Автор Тема: Déjà Vu и грешната предства за времето  (Прочетена 37791 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ronnin426850

• Четящ
  • *
  • Публикации: 17
  • I am immortal, I have inside me blood of kings...
Re: Дежа вю-??? И грешната предства за времето
« Отговор #45 -: Февруари 17, 2007, 00:28:30 am »
Някой опитвал ли се е?

Опитвал съм се, да. Но засега неуспешно. А мене ме мъчи нещо по- интересно: Да предположим, че дежа- вю е свързано със сънищата. Да предположим, че можеш да контролираш сънищата си изцяло(в което аз съм убеден, че е възможно с повече тренировки) => влияеш и на въпросното дежа- вю. Тогава дали не би могъл да изменяш реалността по свое усмотрение???

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
« Отговор #46 -: Февруари 17, 2007, 02:19:42 am »
То това ми беше идеята на въпроса. На теория е възможно. Но на практика - нямам ник'ва идея.
[/U

Eon

• Гост
« Отговор #47 -: Февруари 17, 2007, 07:57:25 am »
Да предположим, че дежа- вю е свързано със сънищата.
Добре, откъде накъде деjа-вуто има връзка със сънищата?
Да предположим, че можеш да контролираш сънищата си изцяло (в което аз съм убеден, че е възможно с повече тренировки) => влияеш и на въпросното дежа- вю.
Почвай с тренировките да видим  ;)
Тогава дали не би могъл да изменяш реалността по свое усмотрение???
И това заключение от една вероятна връзка между сънища и деja-ву?  :-X

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #48 -: Февруари 17, 2007, 13:59:55 pm »
Добре, откъде накъде деjа-вуто има връзка със сънищата?
Ми повечето хора смятат че за да имаш дежа-ву първо трябва да го сънуваш. Според мен в една част от случаите е така, но само в една част. За останалите не съм сигурен как става работата... явно на някакво подсъзнателно ниво просто се асимилира дадената информация, без това да се осъзнава от индивида.
[/U

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #49 -: Февруари 17, 2007, 14:38:43 pm »
Дежа вю няма връзка със сънищата. То си е преживяване преминаващо като светкавично проявления и есенция  от реално преживяване, което е като спомен или от бъдещето, или от някаква необяснимо позната друга наша реалност. Преминава през нас толкова мигновено и бързо като познато усещане, че ни подкосява сякаш. Но има невероятни такива, които се появяват много по-рядко, силни са,  изясняват се по някакъв начин и очертават някакво развитие на нещо пред нас. Според мен се явяват като ключове към неосъзнатите пластове на подсъзнанието ни. Все пак  за мен това е едно от най-странните и необясними преживявания на съзнанието....
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #50 -: Февруари 17, 2007, 14:46:39 pm »
Сега ми мина една мисъл, та докато не съм я забравил... Ами ако дежа-вю е проява на ясновидство? Може да допуснем и този вариант, защото какво е ясновидството, ако не някакво мигновенно проглеждане в друга реалност, в друга информационна структура, различна от нашата като пространство и време.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #51 -: Февруари 17, 2007, 14:51:55 pm »
Мдаа, и аз съм си мислила така, защото има неща, които са извън времето и сякаш на друга основа свързват минало, настояще и бъдеще за миг в една и съща реалност. Тук във форума прочетох преди месеци нещо, което така ме впечатли, че направо не можех да дойда на себе си няколко дена. Нещо, което беше написано, изведнъж осъзнах, че вече съм го виждала точно така написано в съвсем друго време..... Това беше мноого, ама много шокиращо откритие... И до днес нямам обяснение :(
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 14:52:45 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Eon

• Гост
« Отговор #52 -: Февруари 17, 2007, 14:53:11 pm »
Ми повечето хора смятат че за да имаш дежа-ву първо трябва да го сънуваш. Според мен в една част от случаите е така, но само в една част.

Аз мисля че няма изобщо връзка между двете неща. Поне не намирам такава.

Дежа вю няма връзка със сънищата. То си е преживяване преминаващо като светкавично проявления и есенция  от реално преживяване, което е като спомен или от бъдещето, или от някаква необяснимо позната друга наша реалност. Преминава през нас толкова мигновено и бързо като познато усещане, че ни подкосява сякаш. Но има невероятни такива, които се появяват много по-рядко, силни са,  изясняват се по някакъв начин и очертават някакво развитие на нещо пред нас. Според мен се явяват като ключове към неосъзнатите пластове на подсъзнанието ни. Все пак  за мен това е едно от най-странните и необясними преживявания на съзнанието....

Напълно съгласен.

Сега ми мина една мисъл, та докато не съм я забравил... Ами ако дежа-вю е проява на ясновидство?
Може но не е задължително според мен. Откъде да знаем това нещо което ни е блеснало дали е било от друга реалност или време. Може да е било от миналото или от бъдещето. При паралелните измерения и преживявания няма смисъл много да говорим за времето като категория, и пространството в частност...

мМдаа, и аз съм си мислила така, защото има неща, които са извън времето и сякаш на друга основа свързват минало, настояще и бъдеще за миг в една и съща реалност.
Именно.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #53 -: Февруари 17, 2007, 17:25:42 pm »
Миро, мн си близо до истинският отговор, но ти трябва друга дума, не ясновидство.
Съгласен съм, защото и на мен не ми пасна, но какво? Да преживееш дежа-вю не е характерно човешко качество(според мен), струва ми се, че е проява по-скоро на духа. Значи в момента на дежа-вю има една кратковременна, но директна връзка с него и то толкова силна, че той се проявява по този начин. След като знаем, че духът е многоизмерен по своята същност, то това е проява именно на многоизмерността.
Добре де, как да го наречем?   :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #54 -: Февруари 17, 2007, 18:28:41 pm »
Ееее, ама SSDS,  то не става дума за закъснение на възприемането със секунди или някакво време а за нещо съвсем друго... Ето например в моя последен най-фрапиращ случай става дума за нещо което никога през живота си не съм нито виждала, нито чувала. И тук го виждам написано от някого като съвсем лично изказване /мисъл/ формулирано много особено, но в този момент ме УДРЯ като ток проблясъка, че точно това странно и необичайно изречение го познавам лично, че съм го виждала точно такова на друго място и ми е безкрайно близко, това не може да се обясни. Страшно се развълнувах, защото такива неща събуждат сякаш спомени, които обаче някак не можеш да си спомниш. Аз ги наричам понякога спомени от бъдещето. Защото просто не може да се разбере кой период се е задействал в момента на дежа ву-то.

Неактивен ronnin426850

• Четящ
  • *
« Отговор #55 -: Февруари 17, 2007, 19:48:58 pm »
Добре, поспорихте, пооплетохте се. Ами ако ви кажа, че Дежа-Вю е тясно свързано със сънищата, понеже съм имал случай на дежа-вю, което помня точно кога съм го сънувал. Какво мислите за това?

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #56 -: Февруари 17, 2007, 21:24:47 pm »
Именно за това казах, че една част от дежа-ву са свързани със сънищата... най-малкото усещането като преживяваш дежа-ву е като да си спомниш сън. Но според мен това е само част от дежа-ву, може би тези които са свързани с не толкова важни и забележими събития, просто обикновени неща, които по принцип не биха ни направили впечатление.
И аз винаги съм си мислил че дежа-ву е един вид ясновидство, обаче напоследък взех да гледам по различно на нещата... Ако се абстрахираме от времето, защото то е искуствено въведена величина, и се опитаме да си предствавим реалността като проекция върху едно двуизмерно пространство, то можем да разлгедаме дежа-ву като един вид пряк път който съзнанието си проправя до информацията намираща се в да го наречем "матрицата". По тази логика съзнанието си изминава пътя до информацията и си я намира, но по пътя (има го, все пак говоря за 2D) е  напълно възможно да прихване откъси от фрагменти от налични данни, които не са пряко свързани със задачата която му е поставена. Така или иначе тези фрагменти се усвояват и от тях се формира дежа-ву, дори и като моментен проблясък в съзнанието.
Ами... горе-долу това е моята теория за част от дежа-ву... не мога да я докажа на 100%, но съм сигурен поне в основните точки, като тепърва предстои да я дооформя и поправям... така че кажете ако не сте съгласни с нещо.
[/U

Неактивен ronnin426850

• Четящ
  • *
« Отговор #57 -: Февруари 17, 2007, 22:37:26 pm »
По принцип правилно си се ориентирал. Но това изваждане на времето от уравнението е също толкова изкуствено, колкото вкарването му във въпросното уравнение. За да си отговорим на въпроса за дежа-ву трябва да си отговорим на няколко други въпроса: Колко-измерно е пространството? Съществуват ли паралелни светове? Ако да, как тече времето там? Какво е времето, движи ли се или не, ако да- накъде отива и откъде идва? Има ли нашето (под)съзнание връзка с паралелни светове или с условия, прилежащи към друго измерение на собствения ни свят? Ако да- на каква основа? И можем ли да я контролираме? Ако да- как? Ако не- защо? Има много да се пише, но сега е късно и нямам време, може би по- късно ще си изложа доводите.

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #58 -: Февруари 18, 2007, 14:22:15 pm »
По принцип правилно си се ориентирал. Но това изваждане на времето от уравнението е също толкова изкуствено, колкото вкарването му във въпросното уравнение.

Ся... след като е изкуствено вкарването му, начи времето няма ник'во място там, а аз писах за абстрахиране от времето, щото е пряко свързано с възприятията или поне начина по който действат.

За да си отговорим на въпроса за дежа-ву трябва да си отговорим на няколко други въпроса: Колко-измерно е пространството?
Колкото си го направиш... няма голямо значение ако мислено можеш да си превключваш между 2Д, 3Д и т.н. Пък и не е толкова трудно. Добавяйки или махайки едно измерение просто ти помага да виждаш нещата под различен ъгъл, което помага за по-доброто им разбиране и асимилиране.
Съществуват ли паралелни светове?
Ми сигурно.
Ако да, как тече времето там? Какво е времето, движи ли се или не, ако да- накъде отива и откъде идва?
Времето да тече... хмм ми то колкото си е изкуствено, толкова и е статично, демек за мен времето е просто една константа(const).
Има ли нашето (под)съзнание връзка с паралелни светове или с условия, прилежащи към друго измерение на собствения ни свят?
Би трябвало, ако приемем че съзнанието ни сички паралелни светове е едно и също, което най-вероятно е близо до истината.
Ако да- на каква основа? И можем ли да я контролираме?
А можеш ли да си контролираш съзнанието?
[/U

orien

• Гост
« Отговор #59 -: Февруари 21, 2007, 11:47:34 am »
понякога, когато те залее дажаву, и имаш сила ти да го обгърнеш, разбираш, че моментът не е само от миналото, сънуван, преживян в сънищата.... създава се сега и се протяга да обхване целия спектър на това какво си ти и какво правиш в живота си. сънищата са в миналото. дежаву се набърква и там, и променя спомена за тези сънища. просто интерпретация.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27