..храненто в миналото..
В древен Египет или Гърция /не помня точно/ да гладуват са имали право само аристократите. На робите е било
забранено да гладуват. Защото когато се гладува грамотно се изчистват много неща и се вдигат вибрациите, повишава се съзнанието. Естествено, в този смисъл, никой не призовавам да гладува /аз гладувам за кратки периоди, но сравнително често/, въобще, но хората е добре да се замислят за качеството на това, с което се хранят. Даже бях чел една книга на Рудолф Щайнер, в която пишеше много интересни неща за храненето и в частност - за картофите.. Подробности -
'Природните основи на хрането', Рудолф Щайнер, /нарочно го давам в pdf, който иска да си пусне търсачката за ключова дума 'картоф'/. Та в този ред на мисли и вегетарианството, практикувано в общоприетия вид също е до голяма степен капан..
..Сега Бог не ни говори чрез жертви и общи трапези, а чрез криза и търговци измамници..
Ако заменим думата 'Бог' с думата 'Биосфера' /известно е, че планетата е живо същество със собствено съзнание, собствено физическо и други нефизически тела и т.н. - ето прилично обяснение, според мен,
на английски , а също така
на руски за чакрите и енергопотоците на планетата/ и се замислим всъщност, че нашите физически тела са изградени от вещества, структурирани от тази биосфера, т.е. например bofara живее в България и се храни предимно с български /натурални/ зеленчуци и плодове и качествено месо /примерно/ - по този начин се настройва и с физическото си тяло /което е много важно/ към тази биосфера, а в частност конкретното място от нея с определени характеристики /вид енергетика, излъчвания и т.н./. Когато човек престане да приема естествени, немодифицирани вещества /а си похрупва или пийва ГМО, разни консерванти, подобрители../ се случва това, че в една или друга степен човек губи естествената връзка с нея, а последиците от това са ясни - 'биосферата ни мъмри', един вид престава да ни възприема като естествени и човек започва да се чуди защо 'Бог го е изоставил' сред хиените, оф, "измамниците" /естествено, това е в опростен вариант/..