Господина със запалените свещи,
Осра темата с папагалските ти декламирания.
Тия определения са абсолютно безмислени. даже не знам защо продължавам да пиша.
Учителя било Господ.
Влез във форума на дъновистите и ще видиш 100 теми от сорта "музика на Учителя" "Концерт с музика на Учителя", "Честване на не знам каква годишнина от Учителя", "Беседи от Учителя" и тн и тн.
Официален форум на Общество “Бяло братство” няма. Ти явно не знаеш, че последователите на Учителя - Петър Дънов се делят на над 10 групи, всека със свои разбирания за Новото Учение, съответно и със свои форуми или страници във Фейсбук. В случая ти си влязъл в най-големия и посещаван форум, където освен за учението на Всемирното Бяло Братство си има и какви ли не теми, по каквито си искаш въпроси.
Правилно са писали Окултните ученици от този форум: “Музика на Учителя”, “Беседи на Учителя”... Просто проявеният Бог може да е в позициите на Учител, Господ, Отец, Творец – всичко това са аспекти, гледни точки, от които приемаме Бога.
А и какво е това Космически Исус и Исторически Исус?
някакви измислици пак.
За космическия и историческия Христос ще прочетеш, както при Учителя, така и при д-р Рудолф Щайнер, Кабала. Това, че не си чел литература и други материали по въпроса не означава, че аз си измислям. Първо чети, а после пиши. Иначе става като в оня виц: ”Чукча не читатель – чукча писатель!”

;D
Това горе са си твои лични интерпретации и явно не съвпадат с общоприетите.
Очевидно страдаш от богато въображение. Това е горе долу ок.
Няма официални общоприети интерпретации на Словото на Учителя в средите на последователите на Бялото Братство” – писал съм и другаде, че Окултните ученици се делят неформално на слушатели (оглашени), вярващи и ученици (същински). За различните групировки споменах по горе. Много хора приемат от Новото учение това, което им харесва и сякаш не забелязват онова, което не им харесва например социалните, расовите и славянофилските идеи на Учителя. Окултното учение на Всемирното Бяло Братство не се изразява само в играене на Паневритмията, пеене на песни или общи приказки в емоционално приповдигнат тон за Любовта и добродетелите. Това е само върхът на айсберга – отдолу има два пъти по толкова окултни, тайни идеи.
За да няма оспорване на моите интерпретации, тълкувания, аз винаги използвам цитати от Учителя, тъй като Словото Му е неоспорим авторитет за автентичност. Когато прилагам цитати от Словото на Учителя – ти и някои форумци недоволствате и искате да пиша мои мнения. Когато пиша мои мнения, ти считаш, че били мои измислици и интерпретации. Нито така, нито иначе – просто искаш винаги твоето мнение да е единственото правилно. Да, ама не.

За доводите за мюсулмани и патриотизъм какво да коментирам?
Значи ако предположим, че учението е лъжливо, ние пак да го приемаме за да се противопоставяме на мюсулманите?
В момента мюсюлманите не са приоритет. Там проблемът е по-сложен. Първо трябва да се справим с Православието.
Виж, ако тебе не те притеснява тая работа, мен да.
Защото не може да се направи добро с мръсни ръце. Невъзможо е. Вселендми принцип. Пърео ти трябва да се стремиш към чистота и искреност. Оттам се почва. Помисли ти върху какво градиш?
Градя върху Окултното Учение на Всемирното Бяло Братство, дадено посредством Словото на Учителя – Господ, който се е проявявал чрез душата на Петър Дънов, за идването на бялата, славянска Шеста раса с развито Свръхсъзнание и приложение на Любовта, Мъдростта, Истината, Правдата и Добродетелта.

Светослав, с тази статия не ми отговаряш.Питах лично теб,за твоя опит с тях.
Не ти отговорих конкретно, защото такава информация е поверителна и не е за форуми. Ако си от нашето Братство рано или късно ще получиш информацията, която те интересува. Въпросът е кое е “моето” Братство? Може би имам връзка с Белите Братя, но е възможно и да е с Черните Братя или с Великите Учители на Всемирното Братство.

Абе ти, няма ли с какво толкова да си изкарваш прехраната, че си решил да укрепиш българския етнос и национално самочувствие, вкарвайки го в научно- духовното си дружество "ПСИХЕЯ" за обработка ;D
ОЦ “Психея” е сдружение с философско-научни, културни и исторически цели и там има единствено хора с висше образование, съответстващо на дадена област от програмата. Така че нямам никакво намерение да вкарвам никого там.
За Окултното Учение – засега ще се забавляваме с цитати от Словото на Учителя, пък от лятото ще има повече инфо по същество.
И що не вземеш да разясниш на хората "Окултното учение на Всемирното Бяло Братство, ами им шикалкавиш с "дъновистки теории" и "беседи" на учителя от които те нямат нужда.
За психоидеологическата парадигма и стратегия на българите и евроарийците – като му дойде времето.

През тази година ще е.