Автор Тема: Има ли Бог? Доказателства, За и Против  (Прочетена 146058 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
  • Публикации: 89
Re:Има ли Бог? Доказателства, За и Против
« Отговор #300 -: Юли 23, 2011, 21:46:39 pm »
Опитвам се да ти обясня, че ако чакаш науката да ти докаже, че съществува Бог... Ами ще трябва още да почакаш.
Ама разбира се! Ще почакаме и още как!

А кой е създал Бог? Какво е правил цяла вечност преди да създаде нас? Ние ли сме върха на творението му? Какво кара теб, Passiflora, или който и да било да вярва, че е толкова съвършен? Защо му е на Бог да създава постоянно грешащи, воюващи помежду си, страдащи и какви ли още не същества? Дай ми отговор на тези въпроси, но ако отговорите ти ще почват с: "В библията пише..." , "Вярвам, че..." , "Мисля, че..." по добре не ми отговаряй. Дай солидни доказателства, че това е така. Аз ще ти дам само едно. Няма Бог. Затова сме такива. Далече сме от съвършенството, защото сме още в ранен стадий на развитие.
Soturin tie on mainettaan kantaa, ei miekkaansa maahan laskea saa.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #301 -: Юли 23, 2011, 23:37:31 pm »
   Когато  си  отидем  от  този  свят,  първото  което  правим  е  да  се  видим  с  близките  си.  После  отиваме  в  библиотеката  и  вземаме  една  специална  книга  озаглавена  с  големи  златисти  букви  ОЛД  или  Митко  и  се  запознаваме  със  себе  си  през  очите  да  другите  персонажи  от  книгата!!  Тоест  аз  ще  бъда  Пешо  когото  пердашех  като  малък,  след  това  Гошо  когото  измамих,  или  Данчо  на  когото  ......!   Дали  има  Бог,  всеки  да  мисли  каквото  ще,  но  в  едно  съм  сигурен  задължително  ще   изгледаме   филма  на  който  ние  сме  режисьори  и  продуценти

А кой е създал Бог? Какво е правил цяла вечност преди да създаде нас? Ние ли сме върха на творението му? Какво кара теб, Passiflora, или който и да било да вярва, че е толкова съвършен? Защо му е на Бог да създава постоянно грешащи, воюващи помежду си, страдащи и какви ли още не същества? Дай ми отговор на тези въпроси, но ако отговорите ти ще почват с:  Аз ще ти дам само едно. Няма Бог. Затова сме такива. Далече сме от съвършенството, защото сме още в ранен стадий на развитие.
!   
         По  първият  въпрос:  Прочити  темата - отговора  го  има.
         Втория  въпрос:  За  нас  е  цяла  вечност,  но  за  него  не  е  така  там  времето  тече  с  друга  скорост.
         Трети  въпрос:  Върхът  на  творението  Му  е  съзнание  подобно  на  неговото.
         Четвърти  въпрос:  Съвършен  съм  защото  мога  да  си  задам  въпроса  -  Кой  съм  АЗ!  Задай  си  го  и  ти  и  отговора  ще  ти  покаже  защо  си  това  което  си!!
         Пети   въпрос:  Ние  се  раждаме  да  бъдем  щастливи,  за  това,  че  сме  нещастни  сме  виновни  самите  ние.  Защо  си  нещастен?
         Шесто  бих  те  попитал:  Кой  ти  осигурява  условията  за  развитие  и  каква  е  целта  на  твоето  лично  развитие?   
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
  • Публикации: 210
« Отговор #302 -: Юли 24, 2011, 00:31:28 am »
Защо му е на Бог да създава постоянно грешащи, воюващи помежду си, страдащи и какви ли още не същества?

Отговорът е: свободната воля! Защо обвиняваш Бог за това, че някой си е избрал този път на развитие?
Само две неща имаме: живот и свободна воля, а да три са: и безрезервна Божествена Любов. Животът никой не може да ни го отнеме (физическата смърт не е край на живота на душата), но виж по друг начин стои въпросът със свободната воля... И за да е всичко справедливо има един Вселенски закон (поне според мен) кой каквото направи на другия, всъщност го прави на себе си, т.е. рано или късно попада в същата ситуация.

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #303 -: Юли 24, 2011, 08:07:01 am »
Кажи го това за свободната воля на гладуващите дечица от третия свят. Може да им дръпнеш една лекцийка колко е безрезервна любовта на твоя господ. От глад на ден умират над 30 000 човека! На ден! Да не би това да е техен избор?! Усещаш ли колко безочливо разсъждаващ? Направо е плашещо, защото повечето християни мислят така. Идеята, че господ обича хората е много лесна за възприемане, когато се родиш на правилното място.

Нека да добавя нещо за свободната воля:
"Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; И в твоята книга бяха записани Всичките ми определени дни, Докато още не съществуваше ни един от тях."  Псалми 139:16
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 08:10:34 am от SoturinTie »

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
  • Публикации: 210
« Отговор #304 -: Юли 24, 2011, 09:50:51 am »
Направо е плашещо, защото повечето християни мислят така. Идеята, че господ обича хората е много лесна за възприемане, когато се родиш на правилното място.
А атеистите какво правят? Същото като религиозните хора. Така че кой е по-по-най?
"Не съди, за да не бъдеш съден."   :)
Нима знаеш цялата истина, за да съдиш?

Темата съвсем се измести, ако искаш да коментираш нещо относно морала, има точно такава тема потърси я, ако искаш нещо конкретно по тази тема да коментираме ще се включа, иначе е безсмислено.
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 09:53:31 am от Passiflora »

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #305 -: Юли 24, 2011, 10:37:34 am »
Напротив! Моралът Е част от тази тема, защото ако твърдиш , че има Бог , който ни обича, то измирането на деца (а Бог особено обичал децата) без право на личен избор Е аргумент срещу съществуването на Бог! Какъв Бог е това?! Избива ги като мухи, но ги обича! Осакатява ги , пуска им смъртоносни болести. Какъв Бог е това?! Моралът е важен по тази причина, защото е доказателство. Много пъти съм го казвал и ще го кажа и тук. Знам, че няма Бог, но ако съществуваше нямаше да го приема по никакъв начин, само защото допуска такива неща да се случват.
Ако на теб ти е добре, това не значи, че Бог е добър към всички. Да си затваряш очите за това, което се случва по света е особено безочливо. Ако твоята религия казва, че който страда си го е заслужил и сам си го е предизвикал, то атеистите нямат подобни предразсъдъци.
Не видях да коментираш цитата от библията, който ти приложих. Не пише ли пределно ясно в него, че Бог е написал всеки ден от животите ни в своята книга още преди да се случат? Не значи ли това, че е планирал всички войни, страдания, убийства, изнасилвания, всякакви посегателства с деца и изобщо всичко лошо, което може да се случи на човек? Коментирай моля!

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #306 -: Юли 24, 2011, 11:15:58 am »
Цитат
Коментирай моля!
А ти какво коментира от всичко което аз изписах? Едно нищо, ама продължаваш с наглите въпроси и голите хули и обвинения, "няма Бог, защото не го харесвам и виж какво прави", хем има, хем няма.
Цитат
Ако на теб ти е добре, това не значи, че Бог е добър към всички.
Един път с малка буква, един път с голяма, и пак - ако мислиш, че няма защо пишеш така? Не се ли усещаш?!
Преструваш се, че търсиш, самозалъгваш се. Оборваш с полемики и отказваш да коментираш това което не ти изнася...
Цитат
Псалми 139:16
Пак юдаизъм цитираш! Христа дойда да отмени Вехтия завет, затова казва (ЕДИТ) на много места "нова заповед ви давам" и през цялото време не се води по мойсеевите закони.
Ама аримановската ти главичка, не може да разбере и отказва да разбере, че Яхве не е баща на Христа!
За гладуващите - какъв аргумент е това?! Да не би Бог да ги е направил гладуващи?! Хората са го направили това - ти глупав ли си или се правиш на глупав? Не вярваш в Бог, обаче Бог е виновен за това?! Пак плоски недомислени полемики. Продължаваш да пишеш в двоен оруелски език - поздравления, опасен си.
 :hi:
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 11:49:03 am от P.E.A.C.E. »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #307 -: Юли 24, 2011, 12:32:31 pm »
Малко офтопик но не се сдържам ....

От два месеца на ден имаше по най-много 5 поста написани във всички теми и сега се появи изведнъж един отричащ Бога и какво става неможете да сварите да пишете, ами оставете си го като не ще да вярва вие какво ще го убедите ли?

П.С. Има нещо съмнително в цялата работа но то ще се чуе ;)!
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
  • Публикации: 173
« Отговор #308 -: Юли 24, 2011, 12:37:12 pm »
Блаженни са вярващите ! И това е съмнително, вярващи в какво и защо?
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 20:43:54 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #309 -: Юли 24, 2011, 12:40:51 pm »
Напротив! Моралът Е част от тази тема, защото ако твърдиш , че има Бог , който ни обича, то измирането на деца (а Бог особено обичал децата) без право на личен избор Е аргумент срещу съществуването на Бог! Какъв Бог е това?! Избива ги като мухи, но ги обича! Осакатява ги , пуска им смъртоносни болести. Какъв Бог е това?! Моралът е важен по тази причина, защото е доказателство.

Аз  да  питам,  не,  че  някой  ще  отговори  на  простичките  ми  въпроси?
    1 - Гледах  един  филм  където  се  казва:  "Ако  искаш  да  бъдеш  смел  Бог  ще  ти  даде  възможност  да  изявиш  смелоста си,  но  смел  няма  да  те  направи!!  Ако  искаш  да  си  човечен  отново  Бог  ще  ти  даде  тази  възможност,  но  човечен  няма  да  те  направи!  И  Т.Н."  Бог  е  създал  условията  за  щастлив  живот,  осигурявайки  вода,  храна  и  въздух  за  всички,  останалото  е  наш  проблем!!!  Как  го  решаваме  ние?  
    2 - Вог  ли  създава  оръжията  за  масово  унищожение?
    3 - Задаваш  ли  си  ти  лично  въпроса  за  гладуващите  когато  се  натъпчеш  стане  ти  тежко  и  вземеш  мезимфорте?
    4 - Знаеш  ли  че,  само  с  1/10  от  средствата  за  въоражаване  са  достатъчни  за  справяне  с  90%  от  болестите?  
    5 - Знаеш  ли,  че  Ватиканът  разполага  с  достатъчно  средства  да  изправи  третият  свят  на  крака  само  за няколко  години?  
    Абе,  списъка  може  да  се  проточи  със  страници,  но  кажи  ми  къде  виждаш  тук  вината  на  Бога ???

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #310 -: Юли 24, 2011, 12:46:46 pm »
Кое наричаш голи хули и обвинения?
Ще го обясня пак , че да ме разбереш. Не вярвам в Бог. Това, което не харесвам е образа, в който ти вярваш. Догмата, която ти следваш. Ти вярваш, че има Бог , който много обича децата, НО ПОЗВОЛЯВА те да страдат. Да предположим, че твой близък страда и ти имаш възможността да му помогнеш, да облекчиш страданията му. Ще го направиш ли или ще заявиш: "Това е дело на другите хора. Те са виновни за това. Който страда си го заслужава." Ще оставиш този, който обичаш, да се мъчи?
Какъв човек трябва да си, за да вярваш в подобни неща? Ама да ме кръщаваш по различни начини не доказва нищо.
Между другото Исус сам е казал, че е син на Бог. Кой е този бог тогава, като Исус идва вследствие на пророчествата от стария завет? Не е Яхве, а някой друг сигурно...

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
  • Публикации: 173
« Отговор #311 -: Юли 24, 2011, 13:00:53 pm »
1. Бог е създал и Бог разпределя благата
2. Бог е създал най-страшното оръжие (човека)
3. Лицемерието е най-мощното оръжие на човека
4. Можеш да го приведеш към горните три
5. На Бог не му е нужно да разполага със средства, Те са самото такова.

Списъкът ти е безсмислен и противоречащ дори и на възгледите ти !

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #312 -: Юли 24, 2011, 13:05:25 pm »
     1 - Гледах  един  филм  където  се  казва:  "Ако  искаш  да  бъдеш  смел  Бог  ще  ти  даде  възможност  да  изявиш  смелоста си,  но  смел  няма  да  те  направи!!  Ако  искаш  да  си  човечен  отново  Бог  ще  ти  даде  тази  възможност,  но  човечен  няма  да  те  направи!  И  Т.Н."  Бог  е  създал  условията  за  щастлив  живот,  осигурявайки  вода,  храна  и  въздух  за  всички,  останалото  е  наш  проблем!!!  Как  го  решаваме  ние?  
    2 - Вог  ли  създава  оръжията  за  масово  унищожение?
    3 - Задаваш  ли  си  ти  лично  въпроса  за  гладуващите  когато  се  натъпчеш  стане  ти  тежко  и  вземеш  мезимфорте?
    4 - Знаеш  ли  че,  само  с  1/10  от  средствата  за  въоражаване  са  достатъчни  за  справяне  с  90%  от  болестите?  
    5 - Знаеш  ли,  че  Ватиканът  разполага  с  достатъчно  средства  да  изправи  третият  свят  на  крака  само  за няколко  години?  
    Абе,  списъка  може  да  се  проточи  със  страници,  но  кажи  ми  къде  виждаш  тук  вината  на  Бога ???
1. Все пак си гледал филм. Там всеки може да каже всичко, но дали е така? Не слагай всичко в графа истина, щом си го видял по телевизията. Ако аз направя филм ще му повярваш ли?
2. Ще отговоря в твой стил: Хората са искали да се избиват и Бог им е дал тази възможност. Що за Бог е тогава? Каква му е целта? Тук си ти да си отговориш.
3. Задавам си го въпроса и имам идеи как нещата могат да се променят, но ако никой не ме подкрепи ще продължим по старому.
4. Знам това и не искам да бъде така. Факт е обаче, защото хората го допускат. Всеки търси печалба и не се интересува от другия.
5. Ватиканът би трябвало да олицетворява добронамереността и любовта ама така ли е? Тук точно божията институция е най-покварена.

Пак ще го напиша па дано да е за последно. Няма Бог , който да носи някаква вина. Не обвинявам Бог. Хората го правят всичко това. Ако имаше Бог той нямаше да е такъв, че да допусне да се случи всичко това.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #313 -: Юли 24, 2011, 14:18:56 pm »
Цитат
Ще го обясня пак , че да ме разбереш. Не вярвам в Бог.
Добре, имаш свободната воля, дадена от Бог, да не вярваш в Него. :)
Сега разбираш ли, защо Бог позволява на хора, да причиняват страдания на други хора? Защото имат свободна воля. Иначе ще живеем като машини, нещо което Антихриста/Ариман иска да направи - да ни обясни как няма Бог и да нагласи един машинен, "прерфектен" нов свят.
Цитат
Това, което не харесвам е образа, в който ти вярваш.
Не. Ти нямаш и бегла представа в какво вярвам аз :)
Образа който описваш многократно в тази тема (старозаветния Яхве), както стана видно - нито аз, нито някой друг вярва в него. Но ти поставяш равенство между "образа на Бог в който не вярваш" (каква интересна концепция - не вярваш, но имаш образ за това нещо в което не вярваш) и Бог.

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #314 -: Юли 24, 2011, 16:30:46 pm »
Сега разбираш ли, защо Бог позволява на хора, да причиняват страдания на други хора? Защото имат свободна воля. Иначе ще живеем като машини
Няма такъв , който да позволява. По-скоро се чудиш как да оправдаеш това, че този , в който вярваш не прави нищо. Ако махнем идеята за Бог от цялата картинка, нещата ще се подредят съвсем логично. Ние хората просто сме си такива и си правим глупости. Така е, защото няма нищо свръхестествено в произхода ни. Да вярваш въпреки фактите, че човек е дело на висша сила - това е егоцентризъм.
каква интересна концепция - не вярваш, но имаш образ за това нещо в което не вярваш
Религията не е от вчера и немалко книги са се изписали по въпроса. Концепцията не е моя както и образът. Не харесвам и не приемам концепция , в която някой горе седи и гледа как се избиваме и прелива от любов към нас без да прави нищо. Няма какво да оправдава такова поведение. Следва, че този твой Бог не съществува. Да вярваш, че е там и само гледа театър е нелепа. Да се опитваш да оправдаваш тази позиция е отвъд глупостта.

Престани да се хващаш за конкретна дума, а дай сериозен аргумент, който да не произлиза от твоите лични вярвания.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27