Аз ще отговоря за пореден път, въпреки, че не ми опонираш на нищо от написаното

Ние познаваме голяма част от химичните процеси, които се случват в човешкото тяло. Сигурен съм, че ще ме заклеймите като пълен материалист като кажа, че животът е една много сложна химична реакция.
Не само пълен материалист, а филистер, подвластен до голяма степен на Антихриста.
Слагането на материята над духа е точно това. И аз няма да пиша този текст (същото важи и за предните коментари) за да разубеждавам теб, а заради другите, да не ги заблудиш тях.
Тъкмо в това се крие истинската красота на природата.
В химичните процеси? Слагаш каруцата пред коня.
Ще се повторя, дано вденеш нещо и ти. АЗ се любувам на цветята в парка, а не химичните процеси. След като направя това нещо (да се любувам на цветята) - тогава се задействат те. Химичните процеси са следствие, а не причина.
От елементарното малко по малко да постигне нещо толкова сложно като човека.
Силно антихтистко изказване. Лявата ръка на дявола (Ариман=Сатана=Антихрист) иска точно това - да затвори човека изцяло в материята и да го лиши от какъвто и да е духовен живот. Информативно само - Дясната ръка (Луцифер) иска същото, но вместо в материята, чрез егоцентризъм, да се затвори човек сам в един измислен псевдо-духовен свят.
Това обаче ще си остане въпрос занимаващ учените и философите.
Ти каза "истината", нали си учен и философ, и сега ни намекваш просто да я приемем, защото ние не сме?

Не мога да разбера къде тук се вмества религията.
Никъде.
Всъщност ти си единствения, който продължава да пише за религия и чието съзнание е неспособно да проумее "парадокса" - Бог да ни пази от религията.Инфорамативно отново - там е Луцифер и неговата крива духовност. Но нашият вярващ атеист (още един парадокс:)), е на далеч по-опасния и тепърва усилващ се импулс.
Ясно е че не можем да си обясним много неща, но липсата на информация не означава автоматично съществуването на бог.
Липсата на информация е само при теб драги. И обратното твърдение на твоето е също вярно.
Бог, когато бях атеист пак го пишех с главна буква - такива са правилата на правописа, а може освен заради уважение към българският език, да пробваш и заради другите хора. Или искам прекалено голяма "жертва"?

Или като го пишеш с малка буква го омаловажаваш? Или ти помага да си вярваш, че не съществува, храниш си илюзиите?

Можем да дефинираме думата "живот" дотолкова доколкото го познаваме.
Последно според теб Бог ли няма, живот ли няма?
Все пак знаем само за една планета с живот на нея.
Все пак нека не говорим от устата на другите, моля.
"Мъртви" планети няма. Виж Марс е бил разрушен, но само в материален план.
Как бихме дефинирали нещо коренно различно от нашите представи за живот? Може би няма дори да го разпознаем като такъв.
Това правиш и ти. Бог е жив и е навсякъде. И всичко що го има, благодарение на Него го има.
За мен е сигурно едно. Само науката ще може да даде отговор какво е живот.
Някой да вижда за пореден път колко всъщност е вярващ този човек? "Науката" не е дала отговор. Той няма доказателства. Обаче вярва, а спори, че не вярва

Да цитирам Passiflora, но с кавички само, да не се бърка твоята част с тази:
"Обясни ми научната част на живота, но да не е свързана с материята, щото ако отидеш в моргата има материя, но няма живот." - закова го на място