Дали е валидно или не, но ми се прииска да споделя част от моето познание за следните неща:
Според Нострадамус, бъдещето на човек е записано в мозъка му, но той няма достъп до него....
А според наученото от мен, нещата от миналото на човека са записани във вътрешния Аз, Вишну по източната традиция.
Но
"Атманът, който се проявява чрез вътрешният Аз, е винаги в сърцата на хората" Атмана се проявява чрез Самосъзнанието (Шива), чрез Ума (Брахман) и чрез вътрешния Аз (Вишну). Ако не греша за Атмана (Чистото Непроявено Съзнание), в когото са времето и пространството, е ясно и бъдещето. Къде е неговия запис? Според мен в сърдечната област, във Вътрешния Аз (Вишну). Проявлението на Вишну в човека е вътришния Аз и е виждано от някои като сфера от светлинни точки (сферички). При съсзнателното (волево) навлизане в коя да е точка се оказва, че попадаме на тотален запис на цял един живот. Преживяването е трудно описуемо. Като да преживееш отново в пълнота на сетивност и съпричастност абсолютно всичко, вече случило се. Но е налице и усещането за преживяване като наблюдател. Т.е. раздвояване, но и единство на наблюдател и участник. За човек е типично да анализира било то и несъзнателно и когато излезе от точката (базата данни за конкретния живот), се оказва че благодарение на анализа точката свети по силно (пропуска повече светлина). По-късно се забелязват поява на белези по тялото или преодоляване на фобии, страхове и психични проблеми, видимо свързани с посетения живот. Белезите и проблемите отшумяват след време и се отчита видимо подобрение на общото състояние. Това се нарича изчистване на Карма.

Робърт Монро и други вървящи по Пътя са попадали обаче и на бъдещи животи?!
Прощавайки грешките и простъпките на другите към Вас, осъзнавайки и своите спрямо тях, помагате на себе си и на другите. Зощо? Защото в точката (базата данни) има инфо (запис) и за всички с които тогава сте имали вземане-даване. Съответното инфо съществува и в техните точки. Това, което сте свършили при посещението в своята точка неминуемо се отбелязва и в точките на тогавашните Ви спътници. Няма как това да не се отрази на другите им съществувания (записани в другите точки на Сферата). Така Вие подпомагате хиляди човеци, където и да са във времето и пространството.
Някои човеци правят това съзнателно и преднамерено (да са живи и здрави), а други несъзнателно и спонтанно. Спомнянето и преживяването на спонтанното може да се нарече Дежа вю, според мен.
...
...Човек е замислен така, че да няма достъп до тази информация според мен. Обаче сънищата разкриват частички от това инфо. Някакъв бъг в системата:)
А според мен човек е устроен така, че да получава този достъп достигайки определено ниво на съзнание или енергийно състояние. Щом има хора, които могат и да навредят, струва ми се, че "критичното" ниво е занижено.

----
Да споменавам ли, че споделеното от мен може да е само една от неизброимите реализирани "вероятности"?
(в кавички, защото ако са реализирани следва да са Реалности нали?) И последно за този поток:
За онази част от Човек, която е извън време-пространството (и която няма да назова), всичко вече се е случило. Постигайки Осъзнатост като тази си част ..... Бъдете!!! Бъдете Благословени!!!