Не съм казал, че вашата бяла мания е секта. Казах, че вие сте сектанти. И мисля, че сбърках с тази квалификация. Сектанти за мен не сте, защото аз не съм религиозен и не изповядвам определена религия и за това не мога да ви нарека такива. Според мен сте фанатици, които вярват сляпо на един възрастен човек, който приказва за вселената, как трябва да бъдем добри и не знам си какво. Ами това и аз си го знам - вселенските закони и не трябва някакъв белобрад учител да ми го казва. Аз тук съм доста отдавна и обикновено повече чета от колкото да пиша, но в тази тема не можах да се сдържа защото искам да алармирам хората, които си мисля, че тези работи са напълно безобидни, че това изобщо не е така. Колективното или както казват тук "кошерно" съзнание е изключително силно оръжие. И няма значение по-какъв начин се е култивирало, дали с приказки за вселени и вечна добродетел или със сатанински ритуали. Всеки, който вярва сляпо в това, че някакъв белобрад старец говори от името на Всевишния, Създателя на Вселената, всеки и всичко наоколо, насочва психичната си енергия към нещо което се захранва с това. А от беседите на вашия идол, които прочетох тук и бяха постнати от вас, лъха на врели некипели

Продължавайте да подскачате с нощнички на Рилските езера, но не зарибявайте хората тук с беседи на високовселенскоиерархичния ви кумир и то специално в тази тема. Защото темата не е за беседите на Дънов, а дали стареца има нещо общо с Ванга и Ню Ейдж. И според мен след купищата цитирани от вас беседи и абсурдни (за мен) приказки особено тези на г-н Иванов, мога отново с чиста съвест да кажа,
че има. Г-н Иванов, нищо лично, но според мен вие сте една изключително много, много брейнлуошната личност, имайки предвит постовете ви тук. Или ви дават пари за да пишете такива работи, но мисля че второто е много малко вероятно.

пс: и да попитам, освен това "велико" пророчество за комунизма, какво друго е предсказал учителят ви и е познал ?