Автор Тема: Дънов, Ванга и Ню Ейдж  (Прочетена 126943 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Re:Дънов, Ванга и Ню Ейдж
« Отговор #135 -: Април 03, 2011, 13:02:53 pm »
Ето пример за нови влияния, с неясен произход (неясен за някои, но не това е темата няма да обяснявам) - "не всичко е създадено от Бог".

Според мен, според Дънов, Ванга и мнозина други - Всичко е създадено от Него. Няма нищо извън Него.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #136 -: Април 03, 2011, 13:59:08 pm »
Защо, някакви противоречия ли виждаш? Например човек има деца. Те могат да се окажат с всякакъв характер и да действат както намерят за добре. Родителите им предоставят някаква основа, но от самите деца зависи как ще я използват. В крайна сметка от един момент нататък човек сам изгражда себе си, а влиянието на родителите намалява. По същия начин и човек сам изгражда себе си в духовен план и отговаря за действията си.

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #137 -: Април 03, 2011, 20:25:18 pm »
IrisДяволът не е създаден от Бога? :-XХитлер не е създаден от Бога? :-X
Ами ако приемем,че и ние не сме създадени от Бога,а от анунаките да речем-може.Ама се съмнявам,че точно тях имат в предвид под "Бог" древните...Както и да е,спорът не е в това.И Ванга и Дънов,и Хитлер,и Далай Лама дори-са все хора,чеда Божии.А как наричат своят Бог няма особено значение. 8) Всичко е едно. :hi:
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #138 -: Април 04, 2011, 11:28:09 am »
А защо трябва да сме създадени? Какво точно е създадено? Ще се изразя така: Бог ти дава един празен лист хартия на който да опишеш себе си. С всяко свое действие, с всяка своя мисъл в живота си, ти пишеш нещо за себе си върху този лист. Какво ще напишеш, дали ще се запишеш като дявол или като ангел си зависи изцяло от теб, не от Бога. Бог ти дава празен лист, той не те създава дявол или светия. Бог предоставя условията в които човек да изяви вечната си, неизменна същност. Самата същност в човека е несътворена, вечносъществуваща, извън времето, пространството, имената и формите. Дори самото допускане на твърдението, че човек е сътворен, автоматично означава, че той е нещо временно, крайно, подлежащо на унищожение.

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
« Отговор #139 -: Април 04, 2011, 11:44:47 am »
Тялото определено е сътворено,а казват душата е вечна. ;)Лично аз не вярвам в християнските догми,та и сътворението описано в Библията-също.Но само по себе си нищо не възниква от самосебе си.
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #140 -: Април 05, 2011, 13:38:31 pm »
Специално за Бог Тангра :flag_of_truce:

Главното в новата философия Ню Ейдж е как човек да промени самия себе си. Нито социалните еволюции, или пък научно-техническия прогрес могат да променят обществото и човека. Нещата могат да се променят единствено, ако се подобри индивидуалната работа върху собственото Аз. Именно Ню Ейдж ни дава отговори на въпросите, които поставя абсурдния живот в условията на тотална криза - замърсяването и завладяването на природата, което се отразява трагично върху здравето на човека, пагубното въздействие на индустириалните технологии върху околната среда и като добавим различните социални патологии - безработица, самоубийства, убийства, изнасилвания, наркомания и т.н. В тези пагубни условия Ню Ейдж изпълнява не само познавателна, но и терапевтична функция. Колокото човек е по-хармоничен в духовното си съзнание, толкова става по-толерантен към другите, по-мирен със себе си и по-способен да усети естествените принципи на интеграция и хармония с всичко в творението.

Като основните моменти в Ню Ейдж можем да определим следните:

* Познанието на Аз-ът, като част от божественото.
* Да станеш по просветлен, т.е. да имаш космическо съзнание или т.нар океанско чувство, нирвана и т.н. В резултат на това човек има чувство за безсмъртно съзнание и за вечен живот.
* Да се осъзнае, че физическата смърт не е краят, а просто преход към друга фаза на живот.
* Освобождаването на страха, който се определя като затвор.
* Трансформиране на самия себе си и интегриране на индивидуалността (воля, чувства, интуиция).
* Промяна на тялото и възприемането му като инструмент-проводник. Тук се включват - медитацията, йога, различните упражнения, контролът над дишането.
* Идеята за познанието на външния свят, преминавайка най-напред през самия индивид.
* Откриването на Бога вътре в себе си.
* Възприемането и интегрирането на Любовта, като всичко необходимо.
* Идеята на представителите на Ню Ейдж е като на психотерапевти - да подготвят човека сам да се лекува, за да въприеме себе си цялостно и да възвърне чувството си за хармонична връзка с Вселената.
* Идеята е, че болестите са психосоматични и че ако успеем да бъдем в хармония и спокойствие със себе си болестите изчезват с добавка от подходяща психотерапия, диета, спорт.
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #141 -: Април 05, 2011, 14:06:43 pm »
Цитат
* Познанието на Аз-ът, като част от божественото.
Това не е нищо ново.
Цитат
* Да станеш по просветлен, т.е. да имаш космическо съзнание или т.нар океанско чувство, нирвана и т.н. В резултат на това човек има чувство за безсмъртно съзнание и за вечен живот.
Същно не е нищо ново, харесва ми израза "по-просветлен", нещо като по-бременна.
Цитат
* Да се осъзнае, че физическата смърт не е краят, а просто преход към друга фаза на живот.
И на това кое му е новото?
Да продължавам ли с другите неща? Които също нямат нищо ново!
След като на човек му стане ясно, че няма нищо ново в изброените, чааак тогава трябва да се замисли за тънките манипулации в популяризирането на старите духовни практики и вярвания, представени в нова, лесно смилаема фаст-фууд форма.

Тази тема стана пълна скръб:
- за Ванга нищо почни не пише.
- за Дънов стана една спамерска война, без аргументи.
- за Ню Ейдж има отделна тема, като тук освен първите няколко поста, останалите пак не са по темата.

Защо не се изтрие това чудовище "тема" изобщо? А ако някой иска да напише нещо такова - наистина да го направи.

Неактивен Monolith

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 436
« Отговор #142 -: Април 05, 2011, 14:17:28 pm »
« Последна редакция: Април 05, 2011, 14:46:01 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #143 -: Април 05, 2011, 14:38:24 pm »
До Iveto!

http://www.xnetbg.com/new/40/115/153--

Приятно четене и отрезвяване след опиянението и просветлението  ;).
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #144 -: Април 05, 2011, 15:35:50 pm »
Да бяхте обърнали внимание защо Ивета поства за Ню Ейдж.
Това "движение"(ако мога така да го нарека),дали е истина или не всеки сам си решава.
Спорът си е нормален,все пак сме хора.
Пийс, няма нужда да се повтаряш,ако не ти харесва просто не пиши.
Арри,дуализма според мен е основополагащ за развитието на днешната ни цивилизация(споменавам дуализма във връзка с поста ти за ню ейдж).Ако го няма злото как ще решим да стане по-добри?
И тук е така,едни харесват Ванга,Дънов и т.н. други не.Бяло и черно.
Аз от беседите на Дънов научих повече за астралните паразити(така наречените малфлоци)и още много неща свързани с връзката на човека с природата.
За Ванга пък научих как човек може да се отдаде на доброто и в същото време да не бъде наивник и "мека Мария" :).
Да не забравяме,че автора на темата е заложил съмнение,а не само сляпа вяра в авторитета на тези за които говорим.
Следователно,какъв е извода(поне за мен),че трябва да ровим,спорим,обсъждаме,споделяме,защитаваме,нападаме и да се съмняваме в присъстващите в заглавието имена и названия.
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #145 -: Април 05, 2011, 15:42:17 pm »
@ P.E.A.C.E. - Ето ти коментар и за Ванга, и за Дънов:

Чудя се и се мая какво толкова имате против Ванга и Дънов. Чела съм някой неща на Дънов. Стила му на писане е странен и се отказах.
Бихте ли ми посочили престъпленията на тези двамата. Кого са убили, кого са ограбили.
Вярвате и уважавате някакъв айромонах висарион.

http://www.btv.bg/videos/novini/video/1804418681-Skandal_v_Ispaniya.html
Скандала в Испания. Намесени са свещеници и монахини.

Едно от най големите престъпления на църквата http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F

и още престъпления
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5350654,00.html

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/101908

Защо ги забравяте тези неща?

Защо да вярвам на тези шибани църквари ?(извинявам се предварително за думата ама съм бясна)
Избили са десетки хиляди? Педофили свещеници се ширят навсякъде.
По нова телевизия лъснаха кирливите ризи на тия айро монаси.
Бог е навсякъде,но не и в църквата. Там живее сатаната.
Казвате, че религията и църквата са средство за контрол и манипулация. Тогава защо продължавате да им вярвате и да ходите на църква?

Веднъж станах бездомна за 1 нощ. Бях на 14 години.Отихме с майка ми в църквата да помолим да преспим за 1 нощ.На другия ден си намерихме квартира. Един дебел и мазен свещеник с GSM и целия окичен в злато ни изхвърли по най грубия начин.
Един друг свещеник имаше магазин за обувки. Работих две седмици. За да не ми плати каза, че ми липсва една обувка и ме изхвърли.
В първото предаване по бтв тия двете отчета се държаха изключително нагло и надмено, а не смирено както подобава на един духовник. Жената, която беше от Бялото братсвто се държа най културно, беше търпелива и ги изслуша, а те я третираха ужасно. Преценете сами
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/270702651-Vanga_i_Petar_Danov__magyosnitsi_ili_svettsi.html

Господарите на ефира два пъти хванаха свещеници в крачка. Единия задник не си платил иконстаса, а другата шумомига изгони от църквата инвалиди.

Никога вече няма да отида на църква.
Искате да се отървете от манипулацийките на църкварите. Не ходете в храмовете им.
Въпреки всичко съм си вярваща и ще остана такава.

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
« Отговор #146 -: Април 05, 2011, 15:50:09 pm »
kalan ;) Не си единствената,дето не ходи в църква.Нито единствената,останала бездомна.Ама и от толкова емоции  и екстра думи няма нужда. :)

Неактивен kalan

• Пишещ
« Отговор #147 -: Април 05, 2011, 15:58:08 pm »
kalan ;) Не си единствената,дето не ходи в църква.Нито единствената,останала бездомна.Ама и от толкова емоции  и екстра думи няма нужда. :)

Напротив има нужда.
С мълчание и търпение нищо не се постига.
Емоциите са си мои и ще ги показвам. Човешко е. Не съм робот.

Неактивен Monolith

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 436
« Отговор #148 -: Април 05, 2011, 20:13:13 pm »
Първо се научете да разграничавате неща, вместо да изпадате в емоционални кризи.

Има огромна разлика между тези три неща:

ЦЪРКВА, РЕЛИГИЯ и ВЯРА.

Та относно християнството:

Църквата представлява сборът от монаси, свещеници и миряни. Миряните - сиреч обикновените хора - могат да са си вярващи и без да принадлежат към някоя църква.

На запад при католиците се срещат тези изстъпления, защото тяхното изопачено разбиране за Християнството ги кара да са безбрачни. Сиреч - на техните свещеници им е забранено да спят с жени и изобщо да се женят. Оттам вече се появяват всякакви отклонения при свещениците им. Това е грешка на системата им от сбъркани представи и правила.

Религията е сбор от обичаи, традиции, вярвания и правила, възприети от дадена църква.

Почти винаги тези правила и традиции представляват смесица от християнски и езически ритуали и празници. Поради което се появява и погрешната представа, че видиш ли християнството било също като древните мистични религии.

Вяра - това е истинската същност на християнството, най-съкровените истини и поучения, върху които реално се гради представата на християнина за света.

Вярата включва определени ритуали и правила в себе си, които се явяват основни за християнството. Като основни се явяват 2 неща - първото - вярата и упованието, че Исус е Спасителят, и второто - чистотата и милосърдието, които ти самият проявяваш в делата си.

Това е моята представа за нещата, основана на знанията ми за Християнството.

Факта, че съществуват сектантски църкви и сбъркани свещеници - е проблем на самите църкви и свещеници.

Важно е да си вярващ самият ти. Изобщо не ти е нужно да си причислен към някаква църква, фалшиво претендираща за абсолютната истина.

Също така, пак на база познаването ми на християнството, казвам, че Дънов и Ванга са окултисти.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 20:17:49 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен kalan

• Пишещ
« Отговор #149 -: Април 05, 2011, 21:22:05 pm »
Първо се научете да разграничавате неща, вместо да изпадате в емоционални кризи.

Има огромна разлика между тези три неща:

ЦЪРКВА, РЕЛИГИЯ и ВЯРА.

....

Също така, пак на база познаването ми на християнството, казвам, че Дънов и Ванга са окултисти.

Чак пък емоционална криза не мисля. Тия работи за вяра, религия и църква ги знам.
Добре де обясни ми защо ги смяташ за окултисти.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27