(
посвещавам за тези, които не вярват на думите на някой, макар и смислени, а предпочитат да вярват сляпо на авторитети)
Благодаря ти, няма да пропусна да понауча нещо, обиждаш ме не само вярвам на авторитети, обаче и ти докато си живял и аз съм трупала опит и ми е ясно горе долу кое поведение е разрушително за теб самия и кое не.
Уважаваш ли хората?
Всеки път в определеноето си за агресивност забравям да спомена , че се отнася за отношението ни към хората, и ти тояно за това се хващаш. И давашпримери за ловеца, за монаха, който убил жаба. Не ме познаваш, ама лияно аз бих проявила агресивно поведение, ако някой примерно ме накара да убия насила мравка примерно, но това не значи, че бих наранила някой, разбираш ли тънката разлика? Мен дори ме мисляд за луда, защото спасявам мухи от удавяне и т.н. Но е прекалено много да искам това от всички хора, обаче се моля ние хората(понеже се убедих, че да си сътрудничим е по-добре, по-здравословно и т.н.) ако може да се наранява ме по-малко, явно не ме разбираш.
Виж сега не кой следва моето понятие, кой следва твоето, не разбрали, че за искам да кажеш отношението ти по моето понятие( ама аз съм си виновна, че така пуснах темата). И аз моето понятие не съм го измислила сама.
Аз също това, което знам съм го научила от мои професори и преподаватели, от много книги и от
опит, докато следвах магистратура спортна психология, и не само, но и от самия живот.
Стига с тия примери със животни, говорим за отношенията между хората.
Не приемам, това, което си мислиш, че приемам, да ям месо, обаче не мога да убия и мравка и моляте да ми повярваш, защото иначе се губи смисъла на спора.
Личния морал и етика казва колко и срещу кого да приложиш агресия.
Постоянно и ти твърдиш, че агресивността, видовете й и използването й зависи от личния морал, а искаш и да се съглася, че е и необходимост.
Според мен е абсурдно, абстрактно понятие като "ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА" да включва атрибути като смелост, самочувствие, чувство за собствена стойност и тн. Това са просто различни понятия.
Не просто"ИНТЕЛИГЕНТНОСТ", а емоционална, и ако беше наистина повярвал и прочел, твърдението ми, че съм писала дипломна работа на тази тема, може би щеше да предположиш, че знам наистина нещо по темата. Абсурдно или не ЕИ включва:
- самоконтрол-способността да управляваме и контролираме собственото си емоционално състояние;
- самопознание-познаването на себе си и емоциите си - какво ви казват те;,а тук неизменно присъства чувството за собствена стойност, самочувствие и смелост.
- мотивация-способността да направляваме емоциите си с цел постигане на целите си;
- емпатия-възможността за откриване и определяне на емоциите на другите;
- социални умения-отношението към другите и влиянието върху тях.
Сухото знание е там, но им липсва силата да го направят.
, ок на тях може, аз говоря за себе си и за теб. Аз наистина имам смелостта да следвам това.
Ако всячески се стремиш да избягваш и да бягаш от агресивността, да може би ще успяваш НЯКАКСИ да ПРЕЖИВЯВАШ на този свят.
Но това не е нормален живот.
Да това наистина не е "нормален" живот, а живот изпълнен с любов, любов към самия живот, любов към хората и най- вече към самия теб.
След като е възможно, според теб, да НЯМА НИКАКВА АГРЕСИЯ, на този свят,
защо се молиш на нас за нейната липса?
Това е абсурдно!
Струвати се абсърдно може би, защото не си родител?
Ти се мъчиш да си изкорениш агресията, и си внушаваш, че така трябва. Сама виждаш, че не винаги можеш да я спреш. И пак си знаеш на своето.
Да мъча се, но е много важно разбери с какви убеждения живееш, ако живееш с убеждението, че агресивността е нещо нормално и естествено, ще живееш съвсем различен живот, отколкото човека, за който изразяването на агресивността е незряло и т.н.
Или ти искаш, не някой конкретно да живее без агресия, а искаш всички, всички хора по света да се променят, и да станат неагресивни?
Това, първо е нахално и егоистично. Да искаш да се променят всички, според твоите вкусове и желания.
Не бе миличък, ако ме познаваше щеше да знаеш, че не не е така. Искам просто да се знае, че може да се избягва всячески нараняването на другите, а това ми отношение идва от задълбоченото ми самопознание.
Ако се дам на една жена, други 5 ще ме мразят, а и нея също, щото всички ме искат само за себе си.
Ако продължаваш да даваш такива примери, спирам да си пиша с теб, аз ти говоря за целенасочено причиняване на болка.
Затова и сме дошли да се учим тук!
Да и аз го правя без да наранявам другите,е да не е лесно, изисква много, но е въпрос на избор и желание.