #151 -: Ноември 10, 2009, 20:58:38 pm »
 :)Един иска да изкорени егоизма от себе си, друг се нуждае от малко егоизъм (защото все пак светът е материален)! ПАРАДОКСИ в тях има доста от смисъла на живота? :hi: 
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #152 -: Ноември 10, 2009, 21:07:59 pm »
Привет Алдонея,
Розровиш ли кое и да е зло, на дъното му ще откриеш ЕГОИЗЪМ!!!!!!!

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #153 -: Ноември 10, 2009, 21:12:00 pm »
Привет Mitko  :flag_of_truce: няма да цитирам ....пак там съм ти отговорил толкова е просто. Пак ще го повторя, за да се прояви БОГ във всичко живо във всичките си творения т.е нетленоото чрез тленното духът душата енергията както искаш го наречи. Ти като част от Него си се родил за това да се Изяви Бог чрез теб и ти да го осъзнаеш. И ти като личност да се научиш и осъвършвнстваш и да станеш подобен Нему. А как ще постигнеш това едруг въпрос.  :drinks: Не е задължително но Това всеки трябва да го знае, а ако не го знае един ден  ще го ознае дано да е в тоя живот.

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #154 -: Ноември 10, 2009, 21:19:50 pm »
Привет Алдонея,
Разровиш ли кое и да е зло, на дъното му ще откриеш ЕГОИЗЪМ!!!!!!!
    :)Да така казват , че егоизма е основа на злините, но как да обичам приложа любовта си на някой друг, ако не съм я опитала в/у себе си?Все пак ЛЮБОВТА  е частица от смисъла на живота нали? :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #155 -: Ноември 10, 2009, 21:24:57 pm »
 Повтарям въпроса на fishbone " Защо съм се родил, като е можало и да не се родя?? Аз не мога да отговоря, може ли някой???
Амиии... ако няма въпрос, няма и отговор. Аз не съм се раждал (говоря за моя Дух или Монада) и въпросът отпада. Ако перефразираме въпроса в: „Защо ме има, ако е можело да ме няма?“, то тогава отговорът ми би бил пак с въпрос: Може ли нещо да го няма? Осъзнавате ли колко безсмислено е това? Имаме една безкрайност, съдържаща в себе си всичко, което може да съществува под каквато и да е форма и в което и да е време. Нищо, което не съществува в тази безкрайност като потенциал, не може да се прояви.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #156 -: Ноември 10, 2009, 21:57:53 pm »
    Духовното и материалното съществуват!
    Обединяването на двете същности се нарича раждане! Разделянето на двете същности смърт! Времето от обединяването до раздялата живот!!!! Да префразираме: Защо съм се съгласил да живея като съм могъл да си съществувам???? ??? ???
    Алдонея, много любов е съсипал егоизъма!

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #157 -: Ноември 10, 2009, 23:26:13 pm »
    Духовното и материалното съществуват!
    Обединяването на двете същности се нарича раждане! Разделянето на двете същности смърт! Времето от обединяването до раздялата живот!!!! Да префразираме: Защо съм се съгласил да живея като съм могъл да си съществувам???? ??? ???

Непроявен? Без форма? Но тогава отсъства „аз“. Абе, сложна работа. В темата „Защо съществуващото съществува?“ се опитах доколкото мога да изразя някакво мнение. Мисля, че сега засягаш същия въпрос, само че изразен с различни думи.

Неактивен Joannie

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
  • I've hidden myself so much I can't find it anymorе
« Отговор #158 -: Ноември 11, 2009, 00:53:41 am »
Като за начало смятам да дам мнението си по... простовато (сравнение с първите такива). ;D Възрастта ми донякаде оправдава действията. Също така отбелязвам, че не съм чела коментарите по темата и мнението ми е базирано на мой скорошни "открития". Под скорошни имам предвид преди малко.  ;D

И така.

Смисъл.. търсим смисъл. Хм...
Господ е създал света (обръщам се към тези, чиято версия за начало на живота съвпада с тази; разногласия винаги ще има). Създал е и първите хора. Ако Господ е искал да си играе на кукленска къща, може би не би бил добавил към творението си полови органи. Съответно размножителни процеси не би имало. Тогава какъв би бил смисъл на живота на Адам и Ева? Да прекопават градинката и да съдят дръвчета? Не мисля! Може би, на Господ не му се е играело на къща, а на цял парк (визирам света). За това хората започнали да се самопроизвеждат. Но пак не откриваме смисъла.

Не знам за вас, но смисъла който виждам аз е: хората живеят заради хора. Създадени са да обичат, помагат и живеят в разбирателство с хора. Хората са смисъла на живота. Ако живееш сам, къде е твоят смисъл (не говоря за тези над 60, 70 и прочее)? Работиш с хора, създаваш за хора, живееш за тях (или него/нея)... Всички сме свързани. За това живеем. Един артист не живее единствено заради изкуството си - живее за да го сподели с хората. Неслучайно Господ е "наредил": "Обичай ближния си." Създал е свят, където "пионките" му играят по и против правила, които Той е наложил. Живееш за принос към света.

Е, толкова от мен.

Финално мото: живейте с обич и почит към събратята си.

П.П.: разбира се, има и други смисли, просто смятам че те са по-нисши от този. За сега...

Неактивен sesiliq

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • ТРОЯНА
« Отговор #159 -: Ноември 11, 2009, 16:19:26 pm »
За мен всичко е като в MMORPG-няма смисъл.Просто се развиваш.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен Salito

• Четящ
  • *
  • Публикации: 218
  • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
« Отговор #160 -: Ноември 11, 2009, 18:03:26 pm »
Ако има създател, можем да търсим смисъл, ама ако няма е безсмислено да търсим.
Ако има създател, какъв му е замисъла да създава живот? така въпроса е по точен ми се струва.
Смисъла от живота според мен трябва да не се знае от живите, защото е некадърно от този създател да създаде дилемата наричана живот и да даде и отговора на тази дилема в същия вид съществувание на този живот, тогава се губи смисъл да има замисъл, защото е създал смъртта като единствената еднопосочна истина, която може да изведе живия до разбирането на миналото си съществувание или поне такъв е сценария за сега.
Всичко което изпитваме като емоция, като живи същества е свързано с незнанието на смисъла от живота, иначе всичко става безсолно и това го изпитват много напредналите в размишляванията си хора по този въпрос, загубват чувството за собствена значимост, загубват чувството за привързаност към близки, и именно след като стигнат много далеч по пътя, но без да стигнат до края разбира се, те вече не приличат на нас.

« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 18:04:40 pm от Salito »
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #161 -: Ноември 11, 2009, 19:43:54 pm »
   Привет,
   Стана, съдържателна дискусия, на мен много ми хареса!
   Ирис, правото на свободна свободна воля ни е гарантирано, следователно ние по собствено желание сме на този свят! Искам да разбера каква е примамката, че сами да влезем в капана на делемите? какво толкова ни примамва в този труден за разбиране и осмисляне!
   Здравей Жоание, Ако наистина вярваш в това което си написала, аз свеждам дъртите си скърцащи кокали в поклон! Ако ми бе внучка щях да се гордея! Имаш една грешка не отхвърляй 60 - 70 годишните! Човек се ражда в светлина, за да твори за да създава. Красотата на своя миг на други хора да раздава!!!
   Сесилия, всички се развиваме, посоката е важна!Публикувано на: Днес в 06:03:26

Публикувана от: Salito 
Смисъла от живота според мен трябва да не се знае от живите,........... да създаде дилемата наричана живот и да даде и отговора на тази дилема.......
Всичко което изпитваме като емоция, като живи същества е свързано с незнанието на смисъла от живота, иначе всичко става безсолно и това го изпитват много напредналите в размишляванията си хора по този въпрос, загубват чувството за собствена значимост, загубват чувството за привързаност към близки, и именно след като стигнат много далеч по пътя, но без да стигнат до края разбира се, те вече не приличат на нас.

Прав си, но само когата знанието е попаднало в неподходящ ръце! Притежаващата висок интелект личност винаги може да слезе на по ниско ниво и това й гарантира емоции!
  С уважение!   

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
« Отговор #162 -: Ноември 11, 2009, 20:25:19 pm »
А. . . .

защото е създал смъртта като единствената еднопосочна истина,

.. . .

Удивителен пост, точно в средата нещо смисленно и погрешно, заобиколено от много верни но безмисленни неща.
Само уточнение, Смъртта не е създаденя от Създателя, Той дори е създал живота за друг, но този за когото бе предназначен вашите Отци; Адам и Кайн се оказаха недостойни за живота като творение Сега Съаздателя си търси друг собственник, и Ви уверявам! вече си е избрал една много специална личност. 8)
Soli Deo Gloria!

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #163 -: Ноември 12, 2009, 13:58:07 pm »
Цитат на: bogoizbrania
вашите Отци; Адам и Кайн се оказаха недостойни за живота като творение Сега Съаздателя си търси друг собственник, и Ви уверявам! вече си е избрал една много специална личност.

Ти "бого........".....да не си от новите творци... 8)?

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
« Отговор #164 -: Ноември 12, 2009, 14:50:24 pm »
Ти "бого........".....да не си от новите творци... 8)?
А кои с старите?
Soli Deo Gloria!

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
10 Отговора
14884 Прегледи
Последна публикация Ноември 16, 2011, 00:08:36 am
от Нова Ера
29 Отговора
30205 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal