Не съществува , защото нямаме нито едно доказателство за него. На някои хора толкова силно им се иска да вярват, че го приемат за даденост. За атомите имаме изходна точка - материята. Както можем да натрошим един камък и да го смелим на прах така можем да предположим, че това има лимит някъде. Това е разсъждение. Да видиш кръст в облаците не е доказателство за съществуването на бог. Човек вижда това, което е предразположен да види.
Давам пример:
Работя в авиацията и миналата година ни се случи аварийно да кацне самолет. За него ни съобщиха , че над левият двигател гори. Още в небето докато приближаваше не видяхме пламъци или дим. След кацането и пожарната нямаше какво да гаси. Накрая отидохме на оглед около самолета и на мястото където е горяло нямаше и следа от пламъци. Нямаше опушено, обгоряло или каквото и да било доказателство за наличието на пламък. За сметка на това забелязахме малки оранжеви капчици стичащи се от мястото където е бил въпросният пламък. Това се оказа противообледенителна течност, с което са напръскали самолета преди да излети. По някаква причина част от нея се е събрала в кухина в крилото над двигателя и по време на полета е започнала да се разпилява. Оранжева течност разпиляна като мъгла и със слънчеви отблясъци определено прилича на пламък. Капчиците бяха точно зад мястото , където всички се кълняха, че е горяло. Първо забелязва го пътник, показва на друг пътник, виждат го всички, викат стюардесите, после единият и накрая вторият пилот и всички бяха категорични, че е било пламък. Как всички са видели едно и също?
Сигурно на мен не може да се вярва, ще кажете, но дойдоха специалисти от Австрия и само като им показахме капчиците те само се подсмихнаха и казаха "ясно какво е било". Въпреки всичко направиха обстоен преглед на мястото и не откриха нищо. Кажете ми пак, че човек не може да вярва в несъществуващи неща. Аз знам, че мога да бъда заблуден и измамен, затова вярвам на научните доказателства. Те са изпитани с времето. За нещата , които не разбирам , не обвинявам някакво божество.