Автор Тема: Дънов, Ванга и Ню Ейдж  (Прочетена 126943 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
Re:Дънов, Ванга и Ню Ейдж
« Отговор #120 -: Март 31, 2011, 04:49:50 am »
Дано само някой ден да не се разкайвате за думите си. Защото понякога така се случва в живота - най-много от това, което бягаме и отричаме имено то ни застига...

И все пак по темата.
Основната цел на движението Ню Ейдж, на което Дънов е предшественик е да се пробуди нашето по-висше себепознание. Тук психологията се превръща в религия основана на преклонението пред Аз-а. Чрез различните методи човекът прониква по-дълбоко във вътрешния си свят - открива себе си, разбира и се променя, като преодолява своето Его и се издига на по-високо ниво на интелигентност и духовност.

Не мислите ли, че човек за да изказва толкова категорично и отрицателно мнение трябва да е добре запознат, да е чел и прилагал наученото? Чели ли сте нещо на Дънов? На Щайнер, Уилям Джеймс, Дейл Карнеги, Джеймс Редфийлд и т.н.?

Точка от мен по темата|.|
Че ние пък от какво бягаме? И какво ще ни застига?
Нещо долавям отношение от сорта "който не е с мен е против мен"
Най-голямото престъпление излиза да си кажеш мнението.

С разни закани какво може да се случи на хората, ако не го слушат си е служил Дънов. Сега и ти така. Ако не сме го били слушали, не знам какво щяло да ни сполети.
Абе вие хора наистина ли не се усещате като влизате в личното пространство на хората? Къде отиде толерантността?

Каква била целта на ню ейдж се чудя къде прочете и къде разбра.
И сигрна ли си, че твоето разбиране е вярно.
Ами ако целта е съвсем друга? Защо вярваш толкова сляпо на повърхностното?

Как и какво сме чели и практикували няма как да знаеш.
Също така очевидно не си даваш сметка, но извън Щайнер и Дънов има много други невероятно ценни учения, книги и практики.
Може да се окаже, че сме практикували много повече, отколкото ти си практикувала. Може и да имаме много по-дълбоко разбиране, отколкото ти имаш. И въпреки това (а може би и именно заради това) сме отворени към други мнения и сме готови да ги обсъдим и осмислим. Така че, ако имаш нещо конкретно като довод, давай и ще обсъждаме. Оначе се вижда кой как е с практиката и разбирането и без да го коментираш.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Светослав Иванов

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
  • психотроник, теолог
    • http://www.psychea.dir.bg/
« Отговор #121 -: Април 01, 2011, 12:06:03 pm »
Българският етнос имат нужда от укрепване на националното самосъзнание и повдигане на националното самочувствие, иначе до 50 години ще стане малцинство в България. Належаща е нуждата от идеология, учение, което да е научно обосновано, духовно,  пантеистично, патриотично и социално. Това може да бъде и ще бъде единствено Окултното учение на Всемирното Бяло Братство.

Освен това евроарийците са заплашени от високата раждаемост и постоянната етническо-религиозна агресивност на мюсюлманите, което изисква нова психоидеологическа парадигма и стратегия, която може да бъде ефективно разработена от последователи на Новото учение.

"Бъдещето е на славяните, бъдещето е на българите. Те ще оправят всички народи. БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ДУХОВЕН КРЕДИТОР, ДУХОВЕН РАЗСАДНИК НА ЦЕЛИЯ СВЯТ!"
Петър Дънов, “Българската душа”, Издателство “Астрала”, 2000, стр. 148

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #122 -: Април 01, 2011, 14:59:54 pm »
Говориш като някой пропагандиращ НСР.
Това с обожествяването на природата(религията за Гея)нещо не ми харесва.Съгласен съм,че Бог я е създал но...
Това окултното, всемирно, бяло братство изгуби своя главен идеолог и започна да изкривява и интерпретира по свой начин идеите му за духовно просветление.
Християството също изгуби своя учител и виждаме последствията.Ако не си забелязал се поразрови в историята(стара и нова) и виж, че не само мюсулманите са агресивни.
Патриотизмът за мен е, сляпо да бъдеш воден от това, че принадлежиш към дадена група,а какви са идеите и действията какво ни пука, нали сме патриоти.
Вярвам, че хората се събуждат и вече не желаят да бъдат водени от братства,сестринства,партии,царе и т.н.
Ванга,Дънов ни съветваха да вярваме на Бог, а не на окултни братства.Показваха ни различните аспекти на нашия живот,а ето че пак си седим в същото положение и мъдрим и изтискваме разни цитати извадени от контекста........
« Последна редакция: Април 01, 2011, 17:06:52 pm от arakha »
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

• Четящ
  • *
  • психотроник, теолог
« Отговор #123 -: Април 01, 2011, 16:16:31 pm »
Поразгледай тези две теми - там съм приложил доста цитати от Словото на Учителя.

http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,17091.0.html

http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,5543.15.html

И пак да припомня:

(Всемирно) Бяло Братство - Космическа, Всемирна Общност, Йерархия от високо напреднали Разумни Същества, които са завършили своята еволюция сред човечеството и управляват Вселената според принципите на Любовта и Доброто;

Общество "Бяло братство" - вероизповедание в България, учредено след 1945 г., по подобие на Общество "Бяло братство" - Русе, 1921 г.;

Петър Дънов - медиатор;

Учителя - Господ, Космическият Христос, Адам Кадмон;

Иисус Назарянина (ישוע הנוצרי - Йешу(а) ха-Ноцри) - медиатор, историческият Иисус;

Учителя - Петър Дънов - съкращение от: (Господ) Учителя, проявил се чрез душата на Петър Дънов.

« Последна редакция: Април 01, 2011, 16:18:10 pm от Светослав Иванов »

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #124 -: Април 01, 2011, 17:01:44 pm »
...
Освен това евроарийците са заплашени от високата раждаемост и постоянната етническо-религиозна агресивност на мюсюлманите, което изисква нова психоидеологическа парадигма и стратегия, която може да бъде ефективно разработена от последователи на Новото учение.
...
И как мислиш учението на П. Дънов конкретно ще допринесе за справянето със споменатите от тебе демографска и етническо-религиозна агресивност на мюсюлманите? Посочи конкретно кои са тези аспекти от учението, които могат да послужат за решение на проблема. Другото са общи приказки.

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
« Отговор #125 -: Април 01, 2011, 17:17:50 pm »
"(Всемирно) Бяло Братство - Космическа, Всемирна Общност, Йерархия от високо напреднали Разумни Същества, които са завършили своята еволюция сред човечеството и управляват Вселената според принципите на Любовта и Доброто"

Явно ги познаваш и имаш контакти с тях щом им се доверяваш или греша?
Разкажи ми за тях, сигурно са свързани с ню ейдж някак си.

Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

• Четящ
  • *
  • психотроник, теолог
« Отговор #126 -: Април 01, 2011, 17:56:07 pm »
И как мислиш учението на П. Дънов конкретно ще допринесе за справянето със споменатите от тебе демографска и етническо-религиозна агресивност на мюсюлманите? Посочи конкретно кои са тези аспекти от учението, които могат да послужат за решение на проблема. Другото са общи приказки.
Не зная. Учение на Дънов не съществува. Аз писах за учението на Всемирното Бяло Братство. Петър Дънов е просто богослов и медиатор, чрез душата на когото се е проявявал Господ Учителя. ;)

"(Всемирно) Бяло Братство - Космическа, Всемирна Общност, Йерархия от високо напреднали Разумни Същества, които са завършили своята еволюция сред човечеството и управляват Вселената според принципите на Любовта и Доброто"

Явно ги познаваш и имаш контакти с тях щом им се доверяваш или греша?
Разкажи ми за тях, сигурно са свързани с ню ейдж някак си.
Великото Всемирно Братство
А иначе Учителя започва да говори за Новата Епоха още ок. 1915-1920 г.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #127 -: Април 01, 2011, 18:03:13 pm »
Господина със запалените свещи,
Осра темата с папагалските ти декламирания.
Тия определения са абсолютно безмислени. даже не знам защо продължавам да пиша.
Учителя било Господ.
Влез във форума на дъновистите и ще видиш 100 теми от сорта "музика на Учителя" "Концерт с музика на Учителя", "Честване на не знам каква годишнина от Учителя", "Беседи от Учителя" и тн и тн.
А и какво е това Космически Исус и Исторически Исус?
някакви измислици пак.
Това горе са си твои лични интерпретации и явно не съвпадат с общоприетите.
Очевидно страдаш от богато въображение. Това е горе долу ок.
Но очевидно и нямаш контрол и спирачки, което не е ок...
А тия 2 те в комбинация правят големи поразии.

За доводите за мюсулмани и патриотизъм какво да коментирам?
Значи ако предположим, че учението е лъжливо, ние пак да го приемаме за да се противопоставяме на мюсулманите?

Виж, ако тебе не те притеснява тая работа, мен да.
Защото не може да се направи добро с мръсни ръце. Невъзможо е. Вселендми принцип. Пърео ти трябва да се стремиш към чистота и искреност. Оттам се почва. Помисли ти върху какво градиш?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
« Отговор #128 -: Април 01, 2011, 20:06:50 pm »
Светослав, с тази статия не ми отговаряш.Питах лично теб,за твоя опит с тях.

Неактивен agrippa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 153
« Отговор #129 -: Април 01, 2011, 21:58:13 pm »
Българският етнос имат нужда от укрепване на националното самосъзнание и повдигане на националното самочувствие, иначе до 50 години ще стане малцинство в България. Належаща е нуждата от идеология, учение, което да е научно обосновано, духовно,  пантеистично, патриотично и социално. Това може да бъде и ще бъде единствено Окултното учение на Всемирното Бяло Братство.

Абе ти, няма ли с какво толкова да си изкарваш прехраната, че си решил да укрепиш българския етнос и национално самочувствие, вкарвайки го в научно- духовното си дружество  "ПСИХЕЯ" за обработка  ;D

И що не вземеш  да разясниш на хората "Окултното учение на Всемирното Бяло Братство, ами им шикалкавиш с "дъновистки теории" и "беседи" на учителя от които те нямат нужда.

А това последното чупи всякакви граници  :lol: много обичам да се забавлявам с презумпциите на ученициците от "Всемирното бяло братство", както и с тези на  последователите им "масони"  :drinks:

Кажи сега за психоидеологическата парадигма и стратегия на  братството, която ще бъде разработена за раждаемостта от евроарийците  :)

« Последна редакция: Април 01, 2011, 23:42:27 pm от agrippa »

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #130 -: Април 01, 2011, 22:15:11 pm »
Каква била целта на ню ейдж се чудя къде прочете и къде разбра.

След като си "достатъчно знаещ" следва, че не се нуждаеш от моите отговори.
Но за да задоволя любопитството ти, аз ти отговарям максимално кратко - в университета, по програма "Хуманитарна философия".
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #131 -: Април 03, 2011, 01:32:08 am »
Излъга май.
То няма такъв предмет..

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #132 -: Април 03, 2011, 11:20:36 am »
От максимата,че Бог е любов,навсякъде,във всичко и всеки-то и Хитлер е изповядвал значи словото божие,па макар и да не долюбвал евреите и циганите-не е фатално както се вижда.
По-важното е защо Петър Дънов да е по-близък до Бога от всеки друг-за мене не е голям феномен.Може би и за Ванга има какво да се каже,ясновидка била не знам още какво...Ама сега я изкарват вещица...Ама нали частицата от Бога е във всеки?Значи във всеки има и добро и зло и то е от Бога,тъй де.И дявола не е създаден от само себе си,нали,пак е божествено творение.
 8)
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #133 -: Април 03, 2011, 11:55:48 am »
Според мен е по добре да оставите костите им да си почиват  ;)!
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #134 -: Април 03, 2011, 12:20:16 pm »
От максимата,че Бог е любов,навсякъде,във всичко и всеки-то и Хитлер е изповядвал значи словото божие,па макар и да не долюбвал евреите и циганите-не е фатално както се вижда.
По-важното е защо Петър Дънов да е по-близък до Бога от всеки друг-за мене не е голям феномен.Може би и за Ванга има какво да се каже,ясновидка била не знам още какво...Ама сега я изкарват вещица...Ама нали частицата от Бога е във всеки?Значи във всеки има и добро и зло и то е от Бога,тъй де.И дявола не е създаден от само себе си,нали,пак е божествено творение.
 8)
Ако имаш 10 000 лева можеш да ги дадеш за благотворителност, можеш да ги вложиш така, че да ти донесат някаква възврашаемост, можеш и да поръчаш убийството на даден човек, който ти пречи. Дяволът не е създаден от Бога. И Хитлер не е създаден от Бога. Реално имаме свободни същества (който желае може да приеме, че Бог ги създава), а какво ще сътворят те от себе си, чрез действията си, зависи от тях самите.

„По-близък до Бога“ означава човек познаваш законите на мирозданието и действащ в съгласие с тях. От тази гледна точка Хитлер не е по-близо до Бога отколкото Дънов. Всеки от двамата има еднаква възможност да изучава и сътрудничи на космичните закони, но разликата е в приложението. Като потенциал, като изначална даденост имаме тъждество, но не и в проявлението.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27