Автор Тема: Програма за изтребване на българския народ от московския ционистки к  (Прочетена 195629 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #225 -: Юни 11, 2008, 07:16:43 am »
А сега да видиме капацитетите какво ще кажат,човека пита и с право.

Аз понеже претендирам за капацитет ще се изкажа...

А къде е еврейският момент,когато цар Шишман,само за да си запази трона,не прие да се обедини с първородния си брат във Видин,защото трябваше да му предаде после короната,
Шишман предава короната си и признава върховенството на брат си, неслучайно оцелелите документи през втората половинана 14-ти век го именоват "господин Търновски", а не Цар Български.

и 5 века черно чернило и смърт ни покриха...!!!А евреин ли предаде за торба жълтици ключа на Търновград,евреи ли бяха българските боляри,които,вместо да се обединят и да се бият до смърт за земята българска,сложиха фесовете,за да си запазят имането...???
5 века чернило не е било. През първите два века от "робството" нещата си остават общо взето същите, чак след това започват големите зверства и турците заменят старата аристокрация с нова. И въпреки това основните производство и икономика на империята се движат от българи.
  НЕ с ензнае как е паднал Търновград, просто защото не са проведени достатъчно разкопки в града. А това,което става при българските боляри става в цяла Европа. И предвид начина на управление на ранната османска имеприя, много по изгодно и полезно за българите е  било да приемат султанската власт. Религиозни репресии не е имал опрез първите два века.

Със всички тея неща искам да кажа,че в тая сфера няма никаква конспирация, и ако някъде има нещо то идва от социалистическо и пост-социалистическо, щото хората не щат да се вдигат и да си казват мнението. Д ане забравяме и че българинът има склонност да е крайно черноглед, а нещата всъщност да не са толкова зле.


Чел съм, че майката на Шишман е еврейка и Шишман е половин евреин. Защо по време на
обсадата на Търново Шишман се скрива в крепостта на /мисля че беше/Силистра? Чел съм също, че защитата на обсадата е била успешна, но е направен мръсен номер с участието на еврейски личности от Варна. Мисля беше така, турците се оттеглят на скрито място, занесено е писмо от варненски евреин, че султана е разпоредил оттегляне на армията. Започват тържества за успешната защита. През нощта евреина отваря вратите и турците влизат в крепостта. Това са приблизителни спомени за прочетено. Ако има историк нека коментира. Допускам даже, че еврейката е стратегически подставено лице, за по-лесен разгром на българите.
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 09:04:42 am от Mirotvorec »

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Аз не претендирам да съм капацитет въпреки че се старая да се информирам.
сигурен съм че тук има много хора които са чели и размишлявали много повече от мен.

Честно казано не съм привърженик на теорията за еврейския заговор.Или поне не смятам че неговото значение е дотолкова определящо според това което съм чел.

Съображенията са ми следните.

в историята  е имало множество заговори които са били с друг източник.
има много доказателства че протоколите на мъдреците  са плагиатствани от автори които не са евреи
има теория че илюминатите са прехвърлили авторството върху тях така да се каже.
евреите са били сред  жертвите на нацизма.


тук стигаме до въпроса за илюминатите.При тях също има митологизиране.Според мен далеч не са толкова силни.Те разчитат на пасивността на хората,тяхното естествено нежелание да се занимават с мръсни дела.

Само хора с огромни комплекси или болни хора могат да се занимават с такива разрушителни действия и с манипулации на хората за да ги настройват едни срещу други.
такива има сред всички народи по земята
 

Прочети и това, за да се информираш ПО-ДОБРЕ.  http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,3160.msg57356.html#msg57356
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 08:28:37 am от daskala »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #227 -: Юни 11, 2008, 09:13:35 am »
Даскале, това за еврейското предателство е само легенда и няма доказателства, които да я подплатяват. А в онзи период до голяма степен условията, предлагани от османците са били по-добри от тези, предлагани от собствените им български боляри и отново казвам, че въпреки че сме били под чужда власт, през първите два-три века от османското владичество сме процъфтявали и икономически и културно. Едва след като османците са разбити при Виена започват репресиите спрямо християнското и българското население.

Според мен, ако има заговори спрямо нас, то те са от доста по-ново време - 60-70 години някъде...
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 09:33:42 am от Mirotvorec »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

cdms

 • Гост
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #228 -: Юни 11, 2008, 11:01:18 am »
Шишман не е бил в Силистра, а в Никопол.
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 18:30:50 pm от Mirotvorec »

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 770
 • Your personal geopolitical therapist.
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #229 -: Юни 11, 2008, 13:21:09 pm »
Прави впечатление, че никой от гореизказалите се не е разбрал основното в критиката на революцион, а тя е че тези конспирации са измислици, а онези които вярват в тях го правят за да намерят оправдание за кризата и миналите държавни падения на България в другите (в тоя случай евреите), а не в "себе си", т.е. българите. И той намеква, чe това са елементарни похвати за контрол на лумпенизираното и лумпенизиращото се българско общество. Оттам излиза, че и Плана за изтребването e пример за един от тези похвати, с който се манипулират хората.

За съжаление, не е ясно кой е ръководителя на този вид обществен контрол, а то е същественото, защото в него се крие конспирацията И на ТАЗИ тема.

Същото съм го казвал и тук и на друго място...

Естествено, той не прави разлика (както и гореизказалите се) между евреите и конспиративния елемент измежду евреите - ционистите, както поне правя аз и може би други хора. Това е необходимо, защото тази тема реално не е анти-еврейска, въпреки твърдия анти-еврейски курс и интерпретация на някои потребители.

Затова, какво ставало в края на второто БГ царство, какъв бил ШИшман, какви били евреите тогава няма значение, освен ако не се разглежа ведно с основната теза-критика на революцион.
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 13:29:39 pm от RedGuy »

Неактивен solo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #230 -: Юни 11, 2008, 15:13:21 pm »
Ами аз смятам, че не е нужно някой да обяснява точно какво е искал да каже революцион. Всеки го разбира по свой начин, който се определя от предварителната нагласа на мислене, е това е конспирацията. Повечето от капацитетите тръгнаха да търсят исторически грешки, други пък каква е лелята на Шишман и тн. Защо този велик ПЛАН да не цели точно това, вечно да търсим вината някъде отвън и да не признаваме, че основно за всичко, което става сме си виновни само ние. В дадения случай важи правилото ,,от девет кладенеца вода,, само и само да има я евреин, я някой друг роднина, но важното е проблемът да не е в нас. А и ми е чудно с какво толкова сме направили впечатление, че толкова искат да ни затрият. Не знам дали съм прав, ама това ми напомня на приказките, вечно има някаква ламя, която иска да гътне селото и най интересното е, че никога хората не се събират да убият ламята, а вечно чакат някакъв юнак да дойде след дълги години и да ги отърве. Та толкова за приказките.
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 18:33:45 pm от Mirotvorec »

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Относно: Относно: Програма за изтребване н
« Отговор #231 -: Юни 11, 2008, 20:16:41 pm »
Затова, какво ставало в края на второто БГ царство, какъв бил ШИшман, какви били евреите тогава няма значение, освен ако не се разглежа ведно с основната теза-критика на революцион.

Напротив, има голямо значение. Ако синовете на Иван Александър бяха от една майка, държавата нямаше да се раздели на две. Щеше да властва само единия от тях. Тогава съпротивата срещу турското нашествие щеше да бъде, може би, успешна. За себе си съм уверен, че еврейката втора съпруга на Иван Александър е била част от конспирация със цел поробването на България. Припомнете си израза "Нищо по света не става случайно".

« Последна редакция: Юни 12, 2008, 08:07:12 am от Mirotvorec »

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 770
 • Your personal geopolitical therapist.
"Ами аз смятам, че не е нужно някой да обяснява точно какво е искал да каже революцион. Всеки го разбира по свой начин, който се определя от предварителната нагласа на мислене," (solo)

Тук не става дума за литературни интерпретации, а за тезата на революцион, който знае какво иска да каже. Това обобщение, което ти смяташ за излишно го направих за да се разбере (ако правилно съм го разбрал) какво ни казва. Все пак, мнението му е размътено от емоциите, които влага.

Но явно, ти смяташ, че няма нужда да вникваме в същината на това, каквото някой се опитва да ни каже, а направо да дърдорим за каквото ни скимне, облягайки се о нашите предразсъдъци...

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #233 -: Юни 11, 2008, 22:36:02 pm »
   Уважаеми RedGuy, мисля че е редно, един уважаващ себе си "ветеран-спец" като Вас на блога, да бъде безкрайно търпелив, дори и към най-неправилното мнение :) Предполагам, че никой от съфорумниците не гори от желанието да се изкарва всезнайко, знайко-многознайко и т.н... Съжалявам, ако оставям такова впечатление у Вас. По-скоро ми намирисва на непоносимост към "различна" от Вашата гледна точка, т.е.цензура... :) Както казваше покойния бай Радой Ралин "за да се изкараш по-умен от другите, не се иска много акъл"... :) Просто кажете, ако желаете, на "висок глас" колко и какво искате("разрешавате") да четете и какво не въобще...т.е., успешно  успяхте да ме върнете в живковите времена, волно или неволно... :) Подтискането на различните гледни точки, като"израз на всеобщото поумняване", особено по темата, е един от сигурните способи да се унищожават доста неща у нас... Защо ли не се изненадвам? Може би греша? Не искам да влизам в излишни полемики с Вас, както и с останалите /умиротворители/ като вас. :D Бъдете здрав и все така ползотворен-на! НИЩО ЛИЧНО!!!  :)
  Ето Ви нещо по темата, уважаеми RedGuy:
УБИВАТ ЦЯЛ НАРОД, ЕВРОПА НЕХАЕ :P :o >:(
www.iankov.blogspot.com/2008/06/blog-post.html
   
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 08:05:04 am от Mirotvorec »

Неактивен solo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #234 -: Юни 12, 2008, 09:14:53 am »
Винаги ми е било интересно когато ми се обяснява какво е искал да каже някой,Тук не става дума за литературни интерпретации, а за тезата на революцион, който знае какво иска да каже След като човека знае какво иска да каже, защо трябва да ми го разяснява някой друг, който е вникнал в ,,същината,,. Мислиш ли, че твоето ,,разбиране,, е задължително да стане и мое или след твоето обобщение аз ще си променя мнението.     
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 18:01:50 pm от Mirotvorec »

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 770
 • Your personal geopolitical therapist.
Изглежда, insomnia1304 заслужава извинение за моя тон. В същото време, ако наистина имаше "цензура", нито ти нито соло, камо ли даскала щяхте да можете да поствате.

Приемам и критиката на соло, че (поне към този момент) немога да претендирам, че обобщението ми на мнението на _революцион_ е "Правилното". Ако съм сгрешил, нека последния ме поправи. Обаче не виждам никoй дори да се опитва да разбере какво се казва в мнението на _революцион_, преди да коментира по него.

И дори да не съм го разбрал правилно, то е едно, онова, което _р_ иска да ни каже и просто искам всички да го разберем в неговата цялост, и да му отговорим в неговата цялост. (_бтв_: това е и форумно явление). Защото ако всички имаме различно разбиране за смисъла на едно мнение, но това не е написано, то ние говорим по и критикуваме различни неща. И тук цялата тема и форум заприличват на една говорилня, където никoй никого не се опитва да разбере и каквото се казва, то идва от "предварителната нагласа на мислене," (соло), т.е. разни предразсъдъци.

И още защото, напрактика се "критикуват" само съставните частици на тезата на даден потребител. Да, това само по себе си е необходимо, но не е достатъчно. Както е и в този случай, тезата на _революцион_ остана некоментирана и се започнаха дребнави критики по линия на историческата фактология, граничещи с офтопици. И какво от това? Как факта, че е имало някакво еврейско (ако оставим настрана изворите на тази информация) влияние в българската история, се отразява върху основната теза на _революцион_? Ако наистина някой смята, че има собствен отговор на този въпрос, нека си поправи мнението, за да не се налага да го гадаем.
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 11:42:35 am от RedGuy »

cdms

 • Гост
"Кръвта вода не става" е казал народът. Така евреите се поддържат и всички други народи. Щом Шишман е наполовина евреин тогава и България е била наполовина заробена(лично мнение). Иначе Иван Александър е главният виновник за упадъка на България. Вместо да обедини Балканите и в ранен стадий да отблъсне надвисналата заплаха от османците той е обрекъл България, като я е разделил между синовете си. Трябвало е да постъпи, като хан Тервел, който е разбил арабите край Константинопол.

Неактивен solo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Относно: Програма за изтребване на българ
« Отговор #237 -: Юни 12, 2008, 13:11:40 pm »
Приятелю, смисълът беше, че не е необходимо да се обяснява нещо толкова ясно казано. Въпросът е, че според мен обобщаването на мнението на някой друг ми звучи някак като поучение. А иначе аз лично мисля точно като теб. Съвсем нормално е според мен да има различни виждания по даден проблем, пак казвам, които са формирани от начина на мислене. Не е ли учудващо, че всички търсят външни причини за всичко, което се случва или се е случило в нашата държава. Вечно трябва да има някаква велика конспирация, която да ни пречи и ако не е била тя сега да сме ееее... Винаги ми е било любопитно защо след като нещата се объркат веднага се почва ,,абе, аз щях да съм точен, ама еди кой си понеже е много тъп прецака цялата работа,, или някой нарочно ни прецаква. Та ми е интересно откъде идва точно това ,,търсенето на злите сили,,. А сега само си представете да сме на мястото на следвоенна Германия, колко века смятате, че ще са ни необходими да стигнем днешното и ниво. Нека се има предвид, че първите 3 не се броят, щото през тези години ще си обясняваме един на друг кой точно ни пречи да се ,,оправим,, и как точно ни прецаква. От къде според вас идва това.
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 18:05:42 pm от Mirotvorec »

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Шишман не е бил в Силистра, а в Никопол.
Важното че евреина глава на държавата е избягал.Тома потвърждава мнението ми че е имало конспирация.

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Прави впечатление, че никой от гореизказалите се не е разбрал основното в критиката на революцион, а тя е че тези конспирации са измислици, а онези които вярват в тях го правят за да намерят оправдание за кризата и миналите държавни падения на България в другите (в тоя случай евреите), а не в "себе си", т.е. българите. И той намеква, чe това са елементарни похвати за контрол на лумпенизираното и лумпенизиращото се българско общество. Оттам излиза, че и Плана за изтребването e пример за един от тези похвати, с който се манипулират хората.

За съжаление, не е ясно кой е ръководителя на този вид обществен контрол, а то е същественото, защото в него се крие конспирацията И на ТАЗИ тема.

Същото съм го казвал и тук и на друго място...

Естествено, той не прави разлика (както и гореизказалите се) между евреите и конспиративния елемент измежду евреите - ционистите, както поне правя аз и може би други хора. Това е необходимо, защото тази тема реално не е анти-еврейска, въпреки твърдия анти-еврейски курс и интерпретация на някои потребители.

Затова, какво ставало в края на второто БГ царство, какъв бил ШИшман, какви били евреите тогава няма значение, освен ако не се разглежа ведно с основната теза-критика на революцион.

Защо следва да приемем "самокритичното" мнение на революцион? Не е ли Шишман половин евреин? Кой управлява сега България ? Списъка го има в програмата. Разширен е в списъка на масоните в България,масонството е подчинено на ционистите. . Станишев-чист евреин,Симеон-половин евреин,Даган-турчеещ се...Системата е направена така,че тримата да ръководят еднолично,като триумвират. Нима не е конспиративно организирана ситуацията да има над 350 български партии и една сплотена мюсюлманска. Разпоредено е от Вашингтон и Брюксел чрез масонството.

Доста отдавна съм убеден че многото османски племена са били организирани и обединени от евреи приели исляма , поради техния интерес за голяма империя за да организират и използват финансовата и мощ. Имало е султани и везири евреи и то доста.
Взетите архиви от Турция /три вагона/ отнасящи се за България , са били изгорени по заповед отгоре,за да не се изяснят на обществото точно тези неща.Интересно е коя личност е разпоредила изгарянето.

Доколкото всевиждащото око на масонството трябва да вижда всичко и навсякъде,защо да не приемем че революцион е частица от това око и се опитва да ни заблуди и окаля като народ,защото това се прави редовно.
« Последна редакция: Юни 13, 2008, 07:43:39 am от daskala »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27