Автор Тема: Déjà Vu и грешната предства за времето  (Прочетена 36863 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

emerichko

• Гост
Re: Дежа вю-??? И грешната предства за времето
« Отговор #75 -: Май 19, 2007, 00:22:20 am »
На всеки му се е случвако, като малък си го обяснявах, че съм го сънувал, но вече пораснах и се убедих че е нещо друго, давахте идеи, тук четох за микрочипове, ама нещо не ми се вярва ::)
Преди време гледах някъде интервю с похитен и той казва: "Те ми казаха че имаме грешна представа за времето", замислете се и над това.
те тия извънземни разбират сякакви езици, а и той човека - извънземски ?! думата "време" е звуци, които им придаваме даден смисъл; разтълкувай ми последното изречение защото аз не мога да намеря верността му..

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #76 -: Май 19, 2007, 00:37:12 am »
Времето е тоталната илюзия за протичане на събития, която човешкия мозък използва като патерица, за да се настани удобно "във времето"...  ;D ;)
Когато сънуваш осъзнато, бърникаш именно в онези фини настройки в съзнанието, от които зависи време-пространственото случване на нещата...
musica universalis

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #77 -: Май 19, 2007, 04:51:34 am »
На всеки му се е случвако, като малък си го обяснявах, че съм го сънувал, но вече пораснах и се убедих че е нещо друго, давахте идеи, тук четох за микрочипове, ама нещо не ми се вярва ::)
Преди време гледах някъде интервю с похитен и той казва: "Те ми казаха че имаме грешна представа за времето", замислете се и над това.
те тия извънземни разбират сякакви езици, а и той човека - извънземски ?! думата "време" е звуци, които им придаваме даден смисъл; разтълкувай ми последното изречение защото аз не мога да намеря верността му..
Ами много просто, малко въобръжение трябва.
Сочи извънземното часовника на човека и с недвусмислен жест и физиономия казва - менте. После посочва своя и се усмихва самодоволно.
... и войла.
Нашата представа за време не струва.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #78 -: Май 19, 2007, 11:49:52 am »
Добре де, ако предположим че "време" няма, че има само тук и сега идва следният въпрос:
Когато извършиш дадено действие, от което има последици -> промени, предишното състояние на това върху което си оказал вличние не са ли в "миналото" ?!
И от там вече следва че време има :)

П.С.
Тука вече пробвам моята стратегия с която карам хората да се ровят по надълбоко и да ме успорват  :)
И аз имам чувството че това "време" е илюзия, но още немога да го обясня :-\

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #79 -: Май 19, 2007, 12:01:24 pm »
Когато извършиш дадено действие, от което има последици -> промени, предишното състояние на това, върху което си оказал влияние, не е ли в "миналото" ?!

- Не, не е защото ти влизаш в кодиращите матрици на времето, които вървят и назад и напред... Трудно е за обяснение в 3D света, но общо взето е следното: има много версии и вариации на събитията. От тях само малка част се случват, а много остават неизявени, или непотвърдени от настоящето ( Тук и Сега ). Само че с протичане времето се сбъдват една по една всичките версии, че даже започват и да се повтарят, като дежа-вю...
Така, за опитния играч във времето няма граници в миналото и бъдещето, и той може да рови много назад - в Древността, да открие нещо ново, и то да промени освен настоящето, и близкото бъдеще.

musica universalis

Неактивен boli_te_fara_nali

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #80 -: Септември 25, 2007, 11:03:00 am »
Между другото аз сега да споделя от няколко години насам сънувам разни неща ,от които помня само моменти.Например как се прибирам или момент,който правя нещо малко.И след време до 1-2 месеца се хващам ,че тези моменти съм ги сънувала ,ама става точно както е било в съня.Все по-често ми се случва. :---

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #81 -: Септември 25, 2007, 16:42:13 pm »
Според Нострадамус, бъдещето на човек е записано в мозъка му, но той няма достъп до него. С една дума, съдбата ни е предопределена. каквото и да правим, ние го имаме като инфо в главата си. Някои хора имат дарбата да разчитат тази информация, и по този начин предсказват бъдещето.
Човек е замислен така, че да няма достъп до тази информация според мен. Обаче сънищата разкриват частички от това инфо. Някакъв бъг в системата:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #82 -: Септември 25, 2007, 16:48:27 pm »
Какво разхищение на "гигабайти". Да се хаби място за запис а после да се ограничава достъпа.
Нещата май са по-различни? Някой има ли идея?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
« Отговор #83 -: Септември 25, 2007, 23:34:35 pm »
И на мен ми се случва да избивявам сънувани неща. Понякога са на другия ден, а понякога след 1-2 години  :o С възрастта обаче намаляха тези сънища. Някакви идеи защо? Сега откакто гледам да си вдигна честотата като чели по-често сънувам. Последните 1-2 години пък почти нищо не съм сънувал.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #84 -: Септември 29, 2007, 02:25:32 am »
Дали е валидно или не, но ми се прииска да споделя част от моето познание за следните неща:
Според Нострадамус, бъдещето на човек е записано в мозъка му, но той няма достъп до него....
   А според наученото от мен, нещата от миналото на човека са записани във вътрешния Аз, Вишну по източната традиция.
   Но "Атманът, който се проявява чрез вътрешният Аз, е винаги в сърцата на хората"
   Атмана се проявява чрез Самосъзнанието (Шива), чрез Ума (Брахман) и чрез вътрешния Аз (Вишну). Ако не греша за Атмана (Чистото Непроявено Съзнание), в когото са времето и пространството, е ясно и бъдещето. Къде е неговия запис? Според мен в сърдечната област, във Вътрешния Аз (Вишну). Проявлението на Вишну в човека е вътришния Аз и е виждано от някои като сфера от светлинни точки (сферички). При съсзнателното (волево) навлизане в коя да е точка се оказва, че попадаме на тотален запис на цял един живот. Преживяването е трудно описуемо. Като да преживееш отново в пълнота на сетивност и съпричастност абсолютно всичко, вече случило се. Но е налице и усещането за преживяване като наблюдател. Т.е. раздвояване, но и единство на наблюдател и участник. За човек е типично да анализира било то и несъзнателно и когато излезе от точката (базата данни за конкретния живот), се оказва че благодарение на анализа точката свети по силно (пропуска повече светлина). По-късно се забелязват поява на белези по тялото или преодоляване на фобии, страхове и психични проблеми, видимо свързани с посетения живот. Белезите и проблемите отшумяват след време и се отчита видимо подобрение на общото състояние. Това се нарича изчистване на Карма. ;)
   Робърт Монро и други вървящи по Пътя са попадали обаче и на бъдещи животи?!
   Прощавайки грешките и простъпките на другите към Вас, осъзнавайки и своите спрямо тях, помагате на себе си и на другите. Зощо? Защото в точката (базата данни) има инфо (запис) и за всички с които тогава сте имали вземане-даване. Съответното инфо съществува и в техните точки. Това, което сте свършили при посещението в своята точка неминуемо се отбелязва и в точките на тогавашните Ви спътници. Няма как това да не се отрази на другите им съществувания (записани в другите точки на Сферата). Така Вие подпомагате хиляди човеци, където и да са във времето и пространството.
   Някои човеци правят това съзнателно и преднамерено (да са живи и здрави), а други несъзнателно и спонтанно. Спомнянето и преживяването на спонтанното може да се нарече Дежа вю, според мен.
   ...

...Човек е замислен така, че да няма достъп до тази информация според мен. Обаче сънищата разкриват частички от това инфо. Някакъв бъг в системата:)
А според мен човек е устроен така, че да получава този достъп достигайки определено ниво на съзнание или енергийно състояние. Щом има хора, които могат и да навредят, струва ми се, че "критичното" ниво е занижено. ;)
   ----
   Да споменавам ли, че споделеното от мен може да е само една от неизброимите реализирани "вероятности"? (в кавички, защото ако са реализирани следва да са Реалности нали?)

И последно за този поток:
   За онази част от Човек, която е извън време-пространството (и която няма да назова), всичко вече се е случило. Постигайки Осъзнатост като тази си част ..... Бъдете!!! Бъдете Благословени!!!
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен optimus7

• Четящ
  • *
  • Публикации: 18
Относно: Дежа вю-??? И грешната предства за времето
« Отговор #85 -: Февруари 03, 2008, 14:54:09 pm »
Привет  :) Аз също имам дежа ву и също тъка съм сигорен че съм го сънувал . Мисля че това вече си е пророчески сън просто тези сънища най - често се забравят и споменът изплува в момента когато се сбъдне съня . Добре ама има хора които казват че не го свързват със сън и явно пророческите им сили са по големи  ( антенките им са с по финни настройки ) за да имат такова усещане  :-\ . Иначе съм чел статийки и пр. и учените също имат обяснение . Казват че в дадения момент мозъкът записва информацията за околната среда но не успява да я обработи веднага и в момента в който приключи с обработката ние я възприемаме и се получава усещане за вече видяно и при хора които често го получават е забелязано някъкво малко дефектче в мозъка и именно то предизвиквало забавянето на обработката  :-\

Знам ли , просто още гледни точки
In the spark of the enemy there will be salvation and in the darkness hour there will be light !!!

Psyla

• Гост
Дежа ву и програмираяния живот
« Отговор #86 -: Февруари 20, 2008, 14:52:28 pm »
от иследванията с регресивна хипноза на хиляди пациенти свръхсъзнанията на хората разказват следното: когато се събират зада обсъдят бъдещата си инкарнация пазителите ти или господарите на кармата ( както ги наричат ) и ти самия отивата в зала кадето има нещо като екран и там избираш животът който ще е най подходящ за теб и твоите уроци. там с тях ти обсъждаш всичко относно живота си и душите с които ще взаимодействаш. показват ти на екрана моменти от бъдещия ти живот. моменти според мен които са като сигнал или знак за това което си и което си намислил когато си бил 'горе'. искам да кажа,че чувството изпитано по време на дежа ву е че ' сякаш съм го виждал това някаде', даже не може да се опише добре. може да си спомняме моменти които сме видяли там на екрана. нещо което подкрепя теорията ми според мен са изледванията че човек помни духовния си живот докато е по малък а с порастването оформянето на личноста вече малко или много пречи. хората с които съм приказвал споделят, че дежа ву най вече им се е случвало докато са били по малки, а и при мен е така.
какво е дежа ву? нещо което ми се е случвало. но как ще ми се е случвало когато го преживявам сега. да не забравяме,че има и прекю ву ( нещо което ще се случи) но това е друга тема. та какво мислите по вапроса? :-\

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #87 -: Март 09, 2008, 20:41:23 pm »
По време на сън съм забелязъл, че времето тече по-бавно. А реално са минали много малко минути. Т.е. за малко време, в съня се случват много неща и сякаш минава много време.

Неактивен Морфей

• Пишещ
  • Публикации: 568
« Отговор #88 -: Март 09, 2008, 23:26:24 pm »
По време на сън съм забелязъл, че времето тече по-бавно. А реално са минали много малко минути. Т.е. за малко време, в съня се случват много неща и сякаш минава много време.
И при мен е същото!? Първото нещо заради което се събудих бяха сънищата, затова и се писах Morpheus във форума ;).От тогава изследвам себе си и хората около мен, и установих че при всики е едно и също. Повечето хора 99% необръщат никаво внимание на това и така си живеят цял живот, а другите като нас поробуждайки се збелязва че става нещо нередно. Всеки ден се чудя защо сънуваме докато "спим" определени моменти от бъдещето си и после когато дойде времето им ние получаваме Дежа вю. Все се мисля за това и нищо немога да измисля повече защо и как ни се случва това. И после като прикзваме за Матрица било глупости, е може да се окаже че е истина! Ако някой е осъзнал нещо повече да каже!!! Моля!!!

Неактивен Vader

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
« Отговор #89 -: Март 10, 2008, 15:51:05 pm »
Аз като малък мислех,че може реалноста да е сън,а съня всъщност реалност.Напоследък и аз като спа 20-30 минути се чуствам наспан,наблюденията над себе си са хубаво нещо,а дежа вюто май ставало когато душата се сещала дадени моменти от времето на избор на прераждане или бъг в матрицата  :)
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27