Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308100 пъти)

0 Потребители и 10 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re:Вегетарианството
« Отговор #450 -: Април 23, 2008, 19:47:07 pm »
Цитат
Аз не съм чиста вегетарианка, защото ям сирене, яйца и мляко. Не мисля, че някога бих могла да стана изцяло вегетарианка или другата крайност, която никак не ми харесва - суровоядството.

Това е коментирано вече но пак да кажа  ;) Вегетарианец е човек който не яде месо - а веганец (веган - няма общо с извънземните  от  Вега  :P ) е човек който не консумира животински продукти така че термина непълен вегетарианец обикновено се използва за човек който не яде друго месо освен от риба а ти си класически вегетарианец  :P

Breath

• Гост
« Отговор #451 -: Април 24, 2008, 13:25:52 pm »
Цитат
Аз не съм чиста вегетарианка, защото ям сирене, яйца и мляко. Не мисля, че някога бих могла да стана изцяло вегетарианка или другата крайност, която никак не ми харесва - суровоядството.

Това е коментирано вече но пак да кажа  ;) Вегетарианец е човек който не яде месо - а веганец (веган - няма общо с извънземните  от  Вега  :P ) е човек който не консумира животински продукти така че термина непълен вегетарианец обикновено се използва за човек който не яде друго месо освен от риба а ти си класически вегетарианец  :P
Да, да, така е  ;)

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #452 -: Април 25, 2008, 00:06:19 am »
Не забравяйте една легенда: (Че)

Заради защитата която ще им предоставим животните са се съгласили да ни дават техните ЯЙЦА, МЛЯКО И ВЪЛНА!

Тоест тяхното мляко изхранва нашите бебета, а тяхната вълна ни облича...срещу удоволсвието да ги закриляме!

НО НЕ ДА ГИ ЯДЕМ!

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #453 -: Април 25, 2008, 10:04:36 am »
Да, това е било, и ще бъде най-силният аргумент в защита на вегетарианството !
Да не забравяме, че първата Божия заповед, предшестваща всички останали по сила и магнетизъм - а именно - "Не убивай !" Убиването няма само един аспект - убиване на хора. Веднъж започнал да "колиш и бесиш", и да принасяш кървави жертви на обредни цели, се превръщаш в машина за убиване на идеи, позитивни мисли и фини емоции...  :-\   
musica universalis

Неактивен Тук и сега

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 253
« Отговор #454 -: Май 01, 2008, 23:27:19 pm »
А някой знае ли дали вегетаранците могат да консумират охлюви?Знам,че  месото им е много полезно,но никога не съм яла.Не бих и опитала,но ми е интересно.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #455 -: Май 02, 2008, 00:19:31 am »
Според мене не могат. Но все пак трябва да се отчете, че съзнанието при охлювите е далеч по-слабо развито от това при домашните животни например, и съответно негативните енергии отделени при умъртвяването им са далеч по-слаби. Но все пак доколкото охлювите притежават някакъв инстинкт за самосъхранение то при умъртвяването им ще отделят известни астрални еманации сходни с тези на страха в човека, които еманации остават свързани с  тялото и биват приети от човека в процеса на консумация.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #456 -: Май 02, 2008, 01:18:38 am »
А някой знае ли дали вегетаранците могат да консумират охлюви?Знам,че  месото им е много полезно,но никога не съм яла.Не бих и опитала,но ми е интересно.

Не!   :)

Езотеричното обяснение е: Можем да ядем само това което другите същества ни дават като подарък - излишно мляко когато са нахранили малките се, яйца, ако не са оплодени...и най-вече ВСИЧКИ подаръци на растенията, с които те щедро ни засипват...

В тоя смисъл - да можем да им използваме вълната за дрехи, защото ги разхлаждаме за лятото, можем да използване излишните им яйца и можем да използваме излишното им мляко (както се използва и кърмата на човешките майки за лекарства!)
« Последна редакция: Май 02, 2008, 01:19:50 am от Tina »

Неактивен cheese

• Четящ
  • *
  • Публикации: 56
« Отговор #457 -: Май 05, 2008, 08:57:27 am »
Благодарение на това, че хората ядат месо, се развиват и съхраняват множество видове животни. Оцелява, че и процъфтява видът, което, споредмене поне, е малко по-важно за природата.
Това, за подарените яйца и прочее, извини ме Тина, е лицемерие! Ти знаеш ли как живейт например кокошките, които "ти подаряват от благодарност" яйцата си? Ба нас, че предпочитат да станат на пържоли, за да се свърши по-бързо. Чети Бернхард Гжимек, той си казва човекът.

Iris, това, че "може да се трепят по-низши животни", зещото те тпурат по-малко "негативни енергии" и прочее е също лицемерие. Лично аз, дето съм си месояд отвсякъде, не ям охлюви, защото не ми е приятно в чинията ми да има нещо, което е сварено живо. Колкото и низше да е то.
« Последна редакция: Май 05, 2008, 09:02:43 am от cheese »

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #458 -: Май 05, 2008, 10:10:03 am »
 ;D  cheese, ти демонстрираш върховно лицемерие с думите си, макар и да не се замисляш много-много за това..
Да ядеш нещо сварено живо, не е толкова гадно, колкото това, да ядеш нещо, което е било отглеждано, хранено, драно и нарязано от машини, а след това - напомпано с коктейл от химични добавки, запазващи вида му( и може би част от вкуса ), дълго време след самото убиване.
Бас държа, че кокошките не си мечтаят да умрат, превръщайки се на пържоли !
Всяко живо същество на планетата носи в себе си инстинкт за живота - за съхраняване на живота. Отнемането на това "право" на животните, е в основата на цялата безразсъдна индустрия по 'налагането на окови' върху животните, техните естествени потребности, и впрягането им за 'общочовешка полза'.  ;D Върховната глупост на това безпаметно месоядство, се крие именно в промените, случващи се с тялото и психиката на човека. Повечето от тях са необратими, и водят до все по-голямо забвение. Ядящият месо се превръща в хищник не само на масата, но и в леглото, в думите и действията си. . . Голяма част от агресията в съвременния свят се дължи именно на това - безспирно поглъщане на плът, при цялото изобилие от храна на Земята.
Този цинизъм няма да продължи още много. Първите жертви на глобалните промени на планетата ще са именно месоядците - заклелите се в месото ще се превърнат в пушечно месо за 'по-големите риби'...
И така, до края на тази самоизградила се йерархия...     
musica universalis

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #459 -: Май 05, 2008, 11:32:40 am »
Iris, това, че "може да се трепят по-низши животни", защото те трупат по-малко "негативни енергии" ...
Това ли казах? Май започнах със "Според мене не могат".
Иначе аз лично месото не мога да го гледам, а какво остава да го ям (изключвам колбасите - тях мога да ги гледам).

Breath

• Гост
« Отговор #460 -: Май 05, 2008, 19:56:00 pm »
Иначе аз лично месото не мога да го гледам, а какво остава да го ям (изключвам колбасите - тях мога да ги гледам).

Това значи ли, че не ядеш месо, но ядеш колбаси? Нещо не схващам?

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #461 -: Май 05, 2008, 20:27:36 pm »
И колбаси не ям.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #462 -: Май 06, 2008, 03:54:41 am »
Трудно е и решението когато имаш деца. Всеки родител иска най-доброто за детето си, но знаейки истината да го гледаш как си хапва кюфтета ( от кайма, в която има смляно какво ли не, включително и кожа, нокти, зъби....бррр). Как се справят родителите в такива случаи?  :(

Как се справям? Ами нали аз съм тази, която определя менюто? ;) Детето ми е яло нещо от кайма не повече от 4- 5 пъти и всеки път съм купувала чисто/ то пък много чисто , ама нейсе ::)/ месо от магазина, което мелят на място пред мен.
Преди няколко дни ме попита защо не ям месо и подобни и аз с целия си акъл седнах и му обясних, откъде идва месото и че хората убиват животните, които то толкова много обича, за да ги ядат. Дано не му докарам някой стрес..но реших, че така е по- добре.
На днешните деца ще им се наложи бързо да пораснат. ;) С детето си гледам да се държа като с равен. Когато играем, пълзя по пода, но когато говорим за сериозни неща, сме сериозни.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Breath

• Гост
« Отговор #463 -: Май 06, 2008, 20:29:20 pm »
Няма да му докараш стрес Magnolia.  :)
За доста неща децата са много по-мъдри от нас и понякога могат да кажат решение на даден проблем или да ни посъветват нещо, за което ние никога не бихме се сетили. Хубаво е това, което си направила, наистина е по-добре така.

Неактивен pph

• Четящ
  • *
  • Публикации: 133
« Отговор #464 -: Юни 21, 2008, 18:51:52 pm »
Имам едно запитване към вегетарианците, тъй като аз не съм пълен вегетарианец(от 2 години съм спрял да ям месо, като изключим рибешкото, даже и риба хапвам мн. рядко(на 2-3 месеца един път) Майка ми и баща взеха да ми бучат на главата, че от не ядене на месо мога да заболея от анемия и реших да ви попитам, какво знаете вие по този въпрос?

Поразрових се и намерих това:

Цитат
ХРАНЕНЕ И АНЕМИЯ
Яжте храни, богати на желязо, мед и витамин С. Такива са тъмнозелените зеленчуци, сиренето, яйцата, морските продукти и рибата.
киселини
• Включвайте в менюто си черен дроб, крехко говеждо и овнешко месо, риба, яйчен жълтък, сушени плодове, соеви продукти и меласа.
• Приемайте големи количества лук, чесън, фасул, грах, ядки, семена, зеленолистни зеленчуци (без спанак) и билки (поточарка, магданоз, коприва, листа от кориандър и глухарче).
• Употребявайте храни, богати на витамин С, за да стимулирате усвояването на желязо от организма. Добре е при хранене да изпивате по една чаша портокалов сок.
:-\
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27