Че е масон, доказателства няма. Тц
Че е комуинист също е измислица.
В беседите му масони не е споменавал, а за комунистите аз имам следната информация, която ще постна долу. Върху тези два стълба, че е "комунист-масон" се градят другите небивалици.
Цитатите пише от къде са под тях. Да се има на предвид, че са вадени, тоест, само част от цялото.
Ето къде споменва, за комунизъм и го ползва за пример, сравнение и т.н. Съвременният комунизъм казва, че е против частната собственост. Това са само думи. Те не са се отказали от частната собственост. В частната собственост се крие едно голямо зло, но човек трябва да знае, как да го изправи. То лесно не се изправя.
30. Утринно Неделно Слово, държано на 15 април 1934 г., 5 ч. с, София – Изгрев
В бъдеще, когато одухотворим всичките си органи – дробовете, сърцето, стомахът, няма да страдаме. Тогава ще бъдем истински културни хора и ще разбираме великите Божии закони. Тогава ще дойде истинският комунизъм, не чрез насилие, а по общ избор, чрез закона на любовта. Тоя комунизъм съществува в нас. Клетките на нашия организъм живеят по закона на любовта.
Някои мислят, че комунизмът е нова наука. Не, стара наука е комунизмът; той съществува, откак свят светува. Когато пръстите на ръцете и на краката страдат, целият организъм страда. Здравите клетки започват да изпращат храна и енергия към болните и така ги подкрепват. Клетките са малки душички, които, след време, ще се развият и ще станат индивидуални души, разумни като вас. Дайте им условия да се развият. Те са комунисти, отказали се доброволно от своята собственост.
10. Беседа от Учителя, държана на 28 септември 1919 г. София.
Сега, като се говори за любовта, както и върху много въпроси, от положението на новото учение, мнозина гледат на него като на особена форма на анархизъм. - Не, новото учение не е нито анархизъм, нито комунизъм, нито социализъм. Това са повърхностни учения. Анархизмът е учение, което има за цел, да направи силните – слаби, а слабите – силни. Комунизмът пък е особена класова борба. Социализмът е учение за братство и равенство. Преди години, когато индусите и египтяните развиваха учението за социализма и комунизма, те създадоха закон за трансмигриране на душите, или закон за прераждане на душите. В този смисъл, законът за прераждането е социален закон.
12. Беседа от Учителя, държана на 17 ноември, 1929 г. София – Изгрев.
Някой казва: „Аз съм комунист". Комунизмът е учение за братството, затова всеки комунист трябва да воюва за правата на своите братя, да ги повдига, да ги облагородява. И днес в името на това учение колят, бесят, затварят. От такъв комунизъм не разбирам! Застрелването, бесенето, затварянето са дяволски, а не Божествени постъпки. Застрелване в името на Бога не може да става. От Бога е всяка благост, всяка любов. Тогава как може тези хора да преследват такава Божествена идея, а да постъпват по дяволски? Това е, защото те, като искат да прокарат своите идеи с насилие, вървят по кривия, а не по Божествения път.
Мерило за правилно разбиране
20 август 1920 г., петък 6 ч.
Аз самият, не бях си го бях и помислял дори. Знаех само, че е казал, че ще дойде - комунизмът. (ах тези -изми)
Потърсих и прочетех все пак, да видя дали е казвал нещо друго и намерих само това.
Прочетох и оствам с добро впечатление - бил е против власт имащите и комунизма. Които власт имащи, по мои конспиративни данни

, са финансирали и нацизма, и комунизма, и вътрешните разклонения на предните две,и демокрацията. Като последното все още го правят.