Автор Тема: Има ли Бог? Доказателства, За и Против  (Прочетена 146063 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
Re:Има ли Бог? Доказателства, За и Против
« Отговор #285 -: Юли 19, 2011, 14:01:38 pm »
     Може  ли  да  попитам?
     Ако  срещнете  един  млад  човек    и  той  ви  заяв:  Аз  съм  Бог!!  Как  би  ви  убедил,  че  наистина  е  това  за  което  се  представя!
Да изпитваш Бога е наивно....Ако си Бог направи това и това.  ;)

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #286 -: Юли 19, 2011, 14:11:40 pm »
Е чак пък наивно..Та не се ли"изпитва",т.е.тества сам"Бог"чрез всеки един от нас?
Митко,мен лично няма какво да ме убеждава младият човек,че е"Бог"..Разбира се,че е!Много пъти съм казвала"който иска да види "Бог"просто да се погледне в огледалото" :)
« Последна редакция: Юли 19, 2011, 17:04:48 pm от Mirotvorec »

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #287 -: Юли 19, 2011, 14:56:07 pm »
Та не се ли"изпитва",т.е.тества сам"Бог"чрез всеки един от нас?

По какъв начин да се изпитава Бог?... Като се погледнеш в огледалото?   Ами ако го счупиш...седем години нещастна любов. ???
Оглядалце, огледалце, я кажими ти... нали я знаеш приказката.. ;D

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
  • Публикации: 210
« Отговор #288 -: Юли 19, 2011, 15:12:04 pm »
Не мисля, че тези чисто човешки черти като любовта, радостта, агресията, допускането на грешки, изморяването и нуждата от почивка, отсъждането, справедливостта и много други не би трябвало да са присъщи на едно всеможещо и всезнаещо същество. Нали бог е перфектен. Защо тогава изпитва чисто човешки емоции и допуска грешки и дори има нужда от нещо. Нуждаят се несъвършените същества. Ако един бог е перфектен и всесилен не би следвало да се държи като обикновен допускащ грешки човек. Помислете върху това.
Точно това е. Защо трябва Бог да се обвързва с някакъв образ?
Ето както писа Mercury:
"Следователно, ако Енергия=Любов и Любов=Бог, то не трябва ли Бог=Енергия?"
А Енергията е навсякъде.
Кой е казал, че Бог е човек и кой е казал, че Бог не е човек?  ;)
Защо трябва все да Го отъждествяваме на нещо? Да, човек притежава божия частица и е направен по образ и подобие на Бог, но дали в момента сме все още в онзи първообраз? - Съмнявам се. Отделили сме се от първоизточника и мисията ни е да открием кои сме действително. Колко хора владеят телепатята, телекенезата, левитацията, телепортацията...? А това са способности напълно във възможностите на всеки човек.  И ако SoturinTie сега ми отговориш, че пак "мисля като дете", ще ти отговоря, че в ограниченията, които си се вкарал е пълна скуууука! Но пък ти завиждам защото тепърва ти предстои да преоткриеш...

Ти как го допускаш на базата на някакви легенди отпреди 2000 години описани от необразовани хора, които биха приели и елементарен фокус за магия или божие дело?
:rofl2: Извинявай, но искрено ме разсмя! Явно не си запознат много с Библията! А случайно да си я прочел, за да даваш такива определения? А защо има Стар завет и Нов завет?
А кои са били хората, които са писали Библията?
Случайно да знаеш, че Библията е писана по доста специфичен начин.
Според някои хора Тя е закодирана с три кода и в зависимост от степента на духовна зрялост при прочета ѝ ще ти се открият определени неща.
Според теб и Нютон ли принадлежи на "необразованите хора", че е отделил толкоз време да изследва Библията и виж какво е казал за Библията.  ;)  Мога още доста да ти пиша за него и за опитите му с алхимията  ;) , но не е по темата.
Стана дума за Айнщайн, а случайно да знаеш тази негова мисъл:
http://bgsahajayoga.files.wordpress.com/2008/08/albert-einstein-4.jpg?w=575&h=365&h=365
Какво е интуиция и от къде идва тя? Само да уточня, че интуицията доста често се противопоставя на "здравия разум" (здравия разум е в кавички защото когато се разбере как действа интуицията, ще стане ясно, че не е никак здрав този разум). 
Да спирам до тук, че пак стана...   :writer:  :blush:

« Последна редакция: Юли 19, 2011, 15:20:12 pm от Passiflora »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #289 -: Юли 19, 2011, 21:30:31 pm »
      Ето,  всеки  иска  ясни  доказателства  за  съществуването  на  Бога,  но  никой  не  каза  конкретно  какво  му  е  нужно  за  да  повярва!  Явно  въпроса  е  труден  и  не  е  за  всеки,  защото  отречем  ли  Бог  много  по  безотговорно  (лекомислено)  се  живее,  а  това  е  за  предпочитане  пред  алтернативата  да  носиш  бремето  на  отговорноста  за  изборите  си!  Ще  ви  кажа,  че  е  тежко  бреме  да  вярваш,  че  Бог  го  има,  но  още  по-тежко  бих  казал  непоносимо  е  да  знаеш  че  Го  има  и  е  на  една  мисъл  разтояние!
       Всеки  отричащ  Бога  се  страхува  да  се  обърне  назад,  защо  ли ???
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #290 -: Юли 19, 2011, 23:24:50 pm »
Та не се ли"изпитва",т.е.тества сам"Бог"чрез всеки един от нас?

По какъв начин да се изпитава Бог?... Като се погледнеш в огледалото?   Ами ако го счупиш...седем години нещастна любов. ???
Оглядалце, огледалце, я кажими ти... нали я знаеш приказката.. ;D
Тц..огледалцето ще си мълчи,колкото и да чакаш да ти отговори..Не в тва беше смисълът и няма причина да вадиш думите ми от контекста им..Ама ще опитам по-простичко..Бог не се тества като се гледа в огледалото и не това казах.Тестването е във всеки един миг от битието ни.Всяко едно преживяване,емоция,мисъл,реакция.. Ся по-ясно ли се изразих?:)

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #291 -: Юли 20, 2011, 11:41:42 am »
След втората редакция на по предния ти пост и след пояснението ти от снощи да.  @---

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
  • Публикации: 89
« Отговор #292 -: Юли 20, 2011, 16:16:04 pm »
"ако Енергия=Любов и Любов=Бог, то не трябва ли Бог=Енергия?"
Какво значат тези недоказани твърдения? Как установихте, че това е вярно? Да напишеш по едно равенство на някакви несъответстващи си думички, само защото ти харесва и звучи духовно, не ги прави истина. И аз мога на базата на моите духовни размисли да заявя, че бог=халюцинация , халюцинация=психично разстройство, психично разстройство=лудница. Ще се обидите и ще кажете, че не е вярно. Чия теза тогава е по-вярна? За всяка майка нейното дете е най-умно и най-красиво.
Между другото, Passiflora, и ти можеш да разсмиваш, особено трезвомислещите. Откакто достигнах 18 ниво на закодираност в "Пипи дългото чорапче" доста неща ми станаха ясни. Например следното: куче=портокал, портокал=телевизор, телевизор=космос, космос=тиган, тиган=мисъл, мисъл=няма бог!!! Видя ли! Според тази логика следва, че бог не съществува.
Просто следвам твоята "логика".
Soturin tie on mainettaan kantaa, ei miekkaansa maahan laskea saa.

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #293 -: Юли 20, 2011, 18:35:09 pm »
Откакто достигнах 18 ниво на закодираност в "Пипи дългото чорапче" доста неща ми станаха ясни. Например следното: куче=портокал, портокал=телевизор, телевизор=космос, космос=тиган, тиган=мисъл, мисъл=няма бог!!! Видя ли! Според тази логика следва, че бог не съществува.
Просто следвам твоята "логика".

Aми ако можеше да разбиеш на молекулярно и атомно ниво елементарните частици на "портокала" и "кучето" и да си наясно със стуктурата им до основи в каква комбинация си взаимодействуват матрично,  можеше да създадеш от тях и " телевизор" и "тиган", но след като нямаш тези знания и няма кой да ти ги даде се сърдиш на форума и на господ ......

Хайде стига се излага или правиш поредната постановka на его засегнат и неразбран от цялата ВСЕЛЕНА.... ;D

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
  • Публикации: 89
« Отговор #294 -: Юли 20, 2011, 19:37:34 pm »
Някой , който смята, че някакво всемогъщо същество го е създало по изключително специален начин с много висша цел - това е егоцентризъм. Разбира се всеки може да каже, че съм засегнат или неразбран, правя постановки и други подобни, но това не доказва тезата за бог!
Не я доказва и факта, че тъкмо знанието липсва на много хора. Знанието, че частиците и в портокала и в тигана и във всеки човек са едни и същи, но това пак го знаем заради работата на учените. Нямам спомен да го пише в библията. Така няма да докажеш, че съществува, а тъкмо обратното.
Soturin tie on mainettaan kantaa, ei miekkaansa maahan laskea saa.

Неактивен Mercury

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
« Отговор #295 -: Юли 20, 2011, 22:06:04 pm »
Частиците в тигана и в човека са едни и същи. Молекули. Те се състоят от атоми и химични връзки. Нали? Ако погледнеш във Уикипедия или където и да е за това, какво представляват те, ще откриеш, че и двете стигат до едно и също - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0,
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0,
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%BE%D0%BC.
Свързва ги едно нещо и то се нарича ел. заряд. Когато протичат ел. заряди се създава ел. енергия, а покрай нея и магнитна, доколкото си спомням от уроците по електротехника.... Така стигаме до там, откъдето тръгнахме. Но, естествено, веществени доказателства няма.
Тук трябва да се доказва по пътя на логиката. Не вярвам науката като цяло да дава ЕДИНСТВЕНО веществени доказателства.
 :)
"Въображението е по-важно от знанието." Албърт Айнщайн

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
« Отговор #296 -: Юли 22, 2011, 17:32:42 pm »
Нямам спомен да го пише в библията.
Да разбирам ли, че си изчел цялата Библия?

Опитвам се да ти обясня, че ако чакаш науката да ти докаже, че съществува Бог... Ами ще трябва още да почакаш. Сигурна съм, че ще се стигне и до там, да се разберат още доста закони на Вселената. Но щом чакаш друг да ти свърши работата, повече нямам какво да кажа. Всички хора, които вярват в нещо, без доказателства са малко или много изследователи. А който търси винаги намира!
Сега ми кажи Бог ли търсиш или доказателства?
Искаш наука, писах за торсионните полета, прочети и ще ти се разясни, че едно от свойствата на торсионните полета е точно това, което се нарича: "Акашовата летопис" или "Хрониките на Акаши", или още се среща като "Книга на живота", за които между другото се пише не само в Библията, но и в хиндуизма и будизма, както и в различни документи останали от асирийци, финикийци, вавилонци и други народи... 
Така че дали в различните източници останали от незапомнени времена няма повече наука от колкото ти се струва? Разбира се не са обяснени със сложни формули и графики, а по съвсем друг начин. Прочети за торсионните полета, после за Хрониките на Акаши и тогава може би ще разбереш как в Свещените книги (не само християнски) са описани процесите във Вселената.
Повече нямам какво да кажа/пиша.
« Последна редакция: Юли 22, 2011, 17:35:10 pm от Passiflora »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #297 -: Юли 22, 2011, 20:14:17 pm »
"Акашовата летопис" или "Хрониките на Акаши", или още се среща като "Книга на живота", за които между другото се пише не само в Библията,
:hi: Моля те посочи пасаж от Библията където се споменава за тези неща.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
« Отговор #298 -: Юли 23, 2011, 00:23:46 am »
old4, има доста обстойно описано в Откровение 5:
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=66&g=5&tr[]=1
Но да си призная тук не зная дали става дума точно за това.

Другаде, където се дава по-точно е Откровение 20:12
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=66&g=20&tr[]=1

Сигурна съм, че и на други места е споменато за тази книга, в която се записват делата на хората.
« Последна редакция: Юли 23, 2011, 00:26:00 am от Passiflora »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #299 -: Юли 23, 2011, 16:17:56 pm »
Другаде, където се дава по-точно е Откровение 20:12
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=66&g=20&tr[]=1

Сигурна съм, че и на други места е споменато за тази книга, в която се записват делата на хората.
Това ми е достатъчно, благодаря.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27