Не мисля, че тези чисто човешки черти като любовта, радостта, агресията, допускането на грешки, изморяването и нуждата от почивка, отсъждането, справедливостта и много други не би трябвало да са присъщи на едно всеможещо и всезнаещо същество. Нали бог е перфектен. Защо тогава изпитва чисто човешки емоции и допуска грешки и дори има нужда от нещо. Нуждаят се несъвършените същества. Ако един бог е перфектен и всесилен не би следвало да се държи като обикновен допускащ грешки човек. Помислете върху това.
Точно това е. Защо трябва Бог да се обвързва с някакъв образ?
Ето както писа
Mercury:
"Следователно, ако Енергия=Любов и Любов=Бог, то не трябва ли Бог=Енергия?"
А Енергията е навсякъде.
Кой е казал, че Бог е човек и кой е казал, че Бог не е човек?

Защо трябва все да Го отъждествяваме на нещо? Да, човек притежава божия частица и е направен по образ и подобие на Бог, но дали в момента сме все още в онзи първообраз? - Съмнявам се. Отделили сме се от първоизточника и мисията ни е да открием кои сме действително. Колко хора владеят телепатята, телекенезата, левитацията, телепортацията...? А това са способности напълно във възможностите на всеки човек. И ако
SoturinTie сега ми отговориш, че пак "мисля като дете", ще ти отговоря, че в ограниченията, които си се вкарал е пълна скуууука! Но пък ти завиждам защото тепърва ти предстои да преоткриеш...
Ти как го допускаш на базата на някакви легенди отпреди 2000 години описани от необразовани хора, които биха приели и елементарен фокус за магия или божие дело?

Извинявай, но искрено ме разсмя! Явно не си запознат много с Библията! А случайно да си я прочел, за да даваш такива определения? А защо има Стар завет и Нов завет?
А кои са били хората, които са писали Библията?
Случайно да знаеш, че Библията е писана по доста специфичен начин.
Според някои хора Тя е закодирана с три кода и в зависимост от степента на духовна зрялост при прочета ѝ ще ти се открият определени неща.
Според теб и Нютон ли принадлежи на "необразованите хора", че е отделил толкоз време да изследва Библията и виж какво е казал за Библията.

Мога още доста да ти пиша за него и за опитите му с алхимията

, но не е по темата.
Стана дума за Айнщайн, а случайно да знаеш тази негова мисъл:
http://bgsahajayoga.files.wordpress.com/2008/08/albert-einstein-4.jpg?w=575&h=365&h=365Какво е интуиция и от къде идва тя? Само да уточня, че интуицията доста често се противопоставя на "здравия разум" (здравия разум е в кавички защото когато се разбере как действа интуицията, ще стане ясно, че не е никак здрав този разум).
Да спирам до тук, че пак стана...