Дано само някой ден да не се разкайвате за думите си. Защото понякога така се случва в живота - най-много от това, което бягаме и отричаме имено то ни застига...
И все пак по темата.
Основната цел на движението Ню Ейдж, на което Дънов е предшественик е да се пробуди нашето по-висше себепознание. Тук психологията се превръща в религия основана на преклонението пред Аз-а. Чрез различните методи човекът прониква по-дълбоко във вътрешния си свят - открива себе си, разбира и се променя, като преодолява своето Его и се издига на по-високо ниво на интелигентност и духовност.
Не мислите ли, че човек за да изказва толкова категорично и отрицателно мнение трябва да е добре запознат, да е чел и прилагал наученото? Чели ли сте нещо на Дънов? На Щайнер, Уилям Джеймс, Дейл Карнеги, Джеймс Редфийлд и т.н.?
Точка от мен по темата|.|
Че ние пък от какво бягаме? И какво ще ни застига?
Нещо долавям отношение от сорта "който не е с мен е против мен"
Най-голямото престъпление излиза да си кажеш мнението.
С разни закани какво може да се случи на хората, ако не го слушат си е служил Дънов. Сега и ти така. Ако не сме го били слушали, не знам какво щяло да ни сполети.
Абе вие хора наистина ли не се усещате като влизате в личното пространство на хората? Къде отиде толерантността?
Каква била целта на ню ейдж се чудя къде прочете и къде разбра.
И сигрна ли си, че твоето разбиране е вярно.
Ами ако целта е съвсем друга? Защо вярваш толкова сляпо на повърхностното?
Как и какво сме чели и практикували няма как да знаеш.
Също така очевидно не си даваш сметка, но извън Щайнер и Дънов има много други невероятно ценни учения, книги и практики.
Може да се окаже, че сме практикували много повече, отколкото ти си практикувала. Може и да имаме много по-дълбоко разбиране, отколкото ти имаш. И въпреки това (а може би и именно заради това) сме отворени към други мнения и сме готови да ги обсъдим и осмислим. Така че, ако имаш нещо конкретно като довод, давай и ще обсъждаме. Оначе се вижда кой как е с практиката и разбирането и без да го коментираш.