Според мен най-добре е да се стигне до вегетарианство по естествен начин, т.е. когато самият организъм няма повече нужда от месо и започва да го проявява с непоносимост към месото.
Аз ям пилешко и риба, вярно слагаме по малко в ястията, но не можем изцяло. Правих опит за тотално отказване от месо, но организма си го иска. Пък и напр. бамята не я понасям постна, пълен буламач за вкуса ми. Иначе пилешко само прясно охладено и то само филе или бонфиле, си купуваме и си го замразяваме, след като една част е смляно, а останалото порционирано. А от рибата признавам само пъстървата, защото само тя не може да оцелява в мръсни водоеми, нужна и е само чиста, постоянно циркулираща.
Пилешкото месо, когато се свари и се изхвърли първата вода, а после се налее нова, му се махат почти всички антибиотици, с които са тъпкали пилетата. А отделно най-големите токсини в месото са там, където са костите, филето е най-чисто.