Автор Тема: Има ли Бог? Доказателства, За и Против  (Прочетена 146081 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
Re:Има ли Бог? Доказателства, За и Против
« Отговор #255 -: Юли 15, 2011, 23:20:04 pm »
Халюцинира този, който вижда нещо, което другите не виждат. Ти си човекът , който вижда и приема нещо по дефиниция невидимо и извън човешките възприятия. Аз ли тогава халюцинирам?
SoturinTie значи,ако на един слепец му разкажеш,че небето е синьо или земята кафява,ти халюцинираш?
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
  • Публикации: 89
« Отговор #256 -: Юли 16, 2011, 10:38:09 am »
Явно атеистите са малцинство. Наистина очакванията ми за този форум бяха по-различни. Мислех, че е форум за конспирации, а не религиозен форум.
"SoturinTie значи,ако на един слепец му разкажеш,че небето е синьо или земята кафява,ти халюцинираш?"
После аз пиша профанските изказвания...
Мисля да се откажа и да ви оставя да си възхвалявате заблужденията. Губя си времето с това.
Soturin tie on mainettaan kantaa, ei miekkaansa maahan laskea saa.

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #257 -: Юли 16, 2011, 11:45:42 am »
SoturinTie, всеки има право на мнение, но нямаш право да си натрапваш твоето. Всеки има право да вярва в каквото си иска дори и евентуално да е в заблуждение. Никой не е длъжен да се съгласява с теб и с твоите заблуждения.
Колкото до забременяването преди 2000 години, абе хора не сте ли чували за инвитро. Тогава си е било чудо, но сега може да бъде обяснено.
Аз също вярвам в Бог, но не и в чудеса. Смятам, че зад всички чудеса се крие развита технология, която ние не разбираме и ги наричаме чудеса.

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #258 -: Юли 16, 2011, 12:14:11 pm »
Защо тогава намесваш бог като говориш за наука? Хем има бог хем е инвитро? Изключи бог от цялата картинка и нещата ще станат много по-прости. Ако имаше бог нямаше ли да прати сина си по-много по-лесен начин. Все пак е създал вселената и всичко живо. Не може ли да изпрати месията си по далече по-грандиозен начин та всички да се убедят , че наистина месия е дошъл. Вместо това го изпраща по един малко потаен и доста съмнително човешки начин. Ако е инвитро (каквото се случва и днес) то това НЕ Е божие дело, а дело на човек.
Съвсем друга тема е, че идеята да пратиш собственият си син да изкупува греховете на хората е абсурдна и не виждам що за морал проповядва. Не ми казвайте, че бог прелива от любов към нас. Прочетете Второзаконие и Левит по-внимателно. Ако бог е перфектен и е казал каквото е казал не виждам защо да се отмятаме от него. Следователно , който работи в събота да се убие с камъни. Ако родителите имат син-бунтар да го убият с камъни. Ако жена спи с жена - да се убият и двете с камъни. Щях да забравя, че може и роби да си имаш и да си ги биеш няма проблем. Така е казал бог. Ако после му е минала друга мисъл наум значи далече не е толкова перфектен и прекалено много прилича на обикновен човек.
Да помни някой атеисти да са си натрапвали мнението както инквизицията го е натрапвала (меко казано)?

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #259 -: Юли 16, 2011, 12:46:23 pm »
Явно атеистите са малцинство. Наистина очакванията ми за този форум бяха по-различни. Мислех, че е форум за конспирации, а не религиозен форум.
"SoturinTie значи,ако на един слепец му разкажеш,че небето е синьо или земята кафява,ти халюцинираш?"
После аз пиша профанските изказвания...
Мисля да се откажа и да ви оставя да си възхвалявате заблужденията. Губя си времето с това.
Еми,да беше влязъл в тема за НЛО или "вредата от аспартама".Темата е "Има ли Бог? Доказателства, За и Против",ако си пропуснал да прочетеш заглавието и. ;) Някой може да е атеист и да е на различно от твоето мнение!
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен kalan

• Пишещ
« Отговор #260 -: Юли 16, 2011, 12:52:12 pm »
Аха значи Бог и науката са врагове. Това къде го прочете. Не съм фенка на сляпата вяра. Не съм фенка и на библията. Ама ти явно си.
Мисля, че си бил вярващ и може би все още си, но си ядосан заради нещо лошо което може би ти се е случило и тъй като не можеш да поемеш отговорност нападаш нещо в което не вярваш.
Не можеш да си правиш изводи за Бог от книга която е писана от хора.

Да помни някой атеисти да са си натрапвали мнението както инквизицията го е натрапвала (меко казано)?
Ако ти си атеист си първият който го прави.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #261 -: Юли 16, 2011, 13:02:53 pm »
От последните два поста на ариманчо, така де, SoturinTie, се разбира, че той говори само за еврейското петокнижие, като на места го меши с Христа. Юдейската ралигия е грешна, следователно Бог не съществува?!?
Сега затаи дъх, приготви се....
- Бог и Яхова са две различни неща.
- Религия и духовност са две различни неща.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #262 -: Юли 16, 2011, 16:17:16 pm »
Явно атеистите са малцинство.
Мислех, че е форум за конспирации, а не религиозен форум.

Защо да са малцинство, явно непознаваш всички от форума  ;) тези които отговарят на постовете ти искат да ти кажат че можеш да вярваш в силата без да си член на религиозни секти, уточнявам(за мен всики религии са си секти).А и още нещо така наречения дедо божи дето го пише по книжките и конспирациите няма нищо общо със истината, сега ако ме миташ откъде го зная това нещо, ще ти одговоря забранено ми е да ти кажа откъде.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #263 -: Юли 16, 2011, 16:20:14 pm »

Темата е "Има ли Бог? Доказателства, За и Против",ако си пропуснал да прочетеш заглавието и. ;) Някой може да е атеист и да е на различно от твоето мнение!
Никой атеист не е на различно мнение. Тогава просто нямаше да е атеист.
Не видях никой да представя доказателства за бог. Само някаква книга писана от различни хора, която се приема за абсолют. От друга страна ако бог съществува встрани от нашата вселена, няма как да докажем съществуването му. Това се отнася и за опровергаването му, но вече ще се потретя, ако кажа, че е безсмислено.

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
  • Публикации: 210
« Отговор #264 -: Юли 16, 2011, 16:27:29 pm »
Халюцинира този, който вижда нещо, което другите не виждат. Ти си човекът , който вижда и приема нещо по дефиниция невидимо и извън човешките възприятия. Аз ли тогава халюцинирам?
SoturinTie, а виждаш ли атома? Още древногръцките философи са вярвали в съществуването на атома (нищо че не са го виждали)...

Религията е едно, вярата съвсем друго. Добре е да се прави разграничения. Религията е наложено мнение - догма, а не ми се обяснява какъв дълъг и в повечето случаи кървав път са извървели повечето религии за налагането ѝ.  Това си е чисто и просто политика - налагане на власт и така по-лесно се налага определен контрол, но нали забелязваш какво става когато човек се образова:
започва да задава въпроси и да търси логични отговори (както в случая ти). За това и вече отпада този вид контрол.    
Християнка съм, но не следвам сляпо ортодоксалния канон. Е, да много често ме обвиняват, че това моето е ерес  ;D , но претръпнах когато осъзнах, че "ерес" означава отклонение от официалната догма. Така си е!
Айде стига толкоз за религиите! Ако някой ме пита за Вярата: е, това е друго!
Вярвам в Бог, но ще се въздържа да дам своето мнение, защото каквото и да напиша, това няма да е всеобхватно, все нещо ще липсва...
А доказателства - не са ми необходими!  :)

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #265 -: Юли 16, 2011, 17:03:57 pm »
Атома може и да не виждам, но виждам атомите съставляващи материята като съвкупност. Окото на човек няма тази разделителна способност да вижда като микроскоп, а ако говорим за атоми дължината на вълната е по-голяма от самият атом и следователно няма как да бъде видян. Факт е обаче, че той съществува и учените са го доказали. Доказали са също и че земята е на 4,5 милиарда години в разрез със схващането, че е на няколко хиляди. Доказали са, че е кръгла преди това и не е в центъра на вселената. Църквата няма избор освен да приема тези неща макар да ги е отричала преди това.
Предполагам конкретно ти искаш да се разграничиш от догмите, но тогава не си християнка по простата причина , че не следваш християнската догма. Ако не си сигурна в съществуването на бог, но и не го отхвърляш (като атеистите) си агностик. Деистите вярват, че има бог , но след създаването на вселената той вече стои встрани от нея и изобщо не се интересува от нас хората.
Тезата "аз вярвам в някаква висша сила" не се базира на нищо, но както спомена, ти нямаш нужда от доказателства. Няма как да обориш такъв човек.
Аз лично се съмнявам и не приемам нещата просто така, защото знам, че човешкият ум е ограничен. Затова е и податлив на халюцинации.
Между другото бях сигурен, че много хора ще се засегнат като видят тая думичка.

Неактивен Passiflora

• Четящ
  • *
  • Публикации: 210
« Отговор #266 -: Юли 16, 2011, 17:46:40 pm »
Коя думичка?
Пак пишеш само за религия!
Търсил ли си за да намериш?  ;) Предполагам - не!
А трябва само да поискаш - толкоз е лесно!  :yes:

Нямам необходимост от доказателства защото съм достатъчно уверена и за мен не е теза, а факт. Вярно, че е имало времена когато се чувствах точно:  ???  ... Но получих логични отговори на въпросите си и вече притежавам доказателствата за да съм сигурна. Ще кажеш "Дай ги тези доказателства!"
Ами изживей ги и пак ще си говорим/пишем! Наричат се личен опит: познание (познанието е различно от знанието).

Все едно физикът да отрича химията. Няма как да стане, нали? Всичко е обвързано.

А относно атом, дължината на вълната, и най-вече дали Земята/земята е кръгла... е вън от поставената тема, но ще спомена само, че Земята като планета може да се сметне, че е сфера. В другият ѝ смисъл "земя" - махни атмосферата и водата и тогава пак определи формата   ;D.
Така че пак зависи от гледната точка!  ::)
На останалите: извинявайте за лиричното отклонение, т.нар. спам!  :blush:

:bye2:  

Неактивен kalan

• Пишещ
« Отговор #267 -: Юли 16, 2011, 17:53:18 pm »
Атома може и да не виждам, но виждам атомите съставляващи материята като съвкупност. Окото на човек няма тази разделителна способност да вижда като микроскоп, а ако говорим за атоми дължината на вълната е по-голяма от самият атом и следователно няма как да бъде видян. Факт е обаче, че той съществува и учените са го доказали. Доказали са също и че земята е на 4,5 милиарда години в разрез със схващането, че е на няколко хиляди. Доказали са, че е кръгла преди това и не е в центъра на вселената. Църквата няма избор освен да приема тези неща макар да ги е отричала преди това.
Предполагам конкретно ти искаш да се разграничиш от догмите, но тогава не си християнка по простата причина , че не следваш християнската догма. Ако не си сигурна в съществуването на бог, но и не го отхвърляш (като атеистите) си агностик. Деистите вярват, че има бог , но след създаването на вселената той вече стои встрани от нея и изобщо не се интересува от нас хората.
Тезата "аз вярвам в някаква висша сила" не се базира на нищо, но както спомена, ти нямаш нужда от доказателства. Няма как да обориш такъв човек.
Аз лично се съмнявам и не приемам нещата просто така, защото знам, че човешкият ум е ограничен. Затова е и податлив на халюцинации.
Ами то по таз логика и Бог не можем да го видим, ама що пък да не съществува. Ти сам каза, че човешкия ум е ограничен. С всички ни е така включително и с твоя ум. И щом си ограничен няма как да ме накараш да ти вярвам на приказките.Познавам хора, които са виждали Исус, а са били атеисти. И на мен ми са се случвали разни работи и не мога да отрека, че наистина има някаква висша сила.

Неактивен SoturinTie

• Четящ
  • *
« Отговор #268 -: Юли 16, 2011, 18:26:52 pm »
Не съществува , защото нямаме нито едно доказателство за него. На някои хора толкова силно им се иска да вярват, че го приемат за даденост. За атомите имаме изходна точка - материята. Както можем да натрошим един камък и да го смелим на прах така можем да предположим, че това има лимит някъде. Това е разсъждение. Да видиш кръст в облаците не е доказателство за съществуването на бог. Човек вижда това, което е предразположен да види.
Давам пример:
Работя в авиацията и миналата година ни се случи аварийно да кацне самолет. За него ни съобщиха , че над левият двигател гори. Още в небето докато приближаваше не видяхме пламъци или дим. След кацането и пожарната нямаше какво да гаси. Накрая отидохме на оглед около самолета и на мястото където е горяло нямаше и следа от пламъци. Нямаше опушено, обгоряло или каквото и да било доказателство за наличието на пламък. За сметка на това забелязахме малки оранжеви капчици стичащи се от мястото където е бил въпросният пламък. Това се оказа противообледенителна течност, с което са напръскали самолета преди да излети. По някаква причина част от нея се е събрала в кухина в крилото над двигателя и по време на полета е започнала да се разпилява. Оранжева течност разпиляна като мъгла и със слънчеви отблясъци определено прилича на пламък. Капчиците бяха точно зад мястото , където всички се кълняха, че е горяло. Първо забелязва го пътник, показва на друг пътник, виждат го всички, викат стюардесите, после единият и накрая вторият пилот и всички бяха категорични, че е било пламък. Как всички са видели едно и също?
Сигурно на мен не може да се вярва, ще кажете, но дойдоха специалисти от Австрия и само като им показахме капчиците те само се подсмихнаха и казаха "ясно какво е било". Въпреки всичко направиха обстоен преглед на мястото и не откриха нищо. Кажете ми пак, че човек не може да вярва в несъществуващи неща. Аз знам, че мога да бъда заблуден и измамен, затова вярвам на научните доказателства. Те са изпитани с времето. За нещата , които не разбирам , не обвинявам някакво божество.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #269 -: Юли 16, 2011, 19:23:31 pm »
SoturinTie,сигурно също експерти са доказали,че в Кулите-близнаци са се разбили самолети,а че и в Пентагона,също?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27