Няма просто как по-добре да го кажа от jedi.. И все пак ще опитам.
Вие не сте нормални, според мен това е извращение към природата ви, не по-малко от хомосексуализма..
Вземете си 1 учебник по биология и погледнете храносмилателната система на тревопасните, после погледнете и вашата, сигурен съм че ще намерите 1-2 "МАААААААЛКИ" разлики, и то не само там. Погледенете си зъбите, погледнете си очите - не са направени отпред за да виждате накъде бягат доматите..
Животните изпускали 'кофти неща' 'вредни токсини' от страх, като умирали.. някакво научно доказателство? Включващо УЖАСЯВАЩИТЕ резултати, които биха ме сполетели като ям уплашени пържоли? А дори и да приема, че хората сме всеядни, това не прави ралзиките ни с тревопасните по-малки..
Добре, в краен случей ако ще ги ядем, ще ги убиваме изненадващо в гръб..

Нали се сещате, че ако въпросните маймуни преди доста време не бяха пробвали да ядат месо (добре, че им е харесало), нямаше да развият тоя голям мозък, лакомата гад, която се нуждае от цялата енергия, която може да поеме.. Същия лаком мозък, който е "пораснал" толкова именно благодарение на месото. Дали щяхме да сме разумни ако не беше станало точно така..?
Или след като сме разумни, вече няма смисъл да си развиваме мозъка? Никой не може да каже дали развитието му няма да тръгне в обратна посока..
Какво ли щеше да е, ако бяхме от другата страна на ножа, мислите ли, че някой хищник би се замислил, преди да ви отхапе крака за вечеря? (и да ви остави да кървите до смърт.. (защото примерно НЯМА мозък, или съвест която да го накара да ви убие поне да не се мъчите)
Относно някой други доводи, които видях до няколко странички назад - аз не се сещам пържолата да ми се е оплаквала в магазина, нито да е викала от болка, нито да ми е правила мили очички

Ей така само ми е интересно какво мислите, тия домашни животни, отглеждани от стотици години, ще могат ли да оцелеят сами?
И още нещо относно колко е здравословно и "диетично" вегетарианството..
(сигурен съм, че 50% от вегетарианците минават за такива в отчаяни опити да отслабнат)
че временното спиране на месото води до намаляване на теглото. Но също е факт, че постоянното неконсумиране на животинско поставя организма в стрес и той всячески се стреми да трупа резерви. Получава се, ако не затлъстяване, отпускане на хлебно-целулозено шкембе и цялостно наедряване.
Теорията за отслабването изглежда вярна на доста хора, защото за тях, ако ядеш месо, ядеш всичката останала храна плюс месото. А защо трябва да е така? Просто заместете енергийността на хлебните храни, които консумирате с тази на животнски и ще видите, откъде идва реалното отслабване.
(всъщност не знам колко е достоверно, беше сред коментарите в подобна тема, изглежда по-логично от долу-горе всичко останало тук, нищо лично)
На всичкото отгоре, с това увеличаване на популацията след някоя и друга година не за месо, ами и за най-отвратителните синтетични храни, наблъскани с кой знае какво ще реват хората..
Не знам за колко възвишени и чисти имате растенията, но какво ще кажете за месоядните такива? Те сигурно си прекарват цялото свободно време в обмисляне на въпроса дали трябва или не трябва да ядат месо..
И последно един въпрос имам към вегетарианците - хапвате ли си гъбки? >

а?
и няколко бисера:

Вегетарианците наистина били сектанти...
Призовавам нормалните,дето си хапваме месо,да изколим вегетарианците и да ги изядем.
Русите мадами с големите гърди да се продават в магазина на по - висока цена.
Циганите - на половин цена.
Комунистите - безплатно,че да ги ядат всички,барем се свършат...
Аз пак съм веган седма степен...не ям нищо което хвърля сянка