Автор Тема: Необходима ли е агресивността?  (Прочетена 33817 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
  • Публикации: 65
Re:Необходима ли е агресивността?
« Отговор #60 -: Април 07, 2011, 23:38:03 pm »
 >:( е това ми е мнението за агресията. И ще допълня само че агресорите привличат жертви, не само че е доказано, то е и логично. Просто тия двата типа хора не познават други начини и модели на поведение, и точно е там се скачат един за друг. Доста неща прочетох в темата, и последно искам да кажа - че на някои са стигали до извода, че света не работи по този начин, е, ще ви разочаровам, но трябва време да се стигне до този извод. дерзайте. :drinks:
Пролетния карнавал на вещиците не е за изпускане!

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #61 -: Април 07, 2011, 23:56:32 pm »
Последно време се въртим в

Думата -загриженост- :) няма да коментирам ;D
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #62 -: Април 08, 2011, 08:30:52 am »
....
п.п.с. Сетих се за друг пример.
Ако си ловец и ловуваш за да се наядеш, това агресия ли е?
Ако си с лък и стрели (или пушка) и гониш някоя сърна да я стрелнеш?
Ако го правиш без лошо чувство не виждам проблем.

Във филма Шао Лин имаше един ранен и болен (главния герой). На монасите им беше забранено да убиват хора или животни. Но хванаха, убиха и сготвиха една жаба, и го нахраниха.
Е, убийството на жабата агресивен акт ли е?
И необходим ли е?
Иначе човека щеше да умре.
Личната преценка е мерило за действията ти, а не спазването на шаблонни принципи от сорта "Никаква агресия под никаква форма"
Коментар по това ще има ли!?
Или аргументите ще са в стил: "Епа аз еди как си мисля и туй то!"

....
Имаме разлика в това отношение, че мене ме устройва да дам повече на тоя свят(а заслужавам много  ;D)
Все си мисля, че мъдрия човек обича хората и би избрал саможертвата пред посесване на самолюбието, ама може и да греша.
Още много имам да ти кажа, обаче бързам!   
Ами в случая напълно грешиш.

Виждам, че обичаш да употребяваш думичката "мъдър".
Трябва все пак да се внимава, защото такъв тип епитети са неопределими, и могат да бъдат доста субективни, заели смисъла, който автора им си е въобразил.

Нека обърнем специално внимание на САМОЖЕРТВАТА.

Кой ще се саможертва, КАКВО ще саможертва, ЗА КОГО ще го жертва и ЗАЩО ще го жертва.
Искам задълбочен и изчерпателен отговор на тези въпроси.

Ето някои произволни примери, които спазват горното правило:
Пример1:
Гуруто Пешо, решил да си жертва живота за 2 бутилки ракия, за да почерпи циганите от строежа за негово име.

Пример2:
Гуруто Пешо решил да си даде единия бъбрек на пияницата Гошо, който си пропил и 2та бъбрека.

Пример3:

Гуруто Пешо се отказал от целия си живот, включително физическото и духовното усъвършенстване, защото решил да се саможертва. Чул, че мъдрите хора така правели. И отишъл да се самопредложи на един лъв за обяд.

Питах и пак питам,
За кого ще се саможертва, какво ще дава/жертва от себе си и за чия благина/полза?
Кой ще има полза от цялата работа накрая от саможертвата и защо точно такава ще му е ползата?

Въпрос,
ако аз реша да се саможертвам, ей така по принцип, към цялото човечество, това значи ли, че ако харесвам една жена, и друг мъж я харесва, аз трябва да се оттегля и да му я оставя на него, дори и тя да харесва повече мен от 2та?

Втори въпрос,
Ако 3 жени ме харесват, аз да се жертвам ли за тях и да им се дам?
И на коя от 3те, след като и 3те ме искат само за себе си?
Голям грях и немъдрост ще проявя, да откажа на 2 от тях и да откажа да се саможертвам за тях. И тогава какво правим? Как ще е мъдрият начин да се постъпи в такъв случай?

Трети въпрос,
който реши да се саможертва, той самия жертва ли е?
Нима е духовно и мъдро да си жертва!?

Защо дъртия монах от филма Шаолин повели да се заколи жабата?
Не трябваше ли младия монах да се саможертва, и да си умре болен, за да може жабата да продължи да си живее?
Защо монаха не пожела да се саможертва в името на жабата?
А точно обратното: Жабата се саможертва в името на живота на монаха.

Хайде мислете ги тея въпроси и кажете какво мислите по всеки.
Може да ми кажете и Ганди какво казал по въпроса.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #63 -: Април 08, 2011, 15:45:34 pm »
 :hi:
Тангра моите уважения но това с гурото и жабата няма нищо общо с агресията и темата.

П.С.Агресията е вродена в мъжкия индивид, но ми прави впечатление в последно време даже и тук във форума агресивноста на дамите надминава в пъти мъжката   ;), това ще да е сигурно "трансформацията", "новото начало" а може и началото на края  ;D.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #64 -: Април 08, 2011, 16:59:17 pm »
Що да няма?

Жабата докато е бягала на поляната какво ли си е казала?
Тоя монах е и'ба'ти и агресора!
Гони ме с ножа.
Аз на никому зло не съм сторила, а той иде да ми причини зло.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Rado

• Четящ
  • *
  • Публикации: 143
    • Infernal Works
« Отговор #65 -: Април 08, 2011, 17:00:46 pm »
Агресивноста може да и е градивна замислее се?И не говорете повече за жаби :lol:
...Infernal Works...

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
« Отговор #66 -: Април 08, 2011, 17:14:29 pm »
 :writer: Агресивността или агресията, кое е по правилно?!  :lol:
И от къде знаете кво си мисли жабата примерно  8)

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #67 -: Април 08, 2011, 17:27:30 pm »
Как мислиш? Животните изпитват ли страх? А болка?

Ако някое зайче бяга пред вълка какви емоции изпитва в тоя момент? Тупка ли му сърчицето? Треперят ли му мартинките?
А в момента на убийството? Боли ли го?

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
« Отговор #68 -: Април 08, 2011, 17:34:33 pm »
 ;D това е САМО твоята гледна точка хихи, каквито и да са външните сигнали, не можеш да знаеш какво ТОЧНО усеща то  - в случая зайчнцето хаха.
Относно агесивността  :lol: не ми се разправя с теб, айде на бас, че ако стана агресивна с тебе, ти ще се държиш като жертва, после мен ще ме тръшне вината, и ролите ще се разменят, толкова е елементарно. Не ми е интересно, сори  8)
« Последна редакция: Април 08, 2011, 20:16:24 pm от Mirotvorec »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #69 -: Април 08, 2011, 17:39:22 pm »
Къде видя гледна точка? Аз задавах въпроси. На нито един на които ти не отговори.
А вместо това "блабла, празни приказки, не ми е интересно"
Ами като те оборят и не ти е интересно. Нормално.

И един страничен въпрос:
Силна ли си по математика?

За да докажеш, че едно твърдение никога не е в сила, трябва да докажеш, че при абсолютно всички примери не е в сила.

А за да докажеш, че ПОНЕ НЯКОГА е в сила, трябва да намериш само 1 КОНТРАпример.

Т.е. думичките "необходимо" и "достатъчно", които обсъждахме по-нагоре в същата тема.
Очевидно доста хора, май и ти бъркат смисъла на тея думи. И съответно доказателствената част.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 17:43:19 pm от Tangrata_ »

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #70 -: Април 08, 2011, 17:56:59 pm »
Танграта, вземи се стегни.
Защо пък другите да бъркат,а не ти ммм?
И от теб нищо не разбрахме,само говориш как се сваляли мадами :nea:
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
« Отговор #71 -: Април 08, 2011, 18:09:16 pm »
Хаха, и той стана агресивен, виждаш ли колко е лесно да те предизвикам, да, не ми е интересно, защото по горе си казах мнението за агресията, и още нещо ще ти кажа - плодовата ти диета, за която си пуснал тема, и агресията се изключват взаимно. После - психологията в която се разглежда агрисята НЕ Е МАТЕМАТИКА, примерите ти не са на място. Четох как според теб се "свалят" жени. Ти май не беше обвързан?! Защо ли? Замисли се че, номера с агресията работи само в твоята глава, защото нямаш друга гледна точка освен тази на агресор и на жертва, бързо се палиш, което значи че си и жертва. Последно - точно на мен не ми говори за агресия, схващаш ли? Пиши си тук колкото искаш, но на мен не ми обяснявай, имаш много път докато заключиш сам, че агресията не е решение. Ако беше така, преди много време да сме се избили. На хора като теб им трябва време явно за да разберат, че агресията е само един затворен и повтарящ се кръг, нищо повече. Вероятно така си отраснал, в скандали и какво ли още не, за да разсъждаваш по този начин. Е да, това наистина е тъжно, но не ти дава право да обясняваш че всъщност да си агресивен е видите ли - ДЖЕНТЪЛМЕНСТСКО. Темата е много сериозна и задълбочена, 5 поста тук не могат да я изчерпат.
 Още повече като не чуваш кво ти говоря.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 18:13:31 pm от Witch »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #72 -: Април 08, 2011, 18:34:01 pm »
математиката е много на място, защото говорим за ЛОГИКА.
Споровете, и изобщо мисленето трябва да е преди всичко ЛОГИЧНО.
(освен ако спорим с жени. То тогава мъдрите са казали да не се спори, ама аз явно не съм от тях)

Аз си зададох едно 20 въпроса, и на тях никакъв отговор. Щрауса си заровил още по-дълбоко главата в пясъка, пропуснал покрай ушите си въпросите и така.

Пак даваш примери за агресивността по принцип. Да сме се избиели и тн. Генерализации на степен н-та.

Айде пак се върни на предния ми пост и помисли какво имах предвид под 1 контрапример, и 100% от примерите в света за агресията по принцип.

Най-накрая, вместо да водим спора на абстракно ниво, и по същество, дискутирайки въпросите на другия, ти заби да ме изследваш мен, на лично ниво, и да ми правиш анализ на миналото и настоящето.
И това какво би доказало?
Пак ти казвам.
За да ти докажа, че агресията е необходима на мен ми трябва 1 (ЕДИН) цифром и словом пример.
Давам ти тоя за жабата и монаха.
Край!
А на теб за да докажеш, че агресията ПО ПРИНЦИП никога не е необходима,
трябва да докажеш, че при всички примери на света не трябва да има агресия.
Осъзнаваш ли, колко е трудно това за доказване?

А защо плодовото гладуване е противоположно на агресията ще се радвам да изслушам някакви смислени аргументи.
Защото в момента се чувствам доста силен, и със готовност за най-различни агресии.
:)
« Последна редакция: Април 08, 2011, 18:38:51 pm от Tangrata_ »

Неактивен Witch

• Четящ
  • *
« Отговор #73 -: Април 08, 2011, 18:37:25 pm »
 :blush:
Ми добре

:lol: :lol: :lol: ама после да не кажеш че пак си ме питал ахахахахахи аз не съм отговорила  ;D
Споко, ще мине време, и ще  разбереш ЗАЩО агресията не е за предпочитане. ДА, захванах се да видя как си на лично ниво, щото от там тръгва агресията, и КВО ОТ ТОВА?  :unknown:
 :dance:
Апропо - типичното ти патриархално поведение няма да те доведе до нищо добро - като спомена това за СПОРА С ЖЕНИ, и кво като сме жени? Това да не би да те прави повече или по малко от нас?? Въпросите дето зададе на мен, ги задай на себе си, ама първо си смени гледната точка, като ти четох нещата, сякаш се опитваше да убедиш себе си, че точно така се "свалят жени"  :---
Ама друг път. Иначе щрауса и аз го харесвам хихи. Имам предложение за теб , що не пробваш да си агресивен спряма себе си? Не ми давай примери с жевотни, щото аз не споря с тях, а споря с теб!! Съжалявам наистина за теб, след като смяташ, че агресията е необходима, предлагам ти да напишеш книга по въпроса.  :lol: - колко много имаме ужда от агресия.
Зо колкото съм чела в този форум - всички се притесняваме от евентуални агресори, обаче ти тук пропагандираш агресия, пускаш теми за плодово гладуване, и искаш да ми кажеш колко си прав, е сори ама аз съм РУСА, и не ми харесва да разбирам тия неща.Скучно ми е да споря по този въпрос, направо отегчително  :boredom:
НЯМА да получеш НИКАКВИ аргументи за плодовото гладуване , заради ПАТТРИАРХАЛНОТО ти отношение към жените! Като те пребие някой по силен от теб 5 пъти, тогава няма да търсиш МАТЕМАТИЧЕСКА ЛОГИКА защо агресията НЕ Е НЕОБХОДИМА! Не ми се говори с теб, и това наистина е последното ми обръщение към теб! Дано да прогледнеш някой ден!
Айде, дерзай!  :drinks:

п.с. като имаш толкова енергия и агресия, ходи да се сбиеш с някой, нали това обясняваш, колко е НОРМАЛНО?  :negative:
Но щом си сам и необвързан, нещата са ясни де, погрешните ти възприатия са проблема. Това обяснява всичко.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 19:00:24 pm от Witch »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #74 -: Април 08, 2011, 20:05:38 pm »
Младежи тя работата стана, присмял се хърбел на щърбел, много асресия има във вас .... много ......
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27