Абе,братя болгари,хора,человеци...Чета и се чудя-уж сме наи-старият и умен народ,пък ги ръсите едни...!!!Разбира се,че е имало и винаги ще има заговори,планове,лъжи,манипулаций,явни и скрити опити и т.н.спрямо всеки народ през цялата история на цивилизацията ни досега!Нима е имало еврейски заговор срещу нас,българите,когато Византия праща армията си с/у Аспарух???Или когато Великият Крум набива канчето на Никифорчо,или когато Запада праща Балдуин да ни"цивилизова",пък лошия Калоян го метна от кулата в Царевец....А къде е еврейският момент,когато цар Шишман,само за да си запази трона,не прие да се обедини с първородния си брат във Видин,защото трябваше да му предаде после короната,и 5 века черно чернило и смърт ни покриха...!!!А евреин ли предаде за торба жълтици ключа на Търновград,евреи ли бяха българските боляри,които,вместо да се обединят и да се бият до смърт за земята българска,сложиха фесовете,за да си запазят имането...???Кажете ми,българи от 21-ви век,евреин ли предаде смелите ни деди от Великото Оборище и Априлското въстание,евреи ли искаха от Раковски и Ботев да си платят храната и водата...???Кажете ми къде е еврейският момент в зверските убийства на великите ни Стамболов,Алеко Константинов,Гео Милев и всички жертви на 9-то юнския преврат и 1923-та год,когато по думите на поета "българи ни клаха така,както турчин не ни е клал..."

НЕ,БРАТЯ,БЪЛГАРИ,ТОВА СМЕ СИ НИЕ!!!Член съм на портала,редовно следя статийте и информацията в него и ако си позволих да кажа нещо,то е защото не виждам нормално мислене и мнения по въпроса.Уча политология във ВТУ,четвърта година беседвам с моите колеги и преподаватели по тези и други въпроси,затова ми е болно и като човек,и като българин,че вместо сега,когато уж сме по свободни,по информирани,когато реално не е проблем да се учим от примерите на историята и времето и наистина да заемем отново мястото си в Еропа и света като достоен народ,НИЕ СЕ ВДИОТЯВАМЕ И ЛУМПЕНИЗИРАМЕ!!! И Бога ми,за това не са ни виновни нито евреите,нито фашисти или комунисти,цигани,турци или марсианци!!!ВИНОВНИ СМЕ СИ САМО НИЕ!!!И ПРЕД ПАМЕТТА НА ДЕДИТЕ НИ,ДАЛИ КРЪВТА СИ,И ПРЕД БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ!!! Да,съгласен съм,че има заговори - но тях винаги ще ги има...!Но е смешно и несериозно да приписваме проблемите,кризите и мизерията си на евреи,цигани,турци или марсианци!!!Разберете,че ако продължаваме да мислим по този примитивен начин,да обвиняваме само другите за проблемите си,да приемаме наготово всяка информация,стига тя удобно да сваля задълженията и отговорностите от нас, ние се превръщаме в стадо,което всеки може да манипулира! И на края искам риторично да попитам и авторите,и тези,които са дали мнения по темата -защо нямаше еврейски,цигански или турски заговор,когато целия сръбски народ излезе да се бие и старци,жени и деца излязоха на мостовете с голи гърди с/у натовските самолети,или когато Германия и Япония,тотално разбити след 2-та св.война,за нула време станаха отново световни сили,и ред други примери?